revolver1990 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Ας τα πάρουμε από την αρχή.Έχω ένα laptop dell 7720 se με dedicated κάρτα γραφικών nvidia geforce 650m gt.Χθες το βράδυ αποφάσισα (εσφαλμένα) να ανανεώσω τους drivers της κάρτας.Όλα οκ έγινε κανονικά η εγκατάσταση,μπήκα και έπαιξα και ένα game και μόλις βγήκα από το παιχνίδι έφαγε το laptop BSOD και έκανε restart.Μετά από αυτό δεν μου εμφανίζει καν την κάρτα στο device manager πάρα μόνο την intel hd 4000. Δοκίμασα τα παρακάτω 1)Restore σε σημείο πριν την εγκατάσταση των drivers αλλά τίποτα. 2)Driver Sweeper και restart αλλά πάλι τίποτα....δεν την έβλεπε κάν το σύστημα. 3)Τέλος,έφερα το bios στα default settings αλλά πάλι τζίφος. Το μόνο που σκέφτομαι να κάνω είναι να κάνω refresh στο laptop.Δηλαδή format αλλά με διατήρηση των αρχείων από τις επιλογές των boot options. Τέλος να αναφέρω ότι πριν καμιά βδομάδα ανανέωσα τους drivers της ενσωματωμένης κάρτας ήχου (intel hd) και ως αποτέλεσμα είχα να μην μου αναγνωρίζει τον φορτιστή και να μην φορτίζει την μπαταρία(και εκεί είχε φάει BSOD και δεν έμπαινε καν windows αλλά το σωσα με ένα system restore....btw ακόμα δεν φορτίζει). Υπάρχει άλλη λύση εκτός του "Refresh"(format) ?
WalkerSW Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Κανε ενα πληρες restore στο λαπτοπ μπας και ... αλλα η μη φορτιση της μπαταριας και το οτι δεν φαινεται καθολου η καρτα δεν ειναι και οτι πιο ενθαρρυντικό.
revolver1990 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Ναι το ξέρω αλλά από την άλλη το ότι είναι θέμα software ελπίζω να μπορεί να λυθεί με ένα φορμάτ. ε? Θα κάνω το restore και θα επανέλθω
revolver1990 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Πήγα να κάνω το restore και απλά δεν έγινε τίποτα επειδή μου πέταξε σφάλμα.Επίσης βρήκα τις πληροφορίες από την bsod Τέλος παραθέτω 3 event logs από τα crashes. 29/12 Όνομα αρχείου καταγραφής:System Προέλευση: Microsoft-Windows-Kernel-Power Ημερομηνία: 29/12/2013 8:00:15 πμ Αναγνωριστικό συμβάντος:41 Κατηγορία εργασιών:(63) Επίπεδο: Κρίσιμο Λέξεις-κλειδιά:(2) Χρήστης: SYSTEM Υπολογιστής: User-pc Περιγραφή: Έγινε επανεκκίνηση του συστήματος χωρίς προηγούμενο πλήρη τερματισμό. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκλήθηκε, αν το σύστημα σταμάτησε να ανταποκρίνεται, αν διακόπηκε η λειτουργία ή αν παρουσιάστηκε απρόσμενη διακοπή ρεύματος. Xml συμβάντος: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" /> <EventID>41</EventID> <Version>3</Version> <Level>1</Level> <Task>63</Task> <Opcode>0</Opcode> <Keywords>0x8000000000000002</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2013-12-29T08:00:15.668607700Z" /> <EventRecordID>41037</EventRecordID> <Correlation /> <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" /> <Channel>System</Channel> <Computer>User-pc</Computer> <Security UserID="S-1-5-18" /> </System> <EventData> <Data Name="BugcheckCode">313</Data> <Data Name="BugcheckParameter1">0x3</Data> <Data Name="BugcheckParameter2">0xffffd000379fff50</Data> <Data Name="BugcheckParameter3">0xffffd000379ffea8</Data> <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data> <Data Name="SleepInProgress">0</Data> <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data> <Data Name="BootAppStatus">0</Data> </EventData> </Event> 31/12 Όνομα αρχείου καταγραφής:System Προέλευση: Microsoft-Windows-Kernel-Power Ημερομηνία: 31/12/2013 3:20:40 πμ Αναγνωριστικό συμβάντος:41 Κατηγορία εργασιών:(63) Επίπεδο: Κρίσιμο Λέξεις-κλειδιά:(2) Χρήστης: SYSTEM Υπολογιστής: User-pc Περιγραφή: Έγινε επανεκκίνηση του συστήματος χωρίς προηγούμενο πλήρη τερματισμό. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκλήθηκε, αν το σύστημα σταμάτησε να ανταποκρίνεται, αν διακόπηκε η λειτουργία ή αν παρουσιάστηκε απρόσμενη διακοπή ρεύματος. Xml συμβάντος: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" /> <EventID>41</EventID> <Version>3</Version> <Level>1</Level> <Task>63</Task> <Opcode>0</Opcode> <Keywords>0x8000000000000002</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2013-12-31T03:20:40.731262300Z" /> <EventRecordID>41481</EventRecordID> <Correlation /> <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" /> <Channel>System</Channel> <Computer>User-pc</Computer> <Security UserID="S-1-5-18" /> </System> <EventData> <Data Name="BugcheckCode">209</Data> <Data Name="BugcheckParameter1">0xffffd000213e83eb</Data> <Data Name="BugcheckParameter2">0x2</Data> <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data> <Data Name="BugcheckParameter4">0xfffff800007753ac</Data> <Data Name="SleepInProgress">0</Data> <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data> <Data Name="BootAppStatus">0</Data> </EventData> </Event> Τέλος αυτό είναι από όταν είχα εγκαταστήσει τους drivers της hd intel Όνομα αρχείου καταγραφής:System Προέλευση: Microsoft-Windows-Kernel-Power Ημερομηνία: 17/12/2013 8:41:57 μμ Αναγνωριστικό συμβάντος:41 Κατηγορία εργασιών:(63) Επίπεδο: Κρίσιμο Λέξεις-κλειδιά:(2) Χρήστης: SYSTEM Υπολογιστής: User-pc Περιγραφή: Έγινε επανεκκίνηση του συστήματος χωρίς προηγούμενο πλήρη τερματισμό. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκλήθηκε, αν το σύστημα σταμάτησε να ανταποκρίνεται, αν διακόπηκε η λειτουργία ή αν παρουσιάστηκε απρόσμενη διακοπή ρεύματος. Xml συμβάντος: <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> <System> <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" /> <EventID>41</EventID> <Version>3</Version> <Level>1</Level> <Task>63</Task> <Opcode>0</Opcode> <Keywords>0x8000000000000002</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2013-12-17T20:41:57.700046800Z" /> <EventRecordID>39394</EventRecordID> <Correlation /> <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" /> <Channel>System</Channel> <Computer>User-pc</Computer> <Security UserID="S-1-5-18" /> </System> <EventData> <Data Name="BugcheckCode">3221226010</Data> <Data Name="BugcheckParameter1">0xffffc000071bc0f0</Data> <Data Name="BugcheckParameter2">0xffffffffc0000221</Data> <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data> <Data Name="BugcheckParameter4">0x79f3800a20</Data> <Data Name="SleepInProgress">0</Data> <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data> <Data Name="BootAppStatus">0</Data> </EventData> </Event> Υπάρχει περίπτωση να γλυτώσω το format?Υποψιάζομαι ότι μετά την 1η εγκατάσταση δημιουργήθηκε conflict στην motherboard και γι αυτό απέτυχε και η επόμενη εγκατάσταση των drivers της nvidia...εξού και το γεγονός ότι δεν φαίνεται πουθενά η κάρτα παρά μόνο η intel.
Gtr34 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Οι drivers που πέρασες είναι από την σελίδα της Dell ;
revolver1990 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Έλα Gtr34 όχι από την σελίδα της Nvidia ήταν. Παρεμπιπτόντως το πρόβλημα με την nvidia το έφτιαξα..Έτρεξα ένα scan με το malwarebytes,μου βρήκε κάτι PUP τα διέγραψα,έχωσα restart,και μετά μου εμφάνιζε την κάρτα(ευτυχώς) αλλά δεν δούλευε.Έφαγε μια κατάργηση,εγκατέστησα τους drivers από dell και μετά και τους προτελευταίους από nvidia που δούλευαν απροβλημάτιστα.Βέβαια το θέμα με την μπαταρία παραμένει.Είμαι 1000% σίγουρος ότι όπως έγραψα και πριν όταν εγκατέστησα τους drivers της intel δημιουργήθηκε conflict με την motherboard γι αυτό και δεν φορτίζει.Έκανα roll back,restore...τίποτα...είχε φάει και τότε BSOD το σύστημα.Κατά τα άλλα όλα λειτουργούν οκ για την ώρα.......Καμιά πρόταση?
Gtr34 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Γενικά κάνουμε εγκατάσταση τους drivers που δίνει ο κατασκευαστής του laptop γιατί οι άλλοι είναι generic και μπορεί να υπάρχουν προβλήματα . Δοκίμασε να σβήσεις τους drivers της Intel από safe mode με το driver sweeper .Στην συνέχεια τρέξε την εντολή sfc scannow να διορθώσουμε τυχόν σφάλματα στα windows η διαδικασία είναι η εξής Στην έναρξη στο πεδίο search γράφεις cmd στην καρτέλα που εμφανίζεται στο cmd κάνεις δεξί κλικ και το ανοίγεις as administrator.Τέλος γράφεις sfc /scannow και πατάς enter θα πάρει λίγα λεπτά η διαδικασία . Μετά κάνεις εγκατάσταση τον driver της intel που δίνει ο κατασκευαστής του laptop , ελπίζω να διορθωθεί .
revolver1990 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Με έκαψε το driver sweeper...τώρα σου γράφω από safe mode.Μπαίνω windows μετά το unistall και δεν δούλευε ποντίκι και πληκτρολόγιο και μετά από 40 δεύτερα φρίζαρε εντελώς η οθόνη.Έχω κατεβάσει drivers και ελπίζω να διορθωθεί.Επίσης δεν έχω ούτε ένα restore point από εκεί που είχα 5.
Gtr34 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Σε safe mode λειτουργούν όλα σωστά ; Τους drivers τους πέρασες ; Τα restores points σβήστηκαν πιθανόν επειδή κρασαρε το Volume Shadow Copy service , είναι κάτι που μπορεί να συμβεί . Όσο αφορά το πάγωμα αν συμβαίνει και σε safe mode τότε θα πρέπει να ελέγξεις σκληρό δίσκο , μνήμες , θερμοκρασίες . Ποιο antivirus έχεις; Να πάρεις backup οπωσδήποτε !
revolver1990 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Έλα τα ξαναέφτιαξα με ένα check disk έγιναν κάποιες διορθώσεις και εγκατέστησα και τους drivers ξανά αν και μου πέταξε κάποια errors σε safe mode.Backup έχω κάνει με online storage (όχι cloud).Έχω κάτι project μέχρι τον Μάρτιο και ελπίζω να αντέξει χωρίς περαιτέρω θέματα.Από κει και πέρα θα του κάνω format και θα βάλω έναν ssd. Τελικά δεν έφτιαξε η μπαταρία αλλά no problem. Είχα avast free και σήμερα έβαλα το comodo. Με το safe mode έκανα δοκιμές.Με το απλό safe mode λειτουργούσε το σύστημα απροβλημάτιστα,με το safe mode όπου ενεργοποιούσα drivers ήταν ακριβώς όπως κανονικά. Ελπίζω μόνο να μην είναι τίποτα hardware στην motherboard με την μπαταρία και τρέχουμε μετά..αν και έχω εγγύηση μέχρι το 2016. Όπως και να χει σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα