fousekis21 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά! Είμαι σε ένα δίλημμα σχετικά με την αγορά τηλεόρασης. Θα πάρω από την αρχή όλο μου το σκεπτικό. Ήθελα αρχικά να πάρω μια καινούργια οθόνη PC ips. Μετά αποφάσισα να πάρω monitor tv ips 27'' για αντικαταστήσω τη παλιά μου lcd tv (http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/othones/tv-monitor/LG-TV-monitor-27-27MA53D-PZ-mazi-me-LG-HDD-EXT-500GB-XD7.htm) αλλά μετά σκέφτηκα αφού θα πάρω που θα πάρω μήπως έπαιρνα 3d και αφού οι οθόνες pc είναι πανάκριβες κατέληξα σε τηλεόραση 32''... (ότι ναναι είμαι, ξέρω.... ) Βρήκα αυτή http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/LG-3D-LED-32-32LA6130.htm που είναι 100hz και αυτή που είναι http://www.plaisio.gr/tv/tv/tileoraseis/Samsung-32-UE32F6100AW.htm που είναι 200hz που είναι σχεδόν ίδιες στη τιμή αλλά αυτή με τα 100hz έχει DLNA που αν και δεν ξέρω αν θα μου χρησιμεύσει, μιας που θα έχω pc συνδεδεμένο πάνω, δεν θα με χάλαγε... Οι ερωτήσεις μου. 1) Οι ips έχουν τόόόσο τρελή διαφορά από τις κανονικές led, είχα δει την 27'' οθόνη ips και έπαθα πλάκα, φοβάμαι μην απογοητευτώ αν πάρω άλλη 2) 100hz με 200hz έχουν μεγάλη διαφορά ? Θα δω αισθητή διαφορά με το μάτι (γιατί τα θεωρητικά δεν με νοιάζουν, το τι πιάνει το μάτι μου με νοιάζει...)? ποια από τις 2 τηλεοράσεις θα διαλέγατε εσείς? Ξέρω ότι θα μου πείτε ''φίλε αποφάσισε πρώτα αν θες monitor ή pc και αν θέλεις στάνταρ 3d και τα ξαναλέμε...'' αλλά για να αποφασίσω θέλω λίγο HELP
graphist83 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Τα IPS panel υπερτερούν σε χρωματική ακρίβεια και σε γωνίες θέασης. Πράγματα πολυ θεμιτά για χρήση ως monitor για gaming κτλ. Υστερούν ομως στην απόδοση μαύρου (η μάλλον γκρι γιατι μαύρο δεν βγάζουν) που ειναι πολυ θεμιτό για ταινίες η για χρήση σε σκοτεινό περιβάλλον. Γενικά αμα μια οθονη δεν εχει κάλο μαυρο η αντίθεση παει περίπατο. Αρα αποφασίζεις. Ταινίες και λίγο απο ολα η σκληροπυρηνικό gaming? Η LA6130 εχει πάνελ 50hz εγγενες και 100 με interpolation. Η F 6100 εχει 100ηζ panel εγγενές και 100Hz με interpolation. Αρα υπερτερεί σε κίνηση μακραν. H απόφαση δικια σου. Καλο θα ηταν να τις δεις και απο κοντά.
fousekis21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Τα IPS panel υπερτερούν σε χρωματική ακρίβεια και σε γωνίες θέασης. Πράγματα πολυ θεμιτά για χρήση ως monitor για gaming κτλ. Υστερούν ομως στην απόδοση μαύρου (η μάλλον γκρι γιατι μαύρο δεν βγάζουν) που ειναι πολυ θεμιτό για ταινίες η για χρήση σε σκοτεινό περιβάλλον. Γενικά αμα μια οθονη δεν εχει κάλο μαυρο η αντίθεση παει περίπατο. Αρα αποφασίζεις. Ταινίες και λίγο απο ολα η σκληροπυρηνικό gaming? Η LA6130 εχει πάνελ 50hz εγγενες και 100 με interpolation. Η F 6100 εχει 100ηζ panel εγγενές και 100Hz με interpolation. Αρα υπερτερεί σε κίνηση μακραν. H απόφαση δικια σου. Καλο θα ηταν να τις δεις και απο κοντά. Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση! Κοίτα ασχολούμαι φουλ με gaming/σειρές/ταινίες οπότε μάλλον λίγο απόλα θα ήθελα... Αν έπαιρνα μόνο οθόνη pc φυσικά θα διάλεγα ips αλλά αφού αποφάσισα τηλεόραση μάλλον το ξεχνάω (3d/ips νομίζω απο 600+ ξεκινάνε)... Αν έχει τόσο διαφορά στη κίνηση, ε θα πάρω τη samsung... Πιο πολλές ώρες κάθομαι και βλέπω σειρές/ταινίες παρά παίζω. Προς τα εκεί έκλινα να σου πω την αλήθεια. Η γωνία θέασης δεν με ενοχλεί και να μην είναι πολύ καλή μιας που η τηλεόραση προορίζεται για δωμάτιο οπότε θα τη βλέπω σχεδόν στην ευθεία. Αν ήταν για σαλόνι με καναπέδες στα πλάγια κτλ... άλλη υπόθεση. Αλλά είναι αυτά τα χρώματα του ips.... Απλά απίστευτα.
graphist83 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δες και την 6100 απο κοντα (να παιζει τιποτα τις προκοπής ομως οχι κανα άθλιο demo καταστήματος). Σε χρωματα τα φετινά VA ειναι πολυ δυνατα. Χτυπάνε ανετα απο 97%+ χρωματική ακρίβεια κατα το REC 709.
fousekis21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Ωραία αυτή θα πάρω. Από γυαλιά 3d τι προτείνετε? Βλέπω αυτά: http://www.public.gr/product/sound-and-vision/accessories-vision/3d-gyalia-aksesoyar-smart-tv/samsung-ssg-s5100gbxc-active-3d-glasses/prod4080329pp/ και αυτά http://www.public.gr/product/sound-and-vision/accessories-vision/3d-gyalia-aksesoyar-smart-tv/samsung-ssg-3050gb-loipa-aksesoyar-eikonas-and-ihoy-3d-glasses/prod1900036pp/ έχουν διαφορά για να δικαιολογείται η οικονομική διαφορά τους?
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Για θέαση 3D σε μια 32αρα, δεν ξέρω αν αξίζει να πάρεις ακριβά γυαλιά.
fousekis21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Για θέαση 3D σε μια 32αρα, δεν ξέρω αν αξίζει να πάρεις ακριβά γυαλιά. γιαυτό ρώτησα, μη τα πάρω άδικα.... Θα πάρω αυτά με 20€ αν είναι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!
graphist83 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Σε ποιότητα είναι ίδια. Απλά το ένα είναι με μπαταρία cr 2025 που την αλλάζεις μετά από 150 ώρες ενώ τα ακριβά είναι επαναφορτιζομενα
fousekis21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Σε ποιότητα είναι ίδια. Απλά το ένα είναι με μπαταρία cr 2025 που την αλλάζεις μετά από 150 ώρες ενώ τα ακριβά είναι επαναφορτιζομενα κατάλαβα. και πάλι τα φτηνά θα πάρω 150 ώρες 3d είναι πάάάάρα πολύ για μένα...
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 150 ώρες 3d είναι πάάάάρα πολύ για μένα... Και όχι μόνο για σένα
fousekis21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 :-D Και κάτι τελευταίο. Τι καλώδιο hdmi να πάρω, αξίζει να τα σκάσω για belkin pro hd1 ή hd2000 η να πάρω κάτι πιο απλό?
fousekis21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Εγώ απλά έχω και μια χαρά βλέπω. Έχω μωρέ έναν στην δουλειά και έχει παρει ένα hdmi belkin 24k δεν ξέρω κιεγώ πόσα hz κτλ και υποστηρίζει ατράνταχτα ότι έχει τρελή διαφορά... Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα