Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, δεν με νοιαζει το down, οποτε λες οτι δεν εχει καμια αλλη διαφορα στην επιδοση (χειροτερο ping απο αυτο που πιανω τωρα κλπ), μονο οτι πεφτει 1-2mb ακομα, σωστα? Δηλαδη, αυτο το 6 margin με το 8 margin δεν εχει να επηρεασει αρνητικα κατι αλλο περαν του download, ετσι?

Ακομα, να πω οτι στην On το ιδιο συνεβαινε (δηλαδη ειχα που και που καμια αποσυνδεση με fastpath οταν κλειδωνα στα 15000) και με το ασπρο pirelli και με το μαυρο και με ενα 585v7. Οταν πηγα 12000 και fastpath παλι, η γραμμη δεν εκανε κιχ και γενικα επαιζε πολυ καλα. 

μονο στο down θα αλλαξει την ταχυτητα.τιποτε αλλο.το ping θα ειναι fast path κανονικα οπως ειναι και τωρα.απλα θα εισαι πιο stable.απλα πεστους να μην βγαλουν το fast.αφου το εκανε και με thomson v7 που ειναι απο τα πιο σταθερα ε ναι δεν μπορεις να κανεις πολλα.μπορει να ειναι κατι σε σενα μπορει να ειναι κατι στην γραμμη του οτε.θελει δοκιμες για να δεις τι γινεται.πχ δοκιμη στον κατανεμητη κτλ.αν εχεις τιποτα πριζακια με λογοτυπο οτε ή με το αντικεραυνικο σημα πανω τοτε αλλαξε τα διοτι κανουν προβληματα.ή τα αλλαζεις η κοβεις τον πυκνωτη απο πισω.(και προληπτικα και μια μικρη αντισταση οτι ειναι αυτο)

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οκ, αφου μονο το down επηρεαζει, αμα δω οτι εχω τιποτα αποσυνδεσεις (εστω και μια φορα στο τοσο) θα τους πω να το κανουν αυτο με το margin στο 8, free noise κλπ. Ναι, εννοειται οτι ολα αυτα θα γινουν για να παραμεινω σε fastpath γιατι αν ειναι για interleaved, το γυριζω παλι οπως ημουνα και κλειδωνω στα 17500 και δεν πεφτει ποτε το internet.

Ναι, πολλα μπορει να παιζουν ρολο για το οτι ειχα αποσυνδεσεις σε fastpath τοτε με On, οταν κλειδωνα στα 15000. Στα 12000 και fastpath οπως ξαναειπα, δεν επεφτε ποτε.

Τωρα, βλεπω την γραμμη οκ, αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος. Παιζει να πεφτει που και που, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Πχ στο modem τωρα βλεπω αυτο: 

PPP connection time:0d:00h:29m:15s

Θα πει οτι συγχρονισε τελευταια φορα πριν μιση ωρα? (αρα ειχα αποσυνδεση αφου εγω δεν το εχω κλεισει απο χθες το βραδυ?)

Εδω τα αλλα στοιχεια: 

SNR Margin

:

6.0            7.5 db    

Line Attenuation

:

27.9           14.9 db    

Data Rate

:

14454            1021 kbps          

Εdit: Μιλησα με τεχνικο της Forthnet και μου ειπε οτι βλεπει αρκετες αποσυνδεσεις μεσα στη μερα, οποτε το κανουμε οπως ειπαμε με margin 8 κλπ..

Δημοσ.

Οκ, αφου μονο το down επηρεαζει, αμα δω οτι εχω τιποτα αποσυνδεσεις (εστω και μια φορα στο τοσο) θα τους πω να το κανουν αυτο με το margin στο 8, free noise κλπ. Ναι, εννοειται οτι ολα αυτα θα γινουν για να παραμεινω σε fastpath γιατι αν ειναι για interleaved, το γυριζω παλι οπως ημουνα και κλειδωνω στα 17500 και δεν πεφτει ποτε το internet.

Ναι, πολλα μπορει να παιζουν ρολο για το οτι ειχα αποσυνδεσεις σε fastpath τοτε με On, οταν κλειδωνα στα 15000. Στα 12000 και fastpath οπως ξαναειπα, δεν επεφτε ποτε.

Τωρα, βλεπω την γραμμη οκ, αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος. Παιζει να πεφτει που και που, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Πχ στο modem τωρα βλεπω αυτο: 

PPP connection time:0d:00h:29m:15s

Θα πει οτι συγχρονισε τελευταια φορα πριν μιση ωρα? (αρα ειχα αποσυνδεση αφου εγω δεν το εχω κλεισει απο χθες το βραδυ?)

Εδω τα αλλα στοιχεια: 

SNR Margin

:

6.0            7.5 db    

Line Attenuation

:

27.9           14.9 db    

Data Rate

:

14454            1021 kbps          

Εdit: Μιλησα με τεχνικο της Forthnet και μου ειπε οτι βλεπει αρκετες αποσυνδεσεις μεσα στη μερα, οποτε το κανουμε οπως ειπαμε με margin 8 κλπ..

Οπως τα λες ειναι.

Δημοσ.

αλλος timer υπαρχει που λεει ποτε συγχρονισε αλλος timer που λεει ποτε πηρε ip.ενας timer ειναι στο dsl connection ενω ο αλλος στο internet services.

εχει και εναν timer που ειναι στο thomson gateway και λεει ποση ωρα ειναι αναμμενο το ρουτερ.

ναι καλο ειναι να μπει 8 margin για εισαι πιο stable.μετα το 8 σε πανε στο 11.

ναι αυτο που βλεπεις ειναι οτι πηρε ip πριν 30 λεπτα.λογικα ισως ειχε χασει και το συγχρονισμο .

η εικονα απο ενα 585 με 2 timers οπως βλεπεις

timers.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα το βαλαμε fastpath με margin 8 και κλειδωνω στα 13000. Για να δουμε. Πριν ειχα μερικες αποσυνδεσεις απο οτι φαινοτανε στο συστημα. Εγω βεβαια, το βραδυ που εκατσα 6-7 ωρες ημουν οκ, αλλα στο μοντεμ που μπηκα σημερα κατα τις 2 το μεσημερι, ελεγε οτι ηταν up μιση ωρα, αρα ειχε χασει παλι.

post-182562-0-41280400-1415283861_thumb.png

Δημοσ.

Τωρα το βαλαμε fastpath με margin 8 και κλειδωνω στα 13000. Για να δουμε. Πριν ειχα μερικες αποσυνδεσεις απο οτι φαινοτανε στο συστημα. Εγω βεβαια, το βραδυ που εκατσα 6-7 ωρες ημουν οκ, αλλα στο μοντεμ που μπηκα σημερα κατα τις 2 το μεσημερι, ελεγε οτι ηταν up μιση ωρα, αρα ειχε χασει παλι.

attachicon.gif111.png

θα το δεις στην πραξη.μετα υπαρχει και 11 αρι profile αλλα θα χασεις σιγουρα 1,5 mbit ισως και λιγο παραπανω ΛΟΓΙΚΑ παντα.

αστο μερικες μερες ετσι και δεστο.απλα προσεχε μην ειναι Reboot του ρουτερ γιατι μερικα thomson κανουν και κατι Reboot.αυτο μπορεις να το δεις απο το ποση ωρα ειναι up το ρουτερ σαν συσκευη ή αλλιως αν πας στο dsl connection και στα details σου λεει καπου

Loss of Signal (Local/Remote):0 / 0

για καθε 1 που βλεπεις στο local αν θυμαμαι καλα σημαινeι οτι εκανε μια αποσυνδεση.θα σου βγαλει απλα το συνολο δεν σου λεει καθε ποτε.το καθε ποτε μονο απο το Log αμα το δεις.

στο thomson gateway ειναι to event logs.ειτε το βλεπεις ολο ειτε διαλεγεις κατηγορια.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, καταλαβα. Απλα οταν ειπα πιο πανω οτι φαινονται αποσυνδεσεις στο συστημα, εννοουσα στο συστημα τους. Δηλαδη οι τεχνικοι μου ειπαν οτι εχω αποσυνδεσεις, χωρια απο αυτα που εβλεπα εγω στη σελιδα του ρουτερ.

Μεχρι ωρας παντως, στο μοντεμ τωρα μου λεει οτι ειμαι up 20+ ωρες, αρα απο τοτε που μου το ρυθμισαν σε margin 8. Καλα παμε.. :)

Αυτο το loss of signal δεν το βρισκω μεσα στο zte.

Δημοσ.

Ναι, καταλαβα. Απλα οταν ειπα πιο πανω οτι φαινονται αποσυνδεσεις στο συστημα, εννοουσα στο συστημα τους. Δηλαδη οι τεχνικοι μου ειπαν οτι εχω αποσυνδεσεις, χωρια απο αυτα που εβλεπα εγω στη σελιδα του ρουτερ.

Μεχρι ωρας παντως, στο μοντεμ τωρα μου λεει οτι ειμαι up 20+ ωρες, αρα απο τοτε που μου το ρυθμισαν σε margin 8. Καλα παμε.. :)

Αυτο το loss of signal δεν το βρισκω μεσα στο zte.

ναι καταλαβα οτι εννοουσες στο συστημα τους.απλα σου ειπα πως μπορεις να τις δεις και εσυ τις αποσυνδεσεις στο συνολο.δεν μπορεις να δεις ποτε εγιναν οπως το βλεπει ο παροχος(εκτος αν πας στο log) αλλα επειδη το thomson εχει τα counters μπορεις τουλαχιστον να δεις ποση ωρα ειναι Online οπως και ποσες αποσυνδεσεις εχουν γινει.ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΛΑΘΟΣ.ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ thomson που ειχες γραψει στο post (ιανουαριος 2014) αλλα μαλλον ειναι της αδερφης σου αν και αμα το εχει και δεν το θελει ας το δωσει σε εσενα .αυτα που γραψα πιο πανω με τα 3 counters ειναι για το technicolor/thomson  οπως και το loss of signal και το log.

Στο zte δεν ξερω αν υπαρχουν αυτα.log θα υπαρχει λογικα αλλα δεν ξερω τι εμφανιζει τι κραταει ποσο κραταει και αν τα χωριζει σε κατηγοριες για να μην καθεσαι να ψαχνεις.επισης το zte ειναι για πεταμα ετσι και αλλιως οποτε θα σου προτεινα να το βγαλεις και ειτε να βαλεις το v7 το οποιο ειναι το πιο σταθερο και ισως αντεξει 6 margin με fast path και που εχει και αυτα που σου λεω πιο πανω ειτε να βαλεις καποιο απο τα αλλα που ισως εχεις(pirelli)(αν δεν τα εχεις επιστρεψει).ακομα και αν μην εχεις καποιο καλο στην θεση σου θα επαιρνα ενα νεο του εμποριου.απλα στο v7 καλο θα ηταν να περασεις το τελευταιο firmware αν το εχεις ακομα

http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG585/v7/Firmware/r8-2-6/Generic/

και απο εδω τον wizard

http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG585/v7/Wizards/Upgrade/

o wizard υπαρχει και στο cd υπαρχει και στο site της forthnet υπαρχει παντου.οποιον και να παρεις κανει αρκει να ειναι για το λειτουργικο σου.

το τελευταιο generic firmware ειναι αυτο που σου γραψα πιο πανω.8.2.6.5.

στην forthnet υπαρχει και το 8.2.7.7 που ειναι ομως custom.εγω θα προτιμουσα το 8.2.6.5.

το zte δεν φημιζεται για την σταθεροτητα του.εχει αρκετα προβληματα και αυτο φαινεται απο το ποσα θεματα εχουν ανοιχτει στο ινσομνια για τα zte συν αλλο τοσο κοσμο που πηγε και πηρε απο το εμποριο για να γλυτωσει το zte.οποτε ισως για αυτο και με 6 δεν μπορεις να μεινεις σταθερος.ενω το Thomson ειναι rock solid σε χαλια γραμμες με αποσυνδεσεις.πολλα ατομα ειχαν θεμα με το zte και νομιζα οτι ηταν χαλασμενο,τους το αλλαζε ο παροχος και ειχαν τα ιδια προβληματα μετα.ειναι προβληματικο εκ κατασκευης κατα καποιο τροπο

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις βοηθειες σου!

Ξερω οτι εισαι αντιθετος για το zte. :P Εγω βεβαια εχω μεινει ικανοποιημενος, δεν ξερω γιατι. Δεν εκανε κιχ με interleave στα 17500 (το thomson κλειδωνε πιο χαμηλα....και παντα κλειδωνε πιο χαμηλα και στην On Telecom σε σχεση με το pirelli) και τωρα παλι στα 13000 με fastpath δεν εχει πεσει στιγμη. Βεβαια, μπορει να βαλω το pirelli (το εχω ακομα, δεν το εχουν ζητησει, ενημερωτικα στην On ημουν κοντα 7 χρονια) να το δοκιμασω καποια στιγμη, αν και το οτι ψηνεται μου την δινει, + οτι ειναι πιο μεγαλο απο το zte. Το thomson το εχω ακομα (585v7) και ειχα βαλει και το update που μου ειχες πει (το ειχα δοκιμασει τοτε που μου φορτωνε το internet αργα τις εικονες απο το fb) και το ειχα δοκιμασει αλλα παλι κλειδωνε χαμηλοτερα απο τα αλλα. Η αδερφη μου εχει ενα αλλο thomson αλλα δεν το εχω παρει.

Ακομα, το thomson στην On στα 15000 με fastpath εκανε και εκεινο οπως και το pirelli αποσυνδεσεις. Στα 12000 δεν εκανε τιποτα, ολα καλα. Με χαλαει ομως λιγο, παντα ειχα προβλημα με τα ports, με το fifa, με το nat και αλλα τετοια, οποτε δεν το πολυσκεφτομαι να το βαλω. Τωρα, για αλλο του εμποριου το συζηταμε στην πορεια, αλλα μεχρι ωρας καλα τα παω με το zte.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις βοηθειες σου!

Ξερω οτι εισαι αντιθετος για το zte. :P Εγω βεβαια εχω μεινει ικανοποιημενος, δεν ξερω γιατι. Δεν εκανε κιχ με interleave στα 17500 (το thomson κλειδωνε πιο χαμηλα....και παντα κλειδωνε πιο χαμηλα και στην On Telecom σε σχεση με το pirelli) και τωρα παλι στα 13000 με fastpath δεν εχει πεσει στιγμη. Βεβαια, μπορει να βαλω το pirelli (το εχω ακομα, δεν το εχουν ζητησει, ενημερωτικα στην On ημουν κοντα 7 χρονια) να το δοκιμασω καποια στιγμη, αν και το οτι ψηνεται μου την δινει, + οτι ειναι πιο μεγαλο απο το zte. Το thomson το εχω ακομα (585v7) και ειχα βαλει και το update που μου ειχες πει (το ειχα δοκιμασει τοτε που μου φορτωνε το internet αργα τις εικονες απο το fb) και το ειχα δοκιμασει αλλα παλι κλειδωνε χαμηλοτερα απο τα αλλα. Η αδερφη μου εχει ενα αλλο thomson αλλα δεν το εχω παρει.

Ακομα, το thomson στην On στα 15000 με fastpath εκανε και εκεινο οπως και το pirelli αποσυνδεσεις. Στα 12000 δεν εκανε τιποτα, ολα καλα. Με χαλαει ομως λιγο, παντα ειχα προβλημα με τα ports, με το fifa, με το nat και αλλα τετοια, οποτε δεν το πολυσκεφτομαι να το βαλω. Τωρα, για αλλο του εμποριου το συζηταμε στην πορεια, αλλα μεχρι ωρας καλα τα παω με το zte.

τι να πω αφου σου κατσε μια χαρα οκ κρατησε το.το v7 δυστυχως δεν εχει τον καλυτερο συγχρονισμο σε αντιθεση με πιο νεα ρουτερ.

ειναι αρκετα παλιο μοντελο .πολυ σταθερο μεν αλλα..το v8 αν εχει αυτο η αδερφη σου εχει επισης πολυ καλη

σταθεροτητα αλλα και καλυτερο sync απο το v7.απλα αργει πιο πολυ να bootarei αλλα αμα στο δωσει

μπορεις να το κανεις δοκιμη.

ναι μπορεις να βαλεις και το pirelli και να δεις πως θα παιξει.ισως γενικοτερα να ειναι καλυτερο απο το zte απλα νομιζω οτι ειναι

802.11g αντιθετα με το zte που θεωρητικα ειναι n.

καποια στιγμη λογικα θα στο ζητησουν πισω παντως γιατι τα δινουν χρησιδανειο και οχι δωρεαν διαθεση

στον πελατη.οτι ψηνεται αστο να ψηνεται.δεν μπορεις να κανεις κατι.οτι ειναι πιο μεγαλο ενταξει σε μια

γωνια θα το εχεις.ρουτερ ειναι οχι σαν το zte ενα κομματι πλαστικο .για το v7 υπαρχουν αμα θες

2 firmware για δοκιμη.ειτε το 8.2.6.5 που το προτιμω  γιατι ειναι generic

http://download.modem-help.co.uk/mfcs-A/Alcatel/Modems/TG585/

ειτε το 8.2.7.8 απο το site της forthnet.

αν παντως κανει το thomson αποσυνδεσεις τοτε δυσκολο καποιο αλλο ρουτερ να μην κανει.χωρις να πειραξεις κατι αλλο παντα.(πχ profile).

ναι το thomson ειναι λιγο παραξενο με τα ports αλλα αν αποφασισεις να ασχοληθεις υπαρχουν διαφορες λυσεις.

http://www.insomnia.gr/topic/542163-thomson-tg585-v7-nat-strict-type-3-destiny-ps4/

http://www.insomnia.gr/topic/444016-thomson-tg585-v8-nat-strict/page-6

http://www.insomnia.gr/topic/549052-thomson-tg782-nat-type/?do=findComment&comment=53620774

καλα ναι για ρουτερ εμποριου το βλεπεις στην πορεια.απλα με 50 ευρω βρισκεις πολυ καλυτερα ρουτερ.

θα βρεις και πιο φτηνα με 30 που παλι θα ειναι καλυτερα αλλα αξιζει να σηκωσεις λιγο παραπανω το budget.

Δημοσ.

Εγινε!

Ειχα βαλει ενα update στο v7 απο την fothnet οπως μου ειχες πει. Ολα τα ρουτερ κανανε αποσυνδεσεις στα 15 με fastpath τωρα ειμαι στα 13 με fast και με το zte κκλειδωνω στα 13900 και λεει οτι ειναι up 12 μερες, οποτε ειμαστε μια χαρα.

Και απο ping ειμαι οκ σε bf3 και cod που παιζω λιγο. Γενικα, οκ η γραμμη.

Δημοσ.

αν θες καποια στιγμη δοκιμασε και το 8.2.6.5 το generic να δεις αν θα ειναι better.αλλιως δες και για το αλλο thomson.αν ειναι v8 θα σε ανταμειψει πιστευω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...