Nix Pixel Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Γι αυτούς παίρνει MacBook Ισχύει. Και για τους server της χρησιμοποιεί linux. Τώρα για το chrome os. Ξεχνάτε κάποια μεγάλα του πλεονεκτήματα: 1) Built-in antivirus. 2) Πολύ γρήγορο. 3) Δωρεάν. 4) Τα native apps, έχουν κάνει ήδη την εμφανισή τους. Αυτά, για κάποιους, και ειδικά στις επιχειρήσεις, που μερικές θέλουν μόνο internet, φτάνουν και περισσεύουν. Στα μείων των chromebook: 1. cloud-based os. 2. Μικρή χωριτικότητα σε σκληρό. 3. No games. 4. Όχι απαιτητικές εφαρμογές (π.χ. photoshop) Μερικούς τα 4 παραπάνω δεν τους ενοχλούν. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν μόνο internet και ασφάλεια. Για αυτούς τα chromebook έρχονται κουτί.
atheatos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Με αυτά και με αυτά βλέπω τα επόμενα MacBook Air να έχουν ΑΧ επεξεργαστές και να τρέχουν τροποποιημένο (κουτσερεμενο ) maverick....
ektor7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Νομίζω ότι όλοι εσείς που κράζετε τα Chromebook και τη Google δεν βρίσκεστε σε θέση να καταλάβετε τι ακριβώς είναι αυτό που πλασάρει με αυτά τα προϊόντα. Ναι, δεν μπορεί να παίξει το Crysis 3 με φουλ χαρακτηριστικά σε 8.000fps, ούτε μπορεί να τρέχει Photoshop ταυτόχρονα με 300 καρτέλες, οχτώ τραγούδια να παίζουν και δύο ταινίες. Ξέρετε τι μπορεί να κάνει όμως? Μπορεί να είναι μικρό, λεπτό, και ελαφρύ, να ανοίγει από cold boot στην αρχική σου σελίδα στο Facebook σε 13 δευτερόλεπτα, να έχει μπαταρία που κρατάει έξι-εφτά ώρες, να μη κολλάει ιούς και να μη χρειάζεται συντήρηση, να κάνει σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να κάνει κάθε άλλος υπολογιστής (Πλοήγηση στο internet, ταινίες, μουσική, προγραμματισμό, Word documents, PowerPoint, Excel, ελαφρύ video και photo editing, πολλά παιχνίδια κλπ κλπ), να τρέχει chrome os και ubuntu ταυτόχρονα - και όλα αυτά τη στιγμή που κοστίζει λιγότερο από τα μισά χρήματα από ένα iPhone. Δε σου έβαλε ποτέ κανένας το μαχαίρι στο λαιμό, αν δεν το γουστάρεις απλά μη το αγοράζεις, μπες όμως τουλάχιστον στην διαδικασία να κουράσεις το μυαλουδάκι σου και να καταλάβεις για τι και ποιους υπάρχουν αυτά τα μηχανήματα και να εκτιμήσεις ότι η Google έφτιαξε έναν υπολογιστή πραγματικά για τις μάζες: δεν είναι όλοι τόσο έξυπνοι και γαμάτοι όσο εσύ και δεν χρειάζονται τον τελευταίο εικοσιεξαπύρηνο επεξεργαστή και 128GB Ram για να κάνουν τη δουλειά τους, κάποιοι θέλουν απλά word processing, video στο YouTube, μουσική και Facebook. Και τώρα τα έχουν χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν 500 ευρώ για ένα χοντρό, άσχημο, μη-πρακτικό λάπτοπ και άλλα 50 για το antivirus και για πράγματα τα οποία δεν θα χρησιμοποιήσουν ΠΟΤΕ. Όσο για τα tablets που ανέφεραν μερικοί, αυτό έχω μόνο να πω: α) Πληκτρολόγιο β) Desktop websites γ) Multitasking (και δεν εννοώ την δυνατότητα να υπάρχουν πολλά προγράμματα ανοιχτά αλλά την δυνατότητα να τα χρησιμοποιείς όντως ταυτόχρονα και ΓΡΗΓΟΡΑ) γ) Τιμή Όλα τα παραπάνω εφαρμόζουν (τουλάχιστον) για το Samsung Series 3 μοντέλο που έχω εγώ, το οποίο είναι μακράν η καλύτερη αγορά που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια (είχα και tablet, και windows laptop και ubuntu και mac) και κοστίζει περί τα 200 ευρώ (θεωρητικά τουλάχιστον). Ο μονο λογος για να το αγορασει καποιος ειναι για να του περασει μια desktop διανομη linux! Αλλιως αυτα τα 200$ που θα δωσεις καλυτερα δωστα για καμια καφετιερα.Αυτη εχει πολυ περισσοτερη πιθανοτητα να βγαλει τα 200$ που θα δωσεις! 1
tolis_01 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 200 δολλάρια σούπερ τιμή, αλλά θες και καινούριο εκτυπωτή γιατί ο παλιός σου δεν έχει cloud print, θες καινούρια φωτογραφική γιατί η παλιά δεν θα συνδέεται στο chromebook (εντάξει, θα τη βλέπει σαν SD disk, απλά θέλω να κράξω λίγο ), ίσως και άλλα περιφερειακά. Μήπως τελικά ένα συμβατικό λαπτοπ σου βγαίνει πιο φθηνό;
damastes Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Κάτι που δεν αναφέρεται είναι επίσης οτι σύμφωνα με την ανάλυση, τα chromebook αναλογούν και στο 21% των notebook που πουλήθηκαν κάτι που ομολογεί και το amazon, όπου στις γιορτές τα 2 από τα 3 Best selling laptops είναι chromebooks.
Spyros_Spy Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 KouDis226, on 02 Jan 2014 - 5:05 PM, said: Νομίζω ότι όλοι εσείς που κράζετε τα Chromebook και τη Google δεν βρίσκεστε σε θέση να καταλάβετε τι ακριβώς είναι αυτό που πλασάρει με αυτά τα προϊόντα. Ναι, δεν μπορεί να παίξει το Crysis 3 με φουλ χαρακτηριστικά σε 8.000fps, ούτε μπορεί να τρέχει Photoshop ταυτόχρονα με 300 καρτέλες, οχτώ τραγούδια να παίζουν και δύο ταινίες. Ξέρετε τι μπορεί να κάνει όμως? Μπορεί να είναι μικρό, λεπτό, και ελαφρύ, να ανοίγει από cold boot στην αρχική σου σελίδα στο Facebook σε 13 δευτερόλεπτα, να έχει μπαταρία που κρατάει έξι-εφτά ώρες, να μη κολλάει ιούς και να μη χρειάζεται συντήρηση, να κάνει σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να κάνει κάθε άλλος υπολογιστής (Πλοήγηση στο internet, ταινίες, μουσική, προγραμματισμό, Word documents, PowerPoint, Excel, ελαφρύ video και photo editing, πολλά παιχνίδια κλπ κλπ), να τρέχει chrome os και ubuntu ταυτόχρονα - και όλα αυτά τη στιγμή που κοστίζει λιγότερο από τα μισά χρήματα από ένα iPhone. Δε σου έβαλε ποτέ κανένας το μαχαίρι στο λαιμό, αν δεν το γουστάρεις απλά μη το αγοράζεις, μπες όμως τουλάχιστον στην διαδικασία να κουράσεις το μυαλουδάκι σου και να καταλάβεις για τι και ποιους υπάρχουν αυτά τα μηχανήματα και να εκτιμήσεις ότι η Google έφτιαξε έναν υπολογιστή πραγματικά για τις μάζες: δεν είναι όλοι τόσο έξυπνοι και γαμάτοι όσο εσύ και δεν χρειάζονται τον τελευταίο εικοσιεξαπύρηνο επεξεργαστή και 128GB Ram για να κάνουν τη δουλειά τους, κάποιοι θέλουν απλά word processing, video στο YouTube, μουσική και Facebook. Και τώρα τα έχουν χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν 500 ευρώ για ένα χοντρό, άσχημο, μη-πρακτικό λάπτοπ και άλλα 50 για το antivirus και για πράγματα τα οποία δεν θα χρησιμοποιήσουν ΠΟΤΕ. Όσο για τα tablets που ανέφεραν μερικοί, αυτό έχω μόνο να πω: α) Πληκτρολόγιο β) Desktop websites γ) Multitasking (και δεν εννοώ την δυνατότητα να υπάρχουν πολλά προγράμματα ανοιχτά αλλά την δυνατότητα να τα χρησιμοποιείς όντως ταυτόχρονα και ΓΡΗΓΟΡΑ) γ) Τιμή Όλα τα παραπάνω εφαρμόζουν (τουλάχιστον) για το Samsung Series 3 μοντέλο που έχω εγώ, το οποίο είναι μακράν η καλύτερη αγορά που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια (είχα και tablet, και windows laptop και ubuntu και mac) και κοστίζει περί τα 200 ευρώ (θεωρητικά τουλάχιστον). Ότι είπα και εγώ ακριβώς πιο πάνω Μερικές φορές σκεφτόμαστε και λίγο έξω από το "σκοτεινό" κουτί. Αυτοί που κράζουν απλά φοβούνται το φως που έρχεται από έξω, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ασχοληθούν με κάτι που δεν γνωρίζουν, απλά το κράζουν.
21century Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Μάλλον στις ΗΠΑ αγοράζουν ότι βρουν και ότι διαφημίζεται. 2
silmarien Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Όταν έχεις καλή ταχύτητα ιντερνετ παντού και όλα τα δεδομένα σου είναι σε cloud και streamάρεις ότι θέλεις φυσικά και θα προτιμήσεις αυτό. Όπως επίσης σε πολλές δουλειές χρησιμοποιούν cloud μέσω browser όλα τα εργαλεία που χρειάζονται. Εγώ λογικό το βρίσκω πάντως να ανεβαίνει. Σιγά σιγά οδεύουμε προς σύμπτυξη desktop και mobile μέσω του cloud.
KouDis226 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 200 δολλάρια σούπερ τιμή, αλλά θες και καινούριο εκτυπωτή γιατί ο παλιός σου δεν έχει cloud print, θες καινούρια φωτογραφική γιατί η παλιά δεν θα συνδέεται στο chromebook (εντάξει, θα τη βλέπει σαν SD disk, απλά θέλω να κράξω λίγο ), ίσως και άλλα περιφερειακά. Μήπως τελικά ένα συμβατικό λαπτοπ σου βγαίνει πιο φθηνό; Μα δεν είπε κανένας να πάρεις μηχάνημα των 250 δολαρίων και να το χρησιμοποιήσεις για το κύριο workstation του σπιτιού σου! (Αν και εγώ αυτό ακριβώς έκανα για μερικούς μήνες αλλά λόγω οικονομικών περιορισμών και δούλεψε μια χαρά) Πιστεύω πως η όλη φιλοσοφία των Chromebook δεν είναι να αντικαθιστούν πράγματα αλλά μάλλον να συμπληρώνουν, δηλαδή δεν πιστεύω να πει κανείς "θα πετάξω τον παλιό μου υπολογιστή και θα πάρω Chromebook" αλλά "μου περισσεύουν $250 και θα πάρω ένα Chromebook για τον γιο/ανιψιό/μπαμπά/παππού μου" Νομίζω ότι για τα χρήματα στα οποία μιλάμε δεν πρέπει να τίθεται καν το ζήτημα του αν μπορεί να αντικαταστήσει έναν σταθερό των 500 ευρώ ή ένα λάπτοπ των 1.000, αλλά νομίζω είναι ξεκάθαρα τα πλεονεκτήματα που έχει (για ορισμένους χρήστες, ομολογουμένος) έναντι tablet που κοστίζουν πάνω από τα διπλάσια (βλέπε iPad πχ) Επίσης, νομίζω ότι η ίδια ακριβώς ιστορία με τη συμβατότητα γίνεται κάθε φορά που εμφανίζεται καινούργιο πρωτόκολλο επικοινωνίας. Βγαίνει καινούργιος υπολογιστής με USB 2.0, γκρινιάζουν όλοι επειδή πρέπει να αγοράσουν εκτυπωτή με USB 2.0, βγαίνει καινούργιος υπολογιστής με Firewire 800, γκρινιάζουν όλοι επειδή πρέπει να αγοράσουν εκτυπωτή με Firewire 800, βγαίνει καινούργιος υπολογιστής με Thunderbolt κλπ κλπ.
DJTaurus Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 https://twitter.com/harrymccracken/status/418650693566615552
alexmm Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μα δεν είπε κανένας να πάρεις μηχάνημα των 250 δολαρίων και να το χρησιμοποιήσεις για το κύριο workstation του σπιτιού σου! (Αν και εγώ αυτό ακριβώς έκανα για μερικούς μήνες αλλά λόγω οικονομικών περιορισμών και δούλεψε μια χαρά) Πιστεύω πως η όλη φιλοσοφία των Chromebook δεν είναι να αντικαθιστούν πράγματα αλλά μάλλον να συμπληρώνουν, δηλαδή δεν πιστεύω να πει κανείς "θα πετάξω τον παλιό μου υπολογιστή και θα πάρω Chromebook" αλλά "μου περισσεύουν $250 και θα πάρω ένα Chromebook για τον γιο/ανιψιό/μπαμπά/παππού μου" έτσι ακριβώς. συμπληρωματικά μπορούν να δουλέψουν μια χαρα. για αντικατάσταση βασικού υπολογιστή είναι λίγο νωρίς ακόμη απ'ότι δείχνει.
georgepppo Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 όλα αυτά τα αγόρασε η google για τους υπαλλήλους της; το φαντάζομαι δεν εξηγείται αλλιώς
doubleh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2014 Πώς μπορεί να είναι χρήσιμο αυτό το πράγμα, αναρωτιέμαι! Να ανοίξεις rar/zip αρχείο είναι δύσκολο. Να έχεις μια εφαρμογή για chatting; Ξέχασέ το! Skype δεν παίρνει. Ναι υπάρχουν εναλλακτικές, αλλά γιατί να επιβάλλεις στους άλλους τις δικές σου επιλογές; Γιατί θα πρέπει ο φίλος/αδερφός/γονιός που έχει 10 χρόνια skype να κάτσει να μάθει κάτι άλλο; επειδή εγώ θέλω να το παίξω «κάποιος» με το chromebook; Ξέρω, δεν με υποχρεώνει κανείς, είναι περίεργο όμως κάποιοι να το προμοτάρουν εδώ μέσα τόσο πολύ. Είναι ένα τραγικά κλειστό οικοσύστημα, με τραγικούς περιορισμούς που το καθιστούν σχεδόν άχρηστο στο σημερινό κόσμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα