Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

υπαρχουν προγραμματα που το προστατευουν απο decompile

Προγράμματα των οποίων οι άδειες κοστίζουν χιλιάδες (αν όχι δεκάδες χιλιάδες) βρίσκονται σπασμένα παντού. Λες άμα κάποιος θέλει να σου σπάσει το πρόγραμμα να κολλήσει επειδή χρησιμοποίησες "ένα πρόγραμμα που προστατεύει από decompile";

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

υπαρχουν προγραμματα που το προστατευουν απο decompile

χαχα...προστάτεψε ενα αρχειο σου απο decompilation και στειλ' το μου.

• Like 1
Δημοσ.

το προγραμμα που φτιαχνω κρυπογραφει και κρυβει αρχεια και εχει και δυο ακομα 2 εργαλια μαζι το ενα κρυπτογραφει κειμενο και το αλλο ειναι κρυτπογραφημενο τσατ στο φβ

τι λες ειναι καλο????  :rolleyes:

Κανείς δε μπορεί να πει αν είναι καλό χωρίς να ξέρει πρώτα όλες τις λεπτομέρειες για το πως ακριβώς δουλεύει το κάθε τι. Ειδικά όταν μιλάμε για crypto όπου το default είναι πως έχεις κάνει (όχι εσύ, ο καθένας) λάθη στην υλοποίηση που κάνουν το σύστημα να μπάζει.

Και ας πούμε όταν λες "crypto chat στο fb" τι είδους κρυπτογραφημένο chat είναι αυτό; Η κρυπτογράφηση ποιόν ακριβώς εμποδίζει να δει τι γράφεις και ποιόν δεν εμποδίζει; Περιλαμβάνει το πρόγραμμα κάποιου είδους authentication (χωρίς το οποίο η κρυπτογράφηση είναι ψιλοάχρηστη)? Τα δεδομένα που στέλνει ο ένας στον άλλο τι ακριβώς περιλαμβάνουν; Το facebook "συμμετέχει" στη συζήτηση και αν ναι με ποιό τρόπο;

Αν δεν έχεις κάπου ένα site που να εξηγείς με υπερβολική λεπτομέρεια τα παραπάνω και όχι μόνο (κάτι που προϋποθέτει και αρκετό θεωρητικό υπόβαθρο εκ μέρους σου) τότε λυπάμαι αν σε στεναχωρώ αλλά το πρόγραμμα ούτε κατά διάνοια δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον που πραγματικά χρειάζεται την κρυπτογραφία. Από την άλλη πλευρά βέβαια κάποιος που δεν τη χρειάζεται δε θα μπει ποτέ και στη λογική να σε πληρώσει. See the problem?

Δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα πρακτικο το πρόγραμμα που φτιάχνεις ωσται να το χρησιμοποιεί καποιος αλλα υπαρχουν πραγματα που μπορεισ να κανεισ για το <<ψωμακι>> σου. Αρχικα να φτιαξεις ενα installer για αυτο το πρόγραμμα, να γινεις affiliate σε sites οπως Ask kai Βabylon, και θα σε πληρώνουν για καθε install του toolbar τους

http://affiliate.babylon.com/

Πρόγραμμα που βάζει toolbar πάει κατευθείαν στην πυρά. Πέραν της προσωπικής μου άποψης δεν έχω να δώσω στατιστικά αλλά ας το έχει το παιδί υπόψη του.

το να δώσω το κωδικά ελεύθερα δεν θα ήταν κατά κάποιο τρόπο "αυτοκτονία"? γιατί έτσι κάποιος θα μπορεί να πάρει εύκολα καποια πράγματα (πχ έχω βάλει αν θες όταν ανοίγει να υπάρχει κωδικός) 

Βασικά όλο αυτό το thread είναι λίγο τα ψάρια στο γιαλό και το τηγάνι στη φωτιά. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμά σου παγκοσμίως είναι πάνω κάτω μηδέν. Μήπως να κατεύθυνες τις προσπάθειές σου στο πώς θα αποκτήσεις πολλούς ευχαριστημένους χρήστες αντί για το πώς θα κάνεις τους μηδέν υπάρχοντες χρήστες να σε πληρώσουν;

Δημοσ.

Κανείς δε μπορεί να πει αν είναι καλό χωρίς να ξέρει πρώτα όλες τις λεπτομέρειες για το πως ακριβώς δουλεύει το κάθε τι. Ειδικά όταν μιλάμε για crypto όπου το default είναι πως έχεις κάνει (όχι εσύ, ο καθένας) λάθη στην υλοποίηση που κάνουν το σύστημα να μπάζει.

Και ας πούμε όταν λες "crypto chat στο fb" τι είδους κρυπτογραφημένο chat είναι αυτό; Η κρυπτογράφηση ποιόν ακριβώς εμποδίζει να δει τι γράφεις και ποιόν δεν εμποδίζει; Περιλαμβάνει το πρόγραμμα κάποιου είδους authentication (χωρίς το οποίο η κρυπτογράφηση είναι ψιλοάχρηστη)? Τα δεδομένα που στέλνει ο ένας στον άλλο τι ακριβώς περιλαμβάνουν; Το facebook "συμμετέχει" στη συζήτηση και αν ναι με ποιό τρόπο;

Αν δεν έχεις κάπου ένα site που να εξηγείς με υπερβολική λεπτομέρεια τα παραπάνω και όχι μόνο (κάτι που προϋποθέτει και αρκετό θεωρητικό υπόβαθρο εκ μέρους σου) τότε λυπάμαι αν σε στεναχωρώ αλλά το πρόγραμμα ούτε κατά διάνοια δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον που πραγματικά χρειάζεται την κρυπτογραφία. Από την άλλη πλευρά βέβαια κάποιος που δεν τη χρειάζεται δε θα μπει ποτέ και στη λογική να σε πληρώσει. See the problem?

Η ιδεα της κρυπτογραφισης του Facebook Chat ειναι πολυ καλη ιδεα, τουλαχιστον οπως την φαναταζωμαι εγω.

Δηλαδη αυτ το προγραμμα να ειναι οπως το Facebook Messanger για Windows: https://www.facebook.com/about/messenger?src=sitetour αλλα επιπλεον να κρυπτογραφει ολεσ τισ συνομιλιες μολισ εντοπισει πως και ο αλλος χρηστης τρεχει αυτο το προγραμμα.

Και αν μπει ενασ τριτος απο τον λογασριασμο καποιου να δει τα μηνυματα (https://www.facebook.com/messages/), να δει μονο τα κρυπτογραφιμενα κειμενα τα οποια να μην μπορει να αποκρυπτογραφισει.

Μια τετοια εφαρμογη ομως εχει και το προβλημα οτι πρεπεινα  το χρησιμοποιει και ο ενας αλλα και ο αλλος ταυτοχρονονα αλλιως δεν θα ειναι δυνατη η αναγνωση των μηνυμάτων.

Πρόγραμμα που βάζει toolbar πάει κατευθείαν στην πυρά. Πέραν της προσωπικής μου άποψης δεν έχω να δώσω στατιστικά αλλά ας το έχει το παιδί υπόψη του.

Πράγματι, τα προγραμματα με τα toolbars ειναι ιδιαίτερα σπαστικά και δεν ειναι καλο να το βαλεις στο προγραμμα σου γιατι μπορει να μην το βαλει ο χρηστης

Δημοσ.

Η ιδεα της κρυπτογραφισης του Facebook Chat ειναι πολυ καλη ιδεα, τουλαχιστον οπως την φαναταζωμαι εγω.

Δηλαδη αυτ το προγραμμα να ειναι οπως το Facebook Messanger για Windows: https://www.facebook.com/about/messenger?src=sitetour αλλα επιπλεον να κρυπτογραφει ολεσ τισ συνομιλιες μολισ εντοπισει πως και ο αλλος χρηστης τρεχει αυτο το προγραμμα.

Η κρυπτογραφία δεν είναι παιχνίδι, και δεν αρκεί να φαντάζεσαι κάτι για να μπορεί να υλοποιηθεί σωστά. Όπως και να 'χει, το facebook chat βασίζεται πάνω στο πρωτόκολλο XMPP (πρώην Jabber) και ως εκ τούτου υπάρχουν ήδη προγράμματα που προσφέρουν όχι απλά κρυπτογράφηση αλλά υλοποιούν το πολύ ισχυρότερο πρωτόκολλο OTR.

Το point μου είναι πως αυτά τα πράγματα θέλουν γνώσεις και διάβασμα, κι αυτό προς τι; Αφού υπάρχουν ήδη. Κι επιπλέον δε μπορώ να φανταστώ δύο άτομα να μπαίνουν στον κόπο να στήσουν OTR πάνω σε εξωτερικό messenger app για να... μιλάνε στο facebook chat.

• Like 1
Δημοσ.

το προγραμμα ειναι αυτο που βλεπετε στις εικονες κανεις συνδεση στα δεξια εχει τους φιλους σου οταν πατας καπιον σου ανοιγει η καρτελα για το τσατ πανω βαζεις το κλιδι, το μυνημα κρυπτογραφητε και μετα στελνετε στον αλλον το μηνυμα που ειρθε προσπαθει να αποκρυπτογραφηθεί με το κλιδι που εχει εισαγει και αν δεν μπορεσει εμφανιζετε κρυπτογραφημενο

Δημοσ.

Θεωρώ καλό ότι φτιάχνεις προγράμματα από αυτή την ηλικία. Κερδίζεις πολύτιμη εμπειρία.

Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Ο χρήστης ο οποίος θα χρειαστεί κρυπτογράφηση είναι ο μόνος που θα τη χρησιμοποιήσει δε θα μπώ εγω στη διαδικασία . Τέτοιοι χρήστες είναι λίγοι και ψαγμένοι. Πρέπει να έχεις κάτι πραγματικά καινοτόμο ώστε να τους πείσεις να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή σου και όχι επαγγελματικές λύσεις.

Με λίγα λόγια, η ποιότητα του προϊόντος σου είναι πολύ χαμηλή για να την πουλήσεις στο αγοραστικό κοινό σου. Βρες ένα τρόπο για να βελτιώσεις την ποιότητα ή να διευρύνεις το αγοραστικό κοινό σου (να προωθήσεις την εφαρμογή σε άτομα που δε τη χρειάζονται).

Πιστεύω το να υλοποιήσεις ένα cryptochat για το Fb βολεύει. Λόγο τις κυράς NSA. 

διαφωνώ. Η αντίδραση του κοσμάκη όταν του λες οτι τον παρακολουθει ξενη μυστικη υπηρεσια είναι "και τι εγινε; εχεις κάτι να κρύψεις;"

κανενας δε θα χρησιμοποιήσει κρυπτογραφηση.

Δημοσ.

χαχα...προστάτεψε ενα αρχειο σου απο decompilation και στειλ' το μου.

http://www.secureteam.net/index.aspx

εχω δοκιμασει με αυτο που μπορεις να κρυπτογραφησεις το κωδικα

Δημοσ.

Βασικά είναι γαμάτο και αξιέπαινο το ότι βγάζεις software "απο μικρός". Απλά πρέπει να προσαρμόσεις λίγο τον τρόπο σκέψης σου.

Επίσης, δε μας είπες ακόμα τι ακριβώς crypto χρησιμοποιεί το πρόγραμμά σου. Από το τελευταίο screenshot φαίνεται πως στέλνεις base64 το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση τυχαίνει να κωδικοποιεί 8 bytes. Όμως 8 bytes είναι μικρότερο από το block size όλων των block ciphers που χρησιμοποιούνται σήμερα, άρα ο,τι και να είναι αυτό που έστειλες δε μοιάζει να είναι κάτι από block cipher. Άρα η επόμενη σκέψη είναι πως πρόκειται για κάτι που σκέφτηκες εσύ μόνος σου. Κι αν όντως είναι έτσι, τότε κλάφτα.

Δημοσ.
Η αντίδραση του κοσμάκη όταν του λες οτι τον παρακολουθει ξενη μυστικη υπηρεσια είναι "και τι εγινε; εχεις κάτι να κρύψεις;"

Πόσο δίκιο έχεις...

Και είναι λυπηρό το γεγονός ότι έχουμε αυτο-ενοχοποιήσει το δικαίωμά μας στην ιδιωτικότητα...

Αλλά δυστυχώς έτσι είμαστε.

Δημοσ.

Βασικά είναι γαμάτο και αξιέπαινο το ότι βγάζεις software "απο μικρός". Απλά πρέπει να προσαρμόσεις λίγο τον τρόπο σκέψης σου.

Επίσης, δε μας είπες ακόμα τι ακριβώς crypto χρησιμοποιεί το πρόγραμμά σου. Από το τελευταίο screenshot φαίνεται πως στέλνεις base64 το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση τυχαίνει να κωδικοποιεί 8 bytes. Όμως 8 bytes είναι μικρότερο από το block size όλων των block ciphers που χρησιμοποιούνται σήμερα, άρα ο,τι και να είναι αυτό που έστειλες δε μοιάζει να είναι κάτι από block cipher. Άρα η επόμενη σκέψη είναι πως πρόκειται για κάτι που σκέφτηκες εσύ μόνος σου. Κι αν όντως είναι έτσι, τότε κλάφτα.

λες δλδ να αλλαξω την κρυπτογραφηση?

Δημοσ.

Φτιάξε τίποτα σε Android/iOS, κανένα παιχνιδάκι κλπ. Βάλτο στο αντίστοιχο Google Play / Apple Store με 0.99 και μετά κάτσε μάθε πως να το προωθήσεις. Οχι οτι θα βγάλεις λεφτά, τελειώσαν οι καιροί αυτοί, τα έχουν προγραμματίσει ολα πλέον, όλες τις ιδέες, δύσκολα θα σκεφτείς κάτι καινοτόμο, αλλά όπως και χει, έχοντας εμπειρία σε mobile dev θα είσαι έτοιμος να πιάσεις δουλειά σε διάφορα startups που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στο εξωτερικό.

http://berlinstartupjobs.com/

http://londonstartupjobs.co.uk/

• Like 2
Δημοσ.

Πιστεύω το να υλοποιήσεις ένα cryptochat για το Fb βολεύει. Λόγο τις κυράς NSA. Μπορείς όμως στο Ui να εμφανίζονται ads πχ. με το που ξεκινά η εφαρμογή στην αρχική οθόνη.

Ακόμη σαν οπαδός του ελευθέρου λογισμικού καλό είναι να ανοίξεις τον κώδικα της εφαρμογής σου.

από την στιγμή που είναι σε .ΝΕΤ (γενικά πάνω από C/C++, ASM) ο κώδικας του είναι φανερός θέλει δεν θέλει...  απο εκει και πέρα υπάρχουν και τρόποι να προστατευτείς αλλά δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα είσαι ασφαλής.

@ts

Μερικές φορές νομίζουμε ότι επειδή ξέρουμε 2-3 πράγματα ξέρουμε και καλό προγραμματισμό...@. θέλω να σου πω ότι κάποιος που ξέρει πραγματικά προγραμματισμό, λεφτά θα βγάλει!!!

Θα πρέπει να δεις τι ζητάει η "αγορά" (όπου αγορά μπορεί να είναι οτιδήποτε, ακόμα και ένας gamer).

Με λίγο εως αρκετό ψάξιμο βρήκα ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που σου δίνουν λεφτά αν τα κάνεις

• Antiboot System για το Lineage 2 (παράδειγμα lameguard-> βγάζουν λεφτά οι τύποι)
  • L2 Server in C/C++ with ASM parts -> πολλά λεφτά (φυσικά δεν ξέρω την νομιμότητα αυτού και του πάνω)
  • League Of Legends Zoom-out hack -> σίγουρα λεφτά αλλά το κακό είναι ότι θα μαθευτεί και θα το αντιμετωπίσουν, οπότε πάλι κώδικα να βρεις άλλον τρόπο για το πως.

Ας περάσουμε σε μερικά εύκολα όμως!

• L2JServer event manager -> δες τι έχουν κάνει οι άλλοι για να μην κάνεις τα ίδια, έχει κάτι λίγα λεφτά!
  • L2JServer your own geodata manager(can you create better geodata than others?)
  • Unity3D, έχει κόσμο το Market, οπότε αν φτιάξεις κάτι χρήσιμο το πουλάς για 2-5-10-50 ευρώ και σίγουρα θα βγάλεις κάποια λεφτά.

Πάνω κάτω αυτά είναι μερικά πράγματα που δίνουν λεφτά, φυσικά δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτά για να ζήσεις, ας πούμε ότι είναι ένα χαρτζιλίκι και με το παραπάνω μερικές φορές.

Το θέμα είναι πως θα τα λανσάρεις αυτά?? πως θα μαθευτεί ???  άντε το τελευταίο που είπα κανονίζει το Unity3D, τα άλλα πως θα τα μάθουν;;;

Τα πάντα φίλε μου είναι "Δημόσιες σχέσεις", έχω δει μαλακ**ιες να πετυχαίνουν με εκκατομύρια downloads και άλλα πολύ καλύτερα να είναι 10-50κ downloads (android market).

Αυτά!

ΥΓ: Αλήθεια! το έχω απορεία... πιστεύεται ότι οι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης και πιστοποίησης (AES/3DES/SHA-1/SHA-2) δεν έχουν σπάσει από τις μυστικές υπηρεσίες? δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν έχουν φτιάξει εργαλεία που τα σπάνε... ε τι! ολόκληρο NSA και να μην μπορείς ;;; ε δεν μπορεί!

Δημοσ.

λες δλδ να αλλαξω την κρυπτογραφηση?

Δηλαδή είτε να κάτσεις να διαβάσεις είτε να "χαλαρώσεις" λίγο. 

Και με το χαλαρώσεις εννοώ να πας με τα νερά άλλων... να πατήσεις πάνω σε εργαλεία που υπάρχουν και όχι σε κάποια που βγάζεις εσύ.

Όπως είπε ο defacer, είναι πολύ καλό που κάνεις ήδη τέτοια δουλειά. Αλλά φαίνεται ότι σου λείπουν πράγματα τα οποία όμως για να τα αποκτήσεις θες γνώσεις και κατανόηση/αντίληψη καταστάσεων που δεν τις έχεις λόγο ηλικίας.

Οπότε, μπορείς κάλλιστα να εκμεταλλευτείς τον χρόνο μέχρι να είσαι σε θέση να μάθεις αυτά που σου λείπουν με το να αποκτάς πολύτιμη εμπειρία από την υφιστάμενη τεχνολογία. 

Δημοσ.

το προγραμμα ειναι αυτο που βλεπετε στις εικονες κανεις συνδεση στα δεξια εχει τους φιλους σου οταν πατας καπιον σου ανοιγει η καρτελα για το τσατ πανω βαζεις το κλιδι, το μυνημα κρυπτογραφητε και μετα στελνετε στον αλλον το μηνυμα που ειρθε προσπαθει να αποκρυπτογραφηθεί με το κλιδι που εχει εισαγει και αν δεν μπορεσει εμφανιζετε κρυπτογραφημενο

ετσι το φανταζομουν και εγω. Μπράβο, πολυ καλη δουλεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...