vagelis81 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Προσπαθω να δουλεψω το μυαλο μου και να εκφρασω μεσα από αυτό το κειμενο τι ακριβως θελω.Λοιπον εχω έναν σταθερο υπολογιστη που τον χρησιμοποιω παρα πολύ,περιπου 6-7 ωρες ημερησίως.Εχω εγκατεστημένες παρα πολλες εφαρμογες ,περιπου 15 παιχνίδια και πολλα αρχεια διαφορου τυπου αποθηκευμενα.Να σας πω λοιπον ότι ο υπολογιστης δε μου εχει παρουσιασει καποιο σοβαρο πρόβλημα.Απλα αργει αρκετα στο boot (κανει να μπει στα Windows και να είναι ετοιμος για χρηση περιπου 3-4 λεπτα) και επισης σημερα μου εκανε ένα κολληματακι στον Internet Explorer.Καταλαβαινω όμως ότι θα χει πολύ πραμα μεσα το οποιο θα ναι αχρηστο και θα χει μεινει από απεγκατεστημενες εφαρμογες-παιχνίδια.Εδώ να αναφερω ότι συχνα χρησιμοποιω το cclean για καθαρισμο και το defraggler για ανασυγκροτηση.Για antivirus εχω το avast.Τελευταια φορα που εκανα format ηταν πανω από ένα χρονο για τεχνικους λογους (αλλαξα μητρικη).Θελω λοιπον να ρωτησω,δεδομενου ότι αμεση αναγκη δεν υπαρχει ,εσεις τι λετε;Θα πρεπει να κανω format η όχι.Μετα από αυτό αν γινει ο υπολογιστης θα είναι πιο ελαφρυς και θα δουλευει πιο σωστα,βεβαια το αρνητικο είναι ότι θα πρεπει να εγκαταστήσω ξανα πολλες εφαρμογες και παιχνίδια.θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη σας. Ευχαριστω!
trujillo2008 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 καλη χρονια καταρχην.αν δεν εχεις παρατηρησει πτωση της αποδοσης του λειτουργικου τοτε δεν υπαρχει λογος να κανεις.σαν συμβουλη θα ελεγα να μην κανεις πολυ συχνα install και uninstall προγραμματα , και ακομα να μην πολυκαθαριζεις την registry εστω και με το (κατα γενικη ομολογια) αξιοπιστο ccleaner 1
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Κοιτα αν εχεις να κανεις format 1 χρόνο αν του εκανες ενα τώρα δεν θα ηταν και άσχημο καλο θα του έκανες να καθαρίσει λιγάκι. Αν εχεις ενα δίσκο για προγράμματα παιχνίδια και γενικότερα ολα τα πράγματα σου καλο θα ηταν να σκεφτείς να τους βάλεις και εναν 2ο δίσκο που εκει μεσα θα εχεις μονο παιχνίδια backup κτλπ και δεν θα επιβαρύνεις τον κυρίως δίσκο που εχει το λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Τελος θα σου πρότεινα να αφήσεις το avast αφου σε βολεύει σαν βασικό antivirus και να κανει 1 2 φορές τον μήνα εναν καθαρισμό με malwarebytes και superspyantispyware για trojans malware κτλπ Απο τι αποτελείται γενικα το σύστημα σου ?
vagelis81 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 intel core i5 @2900mhz ,2x4096 ddr3 sdram, amd radeon hd 6800 series,seagate 500gb δισκο.Ερωτηση:Αυτό που ειπε ο φιλος για το cclean ότι δε κανει να το χρησμοποιω πολύ συχνα γιατι πειραζει τη registry.Αυτή η επιλογή για τη registry είναι κατι το οποιω επιλεγω στο πρόγραμμα η γινεται ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που χρησιμοποιω το cclean ούτως η αλλως;Γιατι είναι κακο;Πραγματικα θελω να μαθω,είμαι λιγο ασχετος πανω σε τετοια θεματα.
Gtr34 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Ισως ευθυνεται το avast για αυτη την καθυστερηση, ειναι κατι που εχει παρατηρηθει στις τελευταιες εκδοσεις απο πολλους χρηστες, δοκιμασε χωρις αυτο να δεις πως θα τα παει . Επισης να ελεγξεις τις εφαρμογες που ξεκινουν μαζι με το pc και κλεισε αυτες που δεν χρειαζεσαι.
Sirios8e Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Exω να κανω format 1,5 χρονο και ο υπολογιστης ανοιγει αμεσως, χωρις καμια καθυστερηση Aυτο που ειπε ο φιλος Gtr34, να κανεις, να διαγραψεις ολες τις εφαρμογες που εκκινουν μαζι με τα windows, με το ccleaner. Επισης μην κανεις καθαρισμο της registry με το ccleaner, γιατι δυστυχως σ' αυτο το τομεα το συγκεκριμενο προγραμμα, δεν τα παει και τοσο καλα.
Avatar21 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Εκτέλεσε msconfig ανοίγει ένα παράθυρο, δες τι τρέχει όταν bootarει και απενεργοποίησε ότι δεν χρειάζεσαι. Ότι είπε και ο gtr δηλαδή.
vagelis81 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δεν είναι ότι ξεκινανε πολλες εφαρμογες να τρεχουν όταν bootαρει ο υπολογιστης.Αυτο το εχω τσεκαρει.Είναι θεμα ελευθερου χωρου.Φαντασειτε ότι εχει ελευθερο χωρο 80-90 gb από τα 500 .
trujillo2008 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 δοκιμασε και αυτο που σου ειπαν για απεγκατασταση του avast και βαλε η' avira η' avg (τα free)
Cboy Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Αν το μόνο πρόβλημα ειναι οτι αργει να ανοιξει και δεν παρουσιαζει αλλα προβλήματα θα σου πρότεινα να μην κάνεις format.
Avatar21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δεν είναι ότι ξεκινανε πολλες εφαρμογες να τρεχουν όταν bootαρει ο υπολογιστης.Αυτο το εχω τσεκαρει.Είναι θεμα ελευθερου χωρου.Φαντασειτε ότι εχει ελευθερο χωρο 80-90 gb από τα 500 . Και μένα που έχει 16gb από τα 596? . Έμενα πάντως δεν αργεί καθόλου στο boot. Μέχρι και στα 1.6gb το είχα φτάσει και πάλι δεν αργούσε. Μάλλον κάτι άλλο μπορεί να φταίει δεν ξέρω. Απεγκατάστησε καμιά εφαρμογή και κανένα παιχνίδι που δεν χρειάζεσαι πάντως...
nikomas50 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Άδειασε και το φάκελο %Windir%\SoftwareDistribution\Download από όλα τα περιεχόμενά του, αν αυτό δεν το έχει ήδη κάνει το Ccleaner.
vagelis81 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Τελος θα σου πρότεινα να αφήσεις το avast αφου σε βολεύει σαν βασικό antivirus και να κανει 1 2 φορές τον μήνα εναν καθαρισμό με malwarebytes και superspyantispyware για trojans malware κτλπ Μηπως εχεις link για τα παρακατω προγράμματα;
SPANK Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Εδω μπορεις να κατεβάσεις τα προγράμματα , http://www.malwarebytes.org/ , http://www.softpedia.com/get/Internet/Popup-Ad-Spyware-Blockers/SUPERAntiSpyware.shtml (το επίσημο site για καποιο λογο ειναι down οποτε κατέβασε το απο εδω)
vagelis81 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2014 Για να μην αοιγω καινουριο thread σκεφτηκα να βαλω εδώ μια απορια που μολις μου ηρθε στο μυαλο.Το να εγκαθιστάς-απεγκαθιστας συχνα παιχνίδια-προγράμματα σε έναν δισκο μπορει να δημιουργησει πρόβλημα στο δισκο σα συσκευη;Δηλαδη να μειωσει τις ωρες ζωης του δισκου;Ευχαριστω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα