Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα και χρόνια πολλά!!!

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και χρειάζομαι την βοήθειά σας πριν μου χτυπήσει την πόρτα η κρίση πανικού!!!!

Έχω έναν εξωτερικό της WD μοντέλο my passport 1Τ αγορασμένο πριν 3 μήνες και φορτωμένο με αρχεία που μετά κόπων και βασάνων έχω συλλέξει.Τον έχω φορτώσει με 500 περίπου γίγα.Έχω τοποθετήσει 2 "βασικούς" φακέλους όπου στον ένα έχω τα προγράμματα του δίσκου που είχε ήδη μέσα από το εργοστάσιο και στον άλλο σε υποφακέλλους έχω ταξινομήσει τα αρχεία π.χ. ταινίες, μουσική κ.τ.λ.

Προχτές που έπαιζα μουσική που είχα φορτωμένη σε αυτόν σε κάποια στιγμή που "έκλεισα" το παράθυρο του όταν χρειάστηκε να το ανοίξω ξανά στο αρχικό παράθυρο του δίσκου ενώ είχα δύο αρχικούς φακέλους , στη θέση των 2 αρχικών μου έβγαλε 2 συντομεύσεις αυτών όπου όμως άνοιξα κανονικά τα αρχεία μου.(Αυτά σε netbook με windows 7)

Την επόμενη μέρα που συνέδεσα τον σκληρό στο desktop (windows vista 32) ενώ τον αναγνωρίζει και στις ιδιότητες δείχνει πως είναι φορτωμένος με 500 κάτι Giga όταν τον ανοίγω μου δείχνει -λέει πως ο φάκελος είναι κενός!!!!!

Στη διαχείριση δίσκων εμφανίζεται κανονικά με τα Giga που είναι φορτωμένος και σε καλή κατάσταση.

Του έκανα έλεγχο σφαλμάτων και δεν έβγαλε σφάλμα.

Τον συνέδεσα σε laptop με vista 32 και πάλι τα ίδια.

Τέλος τον συνέδεσα σε laptop με windows 8.1. Πάλι τον αναγνωρίζει κανονικά αλλά ο φάκελος πάλι κενός.Τότε τον σκανάρισα με το norton και είδα πως σκανάριζε κανονικά τα αρχεία που είχε μέσα.
Έτσι αφού είδα πως το norton  έβλεπε τα αρχεία, δοκίμασα να τα "ψαρέψω" μέσω της αναζήτησης στον εξωτερικό και ω του θαύματος τα βρήκε!!!!

Δοκίμασα να αποκτήσω πρόσβαση "χειροκίνητα" γράφοντας π.χ. F:\\ κ.τ.λ. αλλά τίποτα.

Έτσι έφτιαξα δύο συντομεύσεις των 2 αρχικών φακέλων τους οποίους βρήκα μέσω της αναζήτησης και τις τοποθέτησα στο αρχικό παράθυρο που ανοίγει μόλις ανοίξεις τον εξωτερικό.Στο laptop με τα 8.1 μπορώ να "δουλέψω" τα αρχεία με αυτό τον τρόπο.Στους άλλους υπολογιστές όμως συνεχίζει να εμφανίζεται κενός ο φάκελος.Επίσης δοκίμασα να του αλλάξω γράμμα από F σε J π.χ. αλλά τίποτα.

Αυτή τη στιγμή μεταφέρω τα αρχεία σε άλλους σκληρούς ώστε να τα σώσω μέχρι να βρεθεί λύση.

Τι λέτε;; Τι στο καλό συμβαίνει;; Ο Δίσκος πνέει τα λοίσθια;;

Αν έχετε κάποια ιδέα πέστε μου παρακαλώ.

Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές, αλλά καθώς οι γνώσεις μου είναι αρκετά περιορισμένες προσπάθησα να μεταφέρω όσο πιο αναλυτικά το πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

Δημοσ.

Ο δισκος σαν δισκος κατα πασα πιθανοτητα δεν έχει τπτ... σωσε τα αρχεια σου και μετα πατα του ένα φορματ να στρωσει.... κανε και κανενα σκαναρισμα για malware με malwarebytes και στον σκληρο και στους υπολογιστες που έχει μπει ο δισκος...

Δημοσ.

Έχω έναν εξωτερικό της WD μοντέλο my passport 1Τ αγορασμένο πριν 3 μήνες και φορτωμένο με αρχεία που μετά κόπων και βασάνων έχω συλλέξει.

TheThinkerWeb.jpg

(...κατά τ' άλλα κατά πάσα πιθανότητα του την έχει πέσει κάποιο κακόβουλο πρόγκι, που είπε κι ο Τζώνης. Το δε οποίο έχεις μεταφέρει αριστεροδέξια συνδέοντάς τον σε άλλα μηχανήματα...

Παίρνεις τα αρχεία και τον φορμάρεις - αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι ότι "εμπιστεύεσαι" τα κοποβασανισμένα αρχεία σου σε ΕΝΑ μόνο μέσο...Θινκ αμπτ ιτ)

• Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!!

Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας..

@ wascloud Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες, θα προσπαθήσω να βρω μία λύση.
Ευχαριστώ και πάλι!!

Δημοσ.

Δυστυχώς η μόνη "λύση" είναι να ξοδευτείς = να έχεις πάντα μέσο με ελεύθερο χώρο για να κρατάς αντίγραφα...

(...στη χειρότερη, έστω σε δισκάκια DVD. Είναι λίγο μαρτύριο, αλλά είναι το φθηνότερο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...