fousekis21 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Έχω μωρέ έναν στην δουλειά και έχει παρει ένα hdmi belkin 24k δεν ξέρω κιεγώ πόσα hz κτλ και υποστηρίζει ατράνταχτα ότι έχει τρελή διαφορά... Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή... Επειδή είμαι τελείως αναποφάσιστος θα κάνω και άλλη μια ερώτηση/σύγκριση. H samsung που αποφάσισα να πάρω (υπάρχει το link παραπάνω, η 6100) έχει 359€ αλλά δεν έχει γυαλιά 3d. Υπάρχει στα 419€ η LG 32LA620S 32'' Smart 3D η οποία δίνεται με 4 γυαλιά 3d και είναι και smart (+ μια θύρα HDMI επίσης που είναι για μένα πολύ σημαντικό...) Αλλά με χαλάνε 2 πράγματα στα χαρακτηριστικά της. 1) Δεν έχει 24p technology 2) δεν έχει προοδευτική σάρωση. ΔΕΝ ξέρω ακριβώς τι σημαίνουν αυτά αλλά θεωρητικά, με τη λογική μου, αν εξαιρέσεις ότι είναι smart, δεν είναι κατώτερη όσο αναφορά ποιότητα εικόνας?
graphist83 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Ας έρθει εδω στο εργαστήριο μας, με το καλώδιο του να συνδέσουμε ενα blueray και μετα με ενα δικό μας καλώδιο 5€. Τυφλή δοκιμή. Αμα δει διάφορα θα πάρει δώρο την tv αναφοράς...Νομίζω μια 46F7000 έχουμε τώρα Πάμε για μια άλλη φορά. Τα HDMI καλώδια μεταφέρουν ψηφιακές πληροφορίες. οπως τα καλώδια δικτύου. Για αυτο μάλιστα άμα χειρουργήσετε καποιο HDMI θα δείτε πόσο όμοια ειναι με τα Ethernet. Απο εξω τωρα διάφορες εταιρίες τα ντύνουν με κάλτσες και βαζουν διάφορους φερριτες (άχρηστους στα ψηφιακά δεδομένα) για να εντυπωσιάζεται ο καταναλωτής.. Οι ψηφιακές πληροφορίες ειναι κατα βάση 0 και 1. Άπαξ και περάσουν...... περάσαν. Αν δεν περάσουν δεν θα εχεις εικόνα καθόλου, η διακοπές, η το γνωστό πιξελιασμα. Δεν υπαρχει ενδιάμεση κατάσταση. Ενα καλύτερο fansy καλώδιο με χαλκό εξορυγμένο απο την ανατολική μερια του Έβερεστ, σε συνθήκες χωρίς οξυγόνο και ντυμένο με μαλλί απο παρθένο τράγο του Ουζμπεκιστάν είναι....χαζομάρες για να πληρώνουν οι hi-endδες... Ενα παράδειγμα το internet. Και εκει δεν παίζουμε με ψηφιακά δεδομένα?? Αμα κάποιος σου στείλει ενα αρχείο MKV απο την διπλά πολυκατοικία, ενας αλλος κατευθείαν απο το USB Flash του και κάποιος αλλος το ιδιο αρχείο απο Αυστραλία, (περνώντας απο χιλιάδες χλμ κάκιστης ποιότητας καλώδια κτλ) τα αρχεία πιστεύεις θα εχουν διάφορα το ενα με το άλλο?? Στα αναλογικά καλώδια που μιλάμε για ασθενή ρεύματα οι ποιότητα του καλωδίου παίζει ρόλο. Αλλα και εκει υπάρχει ενα όριο. Ακόμα και εκει υπάρχουν υπερβολές που δεν προσφέρουν καμία υπεροχή, μόνο ανθυποβολες.. 2
fousekis21 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Ας έρθει εδω στο εργαστήριο μας, με το καλώδιο του να συνδέσουμε ενα blueray και μετα με ενα δικό μας καλώδιο 5€. Τυφλή δοκιμή. Αμα δει διάφορα θα πάρει δώρο την tv αναφοράς...Νομίζω μια 46F7000 έχουμε τώρα Πάμε για μια άλλη φορά. Τα HDMI καλώδια μεταφέρουν ψηφιακές πληροφορίες. οπως τα καλώδια δικτύου. Για αυτο μάλιστα άμα χειρουργήσετε καποιο HDMI θα δείτε πόσο όμοια ειναι με τα Ethernet. Απο εξω τωρα διάφορες εταιρίες τα ντύνουν με κάλτσες και βαζουν διάφορους φερριτες (άχρηστους στα ψηφιακά δεδομένα) για να εντυπωσιάζεται ο καταναλωτής.. Οι ψηφιακές πληροφορίες ειναι κατα βάση 0 και 1. Άπαξ και περάσουν...... περάσαν. Αν δεν περάσουν δεν θα εχεις εικόνα καθόλου, η διακοπές, η το γνωστό πιξελιασμα. Δεν υπαρχει ενδιάμεση κατάσταση. Ενα καλύτερο fansy καλώδιο με χαλκό εξορυγμένο απο την ανατολική μερια του Έβερεστ, σε συνθήκες χωρίς οξυγόνο και ντυμένο με μαλλί απο παρθένο τράγο του Ουζμπεκιστάν είναι....χαζομάρες για να πληρώνουν οι hi-endδες... Ενα παράδειγμα το internet. Και εκει δεν παίζουμε με ψηφιακά δεδομένα?? Αμα κάποιος σου στείλει ενα αρχείο MKV απο την διπλά πολυκατοικία, ενας αλλος κατευθείαν απο το USB Flash του και κάποιος αλλος το ιδιο αρχείο απο Αυστραλία, (περνώντας απο χιλιάδες χλμ κάκιστης ποιότητας καλώδια κτλ) τα αρχεία πιστεύεις θα εχουν διάφορα το ενα με το άλλο?? Στα αναλογικά καλώδια που μιλάμε για ασθενή ρεύματα οι ποιότητα του καλωδίου παίζει ρόλο. Αλλα και εκει υπάρχει ενα όριο. Ακόμα και εκει υπάρχουν υπερβολές που δεν προσφέρουν καμία υπεροχή, μόνο ανθυποβολες.. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω... 1000 φορές να δώσω κάτι παραπάνω για πιο καλή tv παρά να σκάσω λεφτά για hdmi. Βέβαια πρώτα πρέπει να αποφασίσω ποια tv να πάρω....
graphist83 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Επειδή είμαι τελείως αναποφάσιστος θα κάνω και άλλη μια ερώτηση/σύγκριση. H samsung που αποφάσισα να πάρω (υπάρχει το link παραπάνω, η 6100) έχει 359€ αλλά δεν έχει γυαλιά 3d. Υπάρχει στα 419€ η LG 32LA620S 32'' Smart 3D η οποία δίνεται με 4 γυαλιά 3d και είναι και smart (+ μια θύρα HDMI επίσης που είναι για μένα πολύ σημαντικό...) Αλλά με χαλάνε 2 πράγματα στα χαρακτηριστικά της. 1) Δεν έχει 24p technology 2) δεν έχει προοδευτική σάρωση. ΔΕΝ ξέρω ακριβώς τι σημαίνουν αυτά αλλά θεωρητικά, με τη λογική μου, αν εξαιρέσεις ότι είναι smart, δεν είναι κατώτερη όσο αναφορά ποιότητα εικόνας? Θα σου λυθουν οι αποριες οταν πας να τις δεις απο κοντα.
fousekis21 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Θα σου λυθουν οι αποριες οταν πας να τις δεις απο κοντα. Μωρέ ότι θα πάω, θα πάω (αύριο πρωί βασικά) απλά ρωτάω θεωρητικά τουλάχιστον αν παίζουν ρόλο τα στοιχεία που ανάφερα παραπάνω για την lg...
graphist83 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 24p και progessive scan αποκλείεται να μη να μην εχει εν ετη 2013. Ας μην το αναφέρουν. Για εμενα φετος η LG εχει μείνει πισω σε εικονα. Οχι χαώδεις διαφορές αλλα υπάρχουν. Απο τιν αλλη εσυ μπορεί να εχεις αντίθετη αποψη. Για αυτο επιμένω απο κοντά. Απο αποψεις θα ακουσεις 10 διαφορετικές γνωμες που αφορουν 10 διαφορετικά γούστα.
fousekis21 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 ok. Πάω λοιπόν και βλέπουμε... Thanks!!
kostas_dr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Ενα καλύτερο fansy καλώδιο με χαλκό εξορυγμένο απο την ανατολική μερια του Έβερεστ, σε συνθήκες χωρίς οξυγόνο και ντυμένο με μαλλί απο παρθένο τράγο του Ουζμπεκιστάν είναι....χαζομάρες για να πληρώνουν οι hi-endδες.. graphist, πολύ καλό!
fousekis21 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Απο που ξεκινησα, που εφτασα. Δεν πηρα τελικα την 6100. Πηρα την 6400... μαρεσε η εικονα... smart.... κτλ. Η μονη μαλακια ειναι οτι πηρα 32'' 499€ χωρις γυαλια 3d ενω στα 530€ ηταν η 40'' με 2 ζευγαρια γυαλια... αλλα δεν χωραει η 40'' εκει που τη θελω... κριμα πολυ κριμα... Εργαλειο παντως, η lg μου φανηκε πολυ κατωτερη
kostas_dr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Κρίμα που δεν πήρες την 40αρα. (αλλά αν δεν χώραγε, η περαιτέρω συζήτηση είναι άνευ αντικειμένου) Καλές θεάσεις.
fousekis21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μωρέ σε κάνα δυο χρόνια θα αλλάξω σπίτι και μια χαρά θα χώραγε... Αλλά κοιτάς το μέλλον μόνο αν έχεις ικανοποιήσει το παρόν. Το τώρα έχει σημασία, που είναι μια χαρά! Thanks!
kostas_dr Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Σε κανα 2 χρόνια, αν μπορείς και έχεις άνεση χώρου, χτύπα καμιά 55αρα. Με λίγη καλη τύχη, θα' χουν πέσει και οι τιμές με την έλευση της 4K, λέω εγώ τώρα.
fousekis21 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Κατσε ναρθειη ωρα και ολα θα γινουν!! 1
fousekis21 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Κατσε ναρθειη ωρα και ολα θα γινουν!! Έχω κάποια θεματάκια και ως τελείως άσχετος με 3d/smart θα ήθελα μια μικρή βοήθεια... 1) Έχω τα φτηνά γυαλιά 3d της samsung (19€) και βάζω κάποια βίντεο 3d μέσω μιας εφαρμογής της tv αλλά σαν τα βλέπω λίίίγο διπλά (είδωλο) όχι φυσικά σε επίπεδο τόσο όσο αν το βλέπεις χωρίς γυαλιά αλλά είναι λίγο ενοχλητικό. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει? 2) Κάποιες εφαρμογές που κατεβάζω κολλάνε πολύ (σαν να τρέχει καρέ καρέ) πχ το toycar racing και το facebook, αφού κάνω log in, στην αρχική σελίδα μου βγάζει ένα μήνυμα ΄΄η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη λόγω παρεμβολής δικτύου ή υπηρεσίας΄΄ όπως επίσης όταν συνδέω το galaxy s4 μου στη TV για screen mirroring με το που συνδέεται, γίνεται στο δευτερόλεπτο αποσύνδεση... Καμιά ιδία? Επίσης (απορία είναι αυτό όχι πρόβλημα) το pc μου αν και έχω αρκετά καλή κάρτα γραφικών, την gtx 590 δεν έχει hdmi παρά μόνο DVI. Με ένα παλιό καλώδιο που έχω, προσπάθησα να παίξω ένα game 3d (crysis 3) αλλά δεν τα κατάφερα, δεν έδειχνε σωστά. Υποστηρίζεται 3d γενικά μέσω dvi ή απλά φταίει το καλώδιο που είναι παλιό? (Στα hdmi πχ πρέπει να είναι 1.4, υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε dvi?)
graphist83 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Το είδωλο ειναι το λεγόμενο crosstalk. Το έχουν ολες οι 3D. Σε passive να φανταστείς ειναι μεγαλύτερο. Παρόλα αυτα εαν εχεις επέμβει στο 3d στα settings και εχει αυξήσει την προοπτική το είδωλο αυξάνεται. Τέλος εξαρτάται και απο το υλικό που προβάλεις. Μερικές φόρες οι πλατφόρμες και τα apps αναβαθμίζονται απο το διακομιστή. Αρα μερικές φορες θα έχουμε και τετοια φαινόμενα. Υπομονή. Facebook κανε log in απο τον browser. Θα ειναι οπως στο pc σου. Το screen mirroring έχει να κάνει αποκλειστικά με την συσκευή και την tv. Σε μερικά κινητά που γινοταν αυτο έστρωνε μετα απο reset του κινητού στα factory. Συνήθως φταίει το κινητό ειδικά εαν το έχουμε σκαλίσει πολυ. Το 3d θέλει HDMI καλώδιο νεας γενιας. Το dvi δεν ξέρω εάν το φρενάρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα