WoodSell3r Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Οχι δεν εχω τετοια επιλογη στο bios για αυτο ειπα για κοψιμο. Προς το παρον προσπαθω να ξεσυναρμολογησω το ρημαδι για να αλλαξω την παστα στη γραφικων, πρεπει να ξεκινησω με το ξεμονταρισμα της οθονης για να συνεχισω στα υπολοιπα :/ Edit: Παντως ειναι σιγουρο οτι αν κοψω το σωστο καλωδιο το ανεμιστηρακι θα δουλευει συνεχεια ασχετα με θερμοκρασιες;
Roger Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Τετοια γραφετε και στελνετε τον κοσμο να καταληγει με καμμενες motherboard.Αν βγει το pad απο την καρτα γραφικων και καποιος κανει την εξυπναδα και αφαιρεσει την μαυρη ζελατινουλα με τη τρυπα στην μεση τοτε τα πυκνωτακια του chip της γραφικων θα ακουμπησουν στην ψυκτρα και γεια σας,τα λεμε. Τα pads και οι ζελατινες εχουν ρολο που ειναι εκει. Να προσεχετε τι συμβουλευετε τον κοσμο.Συζηταμε για ζημιες που αρχιζουν απο 200 € και πανω.
Acepower Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Κοίτα πόσο προεξέχει το chip, ούτε για πλάκα δεν ακουμπάει η ψύκτρα στα πυκνωτάκια, τα pad χρησιμοποιήθηκαν για τον φόβο μην κάνει βραχυκύκλωμα η θερμοαγώγιμη (και ηλεκτροαγώγιμη) πάστα αν τυχόν μπήκε πολλή και τρέξει και επίσης (συνηθέστερο) ώστε να ψύχονται οι μνήμες, που όπως βλέπεις δεν φτάνουν να ακουμπήσουν στην ψύκτρα. Σε περίπτωση που φοβάται κάποιος μπορεί να βάλει κεραμική πάστα που είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού. Edit: Παντως ειναι σιγουρο οτι αν κοψω το σωστο καλωδιο το ανεμιστηρακι θα δουλευει συνεχεια ασχετα με θερμοκρασιες; Ναι αν κόψεις το σωστό καλωδιάκι, το ανεμιστηράκι θα δουλεύει συνέχεια στο φουλ. Έχε και ένα θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι πρόχειρο, καλού κακού...
00 George 00 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Roger συμφωνώ μαζί σου σε αυτά που γράφεις , αυτός που θέλει να δεχτεί συμβουλή γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να πάρει απόδειξη καλής εξυπηρέτησης και φυσικά θα επωμιστεί το βάρος της επιλογή του , κάθε γνώμη δίνεται καλοπροαίρετα με ότι βιώματα έχει ο κάθε ένας ατομικά , υποχρέωση η εξαναγκασμός ποτέ δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει από κανένα στην συγκεκριμένη κοινότητα .
Roger Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Συμβουλευετε τον κοσμο χωρις να φερετε καμμια ευθυνη,δεν ειναι και πολυ σωστο.Τον συμβουλευω σωστα και δεν φερω ευθυνη,ναι ισχυει,τον συμβουλευω λαθος και δεν φερω ευθυνη ,δεν ειναι και πολυ υπευθυνο ,πως θα το κανουμε? Επισης συμβουλευουμε με βασει μια προσωπικη εμπειρια που μπορει να μας εκατσε,παλι δεν ειναι σωστο. Τα pads δεν πρεπει να βγαινουν γιατι υπαρχει κινδυνος ολικου βραχυκυκλωματος της καρτας και κατ'επεκταση του board. To σωστο και το λαθος ποιος θα το κρινει?η πραξη,τα γεγονοτα.
Acepower Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Τελικά Roger κράζεις γενικά, πετάς και μια δυο τεχνικές γενικότητες περί βραχυκυκλώματος στα πυκνωτάκια και τελειώσαμε, αλλά λύση δεν δίνεις... Να κάνει τι; Να ξαναβάλει pad; ...και να χτυπάει ο επεξεργαστής 97 βαθμούς και η GPU 80; ...τότε δεν θα κινδυνεύει το laptop του παιδιού και δεν θα δώσει 200€ για νέα motherboard, ε;Λοιπόν για να τελειώνουν τ' αστεία όσες φορές πέτυχα βραχυκύκλωμα λόγω του ότι "έτρεξε" η πάστα -διότι μπήκε πολλή, από μόνη της δεν τρέχει- λύθηκε με ένα απλό... καθάρισμα. Όσο για το βραχυκύκλωμα στα components της GPU από την... ψήκτρα, το αφήνω ασχολίαστο. Ο καθένας μπορεί να δεί ότι η επιφάνεια κάθε ψήκτρας είναι επίπεδη και δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει η επιφάνεια αυτή το... ανάγλυφο της κάθε κάρτας γραφικών ώστε να τη βραχυκυκλώσει. Τα pads μπαίνουν στην περίπτωση που οι μνήμες ή το chip γραφικών έχουν κενό και δεν εφάπτονται πλήρως με την ψήκτρα.
Roger Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Τελικά Roger κράζεις γενικά, πετάς και μια δυο τεχνικές γενικότητες περί βραχυκυκλώματος στα πυκνωτάκια και τελειώσαμε, αλλά λύση δεν δίνεις... Να κάνει τι; Να ξαναβάλει pad; ...και να χτυπάει ο επεξεργαστής 97 βαθμούς και η GPU 80; ...τότε δεν θα κινδυνεύει το laptop του παιδιού και δεν θα δώσει 200€ για νέα motherboard, ε; Λοιπόν για να τελειώνουν τ' αστεία όσες φορές πέτυχα βραχυκύκλωμα λόγω του ότι "έτρεξε" η πάστα -διότι μπήκε πολλή, από μόνη της δεν τρέχει- λύθηκε με ένα απλό... καθάρισμα. Όσο για το βραχυκύκλωμα στα components της GPU από την... ψήκτρα, το αφήνω ασχολίαστο. Ο καθένας μπορεί να δεί ότι η επιφάνεια κάθε ψήκτρας είναι επίπεδη και δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει η επιφάνεια αυτή το... ανάγλυφο της κάθε κάρτας γραφικών ώστε να τη βραχυκυκλώσει. Τα pads μπαίνουν στην περίπτωση που οι μνήμες ή το chip γραφικών έχουν κενό και δεν εφάπτονται πλήρως με την ψήκτρα. Για να τελειωνουν τα αστεια και να μην γραφουμε οτι θελουμε.Ποτε δεν πεταω,γραφω αυτα που γνωριζω,και οχι οτι εχω διαβασει ή μου ειπανε τα φιλαρακια μου.Γενικοτερα γραφω περιπτωσεις που την εχω ''φαει'' και εχω πληρωσει λεφτα ή περιπτωσεις που παραλιγο να την παθω . Ετσι λοιπον οταν ημουν πολυ νεος τεχνικακος ,ανοιξα λαπτοπ που δουλευε αψογα για να το καθαρισω ,να αλλαξω παστα και απο την βιασυνη μου ξεχασα να βαλω τελειως το pad.Με το πρωτο power on ακουστηκε ενα τσαφ γιατι ειχαν βραχυκυκλωσει τα πυκνωτακια της gpu καθως ακουμπαγαν πανω στην ψυκτρα.Το board με χαιρετησε και δεν ξαναναψε ποτε καθως εμφανιζε το φαινομενο να γυριζουν ανεμιστηρες και να μην δειχνει video.Το χερι στην τσεπη λοιπον και εσκασα τα λεφτα για νεο motherboard. Σε καποιες περιπτωσεις καποιοι ητανε τυχεροι οπου βραχυκυκλωσε προσωρινα,ειτε γιατι το βαλανε ξερα χωρις pad ειτε γιατι βαλανε παστα silver που ειναι αγωγιμη. Λυσεις εχω δωσει απειρες,δεν κατηγορουμε γιατι δεν δινω λυσεις,κατηγορουμε παντα γιατι κραζω τα κακως κειμενα. αν παλι επιμενεις για λυση (για να μαθαινεις) βγαζεις το pad ,παιρνεις αυτην την ταινια http://www.self-adhesive-tapes.com/sell-polyimide_film_kapton_tape_insulation_electrical_high_temperature_silicone_adhesive-176427.html για να μονωσεις καλα τα πυκνωτακια της gpu ,στραβωνεις και λιγο τον χαλκοσωληνα για να κατεβει το ψυκτρακι πιο κατω και τοτε βαζεις αφοβα θερμοαγωγιμη παστα. Καθως επισης,πολυ αργοτερα,αφου ειχα ενα motherboard που εκανε γραμμες και δεν θα το επισκευζα,ενω δουλευε του βραχυκυκλωσα στεγνα τα πυκωτακια με μια λαβιδα,και γεια σας και αυτο.shut down αυτοματα ,no video ποτε ξανα.
Acepower Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Καλά δες την 8800m, που εικόνα της έβαλα παραπάνω, για να μαθαίνεις και πες μου με ποιον τρόπο η ψήκτρα θα ακουμπήσει τους πυκνωτές της. Αντιθέτως οι μνήμες είναι αυτές που χρειάζονται τα pad, διότι βρίσκονται αρκετά χαμηλά και αυτές δεν θα ακουμπάνε στην ψήκτρα και δεν θα ψύχονται. Επίσης ο κατασκευαστής δεν θα βάλει πάστα στην GPU, θα βάλει pad, διότι φοβάται τα τρεξίματα. Εμείς μπορούμε να βάλουμε πάστα γιατί θα προσέξουμε και θα την απλώσουμε λεπτομερώς ή θα βάλουμε κεραμική, γιατί θα βάλουμε σε ένα laptop, όχι σε 500. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες σε προσωπικές εμπειρίες σου, που δεν έχουν εφαρμογή εδώ. Επίσης πώς ξέχασες να βάλεις "τελείως" το pad, πραγματικά το έχω απορία! Εγώ ή το βάζω ή δεν το βάζω πάντως...
Roger Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 What ever,βαζε το ή μη το βαζεις. Εγω παντως διαβαζω συνεχως θεματα,''το ανοιξα να το καθαρισω και δεν ξαναδωσε εικονα'' Ο καθενας ειναι μεγαλο παιδι για να βγαζει συμπερασματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα