Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια. Θα ηθελα την βοηθεια σας για το πως θα μεταφερω απο το ρουτερ μου ασυρματο δικτυο στον πρωτο οροφο απο τον δευτερο που ειναι το ρουτερ. μεσω των πριζων του ρευματος υπαρχει τετοια δυνατοτητα με καποιο ανταπτορα τετοιου τυπου?

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.802189&sid=1

και εαν ναι πως γινετε? Καθε συμβουλη δεκτη και βοηθεια παρακαλω. να επισημανω οτι δεν γνωριζω πολλα απο δικτυα. αλλα τα παω καλα με τους υπολογιστες. περιμενω την βοηθεια σας. :)

αν πας σε Repeater απλα να σου αναφερω οτι με τα λεφτα που κανει αυτο το Noname μπορεις να πας να πας ενα tp link repeater.λιγο πιο μεγαλο θα ειναι λιγο πιο ακριβο (μερικα ευρω)αλλα 10 φορες καλυτερο.

τεχνικο δικτυων να σου περασει καλωδιο μεσα απο κουτια και γενικοτερα τετοια δυσκολα θα βρεις.συνηθως ο ηλεκτρολογος μπλεκει με αυτα να σου περασει το καλωδιο και μετα ερχετε καποιος να σου πρεσαρει το καλωδιο και να σου φτιαξει και τα υπολοιπα.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν πας σε Repeater απλα να σου αναφερω οτι με τα λεφτα που κανει αυτο το Noname μπορεις να πας να πας ενα tp link repeater.λιγο πιο μεγαλο θα ειναι λιγο πιο ακριβο (μερικα ευρω)αλλα 10 φορες καλυτερο.

τεχνικο δικτυων να σου περασει καλωδιο μεσα απο κουτια και γενικοτερα τετοια δυσκολα θα βρεις.συνηθως ο ηλεκτρολογος μπλεκει με αυτα να σου περασει το καλωδιο και μετα ερχετε καποιος να σου πρεσαρει το καλωδιο και να σου φτιαξει και τα υπολοιπα.

τα προηγουμενα παιδια μου ειπανε οτι τα reapeaters δεν ειναι αξιοπιστα και να τα αποφυγω. Τελικα ποια ειναι η καλυτερη λυση για να εχω καλο ιντερνετ και στον πρωτο οροφο?

Δημοσ.

τα προηγουμενα παιδια μου ειπανε οτι τα reapeaters δεν ειναι αξιοπιστα και να τα αποφυγω. Τελικα ποια ειναι η καλυτερη λυση για να εχω καλο ιντερνετ και στον πρωτο οροφο?

η πιο καλη λυση ειναι το ethernet καλωδιο και access point.μετα θεωρητικα τα powerline και τελευταιο το Repeater>αν ομως δεν μπορεις να ριξεις καλωδιο η πχ δεν θες να πληρωσεις ακριβα τα powerlines τοτε το repeater ειναι μια λυση.απλα στο ανεφερα επειδη στo πρωτο Post ειχες βαλει  ενα Repeater που ηταν χαλια μαρκα

Δημοσ.

Ποσες φορες να επαναλαβουμε το ιδιο πραγμα?
Δημοσ.

απλα τοπικ σταρτερ αποφασισε ποσα λεφτα μπορεις να δωσεις οπως και ποια λυση σε βολευει.τα powerlines Πχ αν θες να ειναι και wireless αι να ειναι και καλα ειναι ακριβα.πχ devolo.ενα repeater ειναι 1/3 τιμης.

αν ριξεις καλωδιο ναι ειναι οτι καλυτερ συν οτι αμα εχεις καποιο παλιο ρουτερ το κανεις access point και τελειωνεις.

Δημοσ.

Μεχρι 50-60 εβρω υπολογιζω να δωσω αλλα το θεμα ειναι να μην εχω προβληματα τυπου αποσυνδεσεις και παρασιτα σε τηλεορασεις η ραδιοφωνο η ηχεια. Εαν η καλυτερη λυση ειναι ethernet ποσο κοστιζει και απο που μπορω να το παρω σε τετοιο μηκος και ποια ειναι η καταλληλη ποιοτητα για αυτη την δουλεια? στειλτε μου καποιο link εαν ειναι εφικτο. Επισης εφοσον συνδεσω το καλωδιο του ethernet τι ρυθμισεις θα χρειαστει να κανω στο δευτερο ρουτερ για να δουλευει και να δεινει ιντερνετ ασυρματα και ενσυρματα στις συσκευες του πρωτου οροφου?

Δημοσ.

Μεχρι 50-60 εβρω υπολογιζω να δωσω αλλα το θεμα ειναι να μην εχω προβληματα τυπου αποσυνδεσεις και παρασιτα σε τηλεορασεις η ραδιοφωνο η ηχεια. Εαν η καλυτερη λυση ειναι ethernet ποσο κοστιζει και απο που μπορω να το παρω σε τετοιο μηκος και ποια ειναι η καταλληλη ποιοτητα για αυτη την δουλεια? στειλτε μου καποιο link εαν ειναι εφικτο. Επισης εφοσον συνδεσω το καλωδιο του ethernet τι ρυθμισεις θα χρειαστει να κανω στο δευτερο ρουτερ για να δουλευει και να δεινει ιντερνετ ασυρματα και ενσυρματα στις συσκευες του πρωτου οροφου?

θες καλωδιο Utp.υπαρχουν διαφορες ποιοτητες αλλα κα με μια νορμαλ κανεις δουλεια.η τιμη παιζει απο 0,20 το μετρο και πανω.πχ τελευταια φορα πηρα για καποιον 15 μετρα απλο Utp και εκανε 3 ευρω.στο δευτερο ρουτερ απλα του βαζεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το πρωτο πχ 192.168.1.χ αλλα στο τελος του δινεις διαφορετικη Ip.αν πχ το ρουτερ ειναι 192.168.1.254 εσυ θα βαλεις το δευτερο ρουτερ 192.168.1.253.αν μιλαμε οτι το δευτερο ρουτερ ειναι καποιο παλιο σου ρουτερ θα χρειαστει να κλεισεις και τον dhcp.μετα απλα φτιαχνεις το wireless με οποιον τροπο θες.ειτε με τα ιδια στοιχεια ειτε με διαφορετικα.απλα θα βαλεις 5 καναλια διαφορα.οχι auto οχι 12 καναλι οχι 13 καναλι.ολα τα καταστηματα ηλεκτρονικων δινουν καλωδιο με το μετρο απλα θες καποιον να σου βαλει και τα κλιψακια στην ακρη και να στα βαλει και σωστα με το σωστο χρωματισμο γιατι μερικοι δεν ξερουν να τα φτιαχνουν και απλα τα φτιαχνουν ενα προς ενα το οποιο θεωρητικα ειναι σωστο γιατι ειναι ενα προς ενα πρακτικα ειναι λαθος ομως γιατι υπαρχει σωστη χρωματικη σειρα.το δυσκολο θεωρητικα ειναι να περαστει το καλωδιο και να μην ενοχλει.

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα επαναφέρω το θέμα γτ έχω το ακριβώς ίδιο ερώτημα. Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 3 επιλογές και βλέπω ως πιο εύκολη το powerline. Θέλω από ισόγειο να έχω ίντερνετ στον δεύτερο και λέω να προτιμήσω τον τελευταίο τρόπο για σύνδεση μέσω τριφασικου ρεύματος. Απλά στο ίντερνετ διαβάζω μισές καλές και μισές αρνητικές κριτικές για την συγκεκριμένη σύνδεση. Βρήκα μερικά tp link powerline στο 50 Ρίκο αξίζουν ή πρέπει να ανέβω σε τιμή; αν και ο χώρος που θα λαμβάνω το ίντερνετ είναι σχετικά μικρός, ας πούμε ένα μεγάλο δωμάτιο. Έχει κανένας εμπειρία; 

Αν και με τα παραπάνω καληφθηκα σχετικά, απλά αναρωτιέμαι σε τι τιμή και το χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το powerline

Δημοσ.
14 ώρες πριν, greekbusters είπε

Καλησπέρα επαναφέρω το θέμα γτ έχω το ακριβώς ίδιο ερώτημα. Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 3 επιλογές και βλέπω ως πιο εύκολη το powerline. Θέλω από ισόγειο να έχω ίντερνετ στον δεύτερο και λέω να προτιμήσω τον τελευταίο τρόπο για σύνδεση μέσω τριφασικου ρεύματος. Απλά στο ίντερνετ διαβάζω μισές καλές και μισές αρνητικές κριτικές για την συγκεκριμένη σύνδεση. Βρήκα μερικά tp link powerline στο 50 Ρίκο αξίζουν ή πρέπει να ανέβω σε τιμή; αν και ο χώρος που θα λαμβάνω το ίντερνετ είναι σχετικά μικρός, ας πούμε ένα μεγάλο δωμάτιο. Έχει κανένας εμπειρία; 

Αν και με τα παραπάνω καληφθηκα σχετικά, απλά αναρωτιέμαι σε τι τιμή και το χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το powerline

Και εγώ το ίδιο θέμα έχω αλλά κατέληξα στα powerline της tplink 7010p (42 ευρώ crazy Sundays) και ένα switch 7 ευρώ . Τα έχω παραγγείλει και σήμερα θα θα πάω να τα πάρω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, skiabox είπε

Παιδιά αυτό εδώ το έχετε πάρει χαμπάρι?

https://www.skroutz.gr/s/20821375/TP-LINK-TL-PA7017-Kit-v1.html

Έχω βάλει στο υπόγειο και δουλεύουν ΟΚ εδώ και 1 χρόνο περίπου. 

Το πρόβλημα είναι πως καταργεί την πρίζα αλλά .... για την τιμή είναι τίμια 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, chessplayer-alexis είπε

Έχω βάλει στο υπόγειο και δουλεύουν ΟΚ εδώ και 1 χρόνο περίπου. 

Τι ταχύτητα πιάσανε;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Τι ταχύτητα πιάσανε;

Από την ονομαστική τους είναι περίπου στο 60-70% 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε

Από την ονομαστική τους είναι περίπου στο 60-70% 

Μια χαρά φαίνεται.

Εχω φτιάξει και ένα σκριπτάκι σε bash αν ενδιαφέρεσαι να δούμε αν χάνεις πακέτα.

Ουσιαστικά κάνει ping στο router κάθε δευτερόλεπτο.

Εγώ μέσα στη μέρα κάποια πακέτα θα τα χάσω σίγουρα.

Και πάλι είμαι καλύτερα από οποιαδήποτε wireless λύση.

Εκεί να δεις τι πακέτα χάνονται.

#!/bin/zsh
while true
do
        sleep 1
        ping -q -c 1 -W 1 192.168.0.1 > /dev/null 2>&1 || echo $(date) No Connection >> logfile
done

Επεξ/σία από skiabox
Δημοσ.
4 ώρες πριν, skiabox είπε

Μια χαρά φαίνεται.

Εχω φτιάξει και ένα σκριπτάκι σε bash αν ενδιαφέρεσαι να δούμε αν χάνεις πακέτα.

Ουσιαστικά κάνει ping στο router κάθε δευτερόλεπτο.

Εγώ μέσα στη μέρα κάποια πακέτα θα τα χάσω σίγουρα.

Και πάλι είμαι καλύτερα από οποιαδήποτε wireless λύση.

Εκεί να δεις τι πακέτα χάνονται.

#!/bin/zsh
while true
do
        sleep 1
        ping -q -c 1 -W 1 192.168.0.1 > /dev/null 2>&1 || echo $(date) No Connection >> logfile
done

Ενδιαφέρον ακούγεται - θα το δοκιμάσω μόλις βρω το χρόνο!

Εχω παρατηρήσει πως σε ένα ζευγάρι powerline που δίνει Internet σε ένα access point που δίνει  wifi σε μια εξωτερική κάμερα.

Κάποιες φορές μέσα στην ημέρα βλέπω (χωρίς να τσεκάρω εκείνη την ώρα τα πακέτα καθώς το συγκεκριμένο σετ βρίσκεται στο γκαράζ όπου περνάω μερικές φορές /ημέρα) τα φωτάκια πράσινα (υψηλή ταχύτητα) και μερικές - χωρίς προφανή λόγο - το ένα είναι πορτοκαλί (=μειωμένες ταχύτητες). 

Είναι πτώσεις τάσης που συμβαίνουν; Who knows... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...