Hal9000 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δε ξεκινά καλά η χρονιά για το Snapchat, τη δημοφιλή εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων τα οποία διαγράφονται 10 δευτερόλεπτα μετά την ανάγνωσή τους, αφού τα στοιχεία 4.6 εκατομμυρίων μελών του κάνουν ήδη το γύρο του Διαδικτύου.Τα στοιχεία των μελών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίαδα SnapchatDB.info η οποία δημιουργήθηκε μόλις χθες και στην οποία αναφέρονται όχι μόνο τα username των χρηστών της εφαρμογής αλλά και οι τηλεφωνικοί αριθμοί που αντιστιχούν σε αυτά, με τα τελευταία δύο ψηφία να είναι σβησμένα. Η παραβίαση προήλθε από κενό ασφαλείας στο API της εφαρμογής για το οποίο το Snapchat είχε ήδη ενημερωθεί από την εταιρεία Gibson Security η οποία μια εβδομάδα πριν είχε αναφέρει τον εντοπισμό του προβλήματος. Στις 24 Δεκεμβρίου και αφού δεν υπήρξε καμία απάντηση από το Snapchat, η εταιρεία προχώρησε στη δημοσίευση λεπτομερειών από το ιδιωτικό API της εφαρμογής και της μεθδοδολογίας για το πως κάποιος μπορεί να ελέγξει 10.000 τηλεφωνικούς αριθμούς μελών σε 7 λεπτά. Σε απάντηση του στις 27 Δεκεμβρίου, το Snapchat υποβάθμισε την απειλή λέγοντας ότι έχει εφαρμόσει διάφορα μέτρα προστασίας ώστε να καταστεί πιο δύσκολο το hacking της υπηρεσίας. To Snapchat βρέθηκε πρόσφατα στην επικαιρότητα για εντελώς διαφορετικούς λόγους αφού δεν αποδέχτηκε τις προτάσεις εξαγοράς από το Facebook και τη Google με το ποσό των 3 και 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα. Όσοι είστε μέλη της υπηρεσίας, μπορείτε να εισάγετε το Username σας στην παρακάτω ιστοσελίδα η οποία θα σας ενημερώσει αν ο λογαριασμός σας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν διαρρεύσει. Site: Snapchat Checker
parasaser Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Heads up, Snapchat users. Your username and phone number are public info now.
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Περίεργη "σύμπτωση". Απο τη στιγμη που εγιναν δημοσια γνωστες λεπτομερειες και προβληματα σχετικα με το API τους τις οποιες επελεξαν να μην διορθωσουν, ηταν απλα θεμα χρονου. Λογικη, αναμενομενη εξελιξη ηταν και οχι συμπτωση. 4
giorginho Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Μάλλον σε άλλη "σύμπτωση" αναφέρθηκε το προηγούμενο σχόλιο... Και μου φαίνεται κι εμένα ως πολύ "περίεργη";) Sent from my XT890 using Insomnia
georgepppo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 τι δεν δέχεσαι να σε αγοράσει η google και το fb? πάρτα τώρα τα έβαλες με τα συμφέροντα..... πάντως η google εμένα λιγότερη ασφάλεια μου εμπνέει 1
Retromaniac Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Όπως και να έχει η πλεονεξία πληρώνεται. 4 δις φτάνουν για 2000 ζωές να ζήσεις βασιλικά. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα κτυπάνε το κεφάλι τους. 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Μάλλον σε άλλη "σύμπτωση" αναφέρθηκε το προηγούμενο σχόλιο... Και μου φαίνεται κι εμένα ως πολύ "περίεργη";) Στην ιδια "συμπτωση" αναφερομαι αλλα η συνωμοσιολογια ειναι πιο αγαπητη.
De@th L0rd Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι συνομωσιολογία. Είναι επιχειρηματική εκδίκηση. Δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν ένας "τιποτένιος" δεν δεχόταν την προσφορά μου κι εγώ ήμουν overlord στα social media. Ας πάρει τονμπουλογλου τώρα και θα την αγοράσουν κοψοχρονιά, αν δε διακοπεί η υπηρεσία.
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι συνομωσιολογία. Είναι επιχειρηματική εκδίκηση. Το γεγονος πως βρεθηκαν καποια σοβαρα προβληματα τα οποια εγιναν πρωτα γνωστα στους δημιουργους του snapchat, οι οποιοι με την σειρα τους επελεξαν να στρουθοκαμηλισουν και στη συνεχεια τα ευρηματα αυτα εγιναν δημοσια γνωση ωστε να μπορει το καθε script kiddie με βασικες γνωσεις να κανει party, δεν παιζει ρολο. Εμεις επιλεγουμε να πιστεψουμε πως το facebook, το google ή και οι δυο μαζι οργανωσαν μια hacking task force η οποια περιμενε την καταλληλη στιγμη για να καταστρεψει το snapchat επειδη τους εριξαν χυλοπιτα. Ή κατι παρεμφερες. Fan fact, μεσα στη βαση που εγινε leaked υπαρχουν ο λογαριασμος του zuckerberg και του larry page. Φανταζομαι πως και αυτο ειναι σταχτη στα ματια, μια και δεν μπορουμε να αποδειξουμε 100% εαν ειναι οντως δικοι τους. Δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν ένας "τιποτένιος" δεν δεχόταν την προσφορά μου κι εγώ ήμουν overlord στα social media. No offence αλλα το γεγονος πως αυτο θα εκανες εσυ, μονο αποδειξη δεν αποτελει για το τι κανει ο zuckerberg και ο καθε zuckerberg. 6
coffeex Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Πολλοί white hackers κάνουν το ίδιο... όταν βρουν μια ευπάθεια επικοινωνούν με τους υπεύθυνους αν αυτοί τους γράψουν και πουν ότι δεν τρέχει τίποτα τότε βγάζουν το πρόβλημα στη φόρα και οι άλλοι γίνονται ρόμπα. 3
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Πολλοί white hackers κάνουν το ίδιο... όταν βρουν μια ευπάθεια επικοινωνούν με τους υπεύθυνους αν αυτοί τους γράψουν και πουν ότι δεν τρέχει τίποτα τότε βγάζουν το πρόβλημα στη φόρα και οι άλλοι γίνονται ρόμπα. Agreed, το λεγομενο responsible disclοsure για το οποιο εχουν χυθει απειρα bits ηλεκτρονικης μελανης και η -δυστυχως- τυπικη αντιδραση των προγραμματιστων που θεωρουν πως θιγεται η δουλεια τους. 1
madevo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Ολα αυτα ειναι πι.ες παιδια οπως η επιθεση στους δυδιμους πυργους, δουλευουν τον κοσμο για να περνανε τα νομοσχεδια τους οπως θελουν, αν ηταν τοσο μαγκες αυτες οι ομαδες χακερ θα ειχαν κλεισει το NSA και το ΔΝΤ για να υπαρξει δικαιωσινη αυτα που χακαρουν ειναι οπως λεμε "χεστικε η φατμε στο τζαμι".
sam sam Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Όπως και να έχει η πλεονεξία πληρώνεται. 4 δις φτάνουν για 2000 ζωές να ζήσεις βασιλικά. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα κτυπάνε το κεφάλι τους. και γιατί να είναι πλεονέκτες και όχι απλά να μην ήθελαν να την πουλήσουν; δηλαδή αν δεν θες να πουλήσεις την επιχείρηση σου για χ,ψ λόγους , ανεξάρτητα από το πόσο που σου προσφέρουν, σε καθιστά πλεονέκτη; ------------------------- ρίξτε και μια ματιά εδώ: https://www.facebook.com/help/147699975301738 εγώ δεν το ήξερα και μπορώ να πω πως έμεινα έκπληκτος για τον τηλεφωνικό μου κατάλογο...
kostas_dr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Ας πάρει τονμπουλογλου τώρα Δεν μπορούν. Έχει απογόρευση εξόδου απ' την χώρα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα