Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια  πολλά. Εδώ και περίπου 3 χρόνια συγχρόνιζα περίπου στα 4 mbps με το 4άρι πακέτο του ΟΤΕ. Ένα μήνα τώρα το attenuation μου από 47.5 ανέβηκε στα 58.0. Από τότε μετά τις 5 το απόγευμα τα HEC , CRC errors ανεβαίνουν πάρα πολύ και η ταχύτητα παρόλο που το router λέει 4 Mbps κατεβάζω με ταχύτητες χειρότερες και από dial-up! Επίσης ότι και να καταφέρω να κατεβάσω είναι κατεστραμμένο που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει και packet loss. Τέλος, αφού χάνονται όλα τα δεδομένα και δεν ανείγει καμία σελίδα τότε είναι που αποσυνδέεται. Ύστερα αφού συγχρονίσει ξανά αυτό θα γίνει μετά από πέντε λεπτά. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Δοκίμασα άλλο router το οποίο κλείδωσε σε χαμηλότερη ταχύτητα και είχε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Δοκίμασα να βάλω το router στην κεντρική πρίζα του σπιτιού χωρίς τηλέφωνα και δεν έπιασε. Κάλεσα ηλεκτρολόγο να τσεκάρει την καλωδίωση, τίποτα. Δοκίμασα να κάνω reset  στο router και τίποτα. Κάλεσα την τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ και μου είπαν ότι βρήκαν το πρόβλημα. Με παίρνουν δύο μέρες αργότερα να μου πουν ότι η βλάβη επιδιορθώθηκε. Αφού φυσικά δεν διορθώθηκε τους ξαναπήρα τηλέφωνο. Μου ανέβασαν το SNR margin και κλείδωσα στα 2 mbps και πάλι τίποτε. Μου το ξανακατέβασαν και μου είπαν ότι θα στείλουν τεχνικό. Αφού αυτός ήρθε το πρωί όπου η βλάβη δεν παρουσιάζεται μου είπε ότι όλα είναι οκ. Βέβαια το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε. Δήλωσα ξανά βλάβη και αυτή την φορά παρακάλεσα ο τεχνικός να έρθει απόγευμα. Αναγκάστηκα να πληρώσω κιόλας 25 ευρώ για να έρθει απόγευμα. Αφού επιτέλους βρήκε λέει την βλάβη κάτι έκανε στον κατανεμητή. Μου είπε κιόλας να μην χρησιμοποιήσω καθόλου το internet εκείνη την ημέρα για να κάνει κάτι από το κέντρο του ΟΤΕ. Με παίρνει τηλέφωνο την επόμενη λέγοντας ότι αυτό το κάτι είχε γίνει. Φυσικά η βλάβη δεν είχε διορθωθεί. Ξαναδηλώνω βλάβη και αυτή την φορά μου βρήκαν δικαιολογία ότι η η κολώνα του σπιτιού είναι παλιά! Αν είναι δυνατόν!  :huh: Και επιπλέον μου λένε ότι όλα είναι εντάξει από αυτούς και ότι φταίει η μεγάλη απόσταση από το κέντρο.  Και αυτό που θέλω να υπενθυμίσω είναι ότι αυτό συμβαίνει πάντα μετά τις 5 το απόγευμα. Λες και έχω υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους! Θέλω τα φώτα σας! (Και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο) Δημοσιεύω και τα στατιστικά του router όταν παρουσιάζεται το πρόβλημα.

post-285459-0-33601600-1388513840_thumb.jpg

Δημοσ.

καποιο προβλημα υπαρχει ειτε στο απερχομενο ειτε στο κεντρικο.το attenuation δεν ανεβαινει ετσι απλα μονο του.η μπορει να υπαρχει καπου μια οξειδωση.αν πιανουν τα χερια σου να δοκιμασεις στην χωνευτη το κανεις αν και δεν ξερω αν θα ειναι προβλημα εκει.αλλιως υποχρεωτικα περιμενεις τον οτε.και σε αλλο παροχο να πας αν ειναι θεμα του χαλκου παλι θα εχεις το ιδιο θεμα εκτος αν ζητησεις στον νεο παροχο νεα γραμμη.φαντασου εισαι στον οτε και σε γραφουν κανονικα.που να ησουν σε παροχο.και ελεος να σε βαλουν να πληρωσεις 25 ευρω επειδη το προβλημα παρουσιαζεται το απογευμα.

αν εχεις πολλα fec ,crc τοτε α.λογω πολλων retrasmitted πακετων θα εχεις στην τελικη πιο χαμηλη ταχυτητα και επισης θα εχεις στο τελος αποσυνδεση καποια στιγμη.τωρα γιατι γινετε το απογευμα ειναι ενα θεμα.εκτος αν γινετε καμια πατατα με κανα καλωδιο ρευματος και καμια πινακιδα φωτιζομενη που ανοιγει εκεινη την ωρα κτλ. επειδη πανω κατω εκεινη την ωρα ξεκιναει να σκοτεινιαζει για αυτο ειπα για φωτιζομενη πινακιδα κτλ.εχω δει κατι τετοια παραξενα 2-3 φορες.σε εναν ανοιξε ενα καταστημα απο κατω και κατι εκαναν και μετα οταν ξεκιναγε το καταστημα αυτος ειχε αποσυνδεσεις.τωρα γιατι τοσο καιρο δεν το ειχες δεν ξερω.εκτος αν ανοιξε κανα καταστημα κοντα σου κτλ.

απο την αλλη οτι ανεβηκε το attenuation και εχεις πολλα fec crc errors μου θυμιζει μια γραμμη παρομοια που ειχα πετυχει αλλα εκεινη ειχε προβλημα ολη την ημερα.εκει αυτο που ειχε γινει ηταν στο ενα απο τα 2 καλωδια να ακουμπαει και ενα τριτο.οποτε το ενα καλωδιο εβγαινε πχ 1 km ενω το αλλο επειδη ειχε και αυτην την ενωση αντι να βγανει 1 km εβγανε 2,5.αποτελεσμα χαμηλη ταχυτητα και χιλιαδες fec ,crc errors

αλλο case ηταν το ιδιο με εσενα αλλα γινοταν το πρωι χωρις να αλλαζει κατι απεξω.κατα τις 9 -10 πολλα errors και μικροτερη ταχυτητα μεχρι τις 13:00.μετα εστρωνε.τελικα εμαθα οτι ο οτε του αλλαξε ζευγαρι και επαιξε.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Πολύ τεκμηριωμένη. Παρ'όλα αυτά δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα με τον χαλκό μιας και πριν από 4-5 μήνες φώναξα δικό μου ηλεκτρολόγο και έλεγξε τη καλωδίωση με analyzer. Παρόλα αυτά ο γείτονάς μου έβαλε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια πάνω σε ένα δέντρο το οποίο σχεδόν ακουμπάει το καλώδιο του OTE που οδηγεί στο σπίτι μου. Τα ανάβει μετά τις 5-6 το απόγευμα. Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημά μου να προέρχεται από αυτό? Αν και νομίζω ότι τα καλώδια του ΟΤΕ είναι θωρακισμένα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Πολύ τεκμηριωμένη. Παρ'όλα αυτά δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα με τον χαλκό μιας και πριν από 4-5 μήνες φώναξα δικό μου ηλεκτρολόγο και έλεγξε τη καλωδίωση με analyzer. Παρόλα αυτά ο γείτονάς μου έβαλε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια πάνω σε ένα δέντρο το οποίο σχεδόν ακουμπάει το καλώδιο του OTE που οδηγεί στο σπίτι μου. Τα ανάβει μετά τις 5-6 το απόγευμα. Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημά μου να προέρχεται από αυτό? Αν και νομίζω ότι τα καλώδια του ΟΤΕ είναι θωρακισμένα.

απλα οτι πριν απο 4-5 μηνες ηταν οκ δεν σημαινει οτι δεν μπορει καπου να χαλασε μια μονωση η ενα καλωδιο να επαθε κατι η οτιδηποτ.εχω παει ραντεβου και μου λεει ο αλλος πως χαλασε το καλωδιο μεσα στον τοιχο(εξω παιζαμε οκ στον οτε μεσα στο σπιτι ειχαμε θεματα).του λεω δεν ξερω πως μπορει να εχει χαλασει αλλα με το που του αλλαξα ζευγαρι στην καθετη επαιξε.τωρα ποντικι ηταν υγρασια ηταν τι ειχε γινει δεν ξεερω.και συνηθως δεν μαθαινεις ποτε.αν ξερεις τον γειτονα πες στου να μην τα αναψει για να δεις.αλλιως περιμενεις 2-3 ημερες που θα τα ξυλωσει για να δεις.αλλα ναι μου φαινεται απλα τραγικο τα λαμπακια να σου κανουν θεμα.το λεω διοτι α.ναι τα περισσοτερα καλωδια ειναι θωρακισμενα και αρκετα καλα.(περιβλημα καλωδιου για καθε καλωδιο)περιβλημα λαστιχενιο για ολα τα ζευγαρια,μετα μεταλλικο πλεγμα γυρω απο το λαστιχενιο περιβλημα .και μετα το εξωτερικο καλυμα το γκρι του καλωδιου.δεν ειναι γκρι αλλα δεν ξερω τι χρωμα ειναι αυτο.δηλαδη αν ειναι απο αυτο θα τρελαθουμε.αν ξεκινησε παντως οταν τα εβαλε ....:P

παντως εχει γελιο ο οτε .οι 2 δικαιολογιες οτι η κολωνα ειναι παλια.μαλλον το box εννοουν(οκ να το αλλαξουν τοτε)και οτι φταιει η αποσταση.ρε μεγαλε αφου το κανει καθε απογευμα πως γινεται να φταιει η αποσταση?το πρωι δηλαδη η αποσταση μικραινει?να πεις οτι ναι δεν εχω αλλα ζευγαρια ελευθερα και οτι ναι κατι το επηρεαζει απο αλλες γραμμες το δεχομαι.αλλα οχι δεν φταιει ο αναδρομος ερμης.

αν συνεχιστει παντως και μετα τις γιορτες:P αφου φυγουν τα λαμπακια μπορεις αμα γινετε να τσεκαρεις τι γινετε στην ενωση εξω και ισως να τραβηξεις ενα προχειρο καλωδιο μεχρι καπου για να βαλεις το ρουτερ και να δεις αν θα γινει το ιδιο το απογευμα.

Δημοσ.

τα καλώδια του οτε δυστυχώς όπως βλέπω δεν είναι πάντα θωρακισμένα . αρκετές φορές ξεχνάνε οι τεχνικοί του οτε να τα θωρακίσουν και έτσι δημιουργούνται προβλήματα

Δημοσ.

τα καλώδια του οτε δυστυχώς όπως βλέπω δεν είναι πάντα θωρακισμένα . αρκετές φορές ξεχνάνε οι τεχνικοί του οτε να τα θωρακίσουν και έτσι δημιουργούνται προβλήματα

το εχω πετυχει συνηθως σε διζευγα καλωδια που τους λειπει το μεταλλικο μπλενταζ.ολα τα αλλα τα εχουν.που παλι μου φαινεται πολυ παραξενο απο τα λαμπακια που ειναι σχετικα κοντα  να γινεται αυτο.σε αλλες περιπτωσεις βλεπεις να περνανε καλωδια τριφασικα της δεη απο διπλα .anyway>θα το μαθουμε απο τριτη που λογικα θα αρχισουν να κατεβαινουν τα λαμπακια εκτος αν ειπε ο φιλος στον γειτονα να μην τα αναψει

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευτυχώς ήταν παρεμβολές από τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Λίγο αργά τα έβγαλε ο γείτονας αλλά καλλιό αργά παρά ποτέ!

Δημοσ.

Ευτυχώς ήταν παρεμβολές από τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Λίγο αργά τα έβγαλε ο γείτονας αλλά καλλιό αργά παρά ποτέ!

αστα να πανε.θα το ξερεις για του χρονου να του πεις να μην τα ξαναβαλει εκει.χαχα.αλλιως παλι θα μετρας 20 μερες να ξεστολισει.(αλλιως του τα χαλας εσυ).ξεφτιλα παντως παρεμβολη απο λαμπακια.ουτε καλωδιο της δεη να περναγε απο διπλα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...