k_antoni Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 @jeep13 Δεν έχω έχω εμπειρία από την προηγούμενη έκδοση του OpenElec. Ωστόσο ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες η ταχύτητα βελτιώθηκε πάρα πολύ! Εκεί που καθυστερεί είναι όταν μπαίνει σε plugins που κάνουν streaming όπως το mashup, μέχρι να κατεβάσει εξώφυλα ή εικονίδια! Εκεί του βάζεις να κατεβάζει λίστες για να είναι πιο ομαλή η κύληση! Αναπαραγωγή αρχείων τοπικά δεν καταλαβαίνεις διαφορά από ακριβό media player! K. 1
mask2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Τελικά το εξέλιξες το θέμα με το Rpi. Εγώ πάντως την έχω καταβρεί από τότε που έστησα τον server στον παλιό laptop. Γενικά να μας ενημερώνεις γιατί κάποια στιγμή που θα μπορώ να πάρω ένα Rpi για να έχω να ασχολούμαι.
k_antoni Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 χαχαχαχαχα, ναι, μου αρέσει που σε αποθάρρυνα κιόλας τότε να πάρεις Pi :-P. Εγώ το χρησιμοποιώ μόνο σαν media player, μιας και τα αρχεία μου είναι σε NAS και σε έναν συμπληρωματικό file server. Δε μπορεί να αντικαταστήσει με τίποτα ένα HTPC, ωστόσο ανάλογο είναι και το κόστος! Δοκίμασα σήμερα 720p mkv με ασύρματο δίκτυο καθώς δεν είμαι στο δικό μου σπίτι και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!! Κανένα σπάσιμο, ελάχιστη καθυστέρηση στο buffering. Από συγκρίσεις διαβάζω ότι το openelec είναι καλύτερο από το rasbmc σε ταχύτητα στα μενού! Μπορεί τις επόμενες μέρες να δω και το steam streaming!! K. Υ.Γ: Κανένας φίλος που έχει κάνει το Pi Amiga 1200; :-P 1
chek2fire Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2014 Οταν βρω χρόνο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνω δλδ ένα stream machine το raspberry για steam games και θα το βάλω διπλα στην τηλεόραση.
k_antoni Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Αυτό είναι δυνατό πρότζεκτ. Είμαι περίεργος εαν μετα την εγκατάλειψη των x window ο wayland μπορεί να κάνει το pi τόσο λειτουργικό ώστε να αντικαταστήσει σε κάποιες εφαρμογές ενα PC. Δηλαδή εάν αναλάβει το ρεντερινγκ του γραφικού περιβάλλοντος η κάρτα γραφικών, τότε οι φυλλομετρητές δε θα ωφεληθούν απο την ταχύτητα;<br><br> Κουβεντούλα να γίνεται! Πάντως η κοινοτητα του pi είναι καταπληκτική Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2014 από k_antoni
user024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Έβαλα στο Pi στις ψύκτρες πάνω και οι θερμοκρασίες κατέβηκαν 5-6 βαθμούς σε αναπαραγωγή 720p (streaming από το Γερμανικό ZDF HD). Οι χύκτρες τελικά είναι αλουμινίου και είχαν αυτοκολητάκι πάνω για μπορέσουν να "κουμπώσουν". Δεν έβαλα ακόμα ανεμιστήρα, καθώς θέλω να δω στις επόμενες μέρες και με μεγαλύτερη θερμοκρασία δωματίου πως θα συμπεριφερθεί το Pi. Είχε δροσιά χθες Να γράψω και τη δική μου εμπειρία... Δοκίμασα να τοποθετήσω (απλά ακουμπήσω) μια ψύκτρα αλουμινίου που είχα βγάλει από μια χαλασμένη motherboard στον επεξεργαστή. Το pi είναι χωρίς κουτί. Όταν την έβγαλα, μέσα σε λίγη ώρα ανέβηκε η θερμοκρασία του επεξεργαστή γύρω στους 6-7 βαθμούς. Δεν κάνω overclocking. Είναι καλοκαίρι - ζέστη, είπα να δοκιμάσω να μη ζορίζω πολύ το μηχάνημα, αν μπορώ. -------- Συνεχίζω off-topic, για να ρωτήσω τη γνώμη σας: Περίπτωση Α: Raspberry-Pi με xbian, πάνω σε USB3 hub για ρεύμα και με σκεπτικό να επεκτείνω τις θύρες USB, πράγμα που δουλεύει αξιοπρεπώς. Κόβεται το ρεύμα, επανέρχεται και ξεκινάει να κάνει boot. Ανοίγει και την τηλεόραση, αλλά αυτό δε μας αφορά για την ερώτηση. Περίπτωση Β: Raspberry-Pi με Arch Linux, ρευματοδοτείται από USB θύρα ενός router. Κόβεται το ρεύμα, επανέρχεται και πέρνει ρεύμα, δεν μπορώ να συνδεθώ μέσω ssh όμως, ούτε φαίνεται να απαντάει σε ping. Αν αφαιρέσω την παροχή (USB) και ξαναδώσω ρεύμα, όλα ρόδινα. Θα με βόλευε πολύ να μπορώ να τρέχω ένα ή δυο scripts με το που έρχεται το ρεύμα που έχει διακοπεί, αλλά δε φαίνεται να γίνεται και δεν καταλαβαίνω γιατί, αφού με άλλο λειτουργικό τα πράγματα είναι καλύτερα. Θα μπορούσα να δοκιμάσω να αφήσω το Arch Linux και να χρησιμοποιώ το xbian, αλλά όταν καταφέρνω να λύνω τα προβλήματα, αντί να τα παρακάμπτω, το ευχαριστιέμαι περισσότερο... Καμμιά ιδέα;
chek2fire Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 δλδ κάνει reboot απλά βάλε κάποιο script κατα την επαναφορά. Μια άλλη λύση έιναι να πάρεις κάποιος ups της apc που έχει και πρόγραμμα διαχείερισης μέσω linux.
user024 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι κάνει, μιας και δε μπορώ να συνδεθώ μέσω ssh και το έχω χωρίς οθόνη κ.τ.λ. Ενδεχομένως να κάνει reboot/boot, αλλά να "χάνει" το δίκτυο. Ίσως να αποτυγχάνει και στην αρχικοποίηση άλλων στοιχείων. Πράγμα που δεν καταλαβαίνω, για να είμαι ειλικρινής, μιας και, λίγο - πολύ, φαντάζομαι, όταν βγάζω την τροφοδοσία ρεύματος και την ξαναβάζω, θα συμβαίνει το ίδιο με όταν κόβεται το ρεύμα και επανέρχεται. Δε μπορώ να φανταστώ τι είδους script εννοείς να βάλω στην επαναφορά/εκκίνηση. Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Όσο για ups, το σκεπτικό μου είναι το πώς μπορώ να δώσω λύση στο πρόβλημα της διακοπής τροφοδοσίας γενικώς. Είτε η διακοπή διαρκεί μισή ή μία ώρα (που φαντάζομαι πως θα διατηρούνταν η παροχή μέσω ups σε ένα router ή μόνο στο pi) είτε πολλές. (Π.χ. μια ολόκληρη μέρα.) Να μπορώ -για λόγου χάρη- να λαμβάνω ένα e-mail με την επιστροφή του ρεύματος, να ενημερώνω έναν ddns πάροχο για τη νέα μου IP, να ενεργοποιώ άλλες συσκευές με το etherwake π.χ. (WoL) κ.α.
chek2fire Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Ολα αυτά που λες δλδ το να λαμβάνεις email από το σύστημα ότι έπεσε το ρεύμα και επανέρχετε ή ότι άλλαξε η ip και οτιδήποτε άλλο γίνονται απλά θέλει αρκετό ψάξιμο για να τα κάνεις. Και στο λεώ γιατί έχω server σε linux αλλά custom από qnap και πάνω σε apc ups και όλα τα παραπάνω που αναφέρεις απλά τα κάνεις. Τώρα για να τα φτιάξεις μόνος σου θέλει αρκετό ψάξιμο.
user024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Έχεις δίκιο*. Αυτό για το οποίο ήθελα ιδέες είναι το τι μπορεί να φταίει για το ότι χάνω (τουλάχιστον) την μέσω δικτύου επικοινωνία μου με το pi κατά την επαναφορά τού ρεύματος στον χώρο, ενώ όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό όταν αφαιρώ και ξαναπροσθέτω την τροφοδοσία (USB). Επίσης, κάθε ιδέα για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα, είναι ευπρόσδεκτη. *Υποθέτω πως με bash scripts που θα χρησιμοποιούν τα inadyn, msmtp, etherwake (για παράδειγμα) και θα τρέχουν στην εκκίνηση του συστήματος, θα μπορούσα να βγάλω μια άκρη.
warlock9_0 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 logs δεν κρατάει πουθενά? προφανώς κάτι κολλάει πριν το δίκτυο
chek2fire Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Είσαι σίγουρος ότι επανέρχετε και έχει μπουτάρει κανονικά>?
capthookb Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Νομίζω το πρόβλημά σου έχει να κάνει με την τροφοδοσία του raspberry. Εμένα για πολύ καιρό και ενώ δούλευε κανονικά, ξαφνικά σταματούσε να λειτουργεί, να απαντά σε ping κτλ. Προσπαθούσα για καιρό να βρω τι φταίει χωρίς αποτέλεσμα, ώσπου μια μέρα τυχαία, ανακάλυψα πως το κόλημα συμβαίνει αφού ανοίξω ή κλείσω το πατζούρι του παραθύρου μου, που παίρνει ρεύμα από την ίδια γραμμή που έχω συνδέσει το τροφοδοτικό του raspberry. Πιθανά λοιπόν να μην επαρκεί το ρεύμα από τη usb θύρα του router σου, γιατί μετά από τη διακοπή ξεκινά και το router και το raspberry και ενδεχομένως να έχουν μεγάλη κατανάλωση και τα 2. Αργότερα και αφου το ρουτερ σου ξεκινήσει κανονικά, πιθανά το ρεύμα να επαρκεί και γι'αυτό αφού βάλεις και βγάλεις το usb καλώδιο ξεκινά κανονικά και το raspberry. Ούτως ή άλλως το router λογικά δεν έχει μεγάλο τροφοδοτικό, οι περισσότερες usb θύρες σε τετοιες υλοποιήσεις (όπως και στο raspberry) επιτρέπουν μόνο μέχρι 500mA ένταση ρεύματος να περάσει και στο raspberry θες τουλαχιστον 1000mA.
user024 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) @check2fire Δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Απλά τα LEDs βλέπω να ανάβουν. @capthookb Η τροφοδοσία είναι πάντα σοβαρό ενδεχόμενο. Θα δοκιμάσω να τροφοδοτώ το raspberry με φορτιστή κινητού από πολύμπριζο, να δίνει 1Α, και θα πορευτώ ανάλογα με τα αποτελέσματα. Άσχετα με αυτό όμως, είχα την εντύπωση πως με πάνω από 700mA παροχή, αν δεν έχεις τίποτα συνδεμένο στις USB θύρες, λειτουργεί χωρίς ζημιές στην SD κάρτα. Edit: Τελικά, όπως φάνηκε στην πράξη (τώρα, με τις "καλοκαιρινές" διακοπές της ΔΕΗ) και με άλλη παροχή, το ίδιο πρόβλημα εμφανίζει. Δοκίμασα να δω το journal με την εντολή journalctl -m*, αλλά δεν βρίσκω καταχωρίσεις για το υποτιθέμενο boot που κάνει με την επιστροφή του ρεύματος. Αρχίζω να σκέφτομαι και το ενδεχόμενο με τις διακοπές να έχει (δια)φθαρεί η κάρτα SD. Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, το πρόβλημα θα εμφανιζόταν συχνότερα. Αν κάποιος άλλος έχει arch linux σε pi, θα εκτιμούσα μια ενημέρωση για το αν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. *-m merge, για να δω και προηγούμενα boot, μιας και όταν μπορώ να συνδεθώ πια, δεν είμαι στο boot που παρουσιάζεται το πρόβλημα. Για τον ίδιο λόγο, δεν ωφελεί και το dmesg. Edit2: Όσον αφορά τον τρόπο για αυτά που περιέγραφα ότι θα ήθελα να κάνει το pi κατά την εκκίνηση, ψάχνοντας λίγο βρήκα τα εξής: Για mail μέσω cli, μια λύση είναι το msmpt. Χρειάζεται πρώτα η ρύθμιση του αρχείου ~/.msmtprc, αλλά κάνει τη δουλειά του. πληροφορίες:https://wiki.archlinux.org/index.php/msmtp Για Wake on LAN, υπάρχει το πρόγραμμα/εντολή wol. Έχει τη μορφή: wol MAC_ADDRESS_OF_TARGET_PC ήwol -p PORT -i INTERNAL_IP MACADDRESS_OF_TARGET_PC)πληροφορίες:https://wiki.archlinux.org/index.php/Wake-on-LAN Για ενημέρωση του DDNS με τη (νέα) IP: ddclient πληροφορίες: https://wiki.archlinux.org/index.php/Dynamic_DNS#ddclient Αυτά, για όποιον χρειαστεί κάτι από αυτά. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2014 από user024
sakisosf Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2014 Για steam streaming το χει δοκιμάσει κανείς;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα