Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλησπερα μου παιδια επειδη εχω φαει χοτρω κολλημα απο μικρος με την μουσικη αποφαφησα να γινω dj θα αρχισω απο το μηδεν και θα παω σκαλοπατι σκαλοπατι οπως με τους υπολογιστες που σπουδαζω τεχνικος η/υ και μου αρεσει ομως ο Dj δεν θελει σπουδη το ξερω αυτο θελει χρονο μερακι και τι αλλο ; Επισης θα ηθελα να γραφω και δικα μου τραγουδια και να πηγαινω σε συναυλιες να τα λεω ή σε παρτυ (ολοι μας ετσι δεν ξεκινησαμε ;) Λοιπον πειτε μου τι χρειαζομαι για ολα αυτα τα πραγματα καθε αρχη και δυσκολη το ξερω αλλα απο καπου πρεπει να ξεκινησω απο καπου πρεπει να μαθω σωστα ;

Περιμενω τις απαντησεις σας και σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Αντι να ξεκινησεις να γραφεις μουσικη, ειναι προτιμοτερο να ξεκινησεις να γραφεις ελληνικα.

Γιατι το λες αυτο φιλε μου ;

Δημοσ.

Γίνεις music producer ? .κατεβάσε το fl studio για dj virtual dj lol πιο πολύ έμενα νου αρέσει να φτιαχνω μουσική *)

music producer τι συμενει ; κανε μια μεταφραση στην γλωσσα μας για να καταλαβω.

Δημοσ.

music producer τι συμενει ; κανε μια μεταφραση στην γλωσσα μας για να καταλαβω.

Στη γλώσσα μας θα μπορούσε θεωρητικά να αποδοθεί ως "μουσικός παραγωγός". Στην πράξη όμως, επειδή ζούμε στη χώρα του "ό,τι δηλώσεις, είσαι", κάθε άσχετο παρτάλι μπορεί να το παίξει "producer". Έτσι, οποιοσδήποτε με αρκετό τουπέ, κονέ και πρόσβαση σε ένα studio, είναι δυνατόν να αυτοπροσδιοριστεί ως τέτοιος.

Για να το κάνουμε λίγο περισσότερο σαφές, ο producer αναλαμβάνει την "καλλιτεχνική επιμέλεια" μιας παραγωγής. Μπορεί π.χ. να ασχολείται με την ενορχήστρωση ενός κομματιού και να κατευθύνει τον ηχολήπτη/μηχανικό, έτσι ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Φαντάσου τον producer ως "σκηνοθέτη" μιας Μουσικής παραγωγής.

Στην ηλεκτρονική μουσική, λόγω του τρόπου με τον οποίο αυτή δημιουργείται, ο μουσικός συχνά αναλαμβάνει και τους ρόλους του παραγωγού και μηχανικού.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον φιλε μου!Αρχικα θελω να μας πει τι ποσο μπορεις να διαθεσεις για τον απαραιτητο εξοπλισμο και τι απο τα 2 θες να γινεις?

Dj (Παιζεις μουσικη σε κλαμπακια)

Μουσικος Παραγωγος (Φτιαχνεις Κομματια)

Διαλεξε και συνεχιζουμε!

Δημοσ.

Λοιπον φιλε μου!Αρχικα θελω να μας πει τι ποσο μπορεις να διαθεσεις για τον απαραιτητο εξοπλισμο και τι απο τα 2 θες να γινεις?

Dj (Παιζεις μουσικη σε κλαμπακια)

Μουσικος Παραγωγος (Φτιαχνεις Κομματια)

Διαλεξε και συνεχιζουμε!

Καλημερα φιλε μου πες μου ποσο πανε αυτα πανω κατω ως τα 500 ευρω ; Θα ηθελα να γινω και τα δυο (αν γινεται.)

Δημοσ.

Υποθέτω σε ενδιαφέρει το ψηφιακό κομμάτι και όχι το κλασσικό αναλογικό βινύλιο. Για ψηφιακό DJing η κλίμακα είναι τεράστια...με ένα unit controller να ξεκινά από 100 euro (πχ Hercules) μέχρι 1000 ευρώ (Pioneer SSX/Native Instruments). 

To μόνο εύκολο πάντως στις μέρες μας είναι να γίνεις DJ, η πληθώρα προιόντων/προγραμμάτων/μουσικής είναι τεράστια σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες...εγώ πχ όταν ξεκίνησα σαν χόμπι το 1993 τα μηχανήματα ήταν πανάκριβα και η μουσική περιορισμένη στο φορμά των 12ιντσων...για ένα set up 2 πικάπ Technics SL1200 και ένα δικάναλο mixer το budget άγγιζε τις 500.000 δρχ...και φυσικά δεν υπήρχε δυνατότητα sync button για μιξάρισμα:-)

• Like 4
Δημοσ.

Καλημερα φιλε μου πες μου ποσο πανε αυτα πανω κατω ως τα 500 ευρω ; Θα ηθελα να γινω και τα δυο (αν γινεται

Για Djing θα χρειαστεις ενα midi controller ,μια καρτα ηχου ακουστικα κλειστου τυπου και βεβεαιως ηχεια!

Για μουσικος παραγωγος θα χρειαστεις παλι ena midi controller αλλα για μουσικη παραγωγη , ακοστικα ηχεια καρτα ηχου και ορεξη!

Υποθέτω σε ενδιαφέρει το ψηφιακό κομμάτι και όχι το κλασσικό αναλογικό βινύλιο. Για ψηφιακό DJing η κλίμακα είναι τεράστια...με ένα unit controller να ξεκινά από 100 euro (πχ Hercules) μέχρι 1000 ευρώ (Pioneer SSX/Native Instruments). 

To μόνο εύκολο πάντως στις μέρες μας είναι να γίνεις DJ, η πληθώρα προιόντων/προγραμμάτων/μουσικής είναι τεράστια σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες...εγώ πχ όταν ξεκίνησα σαν χόμπι το 1993 τα μηχανήματα ήταν πανάκριβα και η μουσική περιορισμένη στο φορμά των 12ιντσων...για ένα set up 2 πικάπ Technics SL1200 και ένα δικάναλο mixer το budget άγγιζε τις 500.000 δρχ...και φυσικά δεν υπήρχε δυνατότητα sync button για μιξάρισμα :-)

Old School bitches και τα μυαλα στα καγκελα!

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να μάθεις κάποιο μουσικό όργανο αντί για τα δυο που αναφέρεις. Και αφού σου αρέσει η ηλεκτρονική μουσική μάθε πιάνο ή αρμόνιο που είναι κάτι το οποίο θα σου χρησιμεύσει (πέραν τον κλασικών γνώσεων). Από εκεί και πέρα βλέπεις τη σου αρέσει περισσότερο από τα δύο θες και με λίγο παραπάνω ψάξιμο θα δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα.

Δημοσ.

Η κλίμακα δεν σταματάει στους Allen and Heath controllers?

/offtopic/

Για πολλές άλλες μουφό-DJ εταιρείες, η κλίμακα θα έπρεπε να ξεκινούσε από την A&H.

Το standard το έχει θέσει η εν λόγω εταιρεία. Το παραπέρα-παραπάνω δεν το έκανε, ακόμη, καμία.

/ontopic/

Go vinyl, TC.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον συμφωνούμε αν και δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις.

In other news

Πιστεύω οτι δεν προκειται να βρει κάποιος καλύτερη σχέση απόδοσης τιμής απο έναν μεταχειρισμένο behringer ddm400.

Προσωπική άποψη πάντα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...