rikos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Παίδες, "νέος", ημιάνεργος, με σπουδες ολιγον τι generic πανω στο μηχανηλίκι, χωρις ιδιαιτερες γνωσεις προγραμματισμου (γνωριζω αρκετα συμπαθητικα C). Το καλυτερο μου χαρτι αυτη την στιγμη, ειναι να υλοποιησω μια ιδεα που εχω μπας και δω μια ασπρη μερα. Αναλυτικοτερα θελω να φτιαξω μια εφαρμογη η οποια να τρεχει στον server, να παιρνει καποια input απο τον χρηστη μεσω καποιας φορμας, αφενως να τα επεξεργαζεται με καποιες μαθηματικες πραξεις τα αποτελεσματα των οποιων θα τα κανει output σε excel/word αρχεια και θα τα αποθηκευει στο προφιλ του χρηστη ή και θα τα στελνει πισω σε αυτον μεσω εμαιλ, αφετερου θα τρεχει ενα simulation το output του οποιου θα ειναι ενα βιντεο το οποιο επισης θα αποθηκευεται στο προφιλ του χρηστη και θα αποστελλεται στο εμαιλ του (εαν εκεινος το επιθυμει). Ενδεχομενως μελλοντικα ισως χρειαστει να φτιαχτουν και dwg ή dxf αρχεια. Σκεφτόμουν να εχω μια web language η οποια θα ειναι υπευθυνη για την ιστοσελιδα/φορμα και η οποια θα χρησιμοποιειται για την αλληλεπιδραση του χρηστη με την εφαρμογη και απο πισω να τρεχει κωδικας γραμμενος σε C. Με μια σχετικη περιηγηση στο διαδικτυο σε σχετικα φορουμ ειδα οτι κανεις δεν το προτεινει αυτο και οτι η καλυτερη λυση ειναι η καθολικη χρηση μιας γλωσσας οπως η php. Δεδομενης της ευκολιας εκμαθησης της συγκεκριμενης γλωσσας, πιστευετε οτι η θα με καλυψει στις απαιτησεις που ανεφερα παραπανω? Υπαρχει μηπως και καμια αλλη επιλογη? Βεβαια υπηρξε και η σκεψη να κυκλοφορησει η εφαρμογη σε καποιο cd με HASP keys αλλα θα με ξεσκισει η πειρατεια.
mad-proffessor Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Προχώρα με php (c είναι στην ουσία που δεν έχει pointers -όλες σχεδόν οι functions ίδιες ονομασίες έχουν)
defacer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δε δίνεις λεπτομέρειες αλλά γενικά μπορείς άνετα να το κάνεις either way. Ανάλογα τις λεπτομέρειες που λένε. Εφόσον μάλιστα φαίνεται να λες ότι θα υπάρχει σημαντικό background processing τότε πολύ άνετα παίζει να είναι καλύτερη λύση ο διαχωρισμός που προτείνεις. Στο front end τρέχει web γλώσσα κι από πίσω έχεις ένα work queue (ενδεικτικά δες Gearman, beanstalkd και ZeroMQ) που επεξεργάζεται τις υποβολές των χρηστών. Πολύ καλύτερο από το να τα κάνεις όλα σε PHP. @madprofessor: Η PHP τυχαίνει να έχει έναν ικανό αριθμό από string και I/O functions που έχουν τα ίδια ονόματα και λειτουργούν παρόμοια με τις αντίστοιχες στη C, και κάποια extensions είναι απλά plumbing για να μπορείς να καλείς τις αντίστοιχες functions της εκάστοτε C library, αλλά εκεί οι ομοιότητες σταματούν. Προσωπικά δε νομίζω ότι PHP και C έχουν σχέση στην ουσία, παρόλο που φαίνονται πολύ όμοιες στην επιφάνεια -- κι αυτό βέβαια μόνο αν αγνοήσεις το OO στην PHP, που σε σοβαρό project δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
mad-proffessor Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 @defacer σίγουρα έχεις δίκιο απλά το project που θέλει γίνεται με scripting -procedural- php δεν υπάρχει λόγος να μπει στα βαθεια του oo(θα χρειαστει τα βασικά για να γράψει σε excel). Το πολύ-πολύ που θα κανει να ανοίξει να γράψει κανα αρχείο (fopen), να χρησιμοποιήσει fgets,fputs,sprintf και την οικογένεια των mysql(ή pdo αν φοβάται για injections) functions κ μάλλον την ffmpeg για το βίντεο. Απο εκει κ πέρα θα μάθει το SESSION array και τα βασικά http verbs, νομίζω δεν υπάρχει λόγος να τον αγχώσουμε κ να τον αποτρέψουμε. Φιλικά
rikos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας. Βασικά αυτό που θα τρέχει στον server ειναι o ανα καποιο time slice (π.χ. 0.05sec) υπολογισμός ταχυτητας, επιταχυνσης και θέσης συγκεκριμένου πληθους οχημάτων (το πληθος το οριζει ο χρηστης) μεσω κινηματικων εξισωσεων, τα οποια θα παιρνουν επιβατες απο προεπιλεγμενα σημεια (τα οποια παλι θα οριζει ο χρηστης) στα οποια οι τελευταιοι θα φτανουν με κατανομες Poisson και ολα αυτα, απο τις αφιξεις των επιβατων μεχρι τις κινησεις των οχηματων θα φαινονται με animation. Φυσικα οι διαδρομες που θα επιλεγουν τα οχηματα ειναι εξαρτωμενες απο τις αφιξεις των επιβατων και αρα θα τρεχουν και αλλοι αλγοριθμοι απο πισω, επιλογης βελτιστης διαδρομης.Τα προηγουμενα γινονται με php? Μη ξεκινησω κατι το οποιο δω στην πορεια οτι θα με περιορισει πολυ. Και ναι mad-proffessor επεσες μεσα. Θελω το εργαλειο που θα χρησιμοποιείσω για την υλοποιηση της ιδεας μου να ειναι οσο το δυνατον πιο ευκολο. Προτιμω, οσο γινεται, να ξοδεψω την ορεξη μου και υπομονη μου για διαβασμα στην ευρεση καταλληλων αλγοριθμων παρα να σπαζοκεφαλιαζω μπροστα απο το pc για να μαθαινω ενα τονο απο προγραμματιστικες λεπτομερειες που θα μπορουσα να αποφυγω. Επισης ξεχασα να αναφερω οτι τα web forms που θα συμπληρωνει ο χρηστης εκτος απο πολυπληθη θα ειναι και μερικα περιπλοκα. Για παραδειγμα, σε καποια φαση ο χρηστης θα πρεπει να συμπληρωσει ενα πινακακι με αριθμο στηλων και σειρων ο οποιος θα μεγαλωνει δυναμικα ειτε πατωντας π.χ. tab για να αυξανεται ο αριθμος των στηλων, ειτε πατωντας enter για να αυξανεται ο αριθμος των σειρων. Φυσικα το καθε στοιχειο του πινακα που θα συμπληρωθει, θα αξιοποιηθει ως input στους προαναφερθεντες αλγοριθμους. Ευχαριστω προκαταβολικα για την απαντηση!
mad-proffessor Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Πίνακες,διαδρομές, κινήσεις, animation,γραφήματα για όλα αυτα χρειάζεσαι javascript βιβλιοθήκες(google maps,openlayers,jquery,dojo).Πόσο μάλλον αν θες να είναι κ interactive. Τώρα για εξειδικεύμενες εξισώσεις κ κατανομές Poisson ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις c αν το έχεις ήδη στο μυαλό σου (Όχι ότι δε γίνεται κ με javascript https://www.google.gr/search?q=Poisson+distribution+javascript&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=fKvCUrOnDuaz0QWB5IDwDw).
rikos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Η javascript απο οτι βλεπω ειναι client-side ενω η php server side. Aρα προτεινεις web forms και animation να εκτελουνται απο τον χρηστη ενω η ιδια η ιστοσελιδα, εμφανιση, login, καλαθι αγορων, παραγωγη φυλλων εξελ κτλ. θα γινονται με html,css,php. Σωστα καταλαβα? Η ανταλλαγη πληροφοριων μεταξυ javascript που τρεχει στον client και στον server φανταζομαι θα γινεται αυτοματα. Π.χ. οταν το animation θα ολοκληρωνεται τοτε θα μπορει να αποθηκευτει μαζι με ολες τους τις πληροφοριες στον σερβερ ετσι?
mad-proffessor Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Περίπου σωστα τα λες. Css είναι για τη εμφάνιση των περιέχομενων της html σελίδας, η ανταλλαγή πληροφοριών δε γίνεται αυτόματα όμως πρέπει να καλέσεις συναρτήσεις των εκαστοτε βιβλιοθηκών ή να στέλνεις δικά σου αντικείμενα json ή xml στο σερβερ με ajax κλήσεις και αυτά μέσω php θα αποθηκεύονται σε βάση δεδομένων. To animation κ αυτο θα το αποθηκεύεις σε ένα πεδίο πίνακα βασης δεομένων τύπoυ blob ή σε κάποιο directory του web server. Αυτα έτσι πολύ γενικά
rikos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 lol! Πωπωωω τελικα ειναι πιο δυσκολο απο οτι φανταζομουνα. Ενα τελευταιο, εαν συνδυαζα c# και ASP.NET δεν θα γλυτωνα τις AJAX κλησεις και την javascript? Μειωνεται ετσι καθολου η πολυπλοκοτητα?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Θα γλίτωνες JS αλλά πιθανώς να έπρεπε να μάθεις κάτι άλλο. Π.χ. εγώ συχνά χρησιμοποιώ JSF(Java Server Faces) που είναι server-side rendering τεχνολογία...αλλά το JSF έχει τη δική του πολυπλοκότητα. Άσε που πρέπει να γράφεις AJAX calls παντού. Μην πτοείσαι πάντως. Θα έλεγα κάτσε κατέβασε tutorials, videos κτλ για JavaScript να έχεις μια ιδέα και μετά μάθε μια βιβλιοθήκη όπως AngularJS (πάλι με tutorials κτλ).Η συγκεκριμένη κάνει πολλά "μαγικά" απο μόνη της και το AJAX κυριολεκτικά καλείται μόνο του. Σε αντίθεση με τις άλλες βιβλιοθήκες JS είναι καθαρά declarative οπότε γλιτώνεις να γράφεις συγκεκριμένο AJAX call κάθε φορά που γίνεται το οτιδήποτε. Οπότε τελικά γλιτώνεις αρκετή πολυπλοκότητα. Θέλει λίγη επιμονή, αλλά σε 2 βδομάδες συστηματικής μελέτης θα είσαι έτοιμος. 1
cyclo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 php, js, html, css είναι όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι. όσον αφορά το excel (ελπίζω ότι ισχύει το ίδιο για word) μπορείς να τα παράγεις δυναμικά και να μην χρειάζεται να τα αποθηκεύεις στο δίσκο. τώρα αν θέλεις πράγματι να τρέχεις κάποιο κώδικα κάθε 0.05s... εδώ ίσως να έχεις πρόβλημα. εξαταρτάται από το τι κώδικας θα τρέχει κάθε 0.05s. προσωπικά οτιδήποτε τρέχει συνέχεια και επαναλαμβάνεται περιοδικά με interval κάτω του 1m το φοβάμαι. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δες και το node.js αν θέλεις που είναι server side JavaScript, να μην έχεις να μάθεις και την PHP.
rikos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 php, js, html, css είναι όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι. όσον αφορά το excel (ελπίζω ότι ισχύει το ίδιο για word) μπορείς να τα παράγεις δυναμικά και να μην χρειάζεται να τα αποθηκεύεις στο δίσκο. τώρα αν θέλεις πράγματι να τρέχεις κάποιο κώδικα κάθε 0.05s... εδώ ίσως να έχεις πρόβλημα. εξαταρτάται από το τι κώδικας θα τρέχει κάθε 0.05s. προσωπικά οτιδήποτε τρέχει συνέχεια και επαναλαμβάνεται περιοδικά με interval κάτω του 1m το φοβάμαι. Υποτίθεται οι υπολογισμοι θα γινονται για να υπολογιζονται οι νεες θεσεις των αντικειμενων του βιντεο, οποτε θα πρεπει να προηγουνται καθε επομενου frame. Καθε 1/24 sec θα πρεπει να εχω στειλει στον client τα αποτελεσματα να τα επεξεργαστει η javascript και να ετοιμασει το επομενο frame. Επισης ο δυνητικος πελατης θα μπορει να ειναι στην αλλη μερια του κοσμου οποτε θα εχουμε ενα σχετικο delay και εκει.
παπι Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Υποτίθεται οι υπολογισμοι θα γινονται για να υπολογιζονται οι νεες θεσεις των αντικειμενων του βιντεο, οποτε θα πρεπει να προηγουνται καθε επομενου frame. Καθε 1/24 sec θα πρεπει να εχω στειλει στον client τα αποτελεσματα να τα επεξεργαστει η javascript και να ετοιμασει το επομενο frame. Επισης ο δυνητικος πελατης θα μπορει να ειναι στην αλλη μερια του κοσμου οποτε θα εχουμε ενα σχετικο delay και εκει. Αυτο το ξεχνας οπως ειναι. Δες κατι σε vector rendering + webgl πχ σα αυτο http://sketchtoy.com/57869281 1
rikos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Αυτο το ξεχνας οπως ειναι. Δες κατι σε vector rendering + webgl πχ σα αυτο http://sketchtoy.com/57869281 Thanks. http://sketchtoy.com/57869506 Βασικα μαλλον ηταν κουτη η ερωτηση μου. Θα φορτωσω τους αλγοριθμους κινησης στην javascript και end of story. Το πολυ πολυ να χρειαστει να στελνω πισω στο σερβερ τιποτα νουμερα για να κραταει τα στατιστικα του και να φτιαχνει τα εξελακια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα