Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα του insomnia και χρόνια πολλά!

Έδωσα τον κωδικό του wifi μου σε εναν γείτονα που ήρθε τώρα στις γιορτές για να έχει ιντερνετ απο το λαπτοπ και μου είπε οτι θα κάνει απλο browsing και οχι τίποτα ιδιαίτερο ωστε να τραβάει πολύ απο μενα. Οπότε υπέθεσα οτι δεν θα εχουμε πρόβλημα μιας και με τα κινητά οταν συνδεόνται 2-3 συσκευές δεν εχω θέμα.

Οταν επαιζα ομως σημερα online games (league of legends) είχα πολύ lag και έτρωγα disconect συχνά. Εκλεισα το λαπτοπ μετα και οταν ειδα το ρουτερ μου αναβόσβηνε σαν τρελο! Μονο οταν κατεβάζω torrents αναβοσβήνει τόσο γρήγορα. Οποτε λεω κατι παραπανω απο browsing κανει και μου τρώει ολη την ταχύτητα.

Τι μπορώ να κάνω? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να ρυθμίζει τις συνδεδεμένες συσκευές στο router μου και να βάλω στον φίλο μου ενα όριο (αρκετό για ιντερνετ) αλλά να μην μπορεί να τραβήξει παραπάνω ταχύτητα και μου δημιουργεί πρόβλημα? Θα ήθελα τη βοήθεια σας πάνω στο θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλές γιορτές σε όλους :)

Δημοσ.

μονο σε draytek και σε zyxel εχω δει τετοια ρυθμιση.κατα τα αλλα μερικα ρουτερ εχουν qos αλλα δεν αξιζει.αν στο ρουτερ μπορεις να μειωσεις την ενταση του ασυρματου τοτε καντο.επισης στο ασυρματο αν θες βαλε b mode αντι για g mode.ισως σας περιορισει ολους λιγακι αλλα να ειναι καλυτερα.αρκει εσυ που παιζεις Lol να εισαι με ethernet.αλλιως βαλε τιποτα εμποδια γυρω απο τον ρουτερ με σκοπο να πιανει πιο οριακα σημα αυτος.αφου δεν εχεις μυαλο ας παρει τωρα μην πω τι.

Δημοσ.

Πρόγραμμα μπορείς να βάλεις μόνο στον υπολογιστή του γείτονα, αλλά μπορεί ανα πάσα στιγμή να το κλείσει.

Αν ο router σου υποστηρίζει πολλαπλά ssid με περιορισμό στο download, μπορεί να λύσεις έτσι το πρόβλημα σου. Δυστυχώς δεν το υποστηρίζουν όλοι οι router. Ποιο router εχεις; 

Αν νομίζεις οτι ξέρει τι κάνει και ξεζουμίζει τη γράμμη εν γνώση του (downloads, torrents, etc) πες του ευγενικά να βάλει ορια.

Πάντως να ξέρεις οτι ακόμα κι αν βλέπεις ένα youtube video (θεωρείται απλό browsing) οι υψηλές αναλύσεις ξεζουμίζουν τη γραμμή

Δημοσ.

Το ρουτερ μου ειναι το sagem fast 2404 του οτε. Εχει ρύθμιση για την εμβέλεια (ή κατι τετοιο) και το εχω στο 100%. Ποσο να το κατεβάσω? στο 60-80% ειναι καλα ή πιο κατω? Τα σπιτια μας ειναι διπλα διπλα (2-3 τείχη μας χωρίζουν).

Αυτό με τα πολλαπλά sssid δεν ξερω αν γίνεται. Εχει καποιες αρκετές ρυθμίσεις στη σελίδα του ρουτερ μου αλλα τα περισσότερα μου είναι αγνωστα.

edit: τα b mode/ g mode τι είναι και ποια διαφορά θα εχω?

Δημοσ.

Το ρουτερ μου ειναι το sagem fast 2404 του οτε. Εχει ρύθμιση για την εμβέλεια (ή κατι τετοιο) και το εχω στο 100%. Ποσο να το κατεβάσω? στο 60-80% ειναι καλα ή πιο κατω? Τα σπιτια μας ειναι διπλα διπλα (2-3 τείχη μας χωρίζουν).

Αυτό με τα πολλαπλά sssid δεν ξερω αν γίνεται. Εχει καποιες αρκετές ρυθμίσεις στη σελίδα του ρουτερ μου αλλα τα περισσότερα μου είναι αγνωστα.

edit: τα b mode/ g mode τι είναι και ποια διαφορά θα εχω?

δοκιμασε να το ριξεις πχ στο 60 τις 100 και βλεπεις.

το b mode ειναι μεχρι 11 mbps ενω το g mode μεχρι 54.θεωρητικα με το b mode κοβεις τον αλλον στα 11mbps .μπορει και να μην δεις μεγαλη διαφορα αλλα δεν χανεις κατι.

τωρα για το sagem δεν περιμενω να εχει πολλα πραγματα για να ρυθμισεις ταχυτητες αλλα οκ

Δημοσ.

δοκιμασε να το ριξεις πχ στο 60 τις 100 και βλεπεις.

το b mode ειναι μεχρι 11 mbps ενω το g mode μεχρι 54.θεωρητικα με το b mode κοβεις τον αλλον στα 11mbps .μπορει και να μην δεις μεγαλη διαφορα αλλα δεν χανεις κατι.

τωρα για το sagem δεν περιμενω να εχει πολλα πραγματα για να ρυθμισεις ταχυτητες αλλα οκ

Νομίζω μεχρι 1,2 Mbps περιπου ειναι η ταχύτητα μου. Τοσο δείχνει στα downloads που κανω.

Εδω ειναι και φωτο απο το speedtest.

3195456734.png

είναι λογικό? Εχει διαφορά το Mbps με το Mb/s? Και εγω που εχω 24αρα σύνδεση εκεινο το 24 τι είναι?

Δημοσ.

Νομίζω μεχρι 1,2 Mbps περιπου ειναι η ταχύτητα μου. Τοσο δείχνει στα downloads που κανω.

Εδω ειναι και φωτο απο το speedtest.

3195456734.png

είναι λογικό? Εχει διαφορά το Mbps με το Mb/s? Και εγω που εχω 24αρα σύνδεση εκεινο το 24 τι είναι?

και στην εικονα που βλεπεις και στο wireless και στο 24 ολα ειναι megabits.

αν συγχρονιζεις στα 24 mbit Θα κατεβαζεις περιπου με 2,4-2,6 mbyte per second.το 802.11g ειναι 54 mbit. το 802.11b ειναι 11 mbits.οποτε αν τον ριξεις στα 11 Mbit εισαι και λογω απωλειων να χαμηλου σηματος (αμα ριξεις και το σημα ) να παιζει πιο χαμηλα.για αρχη μειωσε το σημα λιγακι στην ενταση.η ταχυτητα σου ειναι 1,2 mbyte MB oxi 1,2 Μb.γενικως με κεφαλαια παιζει το megabyte και με μικρα το megabit.

Δημοσ.

Στο 60% δεν είχε διαφορά. Το έριξα σήμερα στο 20% (πιο κάτω δεν πάει). Και πάλι τα ίδια. Το περίεργο είναι έβαλα ενα τορεντ να κατεβαίνει και είδα οτι πιάνει φουλ ταχύτητα ενω εκείνη τη στιγμή ηταν μέσα ο φίλος μου. Ενώ οταν έπαιξα LoL είχα πάλι disconects. Και δοκίμασα και ενα αλλο ακομη online game για να σιγουρευτώ οτι δεν φταίει ο σερβερ του LoL, και εκεί είχα disconects kai lags.

Γιατί συμβαίνει αυτό και μόνο στα παιχνίδια εχω πρόβλημα, ενω τα τορεντσ και το speedtest πιανει φουλ ταχύτητες?

Επίσης βάζω και μια φωτο απο τις ρυθμίσεις του ρουτερ μου μήπως και βοηθήσει κατι αν αλλάξω κάποια ρύθμιση απ'αυτές.

2f6552

http://prntscr.com/2f6552

(το transmit power το εχω στο 20%. η φωτο ειναι χθεσινή)

Δημοσ.

Μπορείς εσυ να συνδέεσαι ενσυρματα με το ρουτερ και να βάλεις περιορισμένη ταχύτητα σε όσους συνδέονται μέσω wifi μέσω virtual host.

Δημοσ.

Στο 60% δεν είχε διαφορά. Το έριξα σήμερα στο 20% (πιο κάτω δεν πάει). Και πάλι τα ίδια. Το περίεργο είναι έβαλα ενα τορεντ να κατεβαίνει και είδα οτι πιάνει φουλ ταχύτητα ενω εκείνη τη στιγμή ηταν μέσα ο φίλος μου. Ενώ οταν έπαιξα LoL είχα πάλι disconects. Και δοκίμασα και ενα αλλο ακομη online game για να σιγουρευτώ οτι δεν φταίει ο σερβερ του LoL, και εκεί είχα disconects kai lags.

Γιατί συμβαίνει αυτό και μόνο στα παιχνίδια εχω πρόβλημα, ενω τα τορεντσ και το speedtest πιανει φουλ ταχύτητες?

Επίσης βάζω και μια φωτο απο τις ρυθμίσεις του ρουτερ μου μήπως και βοηθήσει κατι αν αλλάξω κάποια ρύθμιση απ'αυτές.

2f6552

http://prntscr.com/2f6552

(το transmit power το εχω στο 20%. η φωτο ειναι χθεσινή)

δοκιμασε να ριξεις το 54 g rate.το κακο ειναι οτι εισαι και εσυ με ασυρματο οποτε πρεπει να βρεθει η χρηση τομη γιανα παιζεις και εσυ.κατω απο 10mbit βαλτο το g rate.και ριχνε το να δεις αν θα καταφερεις κατι.

επισης αν παιζεις παιχνιδια ζητα fast path απο τον παροχο.θα σου ριξει λιγο την ταχυτητα αλλα θα σου φτιαξει το ping.

το τορρεντ παιρνει full ταχυτητα γιατι ανοιγει παρα πολλα connections οποτε οτι αλλο και να κανεις το πιο πιθανο ειναι οτι αυτο θα παρει να το πω κατα καποιο τροπο το Priority.

εκτος αν ειχες πολυ χαμηλο σημα εσυ οποτε τα disconnects ηταν λογω του πολυ μικρου transmit power.εχουμε το κακο οτι εισαι και εσυ με wifi.εστω για λιγες μερες δεν μπορεις να ριξεις καλωδιο η να πας το ρουτερ σε αλλη πριζα ωστε να μπορεις να παξεις με καλωδιο?

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθάβω αυτό το θέμα γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα, όχι με τον γείτονα αλλά με την κόρη μου :D ! Υπάρχει κάποια νέα λύση??

Δημοσ.

κάποιο από τα παραπάνω δεν εφαρμόζει;

π.χ. netlimiter στον υπολογιστή της

router ποιο εχεις, μηπως παίρνει δευτερο ssid με κομμένη ταχυτητα

κλπ

Στα υποψη οτι πλέον browsing θεωρείται και το βλέπω υλικό σε youtube/facebook/κλπ το οποίο όμως ειναι ρουφήχτρα στα connections και το traffic

• Like 1
Δημοσ.

κάποιο από τα παραπάνω δεν εφαρμόζει;

π.χ. netlimiter στον υπολογιστή της

router ποιο εχεις, μηπως παίρνει δευτερο ssid με κομμένη ταχυτητα

κλπ

Στα υποψη οτι πλέον browsing θεωρείται και το βλέπω υλικό σε youtube/facebook/κλπ το οποίο όμως ειναι ρουφήχτρα στα connections και το traffic

Router του οτε, άρα δεν έχω πολλές επιλογές από εκεί..

Μπορείς εσυ να συνδέεσαι ενσυρματα με το ρουτερ και να βάλεις περιορισμένη ταχύτητα σε όσους συνδέονται μέσω wifi μέσω virtual host.

Τι εννοεί ο φίλος ???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...