Προς το περιεχόμενο

Νέος ιός μπορεί και κλειδώνει τον υπολογιστή και ζητάει χρήματα για να τον ξεκλειδώσει!

Mau-Maus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γενικα θελει πολυ προσοχη και παντα antivirus.το θεμα δεν ειναι ουτε το φορματ ουτε το λινουξ.το θεμα ειναι να μην χασουμε τα αρχεια μας,ειδικα εμεις οι επαγγελματιες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 329
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εννοείται οτι όποιος είναι επαγγελματίας χρειαζεται απαραιτήτως backup. Ανεξαρτήτως απο τα άλλα μέτρα ασφαλείας.

Προσωπικά όλα τα έγγραφα και τα αρχεία που θεωρώ απαραίτητα τα συγχρονίζω στο skydrive μου αυτόματα.

Όταν υπάρχουν τόσες υπηρεσίες (google, dropbox, box, skydrive κτλ) τότε επιβάλλεται να υπάρχουν τα αρχεία και κάπου αλλού πέραν του σκληρού.

• Like 1

χαχαχαχα ποιος νεος ιος ρε παιδια εδω κ ενα χρονο υπαρχει..... κ η μονη λυση ειναι φορματ. 3 φορματ εχω κανει σε φιλους που τη πατησαν υον τελευταιο χρονο... κ συνηθως τσιμπιεται απο site ΧΧΧ :)

χαχαχαχα ποιος νεος ιος ρε παιδια εδω κ ενα χρονο υπαρχει..... κ η μονη λυση ειναι φορματ. 3 φορματ εχω κανει σε φιλους που τη πατησαν υον τελευταιο χρονο... κ συνηθως τσιμπιεται απο site ΧΧΧ :)

εεεεχεις να ακουσεις κ συ τωρα .. περιμενε λιγακι ..

μ αρεσει που γελας κ ολας :-)

παρεμπιπτόντως εχω κατι κλειδωμενα αρχεια στον υπολογιστη μου να σου τον φερω να μου κανεις ενα φορματ  να ξεκλειδωσουν που τα χρειαζομαι ??  :-D 

• Like 9

Εννοείται οτι όποιος είναι επαγγελματίας χρειαζεται απαραιτήτως backup. Ανεξαρτήτως απο τα άλλα μέτρα ασφαλείας.

Προσωπικά όλα τα έγγραφα και τα αρχεία που θεωρώ απαραίτητα τα συγχρονίζω στο skydrive μου αυτόματα.

Όταν υπάρχουν τόσες υπηρεσίες (google, dropbox, box, skydrive κτλ) τότε επιβάλλεται να υπάρχουν τα αρχεία και κάπου αλλού πέραν του σκληρού.

Watch it flik, γιατί ο αρχάριος μπορεί να το παρεξηγήσει και να πιστέψει ότι είναι όντως ασφαλές. Με το Skydrive το μόνο που σε γλιτώνει είναι το ιστορικό που κρατάει - και αυτό, αν θυμάμαι καλά, συμβαίνει μόνο για τα έγγραφα και όχι για όλα τα αρχεία ανεξαιρέτως. 

@Gi0, ναι! Ενδιαφέρον φαίνεται και αυτός ο ιός - περιμένω να δω πως ακριβώς θα κυκλοφορήσει (αν κυκλοφορήσει καθόλου ;) ). 

@the rest (you know who) Τόσο γέλιο είχα να ρίξω πολύ καιρό (για την ακρίβεια τόσο καιρό όσο έχω να μπω σε αυτό το φορουμ).

Οι τεχνικάρες που λύνουν το πρόβλημα του ιού (της αστυνομίας, γιατί αν ήταν ο crypto θα τρέχατε και δεν θα φτάνατε ηλίθιοι) με ένα φορματ (ναι μωρέ! Δεν είναι τίποτε το φορματ! Σιγά τώρα που θα αφιερώσω 5 λετπά να τον αφαιρέσω!).

Οι διαβαστεροί geeks μας, που μας λένε «πάτε linux ρε ζώα!» (και είναι οι πρώτοι που τρέχουν στα fora γιατί δεν μπορούν να ακούσουν τη μουσική τους μέσω ψηφιακής σύνδεσης αλλά μόνο με αναλογική!). 

Και οι φωτεινοί παντογνώστες που διάβασαν μόνο τις πρώτες 5 γραμμές του άρθρου, είδαν την φωτογραφία και έβγαλαν το συμπέρασμα: «Σιγά τα αυγά! Αυτός δεν είναι νέος ιός! Τον έχω ξαναδεί (με ύφος «είμαι γαμάουα», αυτό το τελευταίο)». 

Ναι ρε! Γιατί όσοι σχολίασαν από κάτω απλά έγραφαν «Μπράβο», «Ωραίος», «Thnx», « :X  :confused:  :devil:  :whistle:  B)  :ph34r:  :ph34r:  :whistle: », «ta link dn doyleyoun».

• Like 9

• Moderators

@Gi0, ναι! Ενδιαφέρον φαίνεται και αυτός ο ιός - περιμένω να δω πως ακριβώς θα κυκλοφορήσει (αν κυκλοφορήσει καθόλου ;) ). 

Συζητηση του εν λογω κυριου με υποτιθεμενο developer (..ο οποιος ειναι malware researcher)

• Like 1

Ωραίος! Thnx!   :-D  :-(  :eek:  :shock:  :devil:

Thanks mate :D :P

Edit:

lol ρε! Περιμένα να ήταν πρωτάρης ο τυπάς, αλλά όχι τόσο! 

• Like 2

Lexmark, λες για το sync που κάνει το skydrive και οι λοιπές υπηρεσίες;

Τότε ναι, να διευκρινήσω πως μιλάω για backup, απλά online. Όχι για συγχρονισμό απο και προς το skydrive. Απλά κάνεις upload τα αρχεία εκεί όποτε προσθέτεις κάτι. Και δε χρειάζεται ούτε να τρέχει κάτι απο πίσω ούτε τίποτα.

Αν βάλεις όλες τις υπηρεσίες μαζί, μαζεύονται αρκετά gb για έγγραφα, εικόνες κτλ σε online storage διαθέσιμα απο παντού.

Mην χανεσαι ωρε

Η γλώσσα μου και το σκεπτικό μου είναι εντελώς αντίθετα από αυτό το φορουμ... τα ξέρεις τώρα. Μην λες ανοησίες ;) :)

Lexmark, λες για το sync που κάνει το skydrive και οι λοιπές υπηρεσίες;

Τότε ναι, να διευκρινήσω πως μιλάω για backup, απλά online. Όχι για συγχρονισμό. Απλά κάνεις upload τα αρχεία εκεί, επιλέγεις να μη σγχρονίζονται αυτόματα.

Αν βάλεις όλες τις υπηρεσίες μαζί, μαζεύονται αρκετά gb για έγγραφα, εικόνες κτλ σε online storage διαθέσιμα απο παντού.

Yeap, για αυτό. :) 

Προσωπικά έχω το skydrive (25 GB είναι αυτά) για sync, αλλά για κανονικό backup (και ασφαλές) έχω 50GB από το tresorit, το οποίο ανοίγει μια φορά την εβδομάδα όπου συνδέεται και ένας εξωτερικός σκληρός ;) 

Σε φιλο μου του κρυπτογραφησαν τα αρχεια του και σε ενα αρχειο txt του εγραφαν να πληρωσει λυτρα .Τωρα που τον κολλησε τον ιο μπορει να κανει κατι?thnxs

Αν έχουν κρυπογραφήσει τα δεδομένα με 2048 ή πληρώνει ή τα αποθηκεύει κάπου και περιμένει την εξέλιξη των κβαντικών υπολογιστών για να τα ξεκλειδώσει.

• Like 1

Σορρυ λοιπον φιλε, το linux ουτε καλυτερο ειναι, ουτε ασφαλεστερο. Απλα δεν ειναι δημοφιλες, και γιαυτο δεν ασχολειτε ΚΑΝΕΙΣ μαζι του. Εφοσον δεν ασχολειτε κανεις, δεν ασχολουντε και οι hackers

Λάθος.

Το linux είναι το κατεξοχήν λογισμικό χρήσης των hackers (hackers και όχι script kiddies και λοιπά). Εκεί κατασκευάζουν όλους τους ιούς για windows, exploits κτλ και μετά μπαίνουν στα windows για να τους τεστάρουν γιατί δεν μπορούν να κολλήσουν, επίσης χρησιμοποιούν linux για να μειώσουν στο μέγιστο τις πιθανότητες να υποστούν hacking από άλλους. Ειδικά το back track είναι το αγαπημένο τους distro εμπεριέχοντας πάρα πολλά penetration tools και άλλα.

Το θέμα είναι οτι όσο διατηρούνται αυτές οι αναλογίες-συνθήκες πρόβλημα με το linux δεν υπάρχει. Να δούμε όμως τι θα συμβεί αν ανατραπούν και η πλειοψηφία είχε linux. Τότε ίσως θα γινόταν το αντίθετο, ίσως θα έφευγαν και από τα linux και θα πήγαιναν στα mac.

Μαγκες απλα μια ιδεα;;; Το να επανακινησεις το pc σου με αλλο τροπο οπως πχ... πατωντας το F9 σε εμενα και να το κανεις να λειτουργει απο το τελευταιο update του συστηματος το σκεφτηκατε;;;

Μαγκες απλα μια ιδεα;;; Το να επανακινησεις το pc σου με αλλο τροπο οπως πχ... πατωντας το F9 σε εμενα και να το κανεις να λειτουργει απο το τελευταιο update του συστηματος το σκεφτηκατε;;;

Ρε σεις εχει δικιο αυτος!! Πως δεν το σκεφτηκαμε!! Λογικα θα δουλεψει!!!!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...