Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ γελάω με τα post που λένε "τώρα τον μάθατε τον ξέρω εδώ και 2 χρόνια", ε γιατί ρε μάγκες δεν το γράφατε έστω πριν 1 μήνα,περιμένατε να ανέβει η είδηση εδώ για να μπείτε μετά να σχολιάσετε σε msc ?

Και εγώ γελάω με αυτούς που κάθε φορά που γράφεται κάτι σχετικό με ιούς στα windows πετάγονται και λένε για το linux. Εχει περάσει και από το δικό μου μυαλό αυτό γιατί έχω υπάρξει θύμα hacking 2 φορές με rootkit και πολλές άλλες έχω κολλήσει ιούς, και όντως εκνευριστικό να κρατάς 1 antivirus 1 firewall και 2-3 άλλα για malwares spywares και να τρώς μια ολόκληρη μέρα στα scan για να δείς τι παίζει. Παρά ταύτα το linux δεν έχει καταφέρει να με κερδίσει, ο καθένας σε όποιο λειτουργικό συνήθησε και τέλος. Δέχομαι οτι αναπτύσσεται πολύ και δεν διατρέχεις κίνδυνο, αλλά ας μην είμαστε απόλυτοι γιατί σχεδόν οτι νέο λογισμικό κυκλοφορεί πάντα εντοπίζονται κενά ασφαλείας καθώς και σε συστήματα. Δεν μου εγγυάται κανένας πως άμα π.χ όλοι όσοι είχαν windows τώρα πήγαιναν σε linux, δεν θα γινόταν τώρα οτι γίνεται με τα windows.

• Like 2
Δημοσ.

Παντως το να εχει DNS secure απο υπηρεσία τυπου openDNS σε προστατεύει..

Κανεις ενα backup σε εναν άλλο σκληρό (ας είναι και onboard - ενσωματωμένος μεσα στο pc to κάνεις και ένα bitlocker και ασε τους FBI κ.τ.λ να προσπαθούν να στα  κλειδώσουν..

Γενικότερα ένα backup κάθε τόσο δεν είναι κακό, τουλάχιστον για τα αρχεία σου, για το λειτουργικό στα αρχ...α σου κάνεις format και τέλος.

Δημοσ.
Cboy, on 03 Jan 2014 - 6:53 PM, said:Cboy, on 03 Jan 2014 - 6:53 PM, said:Cboy, on 03 Jan 2014 - 6:53 PM, said:Cboy, on 03 Jan 2014 - 6:53 PM, said:

δηλαδη δεν χρειαζονται antivirus,antispyware κλπ αν εχεις αυτο το προγραμα ;

Τα προγράμματα light virtualization δουλεύουν εντελώς διαφορετικά και έχουν διαφορετική φιλοσοφία χρήσης

και απαιτήσεις σε πόρους από τα antivirus.

Λόγω της αρχής λειτουργίας τους είναι πολύ δυσκολότερο να παραβιαστούν και συνεπώς προστατεύουν πολύ

καλύτερα. Είναι γενικώς πιο ελαφρά από τα antivirus, απλούστερα στη χρήση  και προστατεύουν και από γενικότερες αστοχίες λογισμικού (κακές ρυθμίσεις, "κακά" προγράμματα που κάνουν μπάχαλο τον υπολογιστή κλπ).

Παρόλο που δεν είναι καινούρια, το ευρύ κοινό των χρηστών περιέργως αγνοεί την ύπαρξή τους και βασίζει την

ασφάλειά του σε αμφίβολα και συχνά προβληματικά και τρύπια antivirus.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ρωτάς (sandboxie), αν σερφάρεις μέσα από αυτό,

ότι ζημιά και να γίνει περιορίζεται μέσα σε μια "αδιαπέραστη γυάλα" και δεν μπορεί να βγει παραέξω.

Κλείνεις το παράθυρο και διαγράφονται όλα. Το sandboxie έχει περάσει όλα τα test ιών, από τότε που

το θυμάμαι (ήτοι από το 2007) ως μέχρι σήμερα και είχε πάντοτε σταθερή επιτυχία 100%.

Εν προκειμένω, ο cryptolocker δεν μπορεί να βγει έξω από αυτό και να μολύνει τίποτε άλλο (εκτός αν κάνεις γκάφα).

Στην χρηστικότητά του είναι ότι μπορεί να ρυθμιστεί να εκκινεί αυτόματα τον broswer (ή ότι άλλο) εντός της

"γυάλας". Αντίθετα, ένα full virtualization πρόγραμμα είναι δύχρηστο για τέτοια δουλειά : σιγά να μην ανοίγεις το

vm κάθε φορά που θέλεις να σερφάρεις, το είπε κι άλλος νωρίτερα.

Άλλα προγράμματα όπως το shadow defender και το diskShot είναι εξίσου αποτελεσματικά με άλλα

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν είναι antivirus.

Είναι εξαιρετικά στο να αποτρέπουν την μόνιμη μόλυνση και τις ζημιές από αστοχίες λογισμικού.

Ο υπολογιστής παραμένει πρακτικά άφθαρτος (ακόμα και τον αποκερματισμό του δίσκου διατηρούν).

ΑΛΛΑ δεν προειδοποιούν για μόλυνση ή/και παρουσία ιών. Δεν είναι αυτός ο σκοπός τους.

Το av λοιπόν πρέπει πάντα να υπάρχει για να σε ειδοποιεί ότι κάτι κακόβουλο εισχώρησε στο σύστημα.

Αλλιώς, π.χ. το shadowDefender θα τον ξηλώσει μόλις κάνεις shutdown και ο υπολογιστής θα είναι καθαρός

αλλά αν εν τω μεταξύ έχεις συνδέσει έναν εξωτερικό δίσκο ή στικάκι, θα μολυνθούν και δεν θα το πάρεις χαμπάρι.

Γι αυτό χρειάζεται το antivirus - και για τίποτε άλλο. (Και βέβαια το Image επιβάλλεται πάντα).

Γενικώς, πρέπει να ανοίξει ένα νήμα στο insomnia γι αυτά τα προγράμματα, για να ενημερωθούν όλοι και να

συζητηθούν οι δυνατότητες και οι ιδιαιτερότητες χρήσης τους.

Εγώ είχα κάνει μια-δυο σχετικές συζητήσεις λίγο καιρό πριν για το shadowDefender με κάποιους που

ενδιαφέρονταν για το θέμα. Οι έμπειροι κομπιουτεράδες ας φροντίσουν να δώσουν τα φώτα τους και στους άλλους....

-

• Like 10
Δημοσ.

ανησυχώ ιδιαίτερα γιατί οι εχθροπραξίες linuxάδων - windowsξάδων τελείωσαν απότομα και δεν έχω τελειώσει ακόμα τα νάτσος. πάντως παιδιά σκεφτείτε το εξής φοβερό. είσαι hackeroni τρελό και θέλεις να κάνεις σαματά. θα γράψεις πρόγραμμα στα linux που τα φοράει το 2% και δεν θα σε γράψει ούτε η τοπική εφημερίδα στην άνω τραχανοπλαγιά ή κάπου που θα βγεις ακόμα και στο cosmopolitan? 

αυτά! workbench 1.3 for ever.

ξεχνας το  γνωμικο  πιοι ειναι πιο πολλοι οι σωστοι η οι μακακες.... κολωνακιοτικο

Δημοσ.

αν δεν εισαι fanboy, τοτε μη γραφεις σαν τετοιος...

απλα ο κοσμος καλο ειναι να αρχισει να ψαχνεται και λιγο...πολλοι νομιζουν ακομα οτι linux=matrix με τερματικα και κωδικες μονο, κατι που εσφαλμενα συμβαινει (χωρις να φταινε ομως)

υπαρχουν διανομες για τελειως αρχαριους χρηστες, που δε θελουν τιποτα και δουλευουν οπως ειναι...οποτε ναι, καλο ειναι σε καθε τετοιο θεμα, να εμφανιζεται και η εναλλακτικη που ειναι και πραγματικα καλυτερη...

συνεπως οσοι θελετε ασφαλεια και ανετη περιηγηση στο ιντερνετ, δοκιμαστε mint, ubuntu κλπ...το support ειναι απειρο, και μπορειτε να τα τρεξετε για να δειτε πως ειναι, χωρις καν να τα κανετε install

Με λιγα λογια, προσπαθεις να κανεις προωθηση ενος λειτουργικου σε ενα thread για ιους...επιπλεον, τους προτρεπεις αν θελουν ασφαλεια αντι να χρησιμοποιησουν μια απο τις λυσεις που αναφερθηκαν, να...ΑΛΛΑΞΟΥΝ λειτουργικο! Ωραια, οσοι διαβασαν το post σου και ολοι οι φιλοι και γνωστοι τους το γυρισαν σε mint. Τωρα που το mint εχει 90% userbase, να ξανααλλαξουν?

Σορρυ λοιπον φιλε, το linux ουτε καλυτερο ειναι, ουτε ασφαλεστερο. Απλα δεν ειναι δημοφιλες, και γιαυτο δεν ασχολειτε ΚΑΝΕΙΣ μαζι του. Εφοσον δεν ασχολειτε κανεις, δεν ασχολουντε και οι hackers

Ναι διοτι ως γνωστον με το φορματ αποκρυπτογραφουνται τα κρυπτογραφημενα δεδομενα :)

Aμε, σκονη και θρυψαλα τα κανεις :D

Linux ή MacOS παιδιά...γενικά Unix-like! Ούτε format κάθε τρεις και λίγο, registry cleans, defrags, antivirus...Σκεφτείτε πόσο χρόνο τρώτε που θα μπορούσατε να τον διαθέσετε αλλού!  

Ρε πασα μου, αν ολοι μας αυριο βαζαμε unix like, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ασχολιοταν να φταχνει ιους για Windows. Μαντεψε μετα τι θα γινοταν. Θα πεταγομουν εγω (να μην πω σαν τι) να σας ελεγα Windows παιδια, ουτε ιους ουτε format..ημαρτον πια. Αμα εν ετη 2013 ακομα εσυ κανεις format στα windows και registry clean και defrag (OMFG δηλαδη) δεν σου φτεει κανεις παρα εσυ που δεν ξερεις να τα χρησιμοποιεις

• Like 2
Δημοσ.

Ρε πασα μου, αν ολοι μας αυριο βαζαμε unix like, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ασχολιοταν να φταχνει ιους για Windows. Μαντεψε μετα τι θα γινοταν. Θα πεταγομουν εγω (να μην πω σαν τι) να σας ελεγα Windows παιδια, ουτε ιους ουτε format..ημαρτον πια. Αμα εν ετη 2013 2014 ακομα εσυ κανεις format στα windows και registry clean και defrag (OMFG δηλαδη) δεν σου φτεει κανεις παρα εσυ που δεν ξερεις να τα χρησιμοποιεις

Ξυπνα μεγαλε εχεις μεινει λιγο πισω !

χρονια πολλα καλη χρονια ..

Δημοσ.

Τα προγράμματα light virtualization δουλεύουν εντελώς διαφορετικά και έχουν διαφορετική φιλοσοφία χρήσης

και απαιτήσεις σε πόρους από τα antivirus.

Λόγω της αρχής λειτουργίας τους είναι πολύ δυσκολότερο να παραβιαστούν και συνεπώς προστατεύουν πολύ

καλύτερα. Είναι γενικώς πιο ελαφρά από τα antivirus, απλούστερα στη χρήση  και προστατεύουν και από γενικότερες αστοχίες λογισμικού (κακές ρυθμίσεις, "κακά" προγράμματα που κάνουν μπάχαλο τον υπολογιστή κλπ).

Παρόλο που δεν είναι καινούρια, το ευρύ κοινό των χρηστών περιέργως αγνοεί την ύπαρξή τους και βασίζει την

ασφάλειά του σε αμφίβολα και συχνά προβληματικά και τρύπια antivirus.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ρωτάς (sandboxie), αν σερφάρεις μέσα από αυτό,

ότι ζημιά και να γίνει περιορίζεται μέσα σε μια "αδιαπέραστη γυάλα" και δεν μπορεί να βγει παραέξω.

Κλείνεις το παράθυρο και διαγράφονται όλα. Το sandboxie έχει περάσει όλα τα test ιών, από τότε που

το θυμάμαι (ήτοι από το 2007) ως μέχρι σήμερα και είχε πάντοτε σταθερή επιτυχία 100%.

Εν προκειμένω, ο cryptolocker δεν μπορεί να βγει έξω από αυτό και να μολύνει τίποτε άλλο (εκτός αν κάνεις γκάφα).

Στην χρηστικότητά του είναι ότι μπορεί να ρυθμιστεί να εκκινεί αυτόματα τον broswer (ή ότι άλλο) εντός της

"γυάλας". Αντίθετα, ένα full virtualization πρόγραμμα είναι δύχρηστο για τέτοια δουλειά : σιγά να μην ανοίγεις το

vm κάθε φορά που θέλεις να σερφάρεις, το είπε κι άλλος νωρίτερα.

Άλλα προγράμματα όπως το shadow defender και το diskShot είναι εξίσου αποτελεσματικά με άλλα

πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν είναι antivirus.

Είναι εξαιρετικά στο να αποτρέπουν την μόνιμη μόλυνση και τις ζημιές από αστοχίες λογισμικού.

Ο υπολογιστής παραμένει πρακτικά άφθαρτος (ακόμα και τον αποκερματισμό του δίσκου διατηρούν).

ΑΛΛΑ δεν προειδοποιούν για μόλυνση ή/και παρουσία ιών. Δεν είναι αυτός ο σκοπός τους.

Το av λοιπόν πρέπει πάντα να υπάρχει για να σε ειδοποιεί ότι κάτι κακόβουλο εισχώρησε στο σύστημα.

Αλλιώς, π.χ. το shadowDefender θα τον ξηλώσει μόλις κάνεις shutdown και ο υπολογιστής θα είναι καθαρός

αλλά αν εν τω μεταξύ έχεις συνδέσει έναν εξωτερικό δίσκο ή στικάκι, θα μολυνθούν και δεν θα το πάρεις χαμπάρι.

Γι αυτό χρειάζεται το antivirus - και για τίποτε άλλο. (Και βέβαια το Image επιβάλλεται πάντα).

Γενικώς, πρέπει να ανοίξει ένα νήμα στο insomnia γι αυτά τα προγράμματα, για να ενημερωθούν όλοι και να

συζητηθούν οι δυνατότητες και οι ιδιαιτερότητες χρήσης τους.

Εγώ είχα κάνει μια-δυο σχετικές συζητήσεις λίγο καιρό πριν για το shadowDefender με κάποιους που

ενδιαφέρονταν για το θέμα. Οι έμπειροι κομπιουτεράδες ας φροντίσουν να δώσουν τα φώτα τους και στους άλλους....

-

Έχεις δίκιο οτι πρέπει σιγά σιγά να ξεπερνάμε τους παραδοσιακούς τρόπους αντιμετώπισης.

Αλλά πρόσεξε το εξής. Το sandboxie έχει βάλει και templates για ρυθμίσεις προγραμμάτων, έχει και 64bit υποστήριξη, όλα κομπλέ.

Ξεχνάς όμως ποιοι τύποι χρηστών κολλάνε συνήθως ιούς. Αυτοί που θα τους πετάξει ένα μήνυμα ο browser ή θα πάρουν ένα email με ένα συννημένο, θα το κατεβάσουν στο desktop και θα το τρέξουν. Αν εσύ σε κάποιον αρχάριο έχεις δώσει οδηγίες, ό,τι θέλει να κατεβάζει και να τα κρατάει να τα βάζει στον τάδε φάκελο, με την ίδια λογική που το κατεβάζει και το τρέχει τώρα, με την ίδια λογικά θα το κατεβάσει και θα το τρέξει και με το sandboxie, σε φάκελο που έχει ρυθμιστεί για να αποθηκεύει τα αρχεία του. Άρα έξω απο sandbox, άρα πάπαλα.

Θέλω να πω, ακόμα και το sandbox για κάποιον χρήστη που είναι αρχάριος, αλλά κάνει και κάποια δουλειά στο pc και δε σερφάρει απλώς στο facebook, πάλι θα την πατήσει.

Διότι δεν γίνεται κανένα πρόγραμμα να αντικαταστήσει την κοινή λογική αυτή. Την διαδικασία σκέψης καλύτερα.

Γλιτώνει βέβαια απο αυτά που εκτελούνται αυτόματα, απο τρύπες κτλ.

Κι όμως, οι περισσότεροι την πατάνε αφού οι ίδιοι έχουν πατήσει κάποιυ "yes" κάπου, ή απο usb, ή απο crack.

Το antivirus παραμένει ο πιο εύκολος τρόπος για τους αρχάριους χρήστες, ειδικά αν δεν πετάει πολλά μηνύματα και δεν έχει πολλά false alarms. Και εκεί στοχεύει η ms με το windows defender και μάλιστα τα κατάφερε να έχει μεγάλο ποσοστό.

Νομίζω δηλαδή πως το sandbox ακόμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα antivirus. Βέβαια ήδη τα antivirus, αρκετά εξ' αυτών, έχουν τέτοιες ή παρόμοιες λειτουργίες. Αυτοματοποιημένες πάλι, που σημαίνει μια υποχώρηση ή στην ευχρηστία ή στο επίπεδο ασφαλείας.

Στα του sandboxie τώρα, είναι πιο ελαφρύ, δεν έχει cpu και ram usage, αλλά εκ φύσεως χρησιμοποιεί τον δίσκο για αντιγραφή και μεταφορά αρχείων απο και προς το sandbox.

Εγώ την τελευταία φορά που το δοκίμασα, στο δικό μου σύστημα τουλάχιστον, είδα καθυστέρηση στο άνοιγμα των browser και στη φόρτωση σελίδων, ισάξια ή και παραπάνω απο ένα απο τα ελαφριά antivirus.

Δημοσ.

ειναι πολυ επικυνδινος αυτος ο ιος.ενας φιλος μου αναγκαστηκε και πληρωσε τα 300ευρο για να του στηλουνε τον κωδικο για να μην χασει τα αρχεια του.γι αυτο παιδια πολυ προσοχη.και antivirus πρεπει ολοι να εχουμε υπορεωτικα στον υπολογιστη μας.προσοχη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το Deep Freeze (συγγνώμη αν αναφέρθηκε) είσαι προστατευμένος; από την άποψη ότι το χρησιμοποιείς μόνο για σερφάρισμα χωρίς να παίρνεις όλες τις προφυλάξεις και χωρίς βέβαια να κάνεις κάποια εργασία που θέλεις να αποθηκεύσεις ;

Τι επἰπεδο προστασίας προσφέρει ; Η λήψη image file με το Acronis πχ. είναι ενέργεια εκ των ουκ άνευ , αλλά το αναφέρω σαν παράπλευρη "ασφάλεια" .

Επεξ/σία από HALF EVIL
Δημοσ.

Σε φιλο μου του κρυπτογραφησαν τα αρχεια του και σε ενα αρχειο txt του εγραφαν να πληρωσει λυτρα .Τωρα που τον κολλησε τον ιο μπορει να κανει κατι?thnxs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...