Προς το περιεχόμενο

Νέος ιός μπορεί και κλειδώνει τον υπολογιστή και ζητάει χρήματα για να τον ξεκλειδώσει!

Mau-Maus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 329
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχω μια απορία για όλους αυτούς τους ιούς που ζητάνε χρήματα. Εφόσον είναι εκβιασμός και όχι παροχή υπηρεσίας λογικά είναι παράνομο. Η πληρωμή πως γίνεται; Δεν μπορεί να εντοπιστεί ο παραλήπτης των χρημάτων, ή αν βρίσκεται σε κάποια χώρα που είναι νόμιμο δεν μπορεί να μπλοκαριστεί η διακίνηση χρημάτων προς αυτούς τους λογαριασμούς;

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας αφήσουμε τις βλακείες του "εισαγγελάτου" στην άκρη.

Όσοι θέλετε, διαβάστε αναλυτικότατα εδώ http://www.bleepingcomputer.com/virus-removal/cryptolocker-ransomware-information τι και πως και όσοι θέλετε να πάρετε κάποιο μέτρο προστασίας βάλτε τα CryptoPrevent Tool και CryptoGuard που αναφέρει η σελίδα.

Για τους "μάγκες" να τονίσω ότι το ransomeware αυτό κρυπτογραφεί τα αρχεία με καταλήξεις

με κλειδί RSA-2048 τουτέστιν απλά δεν πρόκειται να το βρεις.

δε βλεπω για αρχεια mkv, εχω ενα TB σκληρο αποκλειστικα με mkvταινιες, αρα ειμαι ασφαλεις :P

Το ανέφερα κι εγώ παραπάνω.

To sandboxie καταναλώνει ελάχιστους πόρους από τη cpu και είναι απαραβίαστο 100%.

Από τότε που το θυμάμαι, ήτοι περίπου από το 2006, κυριολεκτικά τίποτε δεν το έχει τρυπήσει.

Και δεν χρειάζεται ούτε πολύπλοκες ρυθμίσεις, ούτε αναβαθμίσεις, ούτε σκαναρίσματα.

δηλαδη δεν χρειαζονται antivirus,antispyware κλπ αν εχεις αυτο το προγραμα ;

300 USD / 300 EUR / similar amount in another currency. Αρα αν συνεχιζες θα εβλεπες οτι θελει 300 απο το νομισμα της χωρας στην οποια βρισκετε ο υπολογιστης.

αν του τα έδινα σε αρχ.... λες να παρεξηγιότανε ο πίθηκας ;

Αυτο δεν σημαίνει ομως οτι καποιοι δεν εχουν πέσει ενδεχομένος θύματα και με τον α η β τρόπο εχουν πληρώσει η εχουν πέσει θύματα εκμετάλευσης . τεσπα το θέμα ειναι οτι οπως ειπα ειναι η η νέα μοδα αυτη φαίνεται οποτε καλύτερη ενημέρωση και πρόληψη για ολους

Πολύ καλη παρατήρηση. Δεν είναι πια σαν παλιά που απλά σου ανακάτευε λίγο τη μέρα και τελικά τα έφτιαχνες όπως ήταν. Τώρα πια κάποιοι στοχεύουν σε πραγματικό παραδάκι, μιλάμε για κατάσταση εκβιασμού, όχι αστεία.

Κι ακριβώς γι αυτό, έρχεται το πολύ σωστό που ρώτησε ο άλλος συμφορουμίτης, δε θα έχει ήδη κλείσει εκείνος ο server; ΤΟ ΦΒΙ ας πούμε ή διεθνείς υπηρεσίες, τέτοια πράγματατα τα κυνηγάνε νομίζω λόγω της φύσης τους (εκβιασμός κτλ), λογικά να υποθέσω πως ήδη έχει πέσει ο σέρβερ τους ή τουλάχιστον θα έπρεπε!

Κι αν είναι έτσι ερχόμαστε στη παρατήρηση που είχα κάνει νωρίτερα, μόλις ρίξουν το σέρβερ και σταματήσει η δυνατότητα ξεκλειδώματος, τότε όσοι μολυνθούν και όντως χάσουν κάτι πολύτιμο ακόμα και να θέλουν να πληρώσουν δε θα μπορούν - ακόμα χειροτερα!

Εδώ μιλάμε γι άλλο λέβελ, όχι αστεία. Και βέποντας και τη προσπάθεια του άλλου που μας επισύναψε ο GiO που προσπαθεί να υπερβεί ακόμα περισσότερα (πχ αμμόκουτα), δε μένουν και πολλά όρθια εκτός από virtual machines και live φιλτρα τύπου local proxy που θα μπλοκάρει τα πακέτα στη μνήμη πριν στα δώσει γι αποθήκευση.

τι νεος ιος ρε παιδια ...

καθαρισα το υποπλογιστη ενος φιλου εδω και 8 μηνες...

Είδες; Έχει γεμίσει το thread ανενημέρωτους ανθρώπους. Αντί να κάτσουν να διαβάσουν λίγο αμέσως παραπληροφορούν.

• Like 2

Πολύ καλη παρατήρηση. Δεν είναι πια σαν παλιά που απλά σου ανακάτευε λίγο τη μέρα και τελικά τα έφτιαχνες όπως ήταν. Τώρα πια κάποιοι στοχεύουν σε πραγματικό παραδάκι, μιλάμε για κατάσταση εκβιασμού, όχι αστεία.

Κι ακριβώς γι αυτό, έρχεται το πολύ σωστό που ρώτησε ο άλλος συμφορουμίτης, δε θα έχει ήδη κλείσει εκείνος ο server; ΤΟ ΦΒΙ ας πούμε ή διεθνείς υπηρεσίες, τέτοια πράγματατα τα κυνηγάνε νομίζω λόγω της φύσης τους (εκβιασμός κτλ), λογικά να υποθέσω πως ήδη έχει πέσει ο σέρβερ τους ή τουλάχιστον θα έπρεπε!

Κι αν είναι έτσι ερχόμαστε στη παρατήρηση που είχα κάνει νωρίτερα, μόλις ρίξουν το σέρβερ και σταματήσει η δυνατότητα ξεκλειδώματος, τότε όσοι μολυνθούν και όντως χάσουν κάτι πολύτιμο ακόμα και να θέλουν να πληρώσουν δε θα μπορούν - ακόμα χειροτερα!

Εδώ μιλάμε γι άλλο λέβελ, όχι αστεία. Και βέποντας και τη προσπάθεια του άλλου που μας επισύναψε ο GiO που προσπαθεί να υπερβεί ακόμα περισσότερα (πχ αμμόκουτα), δε μένουν και πολλά όρθια εκτός από virtual machines και live φιλτρα τύπου local proxy που θα μπλοκάρει τα πακέτα στη μνήμη πριν στα δώσει γι αποθήκευση.

Η μόνη λύση που βλέπω είναι να βρουν τους παραλήπτες των χρημάτων, να τους δέσουν, και να βρούν μετά τα κλειδιά (κάπου θα είναι αποθηκευμένα).

Η ξέρω γω να τους δελεάσουν να τα δώσουν με αντάλλαγμα μικρότερες (ή καθόλου) ποινές.

Βεβαια, μέχρι (και εφόσον) γίνει αυτό πολύς κόσμος θα χάσει τα αρχεία του αν το χρονικό περιθώριο δεν είναι μούφα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...