noa113 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Έχω μια τηλεόραση LCD Sony 40 ιντσών ηλικίας περίπου 8 ετών η οποία ξαφνικά παίζει μόνο ήχο. Μπορώ να αλλάζω κανάλια κανονικά και από το τηλεχειριστήριο της TV και του αποκωδικοποιητή. Όταν πατάω το κουμπί μενού της τηλεόρασης βλέπω το κόκκινο κουμπάκι να σβήνει για λίγο (άρα δέχεται το σήμα). Δοκίμασα να την κλείσω και να την ξανανοίξω (από το κουμπί που είναι πάνω στην τηλεόραση) και επίσης δοκίμασα να μπω στο μενού στα τυφλά για να αλλάξω τις ρυθμίσεις της εικόνας αλλά χωρίς επιτυχία. Επειδή την είχα αγοράσει πολύ ακριβά (κάπου 1850€ αν θυμάμαι καλά) με πονάει να την πετάξω. Από την άλλη θα πάρω με λιγότερα από 400€ μία νέα 40-άρα Full-HD με ενσωματωμένο δέκτη κλπ. Οπότε το ερώτημα είναι: Να φωνάξω κάποιον να την δει (υποθέτω επίσκεψη του μάστορα πάνω από 50€ + όσο κόστος βγει για εργασία και ανταλλακτικά) ή να την πετάξω κατευθείαν; Υπάρχει ελπίδα; Τι μπορεί να έπαθε; (ναι το ξέρω αυτά είναι τρία ερωτήματα) Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2013 από noa113 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Μπορεί τίποτα πυκνωτάκια από πίσω να είναι λίγο εξαντλημένα και να μην δίνουν όσο πρέπει.(ή το inverter να άφησε εποχές) Δεν νομίζω ότι αξίζει να την πετάξεις. btw υπάρχει και η κατηγορία χάρισε το, στο forum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Βρήκα αυτό: http://www.fixya.com/support/t5512904-hi_i_have_a που ταιριάζει ακριβώς με αυτό που λέει και ο SpirosLouis. Either the 24vdc power supply or the backlight inverter board is bad Αν φταίει κάτι από αυτά τα 2, τι κόστος πιστεύετε ότι θα χρειαστεί για την επισκευή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Τα πυκνωτάκια στη χειρότερη να έχουνε 1€. Τα inverter συνήθως πάνε με όλη την πλακέτα (δηλαδή μαζί με το τροφοδοτικό και άλλα περιφερειακά) οπότε εκεί μπορεί να ξεφεύγεις..(εκτός αν είσαι λίγο τυχερός και είναι ξεχωριστές πλακέτες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Liquido Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 εγω που αλλαξα το inverter σε LG 32'' μου κόστισε μαζί με εργασία 70 ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Ίσως τελικά να αξίζει να την δει πρώτα ένας τεχνικός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις γνώσεις σας και για τη βοήθεια. Έχω πολλά χρόνια να δω μαγαζί για επισκευή τηλεοράσεων στην γειτονιά μου οπότε αύριο θα καλέσω την Sony. edit: Με ένα σύντομο ψάξιμο βρήκα αρκετές εταιρίες που κάνουν επισκευές σε τηλεοράσεις. Ίσως δοκιμάσω στην τύχη κάποια από αυτές αφού υποθέτω ότι θα είναι φθηνότερες από την Sony. Μήπως έχει τύχει κάποιος από εσάς να χρησιμοποιήσει κάποια τέτοια εταιρία; Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2013 από noa113 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Επιστρέφω και αναφέρω: αποτυχία Ήρθε ο τεχνικός (δεν πήρα επίσημο της Sony αλλά βρήκα έναν μέσω γνωστού). Ανοίξαμε την TV και βλέπουμε (αυτός δηλαδή εγώ απλώς ...κοίταζα) ότι από πυκνωτές είμαστε ΟΚ. Το inverter αν τελικά είναι αυτό κοστίζει 160€ και αν πάμε σε πλακέτα (η οποία είναι χωρισμένη στα 2 άκρα της της τηλεόρασης) άστα να πάνε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Μπροστά στα 1850 καλύτερα να δώσεις 160 και να είναι πάλι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Εγώ έλεγα να δώσω μέχρι 400€ και να πάρω μια καινούρια παρά να δώσω 160€+εργασία για να έχω μια παλιά που μπορεί να ξαναχαλάσει αύριο και εκτός εγγύησης. Σκέφτομαι κάτι λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Εγώ έλεγα να δώσω μέχρι 400€ και να πάρω μια καινούρια παρά να δώσω 160€+εργασία για να έχω μια παλιά που μπορεί να ξαναχαλάσει αύριο και εκτός εγγύησης. Σκέφτομαι κάτι λάθος; Όχι. Και εγώ το ίδιο πράγμα θα σκεφτόμουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosLouis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Εγώ έλεγα να δώσω μέχρι 400€ και να πάρω μια καινούρια παρά να δώσω 160€+εργασία για να έχω μια παλιά που μπορεί να ξαναχαλάσει αύριο και εκτός εγγύησης. Σκέφτομαι κάτι λάθος; Είναι ρίσκο - τύχη. Μπορεί να την φτιάξεις και να ξαναχαλάσει σε ένα μήνα μπορεί όμως και να μην πάθει τίποτα για άλλα 10 χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 μπορεί όμως και να μην πάθει τίποτα για άλλα 10 χρόνια. Χλωμό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Ποτε δεν μπορείς να ξέρεις. Τα ηλεκτρονικά μπορεί να εμφανίζουν πολύ τυχαία αστοχίες άνευ ηλικίας. Το 2007 ειχα επισκευάσει μια tv που πήγαινε ανακύκλωση που ειχε κάψει 2 διόδους στο τροφοδοτικό και ενα ολοκληρωμένο IC. Την χάρισα στον πάτερα μου και μεχρι το 2010 έπεσε άψογα. Μετά η δεξιά μεριά έκανε νούμερα. Ειχε ξεκολλήσει μια ribbon ταινία απο το πάνελ, αλλα κακα τα ψέματα ειχε φάει πολύ ζέστη απο ενα κλιματιστικό που ήταν ακριβώς απο επάνω και την εψηνε. Παρόλα αυτά σώθηκε με μια πατέντα που εγινε. (συνήθως εκει πανε για αλλαγή πάνελ). Μεχρι σήμερα παίζει άψογα. Προχτές οικονόμησα αλλη μια samsung 55'' B7000 που πήγαινε για πέταμα και την έσωσα τελευταία στιγμη. Είχαν σκάσει 2 πυκνωτές και ο ενας ανεμιστήρας δεν δούλευε. Δεν έχει Mpeg4 αλλα παίζει αξιοπρεπώς.. Τώρα διακοσμει το εργαστήριο.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα