Προς το περιεχόμενο

Bruce Lee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Διάβασε ξανά για πιο λόγο του κάνω συζήτηση, και αν νομίζεις ότι είναι για το αν λέγεται Γουίν-τσου ή Βιν-τσούν ξαναδιάβασε το

sarcasm...

• Like 1
Δημοσ.

Διάβασε ξανά για πιο λόγο του κάνω συζήτηση, και αν νομίζεις ότι είναι για το αν λέγεται Γουίν-τσου ή Βιν-τσούν ξαναδιάβασε το

βρε φιλε ο αλλος σου εστειλε μολις link . Κολλας σε λεπτομεριες. Για το θεμα εχεις να γραψεις κατι ;

Ασε τις φασαριες. Μπορει να  ξερεις κατι παραπανω απο εμας για τον lee . Πες το μας,αυτο μας νοιαζει.

Δημοσ.

βρε φιλε ο αλλος σου εστειλε μολις link . Κολλας σε λεπτομεριες. Για το θεμα εχεις να γραψεις κατι ;

Ασε τις φασαριες. Μπορει να  ξερεις κατι παραπανω απο εμας για τον lee . Πες το μας,αυτο μας νοιαζει.

Φασαρία δεν κάνω γιατί πάντα τρώω ξύλο, μια μικρή παρατήρηση έκανα που είδα.

Δημοσ.

Φασαρία δεν κάνω γιατί πάντα τρώω ξύλο, μια μικρή παρατήρηση έκανα που είδα.

Ενταξει μπορει να εκανα και λαθος,οτι διαβαζω γραφω δεν τα ηξερα και απο εχθες ! :)

Να πας γυμναστηριο τοτε για να μην τρως ξυλο! Η γινε bruce lee :P

• Like 1
Δημοσ.

Γουιν-τσουν ρε παιδιά, τί βιν-τσουν;Το W δεν διαβάζεται συνέχεια β.Ολόκληρο πελαργό έχει το σήμα, άρα φτερό, άρα γουιν.Εσεις πώς το διαβάζεται το wing, βιν;Θα σας πάρουνε με τις κλοτσιές.

• Like 1
Δημοσ.

Γουιν-τσουν ρε παιδιά, τί βιν-τσουν;Το W δεν διαβάζεται συνέχεια β.Ολόκληρο πελαργό έχει το σήμα, άρα φτερό, άρα γουιν.Εσεις πώς το διαβάζεται το wing, βιν;Θα σας πάρουνε με τις κλοτσιές.

Sorry φίλε αλλά έχεις γράψει την κοτσάνα της ημέρας.

Λίγο γουγλάρισμα και θα καταλάβεις για ποιον λόγο το λεω αυτό, τι σημαίνει, και γιατί υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές προφοράς.

Δημοσ.

Καλο αλλά νομίζω ότι αυτά σπάνε με τεχνική και όχι με δύναμη. Κάτι τέτοιο εσπασε και ο αδερφός μου ο μικρός στα 11 του στην πράσινη ζώνη. Ο Lee είχε τέλεια κίνηση και γι αυτό άρεσε στον κόσμο. Για δύναμη δεν ξέρω και δεν παίζει ρόλο .

Αποστολή από το GT-I9300 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Sorry φίλε αλλά έχεις γράψει την κοτσάνα της ημέρας.

Λίγο γουγλάρισμα και θα καταλάβεις για ποιον λόγο το λεω αυτό, τι σημαίνει, και γιατί υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές προφοράς.

Στα αγγλικά δεν το γράφουν;Άρα γουιν τσουν, τί κοτσάνες μου λές;Αν σε άλλες χώρες είναι βλαχαδερά δεν φταίω εγω.

Δημοσ.

Στα αγγλικά δεν το γράφουν;Άρα γουιν τσουν, τί κοτσάνες μου λές;Αν σε άλλες χώρες είναι βλαχαδερά δεν φταίω εγω.

Πρώτον μίλησες ότι σημαίνει φτερό, που ναι μεν η αγγλική λέξη φτερό σημαίνει, η κινέζικη όμως λέξη που ακούγεται σαν το αγγλικό wing δεν έχει καμιά σχέση με φτερό.

Και δεύτερον, για ποια αγγλικά μιλάς, διευκρίνησε, γιατί υπάρχουν πολλά είδη αγγλικής γλώσσας, σε αντίθεση με αυτά που σου έμαθαν, προφανώς τα british english. Είσαι σίγουρος ότι αυτός που πρωτοεισήγαγε τον όρο wing chun στην δύση μιλούσε τα british english; Ρωτάω..... Ή είσαι σίγουρος ότι μιλούσε και έγραφε άπταιστα αγγλικά;

Δημοσ.

Δεν με νοιάζει πώς το πρόφερε αυτός.Σωστά διαβάζεται γουιν.

Λάθος το προφέρεις. Το wing προφέρεται /wɪŋ/ και όχι γουιν ή γουινγκ.

Περισσότερα για αγγλικό IPA δες εδώ

http://dictionary.reference.com/help/luna/IPA_pron_key.html

(μην πας να μου την πεις, πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας είμαι)

Δημοσ.

Εγώ πάντως που έχω ξάδερφο που διδάσκει wing chun μου έχει πει ότι κάποιοι το λένε με τον έναν τρόπο και κάποιοι με τον άλλο τρόπο, κανένας δεν είναι λάθος. 

Δημοσ.

Και αυτό πώς διαβάζετε ( /wɪŋ/ ), τσιτσιρίμ;

Σε ελληνική προφορα; Ο ήχος /w/ ακριβώς δεν υπάρχει, είναι παρόμοιος με το γαλλικό oui (/wi/) που σημαίνει ναι. Κάτι ανάμεσα σε ου και γ.

Το /ɪ/ προφέρεται όπως το ελληνικό ι, και ο ήχος του /ŋ/ είναι κάπως όπως ο ήχος του γ στη λέξη άγχος, ή στη λέξη συγχίζομαι.

Αν θέλεις και άλλα μαθήματα σωστής προφοράς και λεπτομέρειες σχετικά με IPA, άνοιξε θέμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...