Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα,

μαζεύω οικογενειακές στιγμές και τις κάνω βίντεο. Η διαδικασία που ακολουθώ ως τώρα είναι η εξής.

-Επεξεργάζομαι τα standard definition βίντεο μου στο pinnacle studio 15. Προσθέτω menus, τίτλους κτλ.

-Φτιάχνω ένα DVD. Στη συνέχεια μετατρέπω αυτό το DVD σε .iso image και έτσι το παίζω στο WD media TV live που έχω. Με αυτόν τον τρόπο έχω ένα .iso αρχείο αναγνωρίσιμο από το WD, όπου τα menus δουλεύουν μια χαρά.

Όλα καλά ως εδώ. Πρόσφατα όμως άρχισα να τραβάω σε full HD. Ακολουθώ την ίδια διαδικασία, περνάω δηλαδή όλα τα βίντεο στο Studio 15 και προσθέτω menus. Εδώ ζορίζομαι.

Το studio 15 μου δίνει την επιλογή να μετατρέψω το project μου σε HD Disc και σε Blu-ray Disc. To κάνω αυτό, κατόπιν μετατρέπω το βίντεο σε .iso, το player το βλέπει κανονικά και παίζει το βίντεο, αλλά τα menus δεν εμφανίζονται.

Και τώρα οι ερωτήσεις:

-Μπορεί το Studio 15 να δημιουργήσει HD .iso files, όπου να λειτουργούν τα menus κανονικά;

-Υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας (δωρεάν) που να δημιουργεί ένα HD αρχείο, όπου να παίζει από τα media players και να menus του να δουλεύουν κανονικά;

Δημοσ.

Κάνω την ίδια επεξεργασία τόσο σε υλικό που έχω μετατρέψει από βιντεοκασέτες όσο και σε υλικό full HD αλλά με την ομάδα προγραμμάτων της Adobe CS6 (Premiere Pro, AE, Encore, Photoshop).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το υλικό περνάει στο Encore από το οποίο έχω επιλογές εξαγωγής είτε σε DVD είτε σε BD. Από τότε που ξεκίνησα δουλεύω σε BD (σπανίως βγάζω σε DVD, όταν το υλικό προορίζεται για άτομο που δεν έχει BD player). Στην επιλογή για BD το υλικό βγαίνει είτε σε iso είτε σε File, με αντίστοιχες παραμέτρους ως προς την ποιότητα. Δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα ανάλογα με τα δικά σου, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξεις πρόγραμμα που το έχεις μάθει 

Δημοσ.

Αυτό το τελευταίο που λες είναι το δύσκολο, άντε να κάτσω τώρα να μάθω άλλο πρόγραμμα από την αρχή.

Η λύση που δοκίμασα είναι να χρησιμοποιήσω το movie maker των Windows.Απλούστατο, γρήγορο, το μόνο που δεν κάνει (νομίζω) είναι να δημιουργεί μενού.Μικρό το κακό, εκεί που θα είχα ένα αρχείο με πέντε ενότητες πχ., θα έχω πλέον πέντε αρχεία.Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...