Προς το περιεχόμενο

Νέος ιός μπορεί και κλειδώνει τον υπολογιστή και ζητάει χρήματα για να τον ξεκλειδώσει!

Mau-Maus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραίες δουλειές ανοίξαμε.Βλέπω να είναι η νέα επανάσταση στην πληροφορική με αυτό που βγήκε. Δεν θα αργήσει να βγούν και άλλες μορφές του ιού. Δουλειά για όλους.Εύκολο χρήμα, αγορά σκληρών δίσκων για να κάνουμε Βack up τα TB που έχουμε (φίλος έχει 40 ΤΒ HD υλικό),δημιουργία μικρών συστημάτων με 1 δίσκο για σερφάρισμα-κατέβασμα, αύξηση τζίρου εταιρειών υποστήριξης software, αγορά antivirus (original) και από τους πλέον δύσπιστους και,και,και... Ωραία πράγματα.

Α ξέχασα, και όλες οι Αμερικάνικες υπηρεσίες φυσικά θα "δυσκολευτούν" πάρα πολύ να εντοπίσουν όλο αυτό το σύστημα. Αλλά είπαμε το Holywood να μην ζημιωθεί και όλοι οι άλλοι να πάνε να μπίπ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα αυτά περιμέναν ένα cryptolocker για να γίνουν;

Πόσους ξέρεις να παίρνουν back up ? Οι περισσότεροι δεν το κάνουν γιατί έχουν 10+ΤΒ υλικό. Και ο όρος σημαντικό αρχείο για τον καθένα διαφέρει. Σε εμένα σημαντικό αρχείο μπορεί να είναι ένα έγγραφο word σε άλλον μια συλλογή ταινιών 5 TB.

Πόσους ξέρεις να εγκαθιστούν antivirus ?

Πόσους ξέρεις να αγοράζουν αυθεντικό antivirus ?

Και γενικά μου κάνει  εντύπωση, πώς κατεβάζουνε ολόκληρες σελίδες σε μια νύχτα, αλλά πχ ο υιός της αστυνομίας ζει και βασιλεύει εδώ και μια 2ετία.

Πόσους ξέρεις να παίρνουν back up ? Οι περισσότεροι δεν το κάνουν γιατί έχουν 10+ΤΒ υλικό. Και ο όρος σημαντικό αρχείο για τον καθένα διαφέρει. Σε εμένα σημαντικό αρχείο μπορεί να είναι ένα έγγραφο word σε άλλον μια συλλογή ταινιών 5 TB.

Πόσους ξέρεις να εγκαθιστούν antivirus ?

Πόσους ξέρεις να αγοράζουν αυθεντικό antivirus ?

Και γενικά μου κάνει  εντύπωση, πώς κατεβάζουνε ολόκληρες σελίδες σε μια νύχτα, αλλά πχ ο υιός της αστυνομίας ζει και βασιλεύει εδώ και μια 2ετία.

Οποιοδηποτε multimedia υλικο (ταινιες και λοιπα) ανα πασα στιγμη τα ξανακατεβαζεις, ειτε απο τον Θειο, ειτε απο οποιαδηπτοε αλλη υπηρεσια τα κατεβασες εξαρχης (νομιμη η παρανομη, doesnt matter). Aρα εξορισμου αυτα δεν ειναι αρχεια για τα οποια θα πληρωνες για να ασφαλισεις. 

Σημαντικα αρχεια ειναι κατα κυριο λογο οσα αρχεια ΔΕΝ μπορεις να βρεις ετσι απλα στο internet, οπως πχ οι φωτογραφιες σου, αρχεια της δουλειας κλπα. Τα οποια δυσκολα θα πιανουν πανω απο ενα σκληρο..

• Like 3

Οποιοδηποτε multimedia υλικο (ταινιες και λοιπα) ανα πασα στιγμη τα ξανακατεβαζεις, ειτε απο τον Θειο, ειτε απο οποιαδηπτοε αλλη υπηρεσια τα κατεβασες εξαρχης (νομιμη η παρανομη, doesnt matter). Aρα εξορισμου αυτα δεν ειναι αρχεια για τα οποια θα πληρωνες για να ασφαλισεις. 

Καλά άντε ρώτα έναν που έχει 20-30 TB ταινίες αν θα τις ξανακατέβαζε :-)  

• Like 1

βασιλη σωστα σου μιλαει ο αδιαφορος !  σημαντικα αρχεια ειναι αυτα που δε μπορουμε να ξαναβρουμε ! προσωπικα μας δηλαδη πολυ απλα !  τα 20τερα που εχει ο φιλος σου τα εχει καταβασει απο τον θειο κ τα ξανακατεβαζει οτι ωρα θελει ! χρονοβορα διαδικασια μεν - οχι για να σε κανει να σκασεις φραγκα η να κλαις αν τα χασεις δε !!

αν ο ορος σημαντικο αρχειο για σενα σημαινει το avatar σε 3D  σορρυ αλλα τα σημαντικα σου αρχεια τα εχω και γω και πολοι αλλοι ακομη ..

• Like 3

Και επείγει να τα έχει αμεσα, εντός 2 ημερών ξερω 'γω. Αλλιώς τι; Ουαα θέλω τις ταινίες μου....

Και πάλι, πιο γρήγορα κατεβάζεις 20 ταινίες πριν προλάβεις να τις δεις όλες.

Εδώ μιλάμε για σημαντικά αρχεία, για ανθρώπους που δουλεύουν και τους είναι πραγματικά απαραίτητα, ή αρχεία για τα οποία πραγματικά θα στεναχωρηθεί αν χαθούν ξαφνικά, όπως μερικές φωτογραφίες.

Ούτε νέο σκληρό χρειάζεται ούτε τίποτα. Λύσεις υπάρχουν πολλές, άρα θα έλεγα πως απλά τρέχει η φαντασία σου πιο μακριά.

• Like 2

Εξαρτάται από την ταχύτητα σύνδεσης. Πχ, από τη ημέρα που έβαλα vdsl, απαξιώθηκε εντελώς η συλλογή ταινιών που έχω. Και να μου καεί ο δίσκος, δε θα κάτσω να σκάσω, 15 με 20 λεπτά υπόθεση είναι η κάθε ταινία αν και όταν θελήσω να τη ξαναδώ.

Τι νοημα εχει να κατεβασεις 20-30 tb ταινιες, οταν ανα πασα στιγμη κατεβαζεις αυτη που θες και τη βλεπεις?  Υπαρχουν, ανα πασα ωρα και στιγμη, 24/7, 200 διαφορετικα torrents απο τις οποιες τα κατεβαζεις. 

Αυτά τα σημαντικά αρχεία που είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ λοιπόν ο καθένας πρέπει να τα έχει σε 2-3 σημεία. Άνθρωπος που αρχεία που δουλεύει δεν τα κρατά back-up μάλλον δεν είναι και πολύ επαγγελματίας. Όσο για τις φωτογραφίες,προσωπικές φωτογραφίες δεν τις έχω σε σύστημα που είναι online 24/24.

• Like 1

Αυτά τα σημαντικά αρχεία που είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ λοιπόν ο καθένας πρέπει να τα έχει σε 2-3 σημεία. Άνθρωπος που αρχεία που δουλεύει δεν τα κρατά back-up μάλλον δεν είναι και πολύ επαγγελματίας. Όσο για τις φωτογραφίες,προσωπικές φωτογραφίες δεν τις έχω σε σύστημα που είναι online 24/24.

Που κολλαει αυτο που λες τωρα με τα 40tb HD υλικου που ελεγες πριν...

archive με 16ψήφιο randomly generated password και ας τους να προσπαθούν να το ανοίξουν.

Αν δεν τα κρυπτογραφούσε πραγματικά, θα έβγαζες το δίσκο και θα τον έβαζες εξωτερικό σε κάποιο άλλο μηχάνημα όπου θα άνοιγαν κανονικά... λέω εγώ τώρα.

Αρα για να κρυπτογραφησει εναν σκληρο δισκο ολόκληρο θα περασουν αν οχι αρκετες ωρες τοτε σiγουρα μερες.

Αρα παλι ενας ιος για τα προβατα ειναι καθως ο λυκος θα ψυλλιαστει οτι καποιος μπηκε στο σπιτι του  :D

Επισης δεν αποκρυπτογραφει τον φακελο windows αλλιως παπαλα να παρουν λεφτα οποτε βαζετε εκει τα πολυτιμα σας αρχεια :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...