Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας. Η σύνθεση του υπολογιστή μου είναι η εξής:

SSD: OCZ 120 GB Agility III

RAM:VENGEANCELP16GB(1600MHZ 8χ2) και Kingston Hyper X 8gb DDr3

σκληρός:samsung 1TB SPINPOINT F3 7200RPM 32MB

Tροφοδοτικό: Corsair Power Supply 650 W ATX 24 pin TX

Cpu: Intel Core i5 2500k

κάρτα γραφικών: VGA Saphire ATI HD6950 2gb DVI H

μητρική: P8z68-VPRO(asus)

οθόνη: dell u2311H UltraSharp 23"

Το θέμα είναι ότι κατά την επεξεργασία video (χρησιμοποιώ πολύ το after effects cs6 και γενικά τη σειρά της adobe) ο υπολογιστής κολλάει αρκετά και κάποιες φορές τρώει blue screen(μπορεί και 5-6 φορές την ημέρα αν κάνω μεγάλη χρήση). Θα ήθελα να μου πείτε αν υποψιάζεστε τι φταίει και αν κάποια αναβάθμιση θα διευκόλυνε την κατάσταση(ποσό 300-500 ευρώ)

Υ.Γ.: Ο ssd έχει 55 gb ελεύθερα αυτή τη στιγμή και τον περισσότερο χώρο τον πιάνουν αρχεία του after effects.(αποθηκεύω τα αρχεία και εγκαθιστώ τα προγράμματα στον δεύτερο σκληρό δίσκο)

Περιμένω τη βοήθειά σας! Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Στέλιοσ88
Δημοσ.

Φίλε μου κανε ένα mem test και τσέκαρε και τους δίσκους σου,επίσης αν έχεις το τελευταίο bios στην μητρική σου..

Ο υπολογιστής σου ναι μεν δεν είναι i7 που αυτή είναι μια αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις,αλλά τα blue screen υποδεικνύουν πρόβλημα και οχι δυνατότητες. Επίσης προσπάθησε να το δουλέψεις μόνο με το ενα set μνήμες γιατί μπορεί να δημιουργείται απο τα ανόμοια σετακια.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το reply. Έκανα το mem test με 0 errors. Tα ανόμοια σετάκια δεν νομίζω να είναι το πρόβλημα γιατί σήμερα μόλις, έβαλα τις νέες ραμ ( +16) και το πρόβλημα υπήρχε από παλιά. κατέβασα το cpuid hwmonitor. Ορίστε ένα screenshot από το pc χωρίς να τρέχει κανένα πρόγραμμα. http://postimg.org/image/6ok870i7l/  Συμπεραίνεις τίποτα από αυτό; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω; Όποιος άλλος μπορεί ας πει τη γνώμη του μήπως βοηθήσει.

Επίσης έκανα και fix all με το regcure pro(δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει) εικόνα μετά το fix all και επανακίνηση του υπολογιστή: http://postimg.org/image/f5y93pdk7/

Δημοσ.

Όχι δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα απο το screenshot πλην του ότι ίσως θα έπρεπε να είχες λίγο καλύτερες θερμοκρασίες αυτή την εποχή  σε idle αλλά φαντάζομαι οτι έχεις την μαμά ψήκτρα,αλλά και αυτό δεν συνδέεται με το πρόβλημα.

Αν είσαι εντάξει με το hardware και στο κάνει μόνο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τοτε υπάρχει άλλη μια λογική κατα πόσο το πρόγραμμα είναι ενημερωμένο,και επίσης συμβατό με την εγκατάσταση windows που και αυτά θα πρέπει να έχουν τις ανάλογες ενημερώσεις. δηλαδή να έχουν παράλληλες και σωστές ενημερώσεις.

Με λίγα λογία το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες,εμείς πιάνουμε τους πιο ενοχικούς,ακόμα και μη σωστοί drvs μητρικής μπορεί να είναι. και σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να πιάσεις το "νήμα" από την αρχή αποκλείοντας καταστάσεις για να καταλήξεις κάπου.

Περίμενε και κάποια άλλη γνώμη,και βλέπεις.Εγώ όντας αυτής της λογικής θα έκανα στήσιμο από την αρχή με σχολαστικότητα κ μεθοδικότητα παρατηρώντας πότε και υπό ποιες συνθήκες προκύπτει ..

Δημοσ.

Εμ είδες που δεν το έκανες σωστά! Θα κατεβασεις bootable memtest απο το memtest.org θα το περάσεις σε ένα στικακι και θα εκκινήσεις τον υπολογιστή απο αυτο. Θα το αφήσεις να τρέξει τουλάχιστον 5ωρες η μέχρι να βγαλει error η μνήμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...