wind25 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα παιδιά, Επειδή θα παραγγείλω το ssd samsung 256gb pro θέλω να ρωτήσω το εξής. Στο BIOS μου γράφει ακόμα και τώρα που έχω τον HDD ACHI. Χρειάζεται τα βήματα που αναφέρετε ή είναι έτοιμο από τώρα? Η μητρική μου στο λαπτοπ είναι Intel HM 77 Express. Χρειάζεται εγκατάσταση drivers που αναφέρετε ή όχι? Τέλος, θα ταιριάζει με το μηχανημα μου ο σκληρός που θα αγοράσω ή θα έχω κάποιο θέμα. Ευχαριστώ!
Federacion Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 για να δουλεψει σωστα πρεπει να βαλεις AHCI στο bios και μετα να κανεις εγκατασταση! Ναι φίλε μου αυτό έκανα. Όμως λόγω κάποιον προβλημάτων με το τροφοδοτικό αναγκάστηκα να κάνω clear cmos που γύρισε το bios σε όλα default. Οπότε γύρισε στον IDE. Όταν ξαναγυρνώ σε AHCI κρασάρει. Ο οδηγός του Spank εξηγεί πως περνάμε από IDE σε AHCI αφού έχουμε κάνουμε εγκατάσταση. Γι αυτό έχουμε εδώ αυτή τη συζήτηση.. Καλησπέρα παιδιά, Επειδή θα παραγγείλω το ssd samsung 256gb pro θέλω να ρωτήσω το εξής. Στο BIOS μου γράφει ακόμα και τώρα που έχω τον HDD ACHI. Χρειάζεται τα βήματα που αναφέρετε ή είναι έτοιμο από τώρα? Η μητρική μου στο λαπτοπ είναι Intel HM 77 Express. Χρειάζεται εγκατάσταση drivers που αναφέρετε ή όχι? Τέλος, θα ταιριάζει με το μηχανημα μου ο σκληρός που θα αγοράσω ή θα έχω κάποιο θέμα. Ευχαριστώ! Έτοιμος είσαι αν πρώτα έχεις AHCI στο bios και μετά κάνει εγκατάσταση. 2
SPANK Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δεν μπορώ να σκεφτώ κατι αλλο κανονικά πρώτα περνάς drivers για sata μετά γυρνάς σε ahci σε bios και windows (εκτος αν ειναι ήδη) και σου παίζει ..... δοκίμασε απο περιέργεια να κάνεις το αντίθετο κανε ολη την διαδικάσία αλλα γύρνα το στα windows σε ide και μετά πάλι σε ahci 1
Federacion Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Περιέργως έχω και 2 διαφορετικά iastor και τα δύο ήταν και είναι στο 0. Δεν ξέρω τι σκάλωμα έφαγε αλλά θα το δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο και τη βοήθεια!
Federacion Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 To δοκίμασα αλλά δυστυχώς πάλι μπλε οθόνη μου πέταξε.. όταν είμαι ide όλα καλα... πολύ περίεργο.
SPANK Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Είναι καθαρά κάποιο θέμα με τους drivers δεν μπορω να σκεφτώ κάτι αλλο
Federacion Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 χμ κι όμως τους κατέβασα από το site της μητρικής. Το πιό κουφό είναι ότι κανα χρόνο τώρα δουλεύω σε AHCI κανονικά χωρίς πρόβλημα. ευχαριστώ πάντως.
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 χμ κι όμως τους κατέβασα από το site της μητρικής. Το πιό κουφό είναι ότι κανα χρόνο τώρα δουλεύω σε AHCI κανονικά χωρίς πρόβλημα. ευχαριστώ πάντως. αυτο εδω? For Windows 7 or Vista you can use a Registry tweak with your HDD-based Windows system so that it will work with the chipset in SATA mode: 1) Run the Registry Editor (regedit.exe) 2) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci 3) Set the "Start" value to 0 (zero) 4) Navigate to Registry Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Pciide 5) Set the "Start" value to 0 (zero) 6) Shut down 7) Start up again, but before Windows boots go into the BIOS configuration screens and change the disk mode to "AHCI". Save the new BIOS configuration and restart so that Windows boots. When Windows starts, it will detect the change, load new disk drivers, and do one more reboot to start up with them. 1
Federacion Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2015 Αυτό ακριβώς είναι ο οδηγός του Spank που δοκίμασα και δυστυχώς επειδή δεν εμφανίζεται το msahci δεν δουλεύει.
Federacion Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2015 Βρήκα λύση: Λοιπόν στα Windows 8 η διαδικασία έχει μερικές διαφορές από τον οδηγό του Spank. Δηλαδή. 1. Βγαίνουμε απ όλα τα προγράμματα των Windows. 2. Ανοίγουμε το regedit από τη γραμμή εντολών 3. Πηγαίνουμε εδώ: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\ και πατάμε δεξί κλικ στο Error Control, δίνουμε τιμή 0 από 3 που έχει. 4. Κατόπιν πηγαίνουμε εδώ: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\StartOverride Βρίσκουμε την εγγραφή με το όνομα 0 (αν η εγγραφή μας λέγεται 1 όπως στη δική μου περίπτωση πρώτα την μετονομάζουμε σε 0) Κάνουμε πάλι δεξί κλικ και δίνουμε τιμή 0 από 3 που έχει. 5. Restart, μπαίνουμε στο bios και ενεργοποιούμε το AHCI, σώζουμε και βγαίνουμε από το bios. Η λύση βρέθηκε εδώ: http://www.overclock.net/t/1227636/how-to-change-sata-modes-after-windows-installation Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και ιδιαιτέρως τον Spank. Πείτε αν βοήθησε και θα πρότεινα να γίνει sticky για Windows 8, 8.1. 1
SPANK Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Υ.Γ : Στα Windows 10 ακόμα και με παλιά motherboard το πιθανότερο ειναι να μην χρειαστούν drivers απο τον κατασκευαστή και αλλαγή στην registry καθώς τα windows 10 κάνουν αυτόματα και τα 2
farma Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Γεια σαςΘα ήθελα την βοηθεια σας.Εχω αυτη την μητρικη http://www.asrock.com/mb/Intel/4Core1333-GLANM/?cat=Download&os=All Εχω windows 7.θελω να εγκαταστησω εναν ssd samsung 840 evo. Στο BIOS δεν εχει επιλογη για ahci αλλα μονο ide. Θα θελα γενικα την γνωμη σας . Και ειδικα: Γινεται να γυρισω σε ahci ?με αναβαθμιση BIOS ισως?υπαρχει καποιος κινδυνος? Αν εγκαταστησω τον ssd σε ide, τι διαφορες θα εχω? Εκανα πολλες ερωτησεις και ευχαριστω προκαταβολικα οποιον μπορει να συνεισφερει
SPANK Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Γεια σας Θα ήθελα την βοηθεια σας.Εχω αυτη την μητρικη http://www.asrock.com/mb/Intel/4Core1333-GLANM/?cat=Download&os=All Εχω windows 7.θελω να εγκαταστησω εναν ssd samsung 840 evo. Στο BIOS δεν εχει επιλογη για ahci αλλα μονο ide. Θα θελα γενικα την γνωμη σας . Και ειδικα: Γινεται να γυρισω σε ahci ?με αναβαθμιση BIOS ισως?υπαρχει καποιος κινδυνος? Αν εγκαταστησω τον ssd σε ide, τι διαφορες θα εχω? Εκανα πολλες ερωτησεις και ευχαριστω προκαταβολικα οποιον μπορει να συνεισφερει Αν δεν υποστηρίζει ahci η μητρική δεν μπορείς να το ενεργοποιήσεις και αφου δεν υπάρχει η δυνατότητα απο το bios ήδη δεν νομίζω οτι και με αλλο bios αν υπάρχει καινούργιο μπορεί να προστεθεί η δυνατότητα. Θεωρητικά και πρακτικά με το ahci ενεργοποιημένο ο ssd αλλα και ο μηχανικός δίσκος εχει καλύτερες ταχύτητες στο boot του λειτουργικού κυρίως αλλα και στις διεργασίες μεσα στον υπολογιστή οταν δουλεύεις , και σε ide να το αφήσεις πάντως και απο την στιγμή που ειναι παλιό το σύστημα και ετσι και αλλιώς δεν υποστηρίζει η μητρική και sata 3 του ssd δεν θα δεις και μεγάλες διαφορές 1
kn0x Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2017 καλησπέρα και από εμένα είχα άνοιξη ένα topic στο φόρουμ λόγω προβλήματος που έτρωγα με πάγωμα του υπολογιστή μου, έκανα άπειρα τεστ και δεν βρήκα λύση σε τίποτα ώσπου διάβασα αυτό το άρθρο εδώ και κατάλαβα ότι μάλλον και με μένα έπαιζε κάτι περίεργο με το bios και το ide ahci πείρα λοιπόν ένα ssd samsung 840 pro 128gb μπήκα στα bios και το γύρισα σε ahci έκανα format όλα καλά ώσπου κάποια στιγμή ξεκίνησε να κάνει πάλι τα ίδια έτρωγε πάγωμα είχα μπλε οθόνες δεν άνοιγαν τα windows μετά από επανεκκίνηση έβγαλα μπαταρία έκανε reset bios το άφησα σε ide και μέχρι στιγμής δουλεύει ρολόι δεν ξέρω αν και η δικιά μου μητρική έχει κάποια προβλήματα στο ahci είναι η ASUS P5Q-E κατέβασα τα drivers που είναι για sata ahci αλλά μου γράφει ότι δεν επαρκή το σύστημα και το άφησα στο ide όπως είναι τελικά υπάρχει λύση να κάνουμε σωστά την δουλειά η μένουμε σε ide + ssd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα