Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτη η προσφορα αξιζει ?

http://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-double-play/

Για καποιον απλο χρηστη πιστευω ειναι μια χαρα και τσιμπαει και ταμπλετακι

Βλεπω οτι εχει προαιρετικο εξοπλισμο το R001.jpg

ZTE ZXHN H108L

Αξιζει να το παρει κανεις η να παρει καποιο αλλο μονος του

zte και καλο δεν υπαρχει.εχω βαρεθει να ανοιγουν θεματα για προβληματα εδω μεσα αλλα οκ.και για την wind διαφορα παραπονακια για αποδοση δικτυου ...σε καποια αστικα κεντρα.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω κάνει αίτηση στην forthnet,με τόσα που διάβασα δεν βάζω wind!

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!

Το ρουτερ μου είναι του οτε το sagem και σκεφτόμουνα να το κρατήσω.

γενικοτερα σαν δικτυο θα προτιμουσα και εγω forthnet απο wind + to 6 margin.σαν εξοπλισμο εδιναν το Thomson που το θεωρω καλυτερο απο το sagem αλλα πλεον δινουν zte που γενικοτερα τα zte τα θεωρω λιγο τραγικα.ενταξει τα δοκιμαζεις και τα 2 και το sagem και οτι σου δωσουν και βλεπεις.αν παρεις Thomson(technicolor πλεον) το 5130 υπαρχει και firmware update στο site της forthnet Οποτε καντο.και το θεωρω ενα καλο δωρεαν ρουτερακι.στο εμποριο σιγουρα υπαρχουν καλυτερα.αλλα για δωρεαν ειναι πολυ καλο.τωρα αν το sagem σου παιξει καλυτερα ειδικα αν παρεις zte τοτε κρατησε το.αν παρεις zte η Technicolor δεν χρειαζεται να περασεις τα στοιχεια της συνδεσης σου.θα περαστουν αυτοματα οταν μπει το ρουτερ πανω στην γραμμη και συγχρονισει.θελει 4-5 λεπτα.αν βαλεις το sagem θα τα περασεις εσυ τα στοιχεια.

Καταρχην στο παραδειγμα που εδωσα ειχα πει ειπα πχ 25 ευρω το μηνα.

1) εγω πληρωνω 19.90 το μηνα τελικη τιμη. (και μετάνιωσα που δεν το έκανα 24μηνο)

2) οπως είπε και ο poulinos αν καποιος χρηστης σεβετε τον εαυτο του αγοραζει modem-router. ΟΛΕΣ οι εταιριες δινουν low entry routers αλλα εδω η κουβεντα μας δεν είναι πιο μοντεμακι ειναι πιο χαλια απο τα χαλια - να ξερουμε τι λεμε) ευτηχώς απο ρουτερακια έχω αρκετα....μεχρι και cisco voip εχώ... οπότε για μένα δεν ηταν θέμα.

3) 7 Mbps σου φαίνονται λιγα ή χάλια; σε μια γραμμη η οποια λογο ποιοτητας χαλκού - απόστασης (ΟΤΕ) συνχρονιζει στα 10-12mbs; δεν θα συμφωνησω.

και με τον ΟΤΕ 10 επιανα. (γιατι να πληρωνω 40ευρα το μηνα ;) )

4) Με αφορμη το τοπικ εδώ ξανα επικοινωνησα με την Wind και guess what μετα απο 2 μέρες.......προφανώς μου αλλάξανε dslam ή αλλάξανε τους χρήστες ....και πλεον κλειδώνω στα 10ΜBps.... οσο δλδ και με τον ΟΤΕ...... οπότε πλεόν μπορώ να πω οτι ειμαι 100% ικανοποιήμενος μέχρι νεωτέρας( αντε και VDSL bre....... :) :) 300 μετρα πιο κοντά ήθελα :).)

5) Δεν κράζουν όλοι την Wind,

Διαβάζοντας ότι καποιοι χρηστες ειχαν θεματα με το youtube σε streaming videos και θέματα σερφάροντας θελω να πω οτι εγω ποτέ δεν έιχα τέτοιο θέμα σε απλο σερφαρισμα. (Βέβαια απο παλία οι χρηστες τοτε της Tellas στα νοτια προαστεια πειραια κτλ δεν είχαν θέματα ενω στα Βορεια...κηφησια μαρουσι......χρηστες αγανακτουσαν)

Επισης η δουλεια μου έχει να κάνει με το ιντερνετ.. έχω 2 ιδιοκτητους σερβερ εναν Αγγλια και εναν Αμερική οποτε καθημερινα κανω uploads-downloads - remote session - backups και με αποκορύφομα το οτι κατεβασα ένα image se ISO 50Giga...(έκανε βέβαια 18ώρες+ να το κατεβάσει) αλλά δεν περιμενά καν να το κατεβασει...πιστευα οτι καποιο time out θα κάνει καποιο πακετο θα χαθεί παρολα αυτα το κατέβασε μια χαρα και ηταν οκ.

Αν τώρα εγω σαν επαγγελματίας μπορω και κανω ανετα την δουλεια μου με 7ΜBps ενω καποίοι άλλοι τα 7 τα θεωρούν λίγα η χαμηλή ταχυτητα είναι πιστευω καθαρα υποκειμενικό και καθαρά θέμα αναγκών.

last but not least.....

.....Στο εξοχικο μου (σε νησι) ο ΟΤΕ είναι μονοδρομος δεν έχει αλλή εταιρια....(δεν υπαρχουν μονοπώλια χε χε) παρολα αυτα το καφαο είναι ΄πανω στο κτιρίο διπλα απο το μπαλκόνι μου......(3 μετρα απο το ρουτερ μου) και εκει έπιασα 23ΜBps (μαγικό)

κατέβαζα ταινία σε 7 λεπτά τωρα στο σερφαρισμα δεν είχε τρομερη διαφορά η ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα ηταν στο UPLOAD.

Με την WIND λοιπον με τα 7, κατέβαζα μια ταινια σε 18-20 λεπτά..... καi  λοιπόν..........κανω και ενα τσιγάρο......ή ετοιμαζω κανενά σνακ........ ¨ :) :) και τι εγινε...

οπώς είπα και πριν είναι καθαρα θέμα αναγκων του κάθε χρήστη....

.....μπορει κάποιος να μην καπνίζει........

Ολες οι εταιριες έχουν θέματα και προβληματα, ακόμα και ΟΤΕ (αν αρχισω να γράφω για τον ΟΤΕ θα τελειώσω αυριο) προσωπικη κρισή έιναι να μπορει κάποιος να πληρωνει λογικα και να του παρεχονται λογικες υπηρεσιες σε σχέση τιμής- αποδοσης και γι αυτο αναλυουμε εδω περιοχές και providers γιατι δυστηχώς στην Ελλάδα ο Μονόφθαλμος είναι Βασιλίας και υπόλοιποι τυφλοι.

@ greekrose.....  και εγω είμουν ανάμεσα σε forthnet και Wind  οταν με το καλό συνδεθείς πες μας τις εντυπώσεις σου να ξέρουμε τι γίνετε.

Προφανώς δεν παίζεις Ποκερ..... :) Η Wind είναι αυτο που λέμε flip coin .....50-50 αναλόγως τι θα ανοίξη κάτω.... :)

1.ισως να μπορεσεις να ανανεωσεις στην ιδια τιμη.

2.πραγματι ελαχιστα καλα ρουτερακια εχουν δωθει και μερικα ηταν χρησιδανειο.

3.εξαρτατε την χρηση.απλα στον οτε πολλες φορες τα 4 Mbit του κανουν οσο κανουν σε αλλους τα 24.για σενα ναι ηταν μεγαλη η διαφορα στην τιμη που δεν αξιζε να μεινεις οτε.απλα μπορει σε αλλο

ιδιωτικο παροχο να ησουν καλυτερα απο wind

4.μαλλον εννοεις οτι συγχρονιζεις το ιδιο στα 12 αλλα κατεβαζεις 10.αν και κανονικα για 12 θα πρεπε να κατεβαζεις αλλα καλυτερα απο πριν που

κατεβαζες 7.παντως κανονικα οσο συγχρονιζεις τοσο θα πρεπε να κατεβαζεις.

5.ναι πραγματι πολυ παιζουν ταπα.

αν κανεις τεραστια Download βαζε κανα Manager να εισαι σιγουρος.

6.εννοεις και το αστικο κεντρο ειναι κοντα σε σενα οχι μονο το καφαο.επισης δεν ειναι μονοπολιο .απλα ο παροχος δεν βαζει εκει γιατι δεν τον συμφερει οικονομικα.

ο οτε δεν θα σου πει οχι.απλα ειναι ασυμφορο αν δεν εχεις πολλους πελατες.οχι οτι γενικοτερα ο οτε δεν ειναι μονοπολιο απλα λεω συγκεκριμενα για το ε3οχικο σου.

τωρα αυτο για τις εταιρειες και τα προβληματα ναι παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν.καποια στιγμη ειχα γραψει για διαφορα θεματα του οτε και του χαλκου συγκεκριμενα και αστα να πανε.ολοκληρα κατεβατα.

ο χαλκος ειναι το πιο μεγαλο θεμα παρα το dslam.αν ο χαλκος ειναι χαλια θα εισαι με ολες τις εταιρειες χαλια.

• Like 1
Δημοσ.

1.ισως να μπορεσεις να ανανεωσεις στην ιδια τιμη.

[ θα δείξει.....ο λογος που το εκανα 12μηνο ειναι γιατι αν πας να φυγεις..... σου αφηνουν την ιδια τιμη,,, αλλα τωρα τελευταια σου δίνουν την χαμηλοτερη τρεχον τιμη.....οποτε θα δουμε.]

3.εξαρτατε την χρηση.απλα στον οτε πολλες φορες τα 4 Mbit του κανουν οσο κανουν σε αλλους τα 24.για σενα ναι ηταν μεγαλη η διαφορα στην τιμη που δεν αξιζε να μεινεις οτε.απλα μπορει σε αλλο

ιδιωτικο παροχο να ησουν καλυτερα απο wind

[πόσες φορες να το πω....οτι και με τον ΟΤΕ 10MBps επιανα.... τι να κάνω αυτο είναι το ΤΑΒΑΝΙ της δικιας μου γραμμης. θες λόγου χαλκου.....λογο αποστασης...αυτο είναι... οποτε με οποιονδηποτε πάροχο δεν θα επιανα παραπάνω]

[Επισης παιζει ρολο η σταθεροτητα της συνδεσης....εγω προτιμω 4 και σταθερα παρα 18 και με πολλα time out αποσυνδεσεις κτλ]

4.μαλλον εννοεις οτι συγχρονιζεις το ιδιο στα 12 αλλα κατεβαζεις 10.αν και κανονικα για 12 θα πρεπε να κατεβαζεις αλλα καλυτερα απο πριν που

κατεβαζες 7.παντως κανονικα οσο συγχρονιζεις τοσο θα πρεπε να κατεβαζεις.

[ συμφωνω ]

5.ναι πραγματι πολυ παιζουν ταπα.

αν κανεις τεραστια Download βαζε κανα Manager να εισαι σιγουρος.

[το Download ηταν απο SSH και Shell access]

6.εννοεις και το αστικο κεντρο ειναι κοντα σε σενα οχι μονο το καφαο.επισης δεν ειναι μονοπολιο .απλα ο παροχος δεν βαζει εκει γιατι δεν τον συμφερει οικονομικα.

ο οτε δεν θα σου πει οχι.απλα ειναι ασυμφορο αν δεν εχεις πολλους πελατες.οχι οτι γενικοτερα ο οτε δεν ειναι μονοπολιο απλα λεω συγκεκριμενα για το ε3οχικο σου.

[ και το αστικο και το καφαο ηταν κοντα ναι και δυστηχως ο οτε ειναι μονοπωλιο ακομα και εδω,,,,αθηνα ολες οι εταιριες απο οτε αγοραζουν.....για πιο λογο ο οτε να δωσει καλυτερες υπηρεσιες σε τριτους ανταγωνιστες.... ]

τωρα αυτο για τις εταιρειες και τα προβληματα ναι παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν.καποια στιγμη ειχα γραψει για διαφορα θεματα του οτε και του χαλκου συγκεκριμενα και αστα να πανε.ολοκληρα κατεβατα.

ο χαλκος ειναι το πιο μεγαλο θεμα παρα το dslam.αν ο χαλκος ειναι χαλια θα εισαι με ολες τις εταιρειες χαλια.

[ συμφωνω για το χαλκο.....και γενικα για την ποιότητα καλωδιων και εξοπλισμου....απλα δεν ειναι πάντα εκει. θυμαμε εποχες να περναω ενισχυμενα καλωδια utp απο τον 6 στο ισογειο.....και καμια διαφορα...στην συνεχεια να περναμε απο τον κατανεμητη στο καφαο και καμια διαφορα..... και παω στο αστικο κεντρο και το rack ηταν ενα ξεβιδωμενο πραγμα μες στην σκουριααααααα,,,,,,

ελεοοοος.............. χρονια 2002]

και για τελειωμα.....εχω πετυχει εγκατασταση απο οτετζη σε δρομο....... να μην μπορει να χωρεσει τα καλωδια... και να τα διπλωνει (καμια 50αρια μαζι) στην μεση και να τα τσακιζει για να κλεισει το κουτι στο εδαφος και να σφραγισει με την πλακα πεζοδρομιου απο πάνω ....... ενω εμεις αφηνουμε ημικυκλιο για να μην τσακιστει και να μην εχει θεμα με συστολες διαστολες.....και απωλειες....χαχαχα αστεια πραγματα .

Τωρα με το Σαμαρα....(ΝΔ) μεσα σε ενα χρονο θα εχουμε free wifi internet παντου.... οποτε μην ανχωνεστε.... :P :P

να ευθημησουμε και λίγο.

Δημοσ.

μην περιμενεις σωστη δουλεια στην ελλαδα.ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου και της πατεντας.αυτο για το τελευταιο που εγραψες με το πεζοδρομιο.εχω
δει και καλωδιο που για αρκετο καιρο το ειχαν αφησει απεξω.ειχα βαλει φωτο στο guide αλλα οσο ηταν ανοιχτο και οχι οταν εκλεισαν το πεζοδρομιο με το καλωδιο απεξω.
τωρα για τα καλωδια στο σπιτι δεν ειναι το θεμα τι καλωδιο θα εχεις αρκει να παιζει σωστα.μερικοι εχουν και 50 χρονια ραζιμ και παιζουν μια χαρα.αλλοι εχουν utp και το εχουν χτυπησει και αστα να πανε.δηλαδη πολλες φορες σε σπιτια το προβλημα δεν ειναι τοσο στην καθετη καλωδιωση ουτε στο ιδιο το καλωδιο αλλα στο πως εχουν ενωθει αν εχουν ξεχασει φιλτρακια κτλ.
κατα τα αλλα ναι σε καποιες περιοχες υπαρχει μονο dslam οτε.και οτι ναι ο χαλκος ειναι δικος του αρα σε αυτο ειναι μονοπολιο ναι συνεχιζει και ισχυει.
τωρα για το 3 αλλο εννοω.δεν ειπα να αλλαξεις παροχο για να πιασεις καλυτερη ταχυτητα σε θεμα συγχρονισμου.αλλα για να καταφερεις στην πραξη να πιασεις την ταχυτητα του συγχρονισμου σου.
δηλαδη αλλο να εχεις πχ wind να συγχρονιζεις 10 και να κατεβαζεις με 7 και αλλο να εχεις πχ οτε να συγχρονιζεις 10 και να κατεβαζεις 10.ειπα να πας σε αλλο παροχο μπας και εφευγες απο το 7 οχι απο το 10.

Δημοσ.

τώρα καταλαβα ..... ε λογικα πιστευω καποια στιγμη θα ξανα πεσει..... θα στειλω αιτημα βλαβης παλι και αντε παλι απο την αρχη.....θα δουμε,.,, παντως προς το παρων ολα καλα :) :)

(UTP CAT 9 ειχα περασει....και δωσε το AVA (σαπουνι) στα κουτια......χαχαχαχαχα πολυ χοντρο το ατιμο.......)

μου ειχε δωσει ο οτετζης μετρηση οτι η γραμμη μεχρι τον κατανεμητη ηταν 100% οκ.... τον ατιμο.... και οτι το θεμα ηταν στην πολυκατοικια.

Δημοσ.

τώρα καταλαβα ..... ε λογικα πιστευω καποια στιγμη θα ξανα πεσει..... θα στειλω αιτημα βλαβης παλι και αντε παλι απο την αρχη.....θα δουμε,.,, παντως προς το παρων ολα καλα :) :)

(UTP CAT 9 ειχα περασει....και δωσε το AVA (σαπουνι) στα κουτια......χαχαχαχαχα πολυ χοντρο το ατιμο.......)

μου ειχε δωσει ο οτετζης μετρηση οτι η γραμμη μεχρι τον κατανεμητη ηταν 100% οκ.... τον ατιμο.... και οτι το θεμα ηταν στην πολυκατοικια.

απλα μην μας μπερδευεις οτι το εφτιαξαν και συγχρονιζεις 10.θα λες το εφτιαξαν και κατεβαζω 10 .ειπαμε αλλο συγχρονισμος αλλο ποσο κατεβαζω.μας μπερδευεις:P

καλα ναι πολλες φορες η ευκολη λυση ειναι το ριχνουμε στα καλωδια και αμα ο αλλος δεν ξερει παει και το περναει.χαμενο δεν παει αλλα μερικες φορες πρεπει να τεσταρουμε καποια πραγματα ή να μας τα δειξουν οτι πραγματι κατι παει λαθος αφου το ψαξουν.(αλλιως τζαμπα το καλωδιο και τζαμπα τα λεφτα στον ηλεκτρολογο και τζαμπα να ανοιγεις τρυπες και καλωδια εξωτερικα κτλ)γιατι οι περισσοτεροι τεχνικοι δεν κοιτανε ουτε για αναπληρωματικο ζευγαρι ουτε αμα φταιει η οριζοντια καλωδιωση.απλα βλεπουν οτι πανω συγχρονιζει λιγο και σου λενε νεο καλωδιο.πονεμενη ιστορια πιστεψε με.

τις περισσοτερες φορες παντως φταιει κατι στην συνδεση και οχι στο ιδιο το καλωδιο.και τις περισσοτερες φορες αυτο το κατι ειναι στην οριζοντια οχι στην καθετη.και τις περισσοτερες φορες οπως ειπα δεν ειναι στο καλωδιο αλλα σε συνδεδεμενα αναπληρωματικα.συναγερμοι χωρις φιλτρο.χαλασμενα φιλτρα ή χαλια συσκευες κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...