Leo360 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Με τη Google να έχει θέσει τα θεμέλια για το νέο της λειτουργικό σύστημα και αρκετούς κατασκευαστές να το υποστηρίζουν, σε συνδυασμό πάντα με τη χαμηλή τιμή των συσκευών, το Chrome OS ανέβηκε σημαντικά στην αγορά της Αμερικής , αποκτώντας αξιοσημείωτο μερίδιο αγοράς όσον αφορά τις αμερικανικές επιχειρήσεις.Σύμφωνα με την αναφορά του NPD Group τα Chromebooks κατείχαν το 9.6% του συνολικού μεριδίου ηλεκτρονικών συσκευών που πωλήθηκαν μέσω των Αμερικανικών εμπορικών δικτύων διανομής σε αμερικανικές επιχειρήσεις, ξεπερνώντας δηλαδή το μερίδιο αγοράς τόσο των tablet με λειτουργικό Android ή Windows, όσο και των MacBook. Μείωση σημειώθηκε και στο μερίδιο αγοράς των επιτραπέζιων υπολογιστών, το οποίο έπεσε από το 77.8% το 2012 στο 63.7% το περασμένο έτος. Οι αναλυτές του NPD πάντως δε θεωρούν πως οι επιτραπέζιοι υπολογιστές φτάνουν στο τέλος τους, σημειώνοντας πως οι πιο πετυχημένες εταιρείες είναι αυτές που προσφέρουν μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως οι HP, Lenovo και Samsung, με τη τελευταία να σημειώνει αύξηση της τάξεως του 678%, από το 1.7% το 2012 σε 10% το 2013. Site: Engadget
chek2fire Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Και για άλλη μια χρονιά τα chomebook ήταν no 1 sale στο amazon μέσα στα Χριστούγεννα.
ektor7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 OMG πώς γίνεται αυτό; Με τη διαφημιση και την αγνοια των περισσοτερων στο τι αγοραζουν! Μετα που θα καταλαβουν τι μ@κ@κι@ εκανα μαλλον θα στραφουν σε κανενα android tablet και να το αφησουν σε κανενα ντουλαπι να αναπαυεται! 3
qsis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 όλα αυτά τα αγόρασε η google για τους υπαλλήλους της; 8
ektor7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 όλα αυτά τα αγόρασε η google για τους υπαλλήλους της; Φανταζεσαι??? Εγω παντως θα σπασω το κεφαλι μου να καταλαβω, πως γινεται να μπορουν να πουλησουν λαπτοπ με ενα web os με ανυπαρκτη σχεδον desktop δυνατοτητα και να μη μπορουν να πουλησουν με ενα πληρες και παρα πολυ καλο desktop os οπως ειναι το ubuntu που ειναι και αυτο ΔΩΡΕΑΝ!!!!!!!!!!!!!! 1
tolis_01 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Chromebook. Το λαπτοπ που σπάει όλα τα ρεκόρ στις πωλήσεις, αλλά δεν το έχει κανείς 10
dewn735 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Με τη διαφημιση και την αγνοια των περισσοτερων στο τι αγοραζουν! Μετα που θα καταλαβουν τι μ@κ@κι@ εκανα μαλλον θα στραφουν σε κανενα android tablet και να το αφησουν σε κανενα ντουλαπι να αναπαυεται! OMG πώς γίνεται αυτό; έτσι: του συνολικού μεριδίου ηλεκτρονικών συσκευών που πωλήθηκαν μέσω των Αμερικανικών εμπορικών δικτύων διανομής σε αμερικανικές επιχειρήσεις και στα ψιλα γράμματα: *Preconfigured desktop and notebook sales only μιλάει για συσκευές που απευθύνονται σε συγκεκριμένους πελάτες με συγκεκριμένες ανάγκες 1
ektor7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 έτσι: και στα ψιλα γράμματα: μιλάει για συσκευές που απευθύνονται σε συγκεκριμένους πελάτες με συγκεκριμένες ανάγκες Οταν δε ξερεις να τα διαβαζεις σωστα,τελικα σου πλασαρουν οτι θελουν και οπως το θελουν! Chromebook. Το λαπτοπ που σπάει όλα τα ρεκόρ στις πωλήσεις, αλλά δεν το έχει κανείς Εχει 2 ο chek2fire!Το ενα για τις καθημερινες και το αλλο για τα σαββατοκυριακα!
geoeva01 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 έτσι: και στα ψιλα γράμματα: μιλάει για συσκευές που απευθύνονται σε συγκεκριμένους πελάτες με συγκεκριμένες ανάγκες ναι ειδικες αναγκες
Spyros_Spy Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Για κάποιον που το μόνο που θέλει (και είναι πάρα πολλοί) να σκοτώσει την ώρα του μπαίνοντας σε κοινωνικά δίκτυα και γενικότερα στο Internet και δεν τον ενδιαφέρουν οι δυνατότητες του υπολογιστή του, να τρέξει παιχνίδια ή προγράμματα , παρά μόνο web chatting και image editing μόνο περιμένοντας μερικά δευτερόλεπτα το μηχάνημα εφόσον είναι και πιο προσιτό στην τιμή σε σχέση με τα αντίστοιχά windows netbooks/laptops κερδίζει μια θέση.Τώρα προσωπικά εγώ θα είχα μια επιφύλαξη διότι νιώθω ανασφάλεια όταν μ λένε ότι θα έχω δώρο 100~200 GB για 2~3 χρόνια και όσα γέμισα-γέμισα και μετά από αυτό κόψε το κεφάλι σου και πλήρωσε παραπάνω κάθε μήνα για "παραπάνω" χώρο και πάνω από όλα τα αρχεία μου να είναι read-only και για οποιαδήποτε τροποποίηση θα πρέπει να αρχίσω να διαγράφω μέχρι να φτάσω το default 15 GB. Αλλά για κάποιον που σε 2 χρόνια θα έχει γεμίσει μόνο 100 ΜΒ από τα 200 GB δεν τον κόφτει και όλας. Για την μητέρα μου θα ήταν ένας φτηνός παράδεισος για να μάθει να κουνάει ένα ποντίκι και να χειρίζεται έναν υπολογιστή χωρίς να πρέπει να της εξηγώ γιατί μπήκε το Babylon search στον φυλλομετρητή ή γιατί βγαίνει ένα pop up που λέει ότι κέρδισε 1 εκατομμύριο και γενικότερα περί viruses και scams/spams. Βέβαια κοιτώντας κάποια μοντέλα μου έκανε εντύπωση το Battery life περίπου 6 ώρες. Τόσο κρατάει και το δικό μου με windows 7 ή windows 8.1 στο optimized setting. Περίμενα παραπάνω διάρκεια ζωής εκεί πέρα. Αν και το άρθρο μιλάει για επιχειρήσεις εγώ το πήγα σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά πιστεύω τα ίδια ισχύουν και εκεί πάνω κάτω. Π.Χ Γιατί μια επιχείρηση να πληρώνει ρεύματα και antivirus και λογισμικά και συντηρήσεις όταν μπορεί να έχει τέτοια μηχανήματα και να τα γλυτώνει όλα αυτά; Να μην χάνει ποτέ τα αρχεία του σε περίπτωση βλάβης; Τα λεφτά που γλυτώνει τα δίνει για χώρο αν χρειαστεί.
Black Demis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Φανταζεσαι??? Εγω παντως θα σπασω το κεφαλι μου να καταλαβω, πως γινεται να μπορουν να πουλησουν λαπτοπ με ενα web os με ανυπαρκτη σχεδον desktop δυνατοτητα και να μη μπορουν να πουλησουν με ενα πληρες και παρα πολυ καλο desktop os οπως ειναι το ubuntu που ειναι και αυτο ΔΩΡΕΑΝ!!!!!!!!!!!!!! τώρα πλάκα κανεις ετσι? :pδυο βασικοί λόγοι 1. διαφήμιση με το κιλό (όχι αστεία διαφήμιση παντού και στα πάντα)2. ένα 80 85% καταναλωτών είναι τέρμα άσχετοιαυτά τα δύο αρκούν και με το παραπάνω για να πουλήσουν 1
dali13gr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 <p>όλα αυτά τα αγόρασε η google για τους υπαλλήλους της; </p> Γι αυτούς παίρνει MacBook
mikelamar Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Να πάρεις chromebook για ποιο λόγο; Για να σερφάρεις στο Ίντερνετ. Σιγά τις εφαρμογές που εχει! Στατιστικά να το πάρεις, εχει κανείς απο εσάς; Sent from my iPhone using Insomnia
KouDis226 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Νομίζω ότι όλοι εσείς που κράζετε τα Chromebook και τη Google δεν βρίσκεστε σε θέση να καταλάβετε τι ακριβώς είναι αυτό που πλασάρει με αυτά τα προϊόντα. Ναι, δεν μπορεί να παίξει το Crysis 3 με φουλ χαρακτηριστικά σε 8.000fps, ούτε μπορεί να τρέχει Photoshop ταυτόχρονα με 300 καρτέλες, οχτώ τραγούδια να παίζουν και δύο ταινίες. Ξέρετε τι μπορεί να κάνει όμως? Μπορεί να είναι μικρό, λεπτό, και ελαφρύ, να ανοίγει από cold boot στην αρχική σου σελίδα στο Facebook σε 13 δευτερόλεπτα, να έχει μπαταρία που κρατάει έξι-εφτά ώρες, να μη κολλάει ιούς και να μη χρειάζεται συντήρηση, να κάνει σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να κάνει κάθε άλλος υπολογιστής (Πλοήγηση στο internet, ταινίες, μουσική, προγραμματισμό, Word documents, PowerPoint, Excel, ελαφρύ video και photo editing, πολλά παιχνίδια κλπ κλπ), να τρέχει chrome os και ubuntu ταυτόχρονα - και όλα αυτά τη στιγμή που κοστίζει λιγότερο από τα μισά χρήματα από ένα iPhone. Δε σου έβαλε ποτέ κανένας το μαχαίρι στο λαιμό, αν δεν το γουστάρεις απλά μη το αγοράζεις, μπες όμως τουλάχιστον στην διαδικασία να κουράσεις το μυαλουδάκι σου και να καταλάβεις για τι και ποιους υπάρχουν αυτά τα μηχανήματα και να εκτιμήσεις ότι η Google έφτιαξε έναν υπολογιστή πραγματικά για τις μάζες: δεν είναι όλοι τόσο έξυπνοι και γαμάτοι όσο εσύ και δεν χρειάζονται τον τελευταίο εικοσιεξαπύρηνο επεξεργαστή και 128GB Ram για να κάνουν τη δουλειά τους, κάποιοι θέλουν απλά word processing, video στο YouTube, μουσική και Facebook. Και τώρα τα έχουν χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν 500 ευρώ για ένα χοντρό, άσχημο, μη-πρακτικό λάπτοπ και άλλα 50 για το antivirus και για πράγματα τα οποία δεν θα χρησιμοποιήσουν ΠΟΤΕ. Όσο για τα tablets που ανέφεραν μερικοί, αυτό έχω μόνο να πω: α) Πληκτρολόγιο β) Desktop websites γ) Multitasking (και δεν εννοώ την δυνατότητα να υπάρχουν πολλά προγράμματα ανοιχτά αλλά την δυνατότητα να τα χρησιμοποιείς όντως ταυτόχρονα και ΓΡΗΓΟΡΑ) γ) Τιμή Όλα τα παραπάνω εφαρμόζουν (τουλάχιστον) για το Samsung Series 3 μοντέλο που έχω εγώ, το οποίο είναι μακράν η καλύτερη αγορά που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια (είχα και tablet, και windows laptop και ubuntu και mac) και κοστίζει περί τα 200 ευρώ (θεωρητικά τουλάχιστον). 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα