Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην αγορά των smartphones υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες: low-end, με τιμές κάτω των 200 Ευρώ αλλά με περιορισμένες δυνατότητες, mid-range, με τιμές έως και 400 Ευρώ και ικανοποιητικές επιδόσεις και χαρακτηριστικά και high-end συσκευές, με τιμές άνω των 400 Ευρώ, κορυφαία specs και γρήγορες επιδόσεις. Όμως, τι γίνεται όταν μία low-budget συσκευή προσφέρει χαρακτηριστικά αρκετά ανώτερα από την τιμή της; Τότε μιλάμε για πραγματικό value for money, με την Κινέζικη εταιρεία ZTE να μας δίνει το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ο λόγος για το ZTE Blade V, το οποίο εισέρχεται στην κατηγορία των συσκευών κάτω των 200 Ευρώ, διαθέτοντας τετραπύρηνο επεξεργαστή, 1GB μνήμης RAM και 5MP κάμερα με φλας και με τη τιμή αυτού να έχει οριστεί στα 159 Ευρώ. Όμως, όπως όλοι θα περίμεναν, για να έρθει με τόσο χαμηλό κόστος υπάρχουν και αρκετές θυσίες, ενώ κάποιες επιδόσεις είναι πραγματικά μόνο στα χαρτιά. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι μας παρέχει η εν λόγω πρόταση.

Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση ZTE Blade V

Δημοσ.

Όλα κινέζικα είναι...

Σε αυτά τα χρήματα κανένα δεν είναι ενδιαφέρον!

Εκτός κι αν έχει κανείς υπόψιν του ότι ό,τι πληρώνει, αυτό παίρνει.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή έχω δουλέψει πολύ καιρό το συγκεκριμένο κινητό, θα γράψω μερικά πράγματα:

* Τα βασικά του μειονεκτήματα είναι η τραγική 5αρα κάμερα -ούτε για παιδικό κινητό- και ότι φοράει 4.1.2 android που μάλλον δεν θα αναβαθμιστεί. Κατά τα άλλα θα έλεγα πως είναι ένα τίμιο κινητό για τα λεφτά του, ή σωστότερα, για τα λεφτά που κάνει απ'ευθείας από κίνα (90ε-110ε μαζί με το κουριερ).

* Χρειάζεται άμεσα rooting και πέταμα των accuweather, amazon κτλ γιατί οι εφαρμογές αυτές ξεκινάνε με το boot και το κινητό σέρνει. Λογικό είναι το review να αναφέρεται σ'αυτή τη default (unrooted) κατάσταση. Με δυό λόγια θέλει λίγο σκάλισμα για να στρώσει, αλλά στρώνει και είναι πολύ γρήγορο.

* Αφού το έχω καθαρίσει, το γέμισα με άπειρες χρήσιμες εφαρμογές και αυτή τη στιγμή το τρέχω με 350~400mb ελευθερη RAM και είναι υπεραρκετή για χρήση ως νορμάλ smartphone. Για enthusiasts και gamers δεν κάνει. Κάρτα microsd και να μην πάρει κάποιος από την αρχή δεν θα την χρειαστεί, το κινητό έχει ενσωματωμένη κάρτα με περίπου ~2gb ελεύθερο χώρο. Προσωπικά είχα μια 8άρα και την χρησιμοποιώ για τους χάρτες, τα mp3 και για ..φωτογραφίες (say what?)

* 4πύρηνος; οκ... Κι εγώ πρέπει να είμαι ο Μέσι. :P

* Είναι καινούργιο, με εγγύηση και με v4.1.2 , όχι μεταχειρισμένο/σπασμένο και με v2.3 (Ε.Λ.Ε.Ο.Σ πετάξτε τις σαβούρες!).

* Ιδανικό για δώρο στη γυναίκα ή για backup συσκευή. Entry level δηλαδή..

;)

• Like 2
Δημοσ.

Καλη ευκαιρια για καποιον που δεν εχει ή δε θελει να δωσει πολλά χρηματα για ενα smartphone!Και καλη χρονιά!

Δημοσ.

Στα χαρτιά είναι οκ και τίμιο για αυτά που προσφέρει σε αυτή την τιμή. Δεν θα το έλεγα ευκαιρία ωστόσο. Δεν το έχω αλλα είναι στην κατηγορία κινητών που παρακολουθώ. Το έχω πιάσει σε ένα κατάστημα wind.

1. Δεν μου άρεσε η ποιότητα κατασκευής, παραείναι φτηνιάρικο και κακο-πλαστικούρα (δεν έχω πρόβλημα με το πλαστικό). 

2. Η κορνίζα του (bezel) είναι μεγάλη για το μέγεθος της οθόνης παραπέμποντας σε παλαιότερα κινητά. Θα μπορούσε να είναι μικρότερο αλλά με τέτοια κορνίζα και άσκοπο χώρο πάνω και κάτω βγαίνει αρκετά μεγάλο (όχι μεγάλο πάντως, σχετικά λέμε). Yπάρχουν 4.3-4.7 με παρόμοιο μεγεθος. 

3. Απαράδεκτη αναλυση βιντεο σε αυτή την κατηγορία και μάλλον κακή κάμερα και για φωτογραφία από ότι διαβάζω. 

Προσωπικά βλέποντας το MOTO G που είναι και Google από αγλλία στα 155€+μεταφορικά νομίζω δεν μπορείς να το αγνοήσεις και να κοιτάς το ναι μεν λίγο φτηνότερο αλλά πολύ χειρότερο ZTE.

Πάντως για Ελλάδα και off the shelf κινητό που παίρνεις από wind μαγαζί χωρίς skroutz και άλλες ιστορίες είναι από τους βασιλιάδες 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...