Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Στις 24/12/2013 παρήγειλα ένα λάπτοπ από την B&H Audio and Video.

Παραθέτω την πορεία του δέματος:

post-274601-0-25222400-1388488326_thumb.jpg

Σημειώνω ότι πλήρωσα:

post-274601-0-42383800-1388488331_thumb.jpg

Αλλά σήμερα μου είπαν ότι πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο (η εταιρία είναι η UPS) για εκτελωνισμό.(το λάπτοπ είναι στο αεροδρόμιο ελευθέριος βενιζέλος).

Θα αναγκαστώ να πληρώσω για τον εκτελωνισμό..? Διότι έχω ήδη πληρώσω 493 usd για duties&taxes.

Μπορεί κάποιος να μου πει τι συμβαίνει..?

Δημοσ.

στο παραστατικό λέει ότι οι courier επικοινωνούν μαζί σου χωρίς αποτέλεσμα και περιμένουν και την πληρωμή του εκτελωνισμού.

καλύτερα πάρε ένα τηλέφωνο απευθείας στην εταιρία 

δεν είμαι ειδικός επί του θέματος, αλλά μήπως τα 500 δολάρια είναι us φόρος? τον φόρο της πολιτείας των έχεις πληρώσει?

Δημοσ.

Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει αλλά πρέπει να επικοινωνήσεις αμέσως με τη UPS και να λύσεις το θέμα μαζί της αφού έχεις ήδη πληρώσει. 

Αν χρειαστεί, βγάλε και ένα αντίγραφο απόδειξης της πληρωμής σου

ΥΓ

Γράφαμε ταυτόχρονα.

Το ποσό Duties & Taxes που έχει πληρώσει ήδη είναι για τον εκτελωνισμό στην Ελλάδα και περιλαμβάνει αφενός τον ΦΠΑ [(1399,99+109,75)*23%=] $347,24 αφετέρου $146 για διάφορα έξοδα (που το θεωρώ υπερβολικό με δεδομένο ότι οι φορητοί από Αμερική δεν επιβαρύνονται με δασμό, όπως έχει αναφερθεί στο forum). 

• Like 1
Δημοσ.

Συνήθως χρειάζεται μία εξουσιοδότηση για να γίνει ο εκτελωνισμός και μάλλον γι' αυτό έγινε το τηλεφώνημα.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πληρώσεις κάτι άλλο.

Τουλάχιστον έτσι έγινε όταν πήρα το kindle από το αμερικάνικο amazon (όπου και εκεί οι φόροι+τελωνείο ήταν προπληρωμένοι).

Διπλή φορολόγηση δύσκολα να γίνει.

Δημοσ.

δηλαδή τα επιβαρύνθηκε και με φόρο πολιτείας ?

Από που προκύπτει αυτό;

Είναι δυνατόν να επιβαρυνθεί με φόρο της πολιτείας ένα αντικείμενο που εξάγεται; 

Δημοσ.

Από που προκύπτει αυτό;

Είναι δυνατόν να επιβαρυνθεί με φόρο της πολιτείας ένα αντικείμενο που εξάγεται; 

λάθος μου, μπερδεύτηκα με τα 146 δολάρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...