Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην κοινοτητα.

Λοιπον,Οταν ανοιγω το pc βγαζει σφαλμα hard disk error.

Εφτιαξα ενα live cd hd sentinel. Παω hard disk tools > hard disk sentinel και μου βγαζει για τον δισκο σε πρασινο πλαισιο 100% health.

Στο hd regenerator μου βγαζει no drives found :/

Παω λοιπον στο Seagate tools και στα test εχει αποτελεσμα Passed.

Oταν το βαζω να μπει σε περιβαλλον xp (Windows xp mini ) φορτωνει την μπαρα windows για λιγο και μετα μπλε οθονη.

Τι αλλο πρεπει να κανω;; Θελω εστω να μπω να σωσω οτι χρειαζομαι. Εφτιαξα και live usb linux αλλα δεν με αφηνει να ανοιξω τον σκληρο δισκο

Δημοσ.

Τον εβαλα και σε αλλο pc. Εκει μου εμφανιζε την μαυρη οθονη με τις επιλογες Εκκινηση με γραμμη εντολων , εκκινηση σε ασφαλη λειτουργεια , εκκινηση με τις τελευταιες ρυθμησεις που λειτουργησαν κτλπ αλλα οτι και να επιλεξω φορτωνει για 2 sec την μπαρα windows και μετα κανει επανεκινηση . .

Δημοσ.

Ναι με αλλα καλωδια. Κατα καιρους ειχα θεμα και δεν τον εντοπιζε οταν ανοιγα το pc. Το εκλεινα κουναγα καλωδιο ρευματος και μητρικης και επερνε μπρος. Τωρα δεν πρεπει να παιζει θεμα connection. Και σε safe mode κανει επανεκινηση αφου φορτωσει 2 δευτερα η μπαρα windows.

Το καλο ειναι οτι δειχνει να τον αναγνωριζει στο bios και στο live cd. Δεν τον εχω χασει τελειως.

Η τελευταια κινηση που εχει μεινει ειναι να εγκαταστησω τα xp χωρις φορματ. Δλδ θα τα ξανα περασω απλα με την ελπιδα να μου δημιουργησει εναν φακελο 'Old windows ' και μεσα να εχει τα παλια μου δεδομενα.

Αλλα περινενω μηπως και βρεθει αλλη λυση.

Δημοσ.

Μια άλλη πιθανότητα (πέρα από το πιο συνηθισμένο -όντας ζήτημα "connection" όπως είπες- του να τρέχει κάτι είτε με το τροφοδοτικό είτε με τα καλώδια/βύσματα σύνδεσης που έρχονται από αυτό) είναι να έχει θέμα το μοτέρ του δίσκου (το οποίο σημαίνει ότι "δεν τον έχεις και τόσο" τον δίσκο, τελικά...: Αν το θέμα σου είναι περισσότερο τα περιεχόμενα αρχεία παρά το μέσο καθ' εαυτό, τότε ναι μεν αυτά "δεν τα έχεις χάσει", ΑΛΛΑ η μόνη σίγουρη περίπτωση -αν συνεχίσει να μην διαβάζεται ο δίσκος από λειτουργικά- για να τα ξαναέχεις είναι να απευθυνθείς σε εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης -και όχι σε μπακάλικα τύπου "κάνουμε ανακτήσεις", τα οποία άλλωστε καν τον εξοπλισμό δεν έχουν για το είδος της επέμβασης που χρειάζεται- πληρώνοντας, τελικώς, εκατοντάδες €. Χαλαρά ξεπερνώντας το μισό χιλιάρικο*...).

Στο HDS, σίγουρα έχεις επιλεγμένο τον εν λόγω δίσκο και δίνει 100% "υγεία"; Αν υπάρχουν κι άλλοι στο μηχάνημα, μήπως αφορά κάποιον άλλον; (...όχι ότι το κόβω βέβαια - μάλλον είναι ο μοναδικός δίσκος του μηχανήματος, κρίνοντας από αυτά που γράφεις).

(...η "επανεγκατάσταση" που λες, μια κουβέντα είναι...Άσε που το πιο ουσιαστικό είναι να υπάρχει πρόσβαση στον δίσκο, "για να πάρεις ό,τι χρειάζεσαι" - και αυτό θα γινόταν με σαφώς ευκολότερο/σωστότερο τρόπο, μέσα από το άλλο μηχάνημα που λες ότι τον σύνδεσες)

Πάντως το "περιμένω μήπως και", πολύ σοφό (όπως και το λοιπό ποστ που βγάζει "εμπειρία"). ΠΟΤΕ βιαστικές κινήσεις.

Προσυπογράφω...

*...που σημαίνει, ποτέ πια μην ξαναφήσεις να περάσει καιρός για να πάρεις αντίγραφα των πιο σημαντικών από τα αρχεία σου.

[Δίσκο για να κάνεις την δουλειά σου (να βάλεις λειτουργικό), έχεις διαθέσιμο/μπορείς να βρεις/αγοράσεις έστω, αν χρειαστείς;

(...κι ένα τελευταίο : μάρκα/μοντέλο του περί ου ο λόγος δίσκου; )]

Δημοσ.

Kαι γω το φοβαμαι οτι μπορει να φτασω σε σημειο να χρειαστει τεχνικο για να ανακτησει δεδομενα απο τον δισκο, μιας και ισως να εχει χαλασει σαν εργαλειο και να θελει ανοιγμα. Αλλα επειδη και εγω ακουω κατι για 300 και 400 ευρω φυσικα δεν προκειται να προχωρησω σε κατι τετοιο.

Πραγματι επρεπε να παιρνω πιο συχνα back up μιας και εχω εξωτερικο σκληρο για αυτον τον λογο.

Θα τον ξανα βαλω σε ενα αλλο pc για μια τελευταια προσπαθεια και μετα δοκιμαζω να κανω εγκατασταση των windows ξανα. Αν και φοβαμαι οτι οταν θα θελει να διαλεξω δισκο για να γινει εγκατασταση δεν θα μου τον αναγνωριζει :/

Y.Γ Ωραια υπογραφη washcloud :-D

Δημοσ.

Πρώτη φορά σχολιάζει γυναίκα θετικά την υπογραφή (...δεν εννοώ ότι μέχρι τώρα έχω δεχτεί αρνητικά σχόλια από γυναίκες, αλλά απλά το τονίζω...).

(...μένει τώρα να μου πει την άποψή του κι ένας υπολογιστής...)

Δύο επισημάνσεις : όπως ήδη ρώτησα,

α) μοντέλο δίσκου;

β) αν τελικά καπούτεψε ο δίσκος, έχεις/μπορείς να έχεις άλλον να κάνεις την δουλειά σου;

Όσο για το μπακάπ, απλά κάνε το συνήθεια με το που δημιουργείς κάποιο "σημαντικό αρχείο" (πχ περνάς φωτογραφίες/βίντεο από κάμερα - κατεβάζεις μια "σπάνια" ταινία/σειρά - φτιάχνεις κάτι σε Word, Excel κτλκτλ) να παίρνεις ΑΜΕΣΑ αντίγραφα...

Όχι "καλά μωρέ, παίρνω αύριο, δε χάλασε κι ο κόσμος", όχι "από βδομάδα", όχι "κάτσε να μαζευτούνε μερικά".

Στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σημαντικά έστω, αυτά που θεωρείς αναντικατάστατα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...