toketog Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Είναι εφικτό να δημιουργηθεί ενας χρήστης σε windows 7/8 ο οποίος να μην έχει καμία αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους χρήστες; Δηάδη, οτιδηποτε εγκαταστησει ειτε malware, ειτε προγραμμα, να μην επηρεαζει τους αλλους χρηστες, ουτε να μπορει να βλεπει τα αρχεια τους....
micos000 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Αν κάνεις έναν χρήστη ο οποίος να είναι χαρακτηρισμένος σαν user (ή ακόμα χειρότερα σαν guest), αυτός δεν έχει καμία πρόσβαση στα αρχεία άλλων χρηστών και δεν μπορεί να εγκαταστήσει κάτι που να μπορεί να αλλάξει αρχεία του συστήματος ή να επιρρεάσει τη σταθερότητα του λειτουργικού. Βέβαια πάντα θα υπάρχει πιθανότητα να περάσει κάποιος ιός αλλά οι πιθανότητες είναι αρκετά μικρές. Μια άλλη λύση είναι η χρήση deep freeze όπου παγώνεις το σύστημα σε μια κατάσταση που θεωρείς ότι είναι εντάξει και ότι και να κάνει κάποιος, μετά την επανεκκίνηση θα έχουν επανέλθει όλα όπως πριν. Αυτό το χρησιμοποιούν στα net cafe. Το μοιωνέκτημα είναι ότι δεν αν θέλεις να εγκαταστήσεις κάτι ή να κάνεις ενημερώσεις θα πρέπει να ξεπαγώσεις το σύστημα και να κάνεις επανεκκίνηση. Μετά να βάλεις ότι θέλεις ή να κάνεις τις ενημερώσεις και να ξαναπαγώσεις το σύστημα με άλλη μια επανεκκίνηση.
toketog Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 α! οκ! δηλαδη μπορω να εγκαταστησω το deep freeze στο user που θα φτιαξω και δεν θα εχω καποιο θεμα....Ρωτησα αυτο σχετικα μου του χρηστες γιατι απ' οτι θυμαμε, χωρις να το εχω ψαξει καλα, οτι εγκαθιστα ενας χρηστης φαινεται και στους υπολοιπους...
micos000 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Το df θα το εγκατστήσεις σε λογαριασμό με πλήρη δικαιώματα και θα ισχύει για όλους τους χρήστες, δυστυχώς έτσι δουλεύει το πρόγραμμα. Αν θέλεις να κάνεις εγκατάσταση κάτι και να μην είναι για όλους τους χρήστες ή θα επιλέξεις ανάλογα το install only for me αν έχει τέτοια επιλογή ή θα σβήσεις την συντόμευση από το προφίλ όλων των χρηστών (all users\desktop και start menu). Έτσι δεν θα έχει εικονίδιο σε άλλους πέρα από εσένα για να τρέξεις το πρόγραμμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα