Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα έφαγα κλήση, διότι πάρκαρα σε θέση αναπηρου, χωρις να το καταλαβω. Βιαζομουν πολυ και δεν ειδα τις κολωνες που ελεγαν οτι ειναι για αναπηρο..ηταν και θεοσκοτεινα.

Ουτε οταν ξεπαρκαρα και εφυγα δε το ειδα...

Η κληση κατω απο το παραβατης ειχε υπογραφή..

Τι σημαινει αυτο;

Η κληση ειναι 200 ευρώ με 10 μερες αφαιρεση αδειας/διπλωματος και 9 ποντοι.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τιποτα δεν σημαινει γενικα δεν εχει νοημα η υπογραφη...

αν προσπαθεις να την γλυτωσεις μονο αν η θεση ειναι μαιμου ή  εχουν κανει κανα λαθος στην κληση

Δημοσ.

Το είδε ο δικαιούχος της θέσης μάλλον και κάλεσε το 100 να κάνει τη δουλειά του.

Σε αυτές τις θέσεις γενικά κανείς δε τολμάει να παρκάρει, αφού δε το είδες, ατυχία σου.

Υποθέτω πως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ενδιαφερθείς άμεσα για να πληρώσεις τα μισά.

Υ.Γ. Δική μου απορία, ποιανού δίπλωμα κι άδεια θα αφαιρέσουν και σε ποιόν θα κόψουν τους πόντους, αφού ο οδηγός ήταν απών; λολ

Δημοσ.

Υ.Γ. Δική μου απορία, ποιανού δίπλωμα κι άδεια θα αφαιρέσουν και σε ποιόν θα κόψουν τους πόντους, αφού ο οδηγός ήταν απών; λολ

Θα βάλω τη φαντασία μου να οργιάσει ... του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

• Like 6
Δημοσ.

δίπλωμα θα πάρουν από αυτόν που θα παρουσιαστεί ως οδηγός την στιγμή της παράβασης. Άδεια, εννοείται του αυτοκινήτου. Αν και το θεωρώ μεγάλη βλακεία να παίρνουν την άδεια. Τιμώρησε τον οδηγό, οκ, πάρτου το δίπλωμα, αλλά γιατί τιμωρείς το αυτοκίνητο;

Ts, αν πας σήμερα ίσως σου χαρίσουν το δίπλωμα και την άδεια λόγω εορτών...

• Like 1
Δημοσ.

Αν πληρωσει μεσω ταχυδρομειου, πως θα γινει η αφαιρεση διπλωματος-ποντων;

Σε ένα σύστημα που θα λειτουργούσε σωστά η αφαίρεση διπλώματος και πόντων δε θα είχε σε τίποτα να κάνει με τη πληρωμή.

Δηλαδή αν δε τη πληρώσει ποτέ τι πάει να πει, δε θα χρεονώταν πόντους ή εχανε το δίπλωμα.

Ιδανικά μετά από κάποια προσθεσμία οι πόντοι θα πήγαιναν απ' ευθείας στο δίπλωμα του ιδοκτήτη (υπό την προυπόθεση ότι υπάρχει τεχνικά εφικτός τρόπος να γίνει αυτό, δηλαδή η τροχαία ή δήμος να μπορούν να "μιλήσουν" με Υπ. Μεταφ.) και θα ερχόταν ένα ραβασάκι/μαιλ/SMS "παρακαλώ ελάτε να μας αφήσετε το δίπλωμά σας ... για κάθε μέρα που καθυστερείτε έχετε Χ πρόστιμο".

Ακόμα πιο matrix καταστάσεις το δίπλωμα "ακυρώνοταν" αυτόματα και ο κάθε αστυνομικός σε οποιοδήποτε έλεγχο μπορεί να ξέρει αν το δίπλωμα είναι σε ισχύ ή όχι ... δε χρειάζονται πολλά ... ένα QR code στο δίπλωμα και το αντίστοιχο app στη συσκευή του αστυνομικού ή στο περιπολικό.

Όλα αυτά στο κράτος που πουλά ακίνητα εκατομμυρίων ευρώ και στο site που ο υποψήφιος αγοραστής πάει για να βρει πληροφορίες γράφεται το πολύ απλό "η άδεια δεν ευρέθει στα αρχεία".

Δημοσ.

δίπλωμα θα πάρουν από αυτόν που θα παρουσιαστεί ως οδηγός την στιγμή της παράβασης.

Γράφει ας πούμε πάνω στο χαρτί της κλήσης πως καλείται ο παραβάτης οδηγός να παρουσιαστεί σε τμήμα τροχαίας εντός προθεσμίας; Νομίζω μόνο αν έχει αντίρρηση (αυτό που αναφέρθηκε εδώ για περίπτωση λάθους του οργάνου κατά τη κλήση). Αν όχι, τότε μόνο η πληρωμή μένει, εντός 10ήμερου 100€ σε κανά ΕΛΤΑ. :P

Θα βάλω τη φαντασία μου να οργιάσει ... του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Θα βάλω πραγματικά γεγονότα (πχ δική μου περίπτωση)... ποιός είπε πως ο ιδιοκτήτης έχει ντε και καλά δίπλωμα; :-D :-D :-D

Υποθέτω, γιατί είμαι καλό παιδί και δεν έχω φάει τέτοια κλήση ακόμα, πως το θέμα τελειώνει με τη πληρωμή της κλήσης, μιας κι ο παραβάτης δε πιάστηκε επί τόπου. Εκτός αν οι παραβάσεις που επιφέρουν κυρώσεις πέραν του προστίμου απαιτούν να παρουσιαστεί ο παραβάτης οδηγός σε τμήμα τροχαίας.

Δημοσ.

αν ο τροχονόμος σε πετύχει την ώρα της παράβασης, σου παίρνει άδεια και δίπλωμα επί τόπου. Οι μέρες της ποινής μετράνε από εκείνη την στιγμή.

Αν δεν σε πετύχει (καλή ώρα) παίρνει την πινακίδα. Εσύ υποχρεούσαι να πας στο τμήμα τροχαίας της περιοχής όπου έγινε η παράβαση και να παραδόσεις δίπλωμα και άδεια. Οι μέρες της ποινής ξεκινάν να μετρούν από την στιγμή που θα τα παραδόσεις.

Το πότε θα πληρώσεις είναι άλλο καπέλο. Δικό σου θέμα. Νομίζω (δεν είμαι σίγουρος) ότι για να ξαναπάρεις δίπλωμα και άδεια πρέπει να έχεις πληρώσει. Και μάλιστα πληρώνεις και ένα εξτρά παράβολο-νταβατζιλίκι.

Αυτά. Καλή μας χρονιά.

Δημοσ.

Θα βάλω πραγματικά γεγονότα (πχ δική μου περίπτωση)... ποιός είπε πως ο ιδιοκτήτης έχει ντε και καλά δίπλωμα; :-D :-D :-D

Αν δεν έχει (είτε είναι πχ νομικό πρόσωπο) τότε ... mission accomplished που λέει και ο Bush.

Αυτό δε σημαίνει ότι αν έχει τη "γλιτώνει" επειδή δεν ήταν παρών.

Δημοσ.

<p>αν ο τροχονόμος σε πετύχει την ώρα της παράβασης, σου παίρνει άδεια και δίπλωμα επί τόπου. Οι μέρες της ποινής μετράνε από εκείνη την στιγμή.</p>

<p>Αν δεν σε πετύχει (καλή ώρα) παίρνει την πινακίδα. Εσύ υποχρεούσαι να πας στο τμήμα τροχαίας της περιοχής όπου έγινε η παράβαση και να παραδόσεις δίπλωμα και άδεια. Οι μέρες της ποινής ξεκινάν να μετρούν από την στιγμή που θα τα παραδόσεις.</p>

<p> </p>

<p>Το πότε θα πληρώσεις είναι άλλο καπέλο. Δικό σου θέμα. Νομίζω (δεν είμαι σίγουρος) ότι για να ξαναπάρεις δίπλωμα και άδεια πρέπει να έχεις πληρώσει. Και μάλιστα πληρώνεις και ένα εξτρά παράβολο-νταβατζιλίκι.</p>

<p> </p>

<p>Αυτά. Καλή μας χρονιά.</p>

Τα ιδια λεγαν και σε μενα δεν παρεδωσα τιποτα και τιποτα δεν μου καναν. Πληρωσε την κληση καπου και μην δινεις τιποτα

Sent from my GT-S6500 using Insomnia

Δημοσ.

Α μπράβο ρε Demon13, πεστα γιατί θα με τρελάνουν εδώ. :P

Βρε παίδες, ένα αυτοκίνητο δεν το οδηγεί πάντα ο ιδιοκτήτης, δεν είναι θέμα «νομικό πρόσωπο», δεν υποννόησα πως είναι εταιρεία. Εγώ ο PCharon οδηγώ και το αυτοκίνητο είναι στο όνομα συγγενή μου κι ο συγγενής μου αυτός δεν έχει δίπλωμα καν, δεν είχε ποτέ του. Πρώτη φορά ακούτε άνθρωπο να οδηγεί με αυτοκίνητο στο όνομα άλλου; Το αυτοκίνητο είναι ένα αντικείμενο, ένα περιουσιακό στοιχείο, δε χρειάζεσαι δίπλωμα για να το αγοράσεις. Ή ας πούμε το οδηγεί δανεικό κάποιος φίλος. Δεν είπα να συμμετέχει το όχημα σε ληστεία, μια παράβαση του ΚΟΚ όμως τη κάνει ο οδηγός, δε τη κάνει το αυτοκίνητο ούτε ο ιδιοκτήτης.

Αν δεν είσαι αυτόφωρα βεβαιωμένος, λογικά μόνο το πρόστιμο μένει στο όνομα του ιδιοκτήτη (που κι αυτό εμένα παράλογο μου φαίνεται αλλά έτσι γίνεται). Το επιβεβαιώνει κι ο φίλος από πάνω λοιπόν, καλώς.

Υ.Γ. Σωστές κι οι επισημάνσεις του lefterman, όντως συνήθως παίρνουν πινακίδες, πάντως εδώ δεν αναφέρει πως του πήραν πινακίδες. Όμως και τις πινακίδες δε γράφει πουθενά πως θα πάει να τις παραλάβει ο οδηγός που έκανε τη παράβαση, θα πάει ο ιδιοκτήτης που δεν έχει καν δίπλωμα στη περίπτωση που περιέγραψα, τί θα του πάρουνε...

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...