Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... Έβαλα μια επιπλέον ram 1gb συνολο τώρα 4 αλλα μου διαβάζει μόνο τα 2,9... Windows έχω τα 8.1 64bit. Με msconfig δεν έγινε τίποτα.

Sent from my iPod touch using Insomnia

Δημοσ.

Στο bios ποσα gb βλέπει ? δες επισης στο bios για μια επιλογή memory remap

Edit : Πες λιγο ποια motherboard εχεις , ποιες ram ειχες και τι έβαλες τώρα

Δημοσ.

Στο bios ποσα gb βλέπει ? δες επισης στο bios για μια επιλογή memory remap

Edit : Πες λιγο ποια motherboard εχεις , ποιες ram ειχες και τι έβαλες τώρα

2,9 λέει αλλά στο control panel λέει 2,9/4 και την επιλογή που μου λες δεν την βρήκα...

nwpm.png

Ποιες είναι Single Sided και ποιες Double Sided;

Πως το βλέπω αυτό? Πάντως την πρώτη φορά που την έβαλα δεν άνοιγε το PC (άνοιγε αλλά δεν έκανε τίποτα ούτε beep) και χρειάστηκε να αλλάξω τις θέσεις...

Δημοσ.

Για να μην ανοίξω καινούριο θέμα θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι. Εχω εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου 8 GB Ram, στο Bios φαίνονται ως 8192 MB, στα Windows ως 8163. Η μητρική μου είναι αυτή: MSI Z68A-GD80 G3. Όσο και αν έχω ψάξει δεν βρήκα καμία ρύθμιση για memory remap. Προσπάθησα να βάλω και στο msconfig μέγιστη μνήμη 8192, μέτα την επανεκκίνηση όμως φαίνεται ως 7 gb ram!

Είναι φυσιολογικό λοιπόν στο Bios να μου εμφανίζει την πλήρη μνήμη και στα Windows να μου την εμφανίζει μειωμένη. Μήπως είναι κάποιο bug των Windows; Να τονίσω ότι o/c δεν έχω κάνει σε κανένα μέρος, όλα είναι σε stock ρυθμίσεις.

Σημείωση: Έχω Windows 7 sp1 64bit.

Δημοσ.

2,9 λέει αλλά στο control panel λέει 2,9/4 και την επιλογή που μου λες δεν την βρήκα...

nwpm.png

Πες λιγο αν θέλεις ποια motherboard και τι ram εχεις ακριβώς επανω , στο λεω αυτο για να δουμε τις ram και την μητρική οσο αφορά τα ρεύματα τα timings κτλπ για τυχον ασυμβατότητες

Δημοσ.

Η mobo είναι η Asus P5B (το λέω και στην υπογραφή :P)

Τώρα οι Ram είναι στα 2 πρώτα 2Χ1GB DDR2 800 DIMM Transcend και στα άλλα 2 η 1η αυτή που έβαλα τώρα μια της Team Elite 1GB DDR2 800 5-5-5 και η άλλη πάλη της Transcend 1GB 667 DDR2 DIMM 5-5-5.

Πριν που δεν άνοιγε τις είχα αυτές τις 2 πρώτες την 1α στο 1ο slot και την άλλη στο 3ο και μετά την 667 στο 2ο και αυτή που έβαλα τώρα στο 4ο...

Θέλετε και φώτο μπας και?

Δημοσ.

Μήπως τα δεσμεύει η κάρτα γραφικών που έχει ενσωματωμένη η Motherboard; την έχεις απενεργοποιήσει;

Δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών :P

Δημοσ.

Το πρώτο ειναι οτι οι καθε μια (αν μπορεις να βρεις και ακριβώς τα μοντέλα) εχεις διαφορετικές συχνότητες και δεν ξέρω τι timings εχουν οι πρώτες και τι ρεύματα , το λεω αυτο γιατι μαλλον για ασυμβατότητες στις ram μου κανει και περίεργο που στο bios λεει 2,9 και 4 στα windows ...

Βασικά δοκίμασε να τις βάλεις ολες manual απο το bios (αν υπάρχει η επιλογή) τα timings την συχνότητα και τα ρεύματα

Δημοσ.

Αυτο εννοείς;

Sent from my iPod touch using Insomnia

Ναι εκει που λεει auto πρέπει να εχει και επιλογή για manual και να σου βγάλει επιλογές για να τα βάλεις ολα μονος σου ,

Δημοσ.

Τελικά έβγαλα την 667 έτσι και αλλιώς θα έβγαινε (δεν ήταν δικιά μου) και τώρα την διαβάζει. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Τώρα αν μπορείτε βοηθήστε το παλικάρι αν δεν τα κατάφερε ακόμα

Για να μην ανοίξω καινούριο θέμα θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι. Εχω εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου 8 GB Ram, στο Bios φαίνονται ως 8192 MB, στα Windows ως 8163. Η μητρική μου είναι αυτή: MSI Z68A-GD80 G3. Όσο και αν έχω ψάξει δεν βρήκα καμία ρύθμιση για memory remap. Προσπάθησα να βάλω και στο msconfig μέγιστη μνήμη 8192, μέτα την επανεκκίνηση όμως φαίνεται ως 7 gb ram!

Είναι φυσιολογικό λοιπόν στο Bios να μου εμφανίζει την πλήρη μνήμη και στα Windows να μου την εμφανίζει μειωμένη. Μήπως είναι κάποιο bug των Windows; Να τονίσω ότι o/c δεν έχω κάνει σε κανένα μέρος, όλα είναι σε stock ρυθμίσεις.

Σημείωση: Έχω Windows 7 sp1 64bit.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...