Προς το περιεχόμενο

Web designer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας και καλή χρονιά, ανοίγω αυτό το θέμα για να κάνω κάτι ερωτήσεις. Ας ξεκινήσω λοιπόν στο ο'τι εδώ και 1-2 χρονάκια ασχολούμαι με την επεξεργασία ιστοσελίδων και όχι με την δημιουργία με λίγα λόγια απλά επεξεργάζομαι έτοιμα templates και κατάλαβα ο'τι αυτό μ'αρέσει πολύ και θα ήθελα πραγματικά να γίνει η δουλειά μου. Προσπάθησα μόνος μου για κάνα μήνα με διάφορα tutorials να κάνω απλά ένα template σε ένα cms το οποίο λέγεται webspell (για όσους δεν ξέρουν είναι για gaming sites). Δεν κατάφερα και πολλά στο θέμα html,css σε αντίθεση με το photoshop που θέλω να πιστεύω ο'τι τα πηγαίνω καλά.

Ας μπούμε στις ερωτήσεις τώρα, πρόσφατα γράφτηκα στο δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας στην ειδικότητα "Τεχνικός εφαρμογών Υπολογιστών ( Web designer - developer ) στο οποίο εδώ και 2 μήνες το μόνο που κάνουμε είναι pascal  κάτι που δεν πιστεύω να με βοηθήσει ιδιαίτερα σε αυτό που θέλω να κάνω.  Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάποιος από εσάς έχει πάει στην ίδια ειδικότητα με έμενα για να μου πει αν αξίζει να συνεχίσω, η αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει έναν τρόπο να προσπαθήσω να καταφέρω κάτι μόνος μου. 

Δημοσ.

Καλησπερα

Πηγαινω και εγω την ιδια ειδικοτητα με εσενα αλλα στο γ εξαμηνο επειδη ειμαι απο επαλ.. το α  και β δεν το εχω κανει, αλλα απο οσο ξερω δεν κανουν και πολλα στο α και β, περισσοτερο γενικα.

Τωρα για τον επομενο χρονο θα κανεις html,css,php, sql,photoshop, flash,  dreamweaver η frontpage, και joomla.και μερικα ακομα..

Νομιζω html και css, javascript θα κανεις και απο στο α *-β εξαμηνο και sql..

Τωρα το αν αξιζει η οχι, πιστευω οτι αν περιμενεις με αυτα που θα μαθεις εκει να βγεις την επομενη μερα για δουλεια, δεν θα μπορεσεις να κανεις κατι..

Καλυτερα ανοιξε κανενα βιβλιο δες οδηγους στο ιντερνετ και φτιαξε μονος σου, περαματισου, φυσικα να ασχοληθεις και με το ΙΕΚ δεν λεω να το παρατησεις.

Στο λεω γιατι και εγω πηγα εκει ετσι ωστε να μαθω κατι, και να φτιαχνω ιστοσελιδες.. και  πιστευω οτι θα καναμε κατι επαγγελματικο.. Και τωρα που γραφαμε, το αποτελεσμα σε ολα αυτα που μαθαμε ητανε μια απλη σελιδα με 4 div..

Εγω εχω ξεκινησει να παιρνω βιβλια, να βλεπω οδηγους, και γενικα να κανω οτι μπορω για να μαθω..

Δημοσ.

Πρόσεξε να δεις πως έχει το πράγμα.

ότι μαθαίνεις δεν είναι κακό. αν είσαι απλά ένας τύπος που παίρνει έτοιμα templates, περνάει το εταιρικό λογότυπο και τα κείμενα λυπάμαι που θα το πω αλλά οι πελάτες μειώνονται δραματικά.

είναι πολύ απλό...

αν μάθεις pascal, θα μπορείς να λύσεις προβλήματα (γιατί θα σου δώσει άλλη οπτική) που οι άλλοι θα αδυνατούν.

τώρα... κατα πόσο είναι χρήσιμο ή άχρηστο προσωπική μου γνώμη η pascal θα μπορούσε και να μην υπάρχει στη διδακτέα ύλη, αλλά κάτι πρέπει να σας μάθουν βρε αδελφέ.

καλή χρονιά

Δημοσ.

Καλημέρα σας και καλή χρονιά, ανοίγω αυτό το θέμα για να κάνω κάτι ερωτήσεις. Ας ξεκινήσω λοιπόν στο ο'τι εδώ και 1-2 χρονάκια ασχολούμαι με την επεξεργασία ιστοσελίδων και όχι με την δημιουργία με λίγα λόγια απλά επεξεργάζομαι έτοιμα templates και κατάλαβα ο'τι αυτό μ'αρέσει πολύ και θα ήθελα πραγματικά να γίνει η δουλειά μου. Προσπάθησα μόνος μου για κάνα μήνα με διάφορα tutorials να κάνω απλά ένα template σε ένα cms το οποίο λέγεται webspell (για όσους δεν ξέρουν είναι για gaming sites). Δεν κατάφερα και πολλά στο θέμα html,css σε αντίθεση με το photoshop που θέλω να πιστεύω ο'τι τα πηγαίνω καλά.

Ας μπούμε στις ερωτήσεις τώρα, πρόσφατα γράφτηκα στο δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας στην ειδικότητα "Τεχνικός εφαρμογών Υπολογιστών ( Web designer - developer ) στο οποίο εδώ και 2 μήνες το μόνο που κάνουμε είναι pascal  κάτι που δεν πιστεύω να με βοηθήσει ιδιαίτερα σε αυτό που θέλω να κάνω.  Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν κάποιος από εσάς έχει πάει στην ίδια ειδικότητα με έμενα για να μου πει αν αξίζει να συνεχίσω, η αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει έναν τρόπο να προσπαθήσω να καταφέρω κάτι μόνος μου. 

Εγώ τελείωσα το τεχνικός τεχνολογίας internet. Όταν μας έβαλε ένας καθηγητής να κάνουμε κάτι ασκήσεις στο word, είδα ότι έκανε κάτι περίεργο μόνος του, πήγα από κοντά και τελικά έκανε javascript. 

Τον ρώτησα περισσότερα, μου έδειξε. Τελικά αποδείχθηκε ότι δε γούσταρα καθόλου τη js, αλλά γούσταρα να σχεδιάζω ιστοσελίδες. 

Αυτό που έμαθα από το ΙΕΚ είναι ότι έχει σημασία το που βρίσκεσαι και το πότε και το πως εκμεταλλεύεσαι αυτά τα 2 πράγματα. 

Πλέον τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Μείνε στο ΙΕΚ και μάθε τα βασικά πράγματα about everything, μπες σε 2-3 websites και μάθε από tutorials ή από e-books ή από πραγματικά βιβλία ότι θέλεις να μάθεις. 

Το σίγουρο είναι πως για να φτιάξεις ένα σωστό website, πρέπει να διαβάσεις μόνος σου. Δεν υπάρχει σχολή που θα σου μάθει να κάνεις κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...