skiabox Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, chessplayer-alexis είπε Ενδιαφέρον ακούγεται - θα το δοκιμάσω μόλις βρω το χρόνο! Εχω παρατηρήσει πως σε ένα ζευγάρι powerline που δίνει Internet σε ένα access point που δίνει wifi σε μια εξωτερική κάμερα. Κάποιες φορές μέσα στην ημέρα βλέπω (χωρίς να τσεκάρω εκείνη την ώρα τα πακέτα καθώς το συγκεκριμένο σετ βρίσκεται στο γκαράζ όπου περνάω μερικές φορές /ημέρα) τα φωτάκια πράσινα (υψηλή ταχύτητα) και μερικές - χωρίς προφανή λόγο - το ένα είναι πορτοκαλί (=μειωμένες ταχύτητες). Είναι πτώσεις τάσης που συμβαίνουν; Who knows... Το πιο σημαντικό είναι να μην χάνεις πακέτα. Αν αφήσεις το σκριπτάκι αυτό να τρέξει ένα ολόκληρο 24ωρο θα μπορέσεις να βγάλεις ένα αρκετά ασφαλές συμπέρασμα. Δες το σημερινό μου logfile μέχρι τώρα : Tue Jan 14 18:22:30 EET 2020 No Connection Tue Jan 14 18:26:07 EET 2020 No Connection
greekbusters Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Στο δέκτη του powerline ενώ έχω κανονικά ίντερνετ βλέπω να αναβοσβήνει όλη την ώρα το κόκκινο φωτάκι. Ξέρει κανένας τι σημαίνει αυτό; έχω φάει το ίντερνετ κ άκρη δεν έβγαλα 😅. Πάντως η σύνδεση με speed test παραμένει ίδια δεν πέφτει
poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2020 On 13/01/2020 at 18:23, greekbusters said: Καλησπέρα επαναφέρω το θέμα γτ έχω το ακριβώς ίδιο ερώτημα. Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 3 επιλογές και βλέπω ως πιο εύκολη το powerline. Θέλω από ισόγειο να έχω ίντερνετ στον δεύτερο και λέω να προτιμήσω τον τελευταίο τρόπο για σύνδεση μέσω τριφασικου ρεύματος. Απλά στο ίντερνετ διαβάζω μισές καλές και μισές αρνητικές κριτικές για την συγκεκριμένη σύνδεση. Βρήκα μερικά tp link powerline στο 50 Ρίκο αξίζουν ή πρέπει να ανέβω σε τιμή; αν και ο χώρος που θα λαμβάνω το ίντερνετ είναι σχετικά μικρός, ας πούμε ένα μεγάλο δωμάτιο. Έχει κανένας εμπειρία; Αν και με τα παραπάνω καληφθηκα σχετικά, απλά αναρωτιέμαι σε τι τιμή και το χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το powerline αν ειναι αλλος μετρητης ρευματος ξεχασε το.μπορει και να παιξει μπορει και οχι.οι διαφορετικοι οροφοι εχουν αρκετα μετρα καλωδια μεταξυ τους οποτε μπορει να παιξει με αρκετα μικροτερη ταχυτητα.εχει και καλα και ασχημα αυτη η συνδεση.αμα δεις στα Reviews εχω κανει 3-4 reviews για Powerlines. πχ fritz powerlines,devolo magic 1 ,devolo magic 2. Σε λιγο θα ανεβει και για το Wifi mini. tp link value for money.fritz Πολυ καλυτερα πιο ακριβα αλλα με 5 χρονια εγγυηση.ενδιαμεσα devolo πολυ καλα με 3 χρονια εγγυηση. On 14/01/2020 at 12:23, chessplayer-alexis said: Έχω βάλει στο υπόγειο και δουλεύουν ΟΚ εδώ και 1 χρόνο περίπου. Το πρόβλημα είναι πως καταργεί την πρίζα αλλά .... για την τιμή είναι τίμια εκει αξιζουν τα Passthrough αλλιως μετα το βαζεις πανω σε πολυπριζο με το αρνητικο οτι χανεις σε ταχυτητα. On 14/01/2020 at 17:23, chessplayer-alexis said: Ενδιαφέρον ακούγεται - θα το δοκιμάσω μόλις βρω το χρόνο! Εχω παρατηρήσει πως σε ένα ζευγάρι powerline που δίνει Internet σε ένα access point που δίνει wifi σε μια εξωτερική κάμερα. Κάποιες φορές μέσα στην ημέρα βλέπω (χωρίς να τσεκάρω εκείνη την ώρα τα πακέτα καθώς το συγκεκριμένο σετ βρίσκεται στο γκαράζ όπου περνάω μερικές φορές /ημέρα) τα φωτάκια πράσινα (υψηλή ταχύτητα) και μερικές - χωρίς προφανή λόγο - το ένα είναι πορτοκαλί (=μειωμένες ταχύτητες). Είναι πτώσεις τάσης που συμβαίνουν; Who knows... απο 1002 πραγματα μπορει να γινει.μπορει καποιες ωρες να δουλευει μια συσκευη που δημιουργει θορυβο οποτε και τα powerlines αρχιζουν να ριχνουν την ταχυτητα.πχ ενα ac ενας φουρνος κτλ. δυστυχως καλως η κακωςτα powerlines επηρεαζονται απο αλλες συσκευες.το βασικο ειναι να δεις ποιες συσκευες το κανουν. 22 hours ago, greekbusters said: Στο δέκτη του powerline ενώ έχω κανονικά ίντερνετ βλέπω να αναβοσβήνει όλη την ώρα το κόκκινο φωτάκι. Ξέρει κανένας τι σημαίνει αυτό; έχω φάει το ίντερνετ κ άκρη δεν έβγαλα 😅. Πάντως η σύνδεση με speed test παραμένει ίδια δεν πέφτει αν μιλαμε για τα Devolo πρεπει να γραφει στο manual τι σημαινει το καθε Led. ποιο Led αναβει κοκκινο? το ενσυρματο εχει ενα που ειναι για το link με το δευτερο Powerline ενω το wifi εχει δυο.ενα για το wifi και ενα για το Link με το ενσυρματο κομματι.απο το devolo cockpit μπορεις να δεις την ταχυτητα του Link μηπως ειναι πολυ χαμηλη και για αυτο σου αναβει κοκκινο. https://www.devolo.com/fileadmin/Web-Content/DE/products/hnw/magic-1-wifi-mini/documents/en/devolo_Magic_1_WiFi_mini_1019_en_online.pdf εδω ειναι το manual.θα δεις να λεει για τα Led και το κοκκινο μπορει να σημαινει οτι η αλλη συσκευη μπηκε σε standby>δεν δημιουργει θεμα αλλα αμα θες μπες απο το Cockpit και κλεισε το standby και το Powersave.Λογικα θα εισαι οκ με τα Leds. και στις 2 συσκευες το κανεις. και εδω το Manual για το ενσυρματο https://www.devolo.com/fileadmin/Web-Content/DE/products/hnw/magic-1-lan/documents/en/devolo_Magic_1_LAN_1-1_1019_en_online.pdf 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα