SPANK Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Αυτο κατέβασε https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=20775ειναι το ποιο πρόσφατο απο την intel
Tasossoulis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μόλις τελείωσα με το Format. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω (π.χ. στο OS Optimization) γιατί λέει ότι είναι optimized για HDD; Όσον αφορά το Indexing πήγα στο δίσκο το έκανα αλλά μου έβγαζε διάφορα αρχεία για παράλειψη, έκανα κάνα δυο και μετά πάτησα άκυρο....δεν είναι επιλεγμένο τώρα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο άλλαξε.
Tasossoulis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Και ένα άλλο πρόβλημα που έχω τώρα με τον ssd, παρόλο που βλέπω ότι χρησιμοποιούνται 3Gb/4Gb μνήμη μου πετάνε τα Windows μηνύματα να αποθηκεύσω τα αρχεία και να κλείσω τα προγράμματα γιατί δεν επαρκεί η μνήμη και κρασάρουν... Η προηγούμενη ερώτηση παραμένει. Υπάρχει λύση ;
nikosmakos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Νομίζω οτι ο driver που χρειάζεσαι ειναι εδω H:\AMD_RAID_V32154035_XPVistaWin7\RAID\AMD\Driver\Disk\AHCI\Win7\x64. Απο οτι διαβάζω ομως με την συγκεκριμένη motherboard καποιο πρόβλημα παίζει οσο αφορά το ahci , για ρίξε μια ματιά εδω που λενε ορισμένα πράγματα http://hardforum.com/showthread.php?t=1754010 αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα δεν μπορω να κανω εγκατασταση τον οδηγο που λεει και ο ΤrankLL μιας και τυχανει να εχω την ιδια ΜΒ. Δεν μου κάνει setup μόνο του όταν πατάω setup μου βγάζει την φωτογραφία που ανέβασα πριν. Οτι δεν βρίσκει δηλαδή δίσκο. Τώρα χειροκίνητα μπορείς να μου εξηγήσεις πως το κάνω ; Πηγα σε αυτό που έχεις στην φωτογραφία αλλά ACHI Controller δεν μου εμφανίζει πουθενά...Σε πρήζω το ξέρω, αλλά πραγματικά έχω απογοητευτεί... οριστε και μια σχετικη φωτο απο το pc μου εχω τον σκληρο μερικους μηνες και δεν πιανει ταχυτητα πανω απο 100mbs, λετε να εχει προβλημα?
SpirtouLisS Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 σε καρτες gigabyte με chipset AMD770 οι ahci drivers της εταιριας ειναι απαραδεκτοι, βγαζουν μπλε οθονες ακομα και αν εχουν εγκατασταθει σωστα (κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης των 7 ή μετα οπως περιγραφει το παρων θεμα), ενω σε τυχαιες στιγμες οδηγουν σε σφαλματα αναγνωσης εγγραφης με αποτελεσμα σε καθε επομενη επανεκκινηση να γινεται checkdisc που βρισκει και διορθωνει μεχρι την επομενη επανεκκινηση που ξαναβγαζει checkdisc. Ολως τυχαιως οταν αλλαζετε τη ρυθμιση σε emulation ide ολα λειτουργουν απροσκοπτα. 1
SPANK Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Αυτο που λεει ο spirtoulis εχω δει και αλλα παιδιά με συγκεκριμένες motherboard να μην μπορούν ειτε να περάσουν ahci drivers ειτε να μην υποστηρίζεται καν για καποιο λόγο οποτε σε αυτην την περίπτωση μονο με το ide λειτουργεί Μόλις τελείωσα με το Format. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω (π.χ. στο OS Optimization) γιατί λέει ότι είναι optimized για HDD; Όσον αφορά το Indexing πήγα στο δίσκο το έκανα αλλά μου έβγαζε διάφορα αρχεία για παράλειψη, έκανα κάνα δυο και μετά πάτησα άκυρο....δεν είναι επιλεγμένο τώρα αλλά δεν ξέρω κατά πόσο άλλαξε. Δεν εχω τον samsung evo για να σου πω αλλα σε εναν φίλο που τον έβαλα τις προάλες δεν πείραξα κατι στο os optimization θα έλεγα να το αφήσεις ως έχει Και ένα άλλο πρόβλημα που έχω τώρα με τον ssd, παρόλο που βλέπω ότι χρησιμοποιούνται 3Gb/4Gb μνήμη μου πετάνε τα Windows μηνύματα να αποθηκεύσω τα αρχεία και να κλείσω τα προγράμματα γιατί δεν επαρκεί η μνήμη και κρασάρουν... Η προηγούμενη ερώτηση παραμένει. Υπάρχει λύση ; Δεν ξέρω αν εχει σχέση παντως στο virtual memory δες πως εχω τα δικά μου settings , paging εχω βάλει να παίρνει απο τον 3ο δίσκο που εχω για backup χωρις να επιβαρύνει τον ssd
pitsuvag Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2014 Timour21 μολις δοκιμασα με τον τροπο σου και εγινε πολυ γρηγορα.!το αρθρο τα σπαει αλλα δεν βοηθησε στην περιπτωση μου.
moonspell21 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Πηρα και εγω τον 850 evo.Τον συνεδεσα σε sata3. Μπηκα στο bios και το μονο σημειο στο οποιο βρηκα επιλογη για AHCI ηταν στο storage configuration οπου και το επελεξα.Mολις βαζω εκει AHCI μου βγαζει και AHCI configuration οπου εκει βλεπει μονο το dvdrom.Η μητρικη ειναι αυτη http://www.asus.com/Motherboards/P7P55DE/overview/περασα τους drivers oπως ειπε ο SPANK. Οταν παω στο boot device μου βγαζει τους 2 δισκους που εχω πανω αλλα μπροστα εχει τη λεξη IDE και στους 2.Μου βγαζει και μενα οτι δε βρισκει το δισκο Και η καρτελα απο το manage Αυτο εδω μου βγαζει στο magician Δωστε καμια βοηθεια γιατι εχω ζαλιστει. Δοκιμασα και με το Microsoft Fix It και παλι στο bios δεν βλεπω κατι αλλο να ενεργοποιησω. Τελικα το καταφερααα! ΑΛΛΑ οι ταχυτητες ειναι απογοητευτικες Θα χρειαστω φορματ και περασμα απο την αρχη ή σωζεται? Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2014 από moonspell21
manstein Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 καλημέρα. έβαλα και εγώ ahci σε παλιό σύστημα και τώρα μου βγάζει κάτω δεξιά ένα εικονίδιο που λέει safely remove hardware and eject media. να το αφήσω έτσι η πρέπει να κάνω κάτι άλλο ?
SPANK Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Όχι έτσι ειναι οταν ενεργοποιήσει το ahci δεν κάνεις κατι αλλο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 αν έχεις Intel motherboard βάλει το Intel RST, δεν θα βλέπεις το safely remove για τους internal HDDs...
mmimos14 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Επειδή ορισμένοι χρήστες / μέλη ακομα ρωτάνε πως να ενεργοποιήσουν το AHCI των δίσκων στον υπολογιστή τους και οτι αυτο προσφέρει , φτιάχνω τον παρακάτω οδήγό για ειναι μαζεμένα ολα τα βήματα εδώ Ο παρακάτω οδηγός θα σας δείξει πως να ενεργοποιήσετε το AHCI στον υπολογιστή (desktop / laptop / netbook) σας αφου εχει γίνει ηδη εγκατάσταση του λειτουργικού και το IDE ειναι ενεργοποιημένο στο BIOS Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista 1) Πρώτο μέλημα μας ειναι να ελέγξουμε στο bios στις επιλογές για τους δίσκους (συνήθως στο Integrated Peripherals) αν ειναι ενεργοιημένο το AHCI η το IDE mode , αν ειναι σε IDE προχωράμε στα παρακάτω βήματα (δεν αλλάζουμε τιποτα για την ώρα) 2) Μπαίνουμε στο λειτουργικό μας και βρίσκούμε το μοντέλο της motherboard (μητρικής) που εχουμε με το πρόγραμμα cpuz (στην καρτέλα Mainboard) ή αν το γνωρίζουμε εξαρχής ακομα καλύτερα. 3) Στην συνέχεια μπαίνουμε στην σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής μας και βρίσκουμε το μοντέλο που βρήκαμε απο το βήμα 2, πηγαίνουμε στους drivers και βρίσκουμε για το λειτουργικό μας τους οδηγόυς για τον controller της μητρικής μας η αλλιως τους SATA/AHCI drivers. 4) Κάνουμε εγκατάσταση κανονικα οπως με ολους τους drivers και κανουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας. 5) Αφου λοιπον εχουμε τελείωσει με τους drivers και εφόσον εγκαταστάθηκαν με επιτυχία τωρα πρέπει να αλλάξουμε μια παράμετρο στην registry στα windows για να ενεργοποιηθεί το AHCI , και επειδή οι εικόνες μιλανε καλύτερα απο τις λέξεις θα παραθέσω και μερικές εικόνες για το πως θα το κάνουμε. α. Πατάμε στο κλασσικό start και στο search γράφουμε regedit και το τρέχουμε σαν administrator , αυτο λοιπον μας βάζει στην registry στην οποια και θα άλλαξουμε την παράμετρο που λέγαμε 1.jpg β. Αφου ειμαστε στο regedit πηγαίνουμε στις καρτέλες με αυτην την σειρά HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services. 2.jpg γ. Στην αριστερή καρτέλα και την τελευταία που εχουμε ανοίξει απο πριν ( το services ) βρίσκουμε το όνομα msahci , αφου το βρουμε και εχουμε πατήσει επάνω του στην δεξιά καρτέλα θα μας βγάλει ορισμένες επιλογές που που εχουν να κανουν με αυτο και μπορούμε να τις αλλάξουμε , εμας μας ενδιαφέρει το start στο οποίο πατάμε δεξί κλικ επάνω του και modify για να μπουμε μεσα. 3.jpg δ. Αφου λοιπον εχουμε πατήσει modify απο πριν ανοίγει ενα παράθυρο (στην εικόνα παρακάτω), στο πεδίο που λεει Value data οτιδηποτε νούμερο και αν εχει (συνήθως ειναι το 3) εμεις πατάμε 0 και στην συνέχεια το OK τωρα λοιπον μπορούμε να κλείσουμε το regedit εντελώς. 4.jpg 6) Αφου εχουμε ολοκληρώσει και το τελευταίο βήμα κανουμε restart (επανεκίνηση) τον υπολογιστή μας και πριν μπει στα windows τώρα μπορούμε να μπούμε στο bios και να αλλάξουμε την επιλογή στους δίσκους που ειπαμε στο βήμα 1 απο IDE σε AHCI , κανουμε save & exit και αφου κανει restart ο υπολοστής μας μπαίνουμε στα windows. 7) Φυσιολογικά αν τα εχουμε κανει ολα σωστά μετα και την αλλαγή στο bios θα μπει κανονικα στα windows τα οποια ισως να δείτε να κανουν εγκατάσταση των sata drivers (ειναι φυσιολογικό) , το πιθανότερο ειναι να μας ζητήσει αλλο ενα restart μετα την εγκατάσταση των οδηγών οποτε το κανουμε και ειμαστε έτοιμοι , αν μπει κανονικά στα windows και με τις αλλαγή που καναμε ειμαστε πλεον σε AHCI mode. Ο οδηγός δημιουργήθηκε κυριως για μητρικές και παλαιούς controllers που δεν υποστηρίζεται το AHCI απο τα 7 χωρις drivers και τις παραπάνω αλλαγες για να λειτουργήσει , σε καινούργιες μητρικές (με η χωρις uefi bios) το πιθανότερο ειναι το AHCI να υποστηρίζεται κατευθείαν απο τα windows 7 και τα 8 χωρις τις παραπάνω αλλαγές. Δεκτή οποιαδήποτε παρατήρηση η αν εχω ξεχάσει κατι στον οδηγό και αξίζει να αναφερθεί
Angelcrow Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 σε καρτες gigabyte με chipset AMD770 οι ahci drivers της εταιριας ειναι απαραδεκτοι, βγαζουν μπλε οθονες ακομα και αν εχουν εγκατασταθει σωστα (κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης των 7 ή μετα οπως περιγραφει το παρων θεμα), ενω σε τυχαιες στιγμες οδηγουν σε σφαλματα αναγνωσης εγγραφης με αποτελεσμα σε καθε επομενη επανεκκινηση να γινεται checkdisc που βρισκει και διορθωνει μεχρι την επομενη επανεκκινηση που ξαναβγαζει checkdisc. Ολως τυχαιως οταν αλλαζετε τη ρυθμιση σε emulation ide ολα λειτουργουν απροσκοπτα. Δε συμφωνώ μαζί σου για το όλο θέμα! Εμένα σε Gigabyte AM2+ GA-MA-770-UD3 o Samsung EVO 840 (SATA0) και ο Black Caviar 1ΤΒ(SATA1) και το LG DVD-RW (SATA4 as IDE) μια χαρά δουλευουν με AHCI Drivers της AMD Απλά βήματα που ακολούθησα 1)O boot disk (SSD or HDD) στην θύρα 0 (Sata Mode στο Βιος) 2) Όλοι οι άλλοι δίσκοι στις θύρες 1-3 (Sata Mode στο Βιος) 3)Το DVD-RW πάντα στη θύρα 4 ή 5 με επιλογή να δουλεύει η θύρα SATA4 & SATA5 σε IDE στο Βιος Problem No 1 : Εγώ αντιμετώπιζα πάντα πρόβλημα με την εγκατάσταση των amd αhci drivers αν είχα το DVD σε θύρα που δούλευε ως SATA) 4)Κατεβάζετε τους τελευταίους Chipset Drivers από το site της AMD 5)Ξεκινάτε την διαδικασία εγκατάστασης και περιμένετε μέχρι το σημείο που σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε Custom or Quick Installation 6)Διακόπτετε τη διαδικασία εγκατάστασης και πάτε στο Control Panel/Device Manager και ξεκινάτε τη διαδικασία εγκατάστασης χειροκίνητα επιλέγοντας τον Microsoft Ahci Controler και στη συνέχεια τοπικά τον οδηγό από αυτή τη τοποθεσία στον υπολογιστή σας 32Bit : C:\AMD\AMD-Catalyst-Omega-14.12-SB-SATA-AHCI-Win8.1-Win7\Packages\Drivers\SBDrv\SB7xx\AHCI\W7 64Bit : C:\AMD\AMD-Catalyst-Omega-14.12-SB-SATA-AHCI-Win8.1-Win7\Packages\Drivers\SBDrv\SB7xx\AHCI\W764A Problem No 2 : Πάντα όταν χρησιμοποιούσα τον installer για εγκατάσταση τότε και εγώ έτρωγα blue Screens Καλή τύχη και σε εσάς όσοι το προσπαθήσετε
funbreaker Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Έβαλα έναν SSD στο Laptop μου με ένα Disk Caddy στην θέση του DVD Drive. Ο λόγος που δεν τον έβαλα στην θέση του δίσκου είναι πως ο HDD δεν χωράει στο Caddy. Απ ότι βλέπω απ' την διαχείριση συσκευών είμαι σε AHCI Mode: Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είμαι σε ACHI και για την θύρα που έβαλα τον SSD ή αν αυτό ισχύει μόνο για την κανονική θέση του δίσκου.
SPANK Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Το ahci οταν ενεργοποιηθεί ειναι για ολες τους δίσκους οπου και να ειναι στο σύστημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα