fearless Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλημερα παιδια και Χρονια Πολλα για ολο τον κοσμο! Εκανα ενα λαθος και θελω να το επανορθωσω αν γινετε με την βοηθεια σας. Στο pc μου εχω δυο σκληρους δικους: dev/sda οπου ειναι ο C των windows 8.1 enterprise (500GB και τωρα απο λαθος μου εγινε 218GB.) dev/sdb 500GB (εδω ειχα Linux Mint kde.) Το λαθος μου. Στον δισκο dev/sdb 500GB που εχει το Mint ηθελα να αλαξω διανομη και να βαλω openSUSE 13.1. Ομως πανω στην εγκατασταση δεν ξερω τι εγινε και μετα το φορματ βλεπω οτι ο δισκος με τα Windows κοπηκε περιπου στην μεση, και εγινε δυο παρτισιον. Δηλαδη εμειναν 218GB για τα windows αφου δημιουργηθηκε και δευτερο παρτισιον με 243GB για το Linux. Eπιχειρησα μεσα απ τα windows/Διαχειριση δισκων και εκανα διαγραφη το παρτισιον 243GB του Linux και τωρα ειναι ελευθερος χωρος! Αυτο που θελω να κανω ειναι να ξανακανω τον δισκο 500GB. Δεν γνωριζω τι πρεπει να κανω ουτε καν αν μπορει να γινει αυτο, και θα ηθελα αν ειναι ευκολο την βοηθεια σας! Δειχνω και ενα Screen shot μηπως βοηθησει περισσοτερο. http://i1341.photobucket.com/albums/o755/skyrim14/Kappaalphataualphagammarhoalphaphi3AE0_zps7f0ec9a5.png Oπως φαινεται και στην εικονα θελω να ενωσω τον Δισκο 0 (μηδεν.) Ευχαριστω! Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2013 από fearless
SolicitedCrib4 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δες αυτό το βίντεο: www.youtube.com/watch?v=ONooKOXbmvU Δεξί κλικ στον ελεύθερο χώρο, Διαγραφή τόμου και μετά δεξί κλικ στον C, Επέκταση τόμου και μετά σου ανοίξει ένα παράθυρο στο οποίο θα επιλέξεις το κομμάτι που θες να ενώσεις. Στο βίντεο θα το δεις πως γίνεται ακριβώς και αφού το κάνεις θα είσαι εντάξει.
fearless Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Ο C δεν επιτρεπει την επεκταση τομου (ειναι αλιωμενο.) Mηπως την εκατσα; Και το ασχημο ειναι οτι οταν παω ''Ο Υπολογιστης μου'' δεν βλεπει τον ελευθερο χωρο εκει, παρα μονο τα 218GB που ειναι windows. Μονο στην Διαχειριση δισκων τα βλεπει ολα. Θα δω και το βιντεο τωρα.
SolicitedCrib4 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Και σε φωτογραφίες http://helpdeskgeek.com/how-to/merge-two-partitions-in-windows-7/
fearless Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Συγνωμη, ειμαστε σε καλο δρομο... Το ελευθερο δεν το ειχα διαγραψη τελικα, τωρα το διεγραψα και βλεπω οτι μου επιτρεπη να κανω επεκταση τομου. Θα ακολουθησω τις φωτογραφιες που εστειλες γιατι δεν θα καταλαβω απ το βιντεο, τα αγγλικα μου μεσα! Mια βοηθεια παιδια και εσεις αν γινετε να μην κανω καποιο λαθος τωρα που ειμαι σε καλο δρομο!
SolicitedCrib4 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Στο παράθυρο της επέκτασης θα δεις στο δεξί πλαίσιο το διεγραμμενο κομμάτι "Δίσκος 0" και δίπλα το μέγεθος του σε megabyte δηλαδή τα 247 GB σε MB. Θα το επιλέξεις και θα πατήσεις το επόμενο και αυτό είναι.
fearless Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Nαι φιλε αυτο ηταν, ολα πηγαν καλα!!!! Eυχαριστω πολυ και καλη χρονια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα