Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ βρήκα από τις αγγελίες ένα model b. Όχι το +. Και χθες το βράδυ έπαιξα λίγο με το openelec.

Εντυπωσιαστηκα με τις λειτουργίες του και ότι το cec έπαιξε out of the box. Πολύ εύκολο να δώσεις στατική ip.

Λίγο αργό στα μενού χωρίς να είναι ενοχλητικό. Αργεί πολύ όταν κάνει update την library. Επίσης αν και έχει ψηκτρακια έπιανε καμιά 55αρια βαθμούς.

Σίγουρα θα πάρω το 2 για media center και αυτό θα το κάνω file server.

Δημοσ.

Χθες, αποφάσισα να βάλω κάποιο πρόγραμμα για να παρακολουθώ κυρίως θερμοκρασίες, συχνότητες στο raspberry.

Δοκίμασα το mrtg, αλλά δε μου άρεσε. Ήταν η ελαφρύτερη υλοποίηση αλλά θέλει να ασχοληθώ πάρα πολύ. Μετά έβαλα cacti, αλλά λόγω mysql και πολυπλοκότητας το έβγαλα. Τελικά βρήκα το monitorix που είναι αρκετά απλό αλλά και παραμετροποιήσιμο ταυτόχρονα.

http://www.monitorix.org/

image.jpg

image.png

image.png

image.png

Επίσης μετά από κάποια updates σταμάτησαν να παίζουν ορισμένα βίντεο στο kodi. Ειδικά από youtube, σχεδόν κανένα. Ενώ είχα ήχο το βίντεο δεν έπαιζε.

Ψάχνοντας βρήκα πως έπρεπε να προσθέσω στο /boot/config.txt το start_x=1 για να ενεργοποιηθούν η αναπαραγωγή κάποιοι codecs.

Βρήκα κι αυτό σχετικά αν και παλιά ανάρτηση (25/01/13)

Latest firmware has added a start_x.elf which includes extra (free) codecs.

It is built with video codecs: MJPEG, VP6, VP8, Ogg Theora, and audio codec: Ogg Vorbis.

(MJPEG has also been added to start.elf as it is very small)

These are all software GPU accelerated codecs (unlike the existing hardware accelerated codecs) and so are limited to SD resolutions, rather than HD.

http://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=29&t=19334&start=275

• Like 2
Δημοσ.

Θελω να παρω ενα pi για τον πατερα μου και να του περασω το pidora η rasbian και το θελω για πολυ απλη χρηση, internet μονο, facebook και youtube αντε και καμια σελιδα ακομα και καμια ταινια μεσω xbmc αξιζει? Γιατι δεν αξιζει να του παρω netbook η laptop....

Δημοσ.

Σίγουρα θα πάρεις το P2! Τα προηγούμενα Pi είναι αρκετά αργά! Youtube δε θα χεις θέμα, το epiphany παίζει html5 και είναι αρκετά γρήγορο στο σερφάρισμα! Internet και facebook εξαρτάται. Shockwave και flash εννοείται ΟΧΙ, οπότε θα χεις θέμα με αρκετά site και παιχνίδια... απλά δε θα παίζουν! <mourmoura>Αυτή η adobe είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στο ίντερνετ</mourmoura>.

Για xbmc κανένα πρόβλημα, ή θα αλλάζεις κάρτα micro sd με κάνα open elec ή θα κλείνεις το γραφικό περιβάλλον και θα ξεκινάς το kodi ή θα κάνεις επανεκκίνηση και θα επιλέγεις το λειτουργικό που θέλεις (το Pi2 το κάνει αυτό). Το Pi δεν αντικαθιστά ένα desktop! Ξεκάθαρα είναι ένα developer board που τυχαίνει να έχει μια καλή κοινότητα και να κάνει κι άλλα πράγματα! Μαζί με μνήμη, φτηνό κουτί, κάρτα sd και τροφοδοτικό (εάν δεν έχεις έναν φορτιστή κινητού 2A) θα φτάσεις στα 60 ευρώ. Βάλε οθόνη, πληκτρολόγια, ποντίκια και πάλι δε θα έχεις desktop!

Εάν κάνεις λίγη υπομονή, σήμερα περιμένω μια κάρτα micro sd για να δοκιμάσω το rasbian. Μέχρι τώρα είχα το open elec πάνω και δε δοκίμασα το desktop. Το raspiban θα γίνει πιο γρήγορο γιατί δουλεύουν πάνω στη διανομή να τη φέρουν στα μέτρα του Pi2. Αυτές τις μέρες θα δοκιμάσω κι εγώ να δω πως συμπεριφέρεται!

Κ.

Δημοσ.

Σίγουρα θα πάρεις το P2! Τα προηγούμενα Pi είναι αρκετά αργά! Youtube δε θα χεις θέμα, το epiphany παίζει html5 και είναι αρκετά γρήγορο στο σερφάρισμα! Internet και facebook εξαρτάται. Shockwave και flash εννοείται ΟΧΙ, οπότε θα χεις θέμα με αρκετά site και παιχνίδια... απλά δε θα παίζουν! <mourmoura>Αυτή η adobe είναι ό,τι χειρότερο έχει συμβεί στο ίντερνετ</mourmoura>.

Για xbmc κανένα πρόβλημα, ή θα αλλάζεις κάρτα micro sd με κάνα open elec ή θα κλείνεις το γραφικό περιβάλλον και θα ξεκινάς το kodi ή θα κάνεις επανεκκίνηση και θα επιλέγεις το λειτουργικό που θέλεις (το Pi2 το κάνει αυτό). Το Pi δεν αντικαθιστά ένα desktop! Ξεκάθαρα είναι ένα developer board που τυχαίνει να έχει μια καλή κοινότητα και να κάνει κι άλλα πράγματα! Μαζί με μνήμη, φτηνό κουτί, κάρτα sd και τροφοδοτικό (εάν δεν έχεις έναν φορτιστή κινητού 2A) θα φτάσεις στα 60 ευρώ. Βάλε οθόνη, πληκτρολόγια, ποντίκια και πάλι δε θα έχεις desktop!

Εάν κάνεις λίγη υπομονή, σήμερα περιμένω μια κάρτα micro sd για να δοκιμάσω το rasbian. Μέχρι τώρα είχα το open elec πάνω και δε δοκίμασα το desktop. Το raspiban θα γίνει πιο γρήγορο γιατί δουλεύουν πάνω στη διανομή να τη φέρουν στα μέτρα του Pi2. Αυτές τις μέρες θα δοκιμάσω κι εγώ να δω πως συμπεριφέρεται!

Κ.

Ναι το p2 λεω και εγω... :)

facebook και youtube και wikipedia τιποτα αλλο ουτε τα παιχνιδια του fb και οι σελιδες που κοιταει απο οτι εχω δει δεν περιεχουν flash κατι ενημερωτικα ειναι απλα site αντε να τρεχουν πολλα script απο πισω αλλα οχι κατι σπουδαιο.

Οθονη, πληκτρολογιο mouse υπαρχουν οποτε δεν εχω τετοιο κοστος οπως και πολλους φορτιστες... 

Πιστευω αξιζει για αυτη την χρηση που το θελει ο πατερας μου γιατι ειναι κατι πολυ απλο και δεν θελει πολλα πραγματα και πραγματικα το κοστος του Pi ειναι μηδαμινο...

Θα περιμενω να μου πεις εντυπωσεις απο το rasbian σε ευχαριστω...

Δημοσ.

Όπως έχω ξαναπεί θα αγοράσω σίγουρα το 2 μέσα στους επόμενους μήνες. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος με το model b που πήρα μεταχειρισμένο.

Θέλω όμως μία καλή ιδέα για ένα κουτί που να φιλοξενεί και τα δύο συν δίσκους συν πολύμπριζο. Όλο αυτό θα πρέπει να πάει στο έπιπλο της τηλεόρασης και όπως καταλαβαίνετε -για να μην φάω ξύλο- πρέπει να είναι όμορφο.

Ως τώρα 2 πράγματα έχω σκεφτεί. Ξύλινο κουτί με ανεμιστήρες ή κάποιο mini tower που θα πέσει μόντα.

Το ξύλινο κουτί είναι δύσκολο να γίνει γιατί δεν έχω εργαλεία.

Καμία άλλη ιδέα; Κάτι που να έχετε δει στο internet;

ΥΓ Η ιδέα μου ήρθε από αυτό το βίντεο. 

Δημοσ.

Όπως έχω ξαναπεί θα αγοράσω σίγουρα το 2 μέσα στους επόμενους μήνες. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος με το model b που πήρα μεταχειρισμένο.

Θέλω όμως μία καλή ιδέα για ένα κουτί που να φιλοξενεί και τα δύο συν δίσκους συν πολύμπριζο. Όλο αυτό θα πρέπει να πάει στο έπιπλο της τηλεόρασης και όπως καταλαβαίνετε -για να μην φάω ξύλο- πρέπει να είναι όμορφο.

Ως τώρα 2 πράγματα έχω σκεφτεί. Ξύλινο κουτί με ανεμιστήρες ή κάποιο mini tower που θα πέσει μόντα.

Το ξύλινο κουτί είναι δύσκολο να γίνει γιατί δεν έχω εργαλεία.

Καμία άλλη ιδέα; Κάτι που να έχετε δει στο internet;

ΥΓ Η ιδέα μου ήρθε από αυτό το βίντεο. 

Για το επιπλο της tv θα πηγαινε μαυρο plexiglass.... πιστευω ανετα μπορεις να βρεις οτι κομματι θες...

Μια ωραια υλοποιηση ειναι αυτη https://www.google.gr/search?q=black+plexiglass&client=opera&hs=gAc&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=DjflVLrCM8zxauqngfgJ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=954#imgdii=_&imgrc=tyAsMYfxM10uvM%253A%3BxOScVe_W4O1WiM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.elisanet.fi%252Fch%252FGX2ss_img.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.diyaudio.com%252Fforums%252Fchip-amps%252F79303-chip-amp-photo-gallery-243.html%3B800%3B400

Δημοσ.

Φτιάχνω ένα "hpc" βασισμένο σε R-Pi -->B<-- για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Αν ο οποιοσδήποτε δε χρειάζεται/ θέλει πια τον εξοπλισμό του ή μέρος αυτού,πχ sd cards, καλώδια δικτύου οτιδήποτε, ας στείλει ένα πμ με σύντομη περιγραφή και επιθυμητή τιμή.

Ευχαριστώ πολύ.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...