Προς το περιεχόμενο

Τηλεόραση στο Mac

Simos805

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλη εφαρμογή για τηλεόραση μέσω δέκτη USB στο Mac εκτός από το Elgato EyeTV και δεν νομίζω να είναι συμβατό με το δέκτη της Crypto.

Καλύτερα να αγοράσεις ένα δέκτη USB που να περιλαμβάνει ήδη στο πακέτο του το EyeTV (πχ κάποιο από αυτά που βγάζει η ίδια η Elgato).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλη εφαρμογή για τηλεόραση μέσω δέκτη USB στο Mac εκτός από το Elgato EyeTV και δεν νομίζω να είναι συμβατό με το δέκτη της Crypto.

Καλύτερα να αγοράσεις ένα δέκτη USB που να περιλαμβάνει ήδη στο πακέτο του το EyeTV (πχ κάποιο από αυτά που βγάζει η ίδια η Elgato).

Περίεργο.. είχα διαβάσει παλιά ότι ένα από τα πλεονεκτήματα των Mac είναι ότι είναι συμβατά με όλα τα περιφερειακά... δηλαδή πρέπεθ τώρα να κάνω έξτρα έξοδα ενώ έχω δέκτη??

Περίεργο.. είχα διαβάσει παλιά ότι ένα από τα πλεονεκτήματα των Mac είναι ότι είναι συμβατά με όλα τα περιφερειακά... δηλαδή πρέπεθ τώρα να κάνω έξτρα έξοδα ενώ έχω δέκτη??

Δυστυχώς δεν είναι αλήθεια αυτό. Αγόρασα ένα usb καλωδιάκι που έδινε ethernet. Και ενώ έλεγε ο κατασκευαστής ότι είναι συμβατό με mac και μάλιστα out of the box δεν κατάφερα ποτέ να το δουλεψω με ένα macbook air. Σε ένα pc με win 7 με ένα windows update δούλεψε. Και όλα αυτά επειδή δεν έδωσα 40 ευρώ να πάρω το original και έδωσα 5.

δεν εχει σημασια τι εγραφε αυτος που διαβασες (σιγουρα δεν ηταν η ιδια η apple) αλλα τι γραφει η crypto στις προδιαγραφες τους προιοντος της.

Θα δουλέψει με windows. Δοκίμασε virtual, αλλιώς bootcamp.

Ναι έχω windows σε bootcamp αλλά σημασία έχει να βλέπω τηλεόραση στο OS X και παράλληλα να κάνω και ότι άλλο θέλω όχι να το γυρνάω κάθε φορά σε windows που τα έχω μόνο για games..

Για να δουλέψει ο δέκτης USB χρειάζεσαι 2 πράγματα:
  • Να αναγνωρίσει το λειτουργικό το δέκτη και να περάσει το σωστό driver (το Mac OS X δεν αναγνωρίζει από μόνο του όλες τις συσκευές, για τις περισσότερες χρειάζεσαι driver).
  • Να υπάρχει η κατάλληλη εφαρμογή που θα συνεργαστεί με τον ψηφιακό δέκτη για να προβάλει τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην οθόνη του Mac.
Εφ' όσον η Crypto δε δίνει κανένα από τα δύο, χρειάζεσαι διαφορετική λύση.

To αντιθετο συμβαινει στην πραγματικοτητα. Αν εχεις mac, τοτε εχει περιοριστει πολυ η ποικιλια των περιφερειακων που δουλευουν, πρεπει να ψαχνεις συχνα για drivers, δεν ειναι τοσο plug and play ωστε να το συνδεεις και να βρισκει μονο του τους απαραιτητους drivers κλπ.

Τελος, συχνα(οπως στην δικη σου περιπτωση) πρεπει να αγορασεις καινουρια περιφερειακα ωστε να ειναι συμβατα με το mac os x , που οπως θα δεις εχουν συχνα και τσιμπημενη τιμη. 

• Like 1

To αντιθετο συμβαινει στην πραγματικοτητα. Αν εχεις mac, τοτε εχει περιοριστει πολυ η ποικιλια των περιφερειακων που δουλευουν, πρεπει να ψαχνεις συχνα για drivers, δεν ειναι τοσο plug and play ωστε να το συνδεεις και να βρισκει μονο του τους απαραιτητους drivers κλπ.

Τελος, συχνα(οπως στην δικη σου περιπτωση) πρεπει να αγορασεις καινουρια περιφερειακα ωστε να ειναι συμβατα με το mac os x , που οπως θα δεις εχουν συχνα και τσιμπημενη τιμη. 

Αυτό με την τσιμπημένη τιμή πάλι... Δεν φτάνει που έδωσα 2800 ευρώ για να πάρω το mac πρέπει τώρα να δώσω κι άλλα για τα περιφερικά...!!

Ναι έχω windows σε bootcamp αλλά σημασία έχει να βλέπω τηλεόραση στο OS X και παράλληλα να κάνω και ότι άλλο θέλω όχι να το γυρνάω κάθε φορά σε windows που τα έχω μόνο για games..

Θα συνιστούσα να βάλεις VMware fusion και να τρέχεις το bootcamp virtual, για τις εφαρμογές και τις συσκευές που δεν υποστηρίζουν Mac. Έτσι θα γυρνάς μόνο για games στο bootcamp εκτός και δεν είναι τίποτα απαιτητικά και μπορούν να τρέξουν και σε virtual machine.

Αυτό με την τσιμπημένη τιμή πάλι... Δεν φτάνει που έδωσα 2800 ευρώ για να πάρω το mac πρέπει τώρα να δώσω κι άλλα για τα περιφερικά...!!

τι εννοεις; αλλο υπολογιστης αλλο περιφεριακο. και επετρεψε μου, δεν το εψαξες αρκετα πριν δωσεις 2800, οπως επισης αν δωσεις 2800, τα +40-60 για ενα συμβατο στικακι tv tuner  δεν ειναι διαφορα.

τι εννοεις; αλλο υπολογιστης αλλο περιφεριακο. και επετρεψε μου, δεν το εψαξες αρκετα πριν δωσεις 2800, οπως επισης αν δωσεις 2800, τα +40-60 για ενα συμβατο στικακι tv tuner  δεν ειναι διαφορα.

ναι το κομμάτι των περιφερειακών δεν το έψαξα διότι δεν με ενδιέφερε τόσο.. ήξερα ότι με εκτυπωτές δεν έχει πρόβλημα οπότε ντάξει.. αλλά από την άλλη κρίμα είναι εφόσον το έχω να μην υπάρχει driver και να πρέπει να δώσω παραπάνω λεφτά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

ναι το κομμάτι των περιφερειακών δεν το έψαξα διότι δεν με ενδιέφερε τόσο.. ήξερα ότι με εκτυπωτές δεν έχει πρόβλημα οπότε ντάξει.. αλλά από την άλλη κρίμα είναι εφόσον το έχω να μην υπάρχει driver και να πρέπει να δώσω παραπάνω λεφτά.

Simo Από τη στιγμή που η apple σου δίνει δίαυλο USB 3.0 ό,τι κυκλοφορεί στη γη με usb το μακ μπορεί να το παίξει..αρκεί ο κατασκευαστής του περιφερειακού να έκανε τη δουλειά που έπρεπε ώστε να δουλεύει το προιον του σε μακ..Αν κατάλαβα καλά έχεις crypto tv tuner ενα μαύρο μικρό,γιατί το έχω κ γω και το είχα πάρει 20ευρώ...Και τα τριπλάσια να έκανε δεν με ενδιαφέρει πλεον.Παράπονα στην crypto που δεν έβγαλε drivers κ software για macos ! δεν θα ψαχνει η apple ta 5.000.000 περιφερειακά που κυκλοφορούν,τα περιφερειακά πρέπει να είναι optimized για mac. Από κει και πέρα μην σε καίει τόσο που δεν δουλεύει...Σε λίγο καιρό αχρηστεύεται..Το tv tuner που εχεις είναι για αναλογική  tv και με την ψηφιακή σου είναι άχρηστο..Εκτός των άλλων η αξία του μηχανήματος σου δεν θα κριθεί από την crypto...αν ήθελες εξάλλου pc laptop με  windows δεν θα αγόραζες το ακριβότερο rmacbook της σειράς,ούτε θα έπαιζες παιχνίδια από bootcamp.Διαχώρισε τους λόγους που το αγόρασες,από τα θέλω που έχεις για έναν υπολογιστή..Σε όλα κάνουμε  συμβιβασμούς..Επιλέγεις windows και χάνεις τα πλεονεκτήματα των mac , ή επιλέγεις mac και χάνεις κάποιες δυνατότητες των windows..Δεν μπορούμε να έχουμε και την πίτα γεμάτη και το σκύλο χορτάτο...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...