Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα: 'Οταν γράφω Ελληνικά με μικρά, το γράμμα "μ" παραμένει σε μια σταθερή μορφή. Καθώς αλλάζω γραμματοσειρές (Ελληνικές), όλα τα γράμματα μεταβάλλονται εκτός απο το μ.

Είτε γράφω σε WORD είτε σε PHOTOSHOP συμβαίνει ακριβώς το ίδιο!! Στα κεφαλαία κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εδώ έχω κάποια παραδείγματα απο προεπισκόπηση μιας γραμματοσειράς και απο γραφή στο WORD.

Όποιος γνωρίζει κάτι ας απαντήσει.
Χρησιμοποιώ Windows 7 Ultimate 64bit SP1
Δημοσ.

Δοκιμασε να σβησεις την cache των γραμματοσειρων που χρησιμοποιει το λειτουργικο σου. Σβηνεις απλα το αρχειο fntcache.dat, το οποιο ειναι μεσα στο system32, και επανεκκινεις.

Δημοσ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα με το "π" κάποτε, αλλά στη δική μου περίπτωση το πρόβλημα ήταν μόνο στον δικό μου υπολογιστή, δηλαδή αν έσωζα ένα αρχείο και το έβλεπα από αλλού, εμφανιζόταν κανονικά η διαφορετική γραμματοσειρά. Φαντάζομαι είναι το ίδιο πρόβλημα, στην πορεία και ενώ πήγαινα για format τελικά μια μέρα κάνοντας updates λύθηκε μόνο του...

Δημοσ.

Το "μ"(...κα) στον έναν, το "π"(..στη, ...άνα) στον άλλον.

Μάλλον τα win έχουν απηυδήσει από τις κακές λέξεις και αρχίζουν να αντιδρούν! Το επόμενο βήμα θα είναι να μην εμφανίζουν καθόλου τα "κακά" αυτά γράμματα.

Δημοσ.

Στην προεπισκόπηση και των δύο αυτών γραμματοσειρών το "μ" φαίνεται διαφορετικό, σαν να είναι από άλλη γραμματοσειρά. Όμως σε άλλες δύο γραμματοσειρές της ίδιας εταιρείας που έχω, όλα φαίνονται κανονικά (δοκιμή σε Windows 7 Professional 64 bit).

Μήπως οι συγκεκριμένες που χρησιμοποιείς έχουν πρόβλημα;

Δημοσ.

Βασικά δεν σας είπα και το εξής: Με τις στανταρ γραμματοσεορες που έρχονται τα windows δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ελληνικά. Οι γραμματοσειρες που έχουν το θέμα είναι αυτές που κατέβασα δν θυμαμαι κ γω απο που, οι οποιες ήταν μια συλλογή με τίτλο "οι καλυτερες ελληνικές γραμματοσειρές".

Άρα θα πρέπει να αφαιρέσω όλες αυτές τις προβληματικές που είναι κ πολλές.

Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...