Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπερα μου σε ολους-ες σας και καλη νεα χρονια να εχουμε με υγεια πανω απο ολα και με υπομονη να παει και αυτη ευχομαι να ναι καλυτερη απο την προηγουμενη :)

Το θεμα μου ειναι η αναβαθμιση BIOS γιατι ειναι καλο να γινεται και τι επιπτωσεις θα εχει αν κατι δεν παει καλα ή αν χρειαστω να επιστρεψω στο προηγουμενο BIOS (εκδοση) αυτο γινεται ή οχι ;

Και στους δυο μου φορητους στην υποστηρηξη της HP μου εμφανιζει δυο σημαντικες ενημερωσεις της οποιες ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑ ΑΚΟΜΑ για να σιγουρευτω και μετα αν αποφαφησω τις κανω.

Η πρωτη ειναι: HP UEFI Support Enviromment αυτο τι ειναι και τι ακριβως κανει ;

Η δευτερη ειναι: HP NoteBook System BIOS Update (AMD Processors) αυτη ξερω τι ειναι και τι κανει, κανει αναβαθμιση το BIOS για μοντελα με επεξεραστες AMD σωστα ;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την ολικη σας βοηθεια να στε καλα.

Δημοσ.

Καλο ειναι να κανεις update αν υπάρχει καινούργια ενημέρωση (εγω προσωπικά κανω) οι οποιες η λύνουν προβλήματα οποια πιθανόν να υπάρχουν οσο αφορά ασυμβατότητες με μνήμες αλλα και γενικότερα η βάζουν καποια extra πράγματα στο bios , απο την αλλη αν δεν ειχες ποτε πρόβλημα που φυσικά να προέρχεται η να εχει άμεση σχέση με το bios και να μην κανεις ενημέρωηση δεν πηράζει αφου λειτουργεί το σύστημα.

Αν κατι παει στραβά οταν κανεις το update , δηλαδή πέσει το ρεύμα πολυ πιθανόν μετα να πεθάνει τελειως το pc και να μην ανάβει , βέβαια στα καινούργια bios με uefi συνήθως υπάρχει και 2ο bios για αποφυγή τετοιων καταστάσεων (σε ορισμένες motherboard στα desktop υπάρχουν φαντάζομαι και στα laptop ισως να παίζουν).

Αυτο που λες για το uefi , μαλλον ειναι καποια αναβάθμιση που εχει να κανεις με το περιβάλον του bios το uefi δηλαδή , δεν προσδιωρίζει τι ακριβώς ομως , και το 2ο οπως λεει ισως να ειναι καποιο update για υποστήρικη αλλων μοντέλων επεξεργαστών της amd

• Like 1
Δημοσ.

Καλο ειναι να κανεις update αν υπάρχει καινούργια ενημέρωση (εγω προσωπικά κανω) οι οποιες η λύνουν προβλήματα οποια πιθανόν να υπάρχουν οσο αφορά ασυμβατότητες με μνήμες αλλα και γενικότερα η βάζουν καποια extra πράγματα στο bios , απο την αλλη αν δεν ειχες ποτε πρόβλημα που φυσικά να προέρχεται η να εχει άμεση σχέση με το bios και να μην κανεις ενημέρωηση δεν πηράζει αφου λειτουργεί το σύστημα.

Αν κατι παει στραβά οταν κανεις το update , δηλαδή πέσει το ρεύμα πολυ πιθανόν μετα να πεθάνει τελειως το pc και να μην ανάβει , βέβαια στα καινούργια bios με uefi συνήθως υπάρχει και 2ο bios για αποφυγή τετοιων καταστάσεων (σε ορισμένες motherboard στα desktop υπάρχουν φαντάζομαι και στα laptop ισως να παίζουν).

Αυτο που λες για το uefi , μαλλον ειναι καποια αναβάθμιση που εχει να κανεις με το περιβάλον του bios το uefi δηλαδή , δεν προσδιωρίζει τι ακριβώς ομως , και το 2ο οπως λεει ισως να ειναι καποιο update για υποστήρικη αλλων μοντέλων επεξεργαστών της amd

Με καληψες ρε spank να σαι καλα (μιλαμε για τα hp pavilion της υπογραφης κατω). Για επαναφορα ή backup αυτου το bios που εχω τωρα πως κανουμε ;

Δημοσ.

Στο δικο μου bios που δεν ειναι uefi εχει επιλογή μεσα απο το bios να βάλω usb stick και να κανω backup και επαναφορά μετα απο αυτο, φαντάζομαι και στο πολυ πιο εξελιγμένο uefi σε σχεση με τα παλια bios θα υπάρχει τετοια επιλογή , ψάξε το θα το βρείς φυσιολογικά

Δημοσ.

Με το F2 μου εμφανιζει το HP PC Hardware Diagnostics UEFI και με το F10 το κλασσικο BIOS ολων των φορητων υπολογιστων.

Δημοσ.

Το F10 πατα και δες στο κλασσικό bios να δεις αν υπάρχει η επιλογή

δεν υπαρχει δυστοιχως :(

Στο system configuration λεει: Virtualizaiton Techology: Disabled τι ειναι αυτο ;

Τα: Fan Always On: Ενεργο

Action Keys Mode: Ενεργο

μετα εχει boot options επιλογες.

To συστημα του Bios ειναι: F.13 και η εκδοση του BIOS: InsydeH20.

Δημοσ.

χμμμ τωρα δεν ξέρω για το συγκεκριμένο laptop μπορει να μην εχει , ετσι και αλλιως στα laptop οι επιλογές σε σχέση με τα desktop γενικά και η πληρότητα που εχουν τα bios ειναι μικρότερη , αν θες την γνώμη μου ομως μην κανεις κανενα update μην μπλέξεις αφου δεν εχεις κανενα πρόβλημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...