Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά, 

Σκέφτομαι την υλοποίηση μια εφαρμογής σε iphone και θέλω βοήθεια όσον αφορά το τι χρειάζομαι από άποψη server επειδή δε τα πάω καλά με τις ιντερνετικές τεχνολογίες... 

Για λόγους απλότητας ας πούμε ότι το πρόβλημα είναι το εξής:  Να βρεις τον μέσο όρο 5 αριθμών. 

Στόχος: 

1) Ο υπολογισμός του μέσου όρου γίνεται αποκλειστικά από ένα πρόγραμμα γραμμένο σε os x (cocoa), ας πούμε οτι υπολογίζω διαφόρους μέσους όρους πεντάδων αριθμών και ανεβάζω τους αριθμούς και το αποτέλεσμα στον SERVER, και ας υποθέσουμε οτι δεν είναι απλά νούμερα που ανεβάζει αλλά αντικείμενα.

2) Θέλω τώρα από το ios να μπορώ να κάνω ερωτήματα στον SERVER την εύρεση μέσου όρου πεντάδων αριθμών, Θα κάνω το query στον server εκείνος θα κάνει αναζήτηση στα δεδομένα που του είχα ανεβάσει και θα μου στείλει το αποτέλεσμα (αν υπάρχει με τη συγκεκριμένη πεντάδα).

Την εφαρμογή για το iphone και για macos  μπορώ να τις κάνω. Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι τη διασύνδεση τους μέσω ενός server.

Ερωτήματα:

1) Τι πρέπει να έχει ο server για να υποστηρίζει τα ερωτήματα που του θέλω? 

2) Σε τι μορφή πρέπει να του ανεβάσω τα δεδομένα για να μπορεί να επεξεργαστεί? (προφανώς αν ήταν αριθμοί είναι εύκολο αλλά αν είναι αντικείμενα μιας κλάσης που ορίζω εγώ?)

3) επιθυμητό θα ήταν να μπορούσα που και που (όταν θέλω εγώ, manually) να μπορώ να κάνω αναδιοργάνωση των δεδομένων στον server, αυτό πάλι πως θα το κάνω?

Ευχαριστώ, όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Γιατί ντε και καλά να ανεβάζεις μόνο τα αντικείμενα στον server; Γιατί δεν του ανεβάζεις και τον μέσο όρο αλλά και τις τιμές του καθενός (ας πούμε) ;

Θα μπορείς κάλλιστα να κάνεις "ερωτήσεις" στον server και αναδιοργάνωση και ό,τι θες με μία βάση που θα έχει καταχωρημένα τα αντικείμενά σου και τα δεδομένα για κάθε ένα από αυτό. 

Δημοσ.

Γιατί ντε και καλά να ανεβάζεις μόνο τα αντικείμενα στον server; Γιατί δεν του ανεβάζεις και τον μέσο όρο αλλά και τις τιμές του καθενός (ας πούμε) ;

Θα μπορείς κάλλιστα να κάνεις "ερωτήσεις" στον server και αναδιοργάνωση και ό,τι θες με μία βάση που θα έχει καταχωρημένα τα αντικείμενά σου και τα δεδομένα για κάθε ένα από αυτό. 

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση,

Ναι προφανώς αν ανέβαζα τα νούμερα δεν υπάρχει πρόβλημα... Στην πραγματικότητα  θέλω να μπορώ να ανεβάζω/κατεβάζω σύνθετα αντικείμενα αποτελούμενα από τύπους μεταβλητών που υπάρχουν μόνο στο os x και στο ios.  

Μήπως δεν γίνεται και πρέπει να το σκεφτώ διαφορετικά? 

Δημοσ.

Γενικά, η επικοινωνία με server γίνεται με XML ή JSON - εκεί μπορείς να έχεις και τα ερωτήματα.

Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο ο Server - απλά να κάνει την δουλειά σου – αλλά αφού θα τον διαχειρίζεσαι εσύ, τον φτιάχνεις όπως θέλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι οκ αλλά αυτά δεν θέλουν απλά δεδομένα που είναι γνωστά καθιερωμένα ( integers,floats, string, bool κτλπ..)? Πως θα μετατρέψω μια συνάρτηση γραμμένη σε os x  ωστε να μπορεί να την εκτελεί ο server?

φαντάσου μία συνάρτηση της μορφής 

(float) compareweirdobjects (WeirdClass object1, OtherWeirdClass object2){

// do sth weird 

// compare them

// export similarity to float

}

το συγκεκριμένο είναι γραμμένο σε os x αλλά ο server πως θα τα καταλάβει αυτά?

Δημοσ.

Το πρόβλημα, από ό,τι καταλαβαίνω, δεν είναι τα αντικείμενα αλλά οι λειτουργίες που θέλεις να κάνεις πάνω σε αυτά. 

Εάν είναι απλές λειτουργίες συγκρίσεων (ακόμα και πράξεις) τότε γιατί να τις κάνεις απευθείας πάνω στα αντικείμενα; 

Αυτό που λες έχει νόημα εάν θέλεις να παράγεις Objective-C αντικείμενα στον server και να τα στέλνεις. Βέβαια, και εκεί θα μπορούσες απλά να στέλνεις τα data (από τον server) για τα attributes και να κάνεις το αντικείμενο στην συσκευή. 

Το να δεθείς τόσο πολύ με την "αρχιτεκτονική" της Apple δεν μου φαίνεται και τόσο καλή επιλογή. Δεν υπάρχει η δυνατότητα τα δεδομένα που σε ενδιαφέρουν και πάνω τους εκτελείς πράξεις να τα στείλεις με "καθιερωμένες" μεταβλητές; 

Εάν, παρόλα αυτά, έχεις μία λογική που υλοποιείται μέσα στην κλάση σου από την οποία παράγεις αντικείμενα... τότε δες αυτό:

http://askubuntu.com/questions/328343/how-to-compile-build-and-run-objective-c-program-in-ubuntu-using-terminal

ή ψάξε (εάν δεν σε καλύψει το link) πως να τρέχεις objective-c code σε non apple μηχάνημα (π.χ. linux, μιας και φαντάζομαι ότι θα έχεις κανένα linux μηχάνημα με apache). 

Δημοσ.

Οκ νόμιζα οτι ίσως υπάρχει τρόπος, απλά πρέπει να το σκεφτώ με διαφορετικό τρόπο. Οι πράξεις δεν πρέπει να γίνουν στο κινητό επειδή είναι intense και θέλουν ισχύ από πίσω... Θα πρέπει να το υλοποιήσω διαφορετικά... 

Τι γλώσσα να προτιμήσω για float πράξεις και για γρήγορη διάσχυση δεδομένων σε μεγάλα σύνολα δεδομένων η php αργή είναι?
τα XML JSON έχουν μήπως κάποιο όριο μεγέθους? Γίνεται να είναι περίπου 200gb? 

Δημοσ.

Ποιος θα έχει 200Gb;

Δηλαδή θα στείλεις 200Gb από το κινητό ή προς το κινητό;

Για μεγάλα σύνολα δεδομένων θα προτιμούσα κάτι σε C, Objective-C ή κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα (π.χ. R).

Με την XML μπορείς να στέλνεις όνομα συνάρτησης και τις παραμέτρους χωρίς πρόβλημα... Ο server κάνει parse τα XML data και μετά τα χρησιμοποιεί χωρίς πρόβλημα.

Δες λίγο περισσότερο σχετικά με XML και θα το καταλάβεις...

Δημοσ.

Οκ νόμιζα οτι ίσως υπάρχει τρόπος, απλά πρέπει να το σκεφτώ με διαφορετικό τρόπο. Οι πράξεις δεν πρέπει να γίνουν στο κινητό επειδή είναι intense και θέλουν ισχύ από πίσω... Θα πρέπει να το υλοποιήσω διαφορετικά... 

Τι γλώσσα να προτιμήσω για float πράξεις και για γρήγορη διάσχυση δεδομένων σε μεγάλα σύνολα δεδομένων η php αργή είναι?

τα XML JSON έχουν μήπως κάποιο όριο μεγέθους? Γίνεται να είναι περίπου 200gb? 

Για float και για μεγάλου όγκου δεδομένων σκέψου και GPU programming. 

Από εκεί και πέρα, αναλόγως το field θα βρεις και framework. Νομίζω ότι θα είναι λίγο δύσκολο να βρεις GPU υλοποίηση και free... τα πιο πολλά είναι CPU based. Βέβαια, εάν δεν είναι time critical το task ή/και δεν είναι real time application, τότε νομίζω ότι και με CPU programming θα είσαι ΟΚ... αλλά εσύ ξέρεις. 

Φυσικά και δεν μιλάμε για PHP. 

Σχετικά με το JSON, δεν νομίζω ότι θα είναι το θέμα σου το όριο του αρχείου... αλλά το πως θα το προσπελάσεις. 

Γιατί ντε και καλά να τα έχεις όλα σε JSON; SQL ή NoSQL βάσεις δεν σου κάνουν; Με τόσο μεγάλο όγκο νομίζω ότι το I/O στο δίσκο θα είναι μεγάλο θέμα εάν δεν χρησιμοποιήσεις βάση. 

Την λύση που κάνεις compile και τρέχεις objective-c code σε linux μηχάνημα την είδες (στην έκανα παράθεση παραπάνω). 

Δημοσ.

Ποιος θα έχει 200Gb;

Δηλαδή θα στείλεις 200Gb από το κινητό ή προς το κινητό;

Για μεγάλα σύνολα δεδομένων θα προτιμούσα κάτι σε C, Objective-C ή κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα (π.χ. R).

Με την XML μπορείς να στέλνεις όνομα συνάρτησης και τις παραμέτρους χωρίς πρόβλημα... Ο server κάνει parse τα XML data και μετά τα χρησιμοποιεί χωρίς πρόβλημα.

Δες λίγο περισσότερο σχετικά με XML και θα το καταλάβεις...

Προφανώς δε θα χρειαστεί να στείλω τα 200gb στο iphone, και αυτό είναι το θέμα, η επεξεργασία να γίνεται στο server. και θα ψάχνει σε αυτά τα gb, (θα χρειαστεί να διασχύσει το πολύ 1gb αν κάνω καλή οργάνωση...) Τώρα την R τι την μπλέκουμε? ξέρω και matlab αλλά πρέπει να μπορώ να την χρησιμοποιήσω για εμπορικό σκοπό και δεν είναι "νόμιμο"...

Για float και για μεγάλου όγκου δεδομένων σκέψου και GPU programming. 

Από εκεί και πέρα, αναλόγως το field θα βρεις και framework. Νομίζω ότι θα είναι λίγο δύσκολο να βρεις GPU υλοποίηση και free... τα πιο πολλά είναι CPU based. Βέβαια, εάν δεν είναι time critical το task ή/και δεν είναι real time application, τότε νομίζω ότι και με CPU programming θα είσαι ΟΚ... αλλά εσύ ξέρεις. 

Φυσικά και δεν μιλάμε για PHP. 

Σχετικά με το JSON, δεν νομίζω ότι θα είναι το θέμα σου το όριο του αρχείου... αλλά το πως θα το προσπελάσεις. 

Γιατί ντε και καλά να τα έχεις όλα σε JSON; SQL ή NoSQL βάσεις δεν σου κάνουν; Με τόσο μεγάλο όγκο νομίζω ότι το I/O στο δίσκο θα είναι μεγάλο θέμα εάν δεν χρησιμοποιήσεις βάση. 

Την λύση που κάνεις compile και τρέχεις objective-c code σε linux μηχάνημα την είδες (στην έκανα παράθεση παραπάνω). 

GPU programming πολύ δύσκολα... εφόσον η php δεν ενδύκνειται, σε τί πρέπει να το φτιάξω με μπέρδεψες?

΄Οχι δεν είναι ανάγκη να είναι σε JSON. Οι βάσεις SQL ή NoSQL καλύτερες είναι?

όσο για το linux μηχάνημα όχι δεν έχω, αλλά ακόμη και να είχα και να μπορούσα να κάνω compile c objective κώδικα, δεν θα έπρεπε να υποστηρίζονται και τα frameworks της apple που χρησιμοποιώ για να περάσει το compile? ούτε server έχω αλλά αν χρειαστεί θα αγοράσω/φτιάξω, απλά δεν ξέρω τι χρειάζομαι...

Γενικά από σο καταλάβατε δεν ξέρω από ιντερνετικές τεχνολογίες, ούτε τις διαφορές μεταξύ τους. Αυτό προσπαθώ να μάθω στο παρόν νήμα... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...