rounsmith Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Πήγα σε καινούριο σπίτι , και μιας που μετακόμισα και έχουμε παντού ethernet μπρίζες , είπα να φτιάξω και εγώ έναν μικρό Server για να κατεβάζω 24/7 και να διαμοιράζω τα αρχεία σε όλο το σπίτι (Pc , laptop , tablet, και σε ένα μικρό media player στην τηλεόραση!). Και έτσι είπα να αγοράσω ένα Raspberry pi , μιας και οι ανάγκες μου δεν είναι και πολύ μεγάλες. Το θέμα μου είναι τώρα ότι φοβάμαι την sd card μην "πεθάνει" αφού το raspberry pi θα είναι ανοιχτό 24/7. Θα κόψω τα logs και θα προσπαθήσω να κόψω τα writes. Οτιδήποτε εγκαταστήσω θα το βάλω να διαβάζεται και τα downloads π.χ. θα τα βάλω στον εξωτερικό δίσκο. Τι άλλο πρέπει να προσέξω ώστε να μην την πατήσω σε σύντομο χρονικό διάστημα? Υ.Γ. Όλα τα configurations κ.λ.π. θα τα κάνω backup στον εξωτερικό δίσκο κάθε μέρα με cron job. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Εγω το λειτουργώ το pi εδω και 5 μήνες συνέχεια και δεν εχει πάθει τιποτα η sdcard , οπως ειπες και εσυ ομως για τα αρχεία εχω εξωτερικό δίσκο για να μην ζορίζεται η sd και εκτος αυτου ειναι και μικρή , μονο για το λειτουργικό ειναι δηλαδή και τα αρχεία συστήματος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rounsmith Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Ωραία , τότε θα αρχίσω να στήνω configurations κ.λ.π και ο θεός βοηθός! Θα φτιάξω και ένα μικρό custom case για το raspberry Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Εγω στο δίκο μου pi οπου εχει chip (μνήμη / επεξεργαστή) έβαλα και ψυκτράκια για καλύτερη ψύξη , εσυ μπορεις να βάλεις και ανεμιστηράκι αν θέλεις να ειναι πιο δροσερό , κουτάκι ειχα παρει απο το ebay. Κοιτα σε εμενα μεχρι στιγμής δεν μασάει αλλα να σου πω και το αλλο σε ενα φίλο που το χρησιμοποιούσε και αυτος 24 ώρες συνέχεια του κάηκε η ethernet Εγω εχω το πρώτο μοντέλο με τα 256mb αν το αγόρασες τώρα φαντάζομαι θα εχεις το καινούργιο με τα 512mb ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rounsmith Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Ναι το καινούριο με τα 512mb. Ε πιστεύω να μην καεί η ethernet λολ. Απλά θα πάρω αυτό προς το παρών και όταν βγει το cubietruck στην αγορά την ελληνική θα τσιμπήσω αυτό και το pi θα γίνει media center με xbmc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Παιδιά υπάρχει και το beagleboard http://beagleboard.org/products/beaglebone%20black Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cyberrobot Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 και εγώ το έχω σαν κατεβαστήρι και δεν έχει πάθει τίποτα μέχρι στιγμής... Ντάξει δεν κατεβάζει όλη την ώρα αλλά δεν εχω παράπονο. Οι μόνες ρυθμίσεις που έχω κάνει είναι να μειώσω τις συνδέσεις και να περιορίσω την ταχύτητα για να μην μπουκώνει και να μπορούν οι υπόλοιποι να σερφάρουν άνετα. Είχα δοκιμάσει να το κάνω και printer server αλλα δυστυχώς δεν μπόρεσε να βρει τον hp 1102 δεν ασχολήθηκα και πολύ, στην συνέχεια έστησα έναν git server αλλά το web interface θέλει λίγη δουλίτσα ακόμη... και γενικά το χρησιμοποιώ για να ξυπνάω τα μηχανάκια μου άμα είμαι μακριά. Γενικά έχει πολλές δυνατότητες το σκασμένο... Η συμβουλή μου είναι να μην το φτάνεις στα όρια του στα κατεβάσματα γτ θα κρασάρει... περίμενε λίγο παραπάνω ούτως ή άλλως δεν καίει τίποτα. Υ.Γ. προφανώς τα δεδομένα σε εξωτερικό δίσκο με δική του τροφοδοσία γιατί λύσεις τύπου WD passport δεν μπορεί να τις σηκώσει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Παιδιά υπάρχει και το beagleboard http://beagleboard.org/products/beaglebone%20black Το BBB δεν λέει και πολλά συγκρινόμενο με το Rasp... Το Cubie όμως νομίζω το χτυπάει άνετα. Όσο για την SD, δεν παθαίνει τίποτα... το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό και είναι ακόμα μία χαρά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cyberrobot Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 ωραίο φαίνεται αλλά το θέμα είναι από ένα σημείο και πέρα πόσο το υποστηρίζουν και πόσα πακέτα έχει. Βρήκα ότι έχουν κατεβάσει Debian και για αυτό... καθόλου άσχημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Yes.. το Cubian. Έχει γενικά κάποια θεματάκια ακόμα (π.χ. υποστήριξη του live suit) αλλά γενικά δείχνει promising. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rounsmith Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Θα πάρω ένα usb hub που γίνεται Powered από 5v ρεύμα. Θα το κάνω μετατροπή ώστε στην είσοδο που έχει για ρεύμα να βγάζει ρεύμα για το Pi και να δίνει και ρεύμα στα Usb του , ώστε να μπορώ να βάλω δύο δίσκους. Η απλά να πάω σε δίσκους με ρεύμα ξεχωριστό? Τι προτείνετε? Υ.Γ. Έτσι και αλλιώς θα πάρω power supply 5v με τουλάχιστον 3Α έξοδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Καλύτερα δίσκους με ξεχωριστό ρεύμα θα έλεγα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cyberrobot Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι με τον πιο πάνω. Επίσης καλό είναι να πάρεις δίσκο που να σβήνει από μόνος του όταν δεν δουλεύει για να σου κρατήσει και λίγο παραπάνω. Εγώ έχω έναν παππού FreeAgent 250GB και μόλις σταματήσουν οι μεταφορές σβήνει τον δίσκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Και εγώ θα πρότεινα ξεχωριστό για το Rasp. Σε κάποια φάση δοκίμαζα τα overclocks του Rasp (με το config αρχείο που έχει το Raspian) και εάν θυμάμαι καλά είχα θέμα με το ρεύμα και την σταθερότητα του Rasp εάν συνέδεα και κάτι που κατανάλωνε "αρκετό ρεύμα" από το USB HUB που έπαιρνε και το Rasp . Btw... έχει χρησιμοποιήσει κανείς το MAME στο Rasp; Του δουλεύουν τα παιχνίδια που δεν χρειάζονται ξεχωριστό file για την πλατφόρμα; Δηλαδή, ενώ μου δουλεύουν τα περισσότερα από το NEO GEO δεν δουλεύουν τα κλασικά, όπως SF2, Tetris κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Αν θυμάμαι καλα το στο pi καλο ειναι να εχεις μετασχηματιστή με ρεύμα 1200mA σε περίπτωση που πρέπει να τραβήξει extra ρεύμα αν εχεις κανα δίσκο επανω η keyboard mouse κτλπ εγω τοσο εχω βάλει , εχω και 2 usb stick 16gb το καθένα, παλιότερα ομως ειχα βάλει εναν δίσκο 500gb book με ρεύμα δικό του και δούλευε μια χαρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα