Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν δοκιμασω το Thomson, θα σε ενημερωσω πως παει στο fb. Στο youtube δεν εχω ουδεμια καθυστερηση, φορτωνει 1080 ακολλητα. Μου εχει κανει εντυπωση δηλαδη αυτο, οχι απλα μου παει καλα στο youtube και σε αλλα site με βιντεο.

Στο fb αργει να φορτωσει τις εικονες.

Οσον αφορα το fastpath, σημερα πχ επαιζα σε εναν γερμανικο server Βf3 και ειχα 60 ping. Στο pingtest.net που εκανα ενα τεστ, μου λεει 20 ping. Ισως το κανω ομως το fastpath. 

Για τη cyta τωρα και την αδερφη μου, τωρα που τη ρωτησα μου ειπε πως της ειχαν πει οτι καποια στιγμη θα το παρουν (αυτο της το ειπαν τον Ιουνιο) οποτε οκ, με το καλο ας το ζητησουν. Νομιζω εχει και αλλο ενα 585 εκεινη, βαζει εκεινο μετα.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οταν δοκιμασω το Thomson, θα σε ενημερωσω πως παει στο fb. Στο youtube δεν εχω ουδεμια καθυστερηση, φορτωνει 1080 ακολλητα. Μου εχει κανει εντυπωση δηλαδη αυτο, οχι απλα μου παει καλα στο youtube και σε αλλα site με βιντεο.

Στο fb αργει να φορτωσει τις εικονες.

Οσον αφορα το fastpath, σημερα πχ επαιζα σε εναν γερμανικο server Βf3 και ειχα 60 ping. Στο pingtest.net που εκανα ενα τεστ, μου λεει 20 ping. Ισως το κανω ομως το fastpath. 

Για τη cyta τωρα και την αδερφη μου, τωρα που τη ρωτησα μου ειπε πως της ειχαν πει οτι καποια στιγμη θα το παρουν (αυτο της το ειπαν τον Ιουνιο) οποτε οκ, με το καλο ας το ζητησουν. Νομιζω εχει και αλλο ενα 585 εκεινη, βαζει εκεινο μετα.

ε ναι θα φανει η διαφορα στο fb.απλα καντο πριν αλλαξεις σε fast path.αν παιζεις παιχνιδια ναι μπορεις να πας σε fast path και να εχεις ακομα καλυτερο ping.καλα ναι αφου εχει κκαι 585 βαζει αυτο.απλα και εκεινη να κανει firmware update ειτε με firmware της forthnet ειτε με καποιο generic απο εδω

http://leoforeia.gr/thomson/

το ιδιο ισχυει και για σενα.ειτε περνας της forthnet δεν θυμαμαι ποιο ειναι το τελευταιο ειτε περνας το τελευταιο generic για το v7 πυ ειναι το 8.2.6.5.η τουλαχιστον αυτο εχουμε στα χερια μας.αν κανεις Fast path θα χασεις οπως σου ειπα κανα Megabit και αν εχεις αποσυνδεσεις θα στις κανει πιο εντονες εκτος αν σου εχουν ή συ αλλαξουν profile οπου ριχνεις και αλλο την ταχυτητα.τωρα τι να σου πω για το fb.και με αλλο browser τα ιδια?

Δημοσ.

ok για το φιλτρο.εκτος αν ειχε προβλημα το αλλο φιλτρο.γιατι αυτο με το ρευμα οπως ειπες και εσυ ειναι λιγο off topic.ειδικα οταν η αλλη συσκευη στο πολυπριζο ειναι ενα ασυρματο τηλεφωνο που δεν καταναλωνει ουτε 5 watt.μπορει απλα να ετυχε και κατι αυτες τις μερες.καποιο προβλημα απεξω κτλ.ΕΚΤΟΣ αν σου αλλαξαν Profile για να ειναι πιο σταθερη η γραμμη οποτε εκει παμε αλλου.αυτο θα το καταλαβεις απο την ταχυτητα που θα δεις μεσα στο ρουτερ οτι συγχρονιζει οπως και απο το margin.αν αντι για 17,5 Mbit πχ εισαι 15,5 τοτε σου εχουν αλλαξει Profile.Παντως δοκιμασε και το Thomson απο περιεργεια.μπορει να συγχρονισει παραπανω απο το zte και επισης ειναι πιο σταθερο σε αποσυνδεσεις.για firmware πηγαινε εδω και κατεβασε το firmware γιια το V7 αφου ειναι V7

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954

to update με καλωδιο εννοειται οχι ασυρματα γιατι δεν θα πετυχει.

Ναι, εννοειται το update με καλωδιο. :P

Κατσε να σου πω για τη γραμμη τωρα. Συνηθως κλειδωνα 17+ και τωρα το βλεπω 16900 και σημερα 4-5 φορες που εχει συνδεθει (μετα απο τις αποσυνδεσεις ή απο restart δικο μου), δεν εχει ξεπερασει αυτο το 16900. Πιο πριν μου ειχε πει και 16500 (καπου εκει).

SNR Margin:
                  6.1       7.8 db

Line Attenuation:
                  7.9        14.8 db
Data Rat:

16893      1020 kbps
Δημοσ.

τωρα τι να σου πω για το fb.και με αλλο browser τα ιδια?

Για να σου θυμησω, οχι μονο με αλλον browser αργει αλλα και με καθε συσκευη android, ios κλπ, ειτε fb εφαρμογη, ειτε σελιδα.

Edit: Καλα, τα εχω κανει μανταρα. Πιστευα οτι θα συγχωνευτει στο προηγουμενο ποστ. Αν μπορει καποιος mod να το κανει, μη κανω το θεμα οπως να ναι.

Δημοσ.

Ναι, εννοειται το update με καλωδιο. :P

Κατσε να σου πω για τη γραμμη τωρα. Συνηθως κλειδωνα 17+ και τωρα το βλεπω 16900 και σημερα 4-5 φορες που εχει συνδεθει (μετα απο τις αποσυνδεσεις ή απο restart δικο μου), δεν εχει ξεπερασει αυτο το 16900. Πιο πριν μου ειχε πει και 16500 (καπου εκει).

SNR Margin:
                  6.1       7.8 db

Line Attenuation:
                  7.9        14.8 db
Data Rat:

16893      1020 kbps

to default εισαι.6 margin.τωρα μισο Megabit Πανω μισο megabit Κατω δεν ειναι κατι..οποτε αν ξανακανει αποσυνδεσεις βαλε πανω το thomson.

Για να σου θυμησω, οχι μονο με αλλον browser αργει αλλα και με καθε συσκευη android, ios κλπ, ειτε fb εφαρμογη, ειτε σελιδα.

Edit: Καλα, τα εχω κανει μανταρα. Πιστευα οτι θα συγχωνευτει στο προηγουμενο ποστ. Αν μπορει καποιος mod να το κανει, μη κανω το θεμα οπως να ναι.

σωστα.με τοσα θεματα χανω λιγο την μπαλα.

δεν πειραζει που δεν εκανε συγχωνευση.

επισης αν σου ειχαν αλλαξει Profile θα ειχες χασει πολυ παραπανω απο Μισο megabit.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχουμε νεοτερα:

Απο χθες δεν εχει πεσει καθολου η συνδεση (τωρα μιλαγα και με forthnet με πηραν απο το τεχνικο τμημα). Η γραμμη κλειδωνει στα 17459. Το αστειο ειναι που τους ρωτησα αν πιανονται και ως αποσυνδεσεις το κλεισιμο του μοντεμ απο το κουμπι (1-2 φορες τη μερα πριν παιξω κανα fps - fifa του κανω ετσι ενα restart) και μου ειπαν ναι, πως εκεινοι το ερμηνευουν ως αποσυνδεση γιατι δεν μπορουν να δουν τι ακριβως γινεται. Οποτε και οι αποσυνδεσεις που ειδαν σε μενα (αν οχι ολες, αρκετες) ειναι απο δικο μου κλεισιμο και ανοιγμα του router.

post-182562-0-81660200-1390660530_thumb.png

Μιλοντας και για το 585, μου ειπαν οτι να το εχω στο νου μου, αν δω οτι κατι δεν παει καλα (εχει μαλλον περισσοτερη ανοχη στο θορυβο το 585 ειπαν) να το δοκιμασω και εκεινο βαζοντας το τελευταιο update απο το site τους (8.2.7.7).

Τους ειπα και για το fb οτι αργει στις φωτογραφιες και μου ειπαν οτι αυτο μαλλον δεν ειναι θεμα συνδεσης (αφου ειμαι μια χαρα λενε) αλλα οτι μπορει να συνδεεται συνεχεια σε εναν dns απο την εταιρεια που να εχει στο fb θεμα. Ισχυει κατι τετοιο?

Edit: Εβαλα το Thomson και πριν περασω firmware συγχρονισε στα 16106. Μετα το firmware συγχρονισε στα ιδια ακριβως. Στo fb τωρα οι φωτογραφιες ανοιγουν γρηγορα χωρις προβλημα. Ισως να φορτωνει ομως ελαχιστα πιο αργα το insomnia και αλλο ενα φορουμ που μπηκα (ισως και το fb). Ομως ελαχιστα. Στο youtube παει σουπερ οπως και το zte χωρις να κολλαει καθολου στο φορτωμα 720-1080p βιντεο. Δοκιμασα 5-6 video στο youtube.

Λεω ομως να βαλω παλι το zte για αυτο το 1.5mb που χανω. 

Edit2: Εκανα ενα κλεισιμο και ανοιγμα και τωρα κλειδωσε στα  16.219.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.

Εχουμε νεοτερα:

Απο χθες δεν εχει πεσει καθολου η συνδεση (τωρα μιλαγα και με forthnet με πηραν απο το τεχνικο τμημα). Η γραμμη κλειδωνει στα 17459. Το αστειο ειναι που τους ρωτησα αν πιανονται και ως αποσυνδεσεις το κλεισιμο του μοντεμ απο το κουμπι (1-2 φορες τη μερα πριν παιξω κανα fps - fifa του κανω ετσι ενα restart) και μου ειπαν ναι, πως εκεινοι το ερμηνευουν ως αποσυνδεση γιατι δεν μπορουν να δουν τι ακριβως γινεται. Οποτε και οι αποσυνδεσεις που ειδαν σε μενα (αν οχι ολες, αρκετες) ειναι απο δικο μου κλεισιμο και ανοιγμα του router.

attachicon.gifvvv.png

Μιλοντας και για το 585, μου ειπαν οτι να το εχω στο νου μου, αν δω οτι κατι δεν παει καλα (εχει μαλλον περισσοτερη ανοχη στο θορυβο το 585 ειπαν) να το δοκιμασω και εκεινο βαζοντας το τελευταιο update απο το site τους (8.2.7.7).

Τους ειπα και για το fb οτι αργει στις φωτογραφιες και μου ειπαν οτι αυτο μαλλον δεν ειναι θεμα συνδεσης (αφου ειμαι μια χαρα λενε) αλλα οτι μπορει να συνδεεται συνεχεια σε εναν dns απο την εταιρεια που να εχει στο fb θεμα. Ισχυει κατι τετοιο?

Edit: Εβαλα το Thomson και πριν περασω firmware συγχρονισε στα 16106. Μετα το firmware συγχρονισε στα ιδια ακριβως. Στo fb τωρα οι φωτογραφιες ανοιγουν γρηγορα χωρις προβλημα. Ισως να φορτωνει ομως ελαχιστα πιο αργα το insomnia και αλλο ενα φορουμ που μπηκα (ισως και το fb). Ομως ελαχιστα. Στο youtube παει σουπερ οπως και το zte χωρις να κολλαει καθολου στο φορτωμα 720-1080p βιντεο. Δοκιμασα 5-6 video στο youtube.

Λεω ομως να βαλω παλι το zte για αυτο το 1.5mb που χανω. 

Edit2: Εκανα ενα κλεισιμο και ανοιγμα και τωρα κλειδωσε στα  16.219.

α.εσυ το μονο που αλλαξες αν καταλαβα καλα ειναι το φιλτρο στο τηλεφωνο και εβγαλες το splitter απο το adsl?αν εκανες αυτο και εφτιαξε το ιντερνετ

τοτε η εφταιγε το splitter η το φιλτρο.εκτος αν εφταιγε κανα καλωδιο τηλεφωνικο.

β.οταν κλεινεις το ρουτερ ναι ειναι αποσυνδεση.επειδη το κλεινεις αποτομα χωρις να κανεις disconnect θεωρειται αποσυνδεση.αν κανεις Reboot το ρουτερ

εκει δεν θεωρειται αποσυνδεση διοτι το ρουτερ πριν κανει reboot τερματιζει το Ppp session οποτε φαινετε οτι εσυ εκανες την αποσυνδεση και

οχι οτι εκανε μονο του.αλλο μυνημα βγαζει στην forthnet η αποσυνδεση και αλλο μυνημα οταν εσυ κανεις disconnect για τον οποιοδηποτε λογο.και αλλο μυνημα αν

γινει λογω Idle timeout ή αν καποιος δεν εχει βαλει always on.

δεν υπαρχε λογος να κλεινεις το ρουτερ πριν παιξεις παιχνιδι..απλα αν παιζεις παιχνιδια μονο fast path θες τιποτε αλλο.και να μην κατεβαζει αβερτα κανας αλλος μεσα στο δικτυο σου

ναι το 585 ειναι πιο σταθερο.αν ηταν το v8 θα ειχες καλυτερο συγχρονισμο απο το v7.υπαρχει και το Generic firmware 8.2.6.5 αλλα δεν νομιζω να αλλαξει κατι.

ναι αυτο με το fb ειναι παραξενο οπως σου ειχα πει αλλα δεν εχω αποψη.γενικα δεν στεκει και δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να φταιει.και αλλα sites εχουν φωτογραφιες αλλα λογικα δεν στο κανει.

μια δοκιμη θα ηταν να βαλεις να ανοιγει το facebook διαμεσω proxy  μονο για δοκιμη.

Proxy.forthnet.gr port 8080.

http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=4383

καθε φορα που κλεινεις ανοιγεις το ρουτερ μπορει να δεις μικρη διαφορα στο συγχρονισμο λογω μικρων σκαμπανεβασματων της γραμμης.δεν ειναι παραξενο.επισης  για αυτο με το thomson που λες οτι ανοιγει λιγο πιο αργα μπορεις να δοκιμασεις το παρακατω.

192.168.1.254

thomson gateway

configuration

μετα πανω δεξια configure

και κατω κατω web browsing interception απο automatic καντο disable.καποιοι λενε οτι παιζει καλυτερα ετσι

επισης το Insomnia ειναι λιγο πιτα τις ωρες αιχμης κα υπαρχουν κατι delay οποτε τσεκαρε και καπου αλλου.το κακο ειναι βεβαια οτι χανεις 1,5 mbit.

επισης επειδη με το fast path η γραμμη γινεται πιο ευαισθητη για αυτο τσεκαρε το μερικες ημερες οτι εισαι οκ απο σταθεροτητα πριν πας fast path(αν πας).Και υπολογισε κανα megabit down η ταχυτητα.

Δημοσ.

Ναι, εγω το μονο που εκανα ηταν το εξης:

1) βγαζω splitter (που πανω του ειχε το modem και το τηλεφωνο) και βαζω το μοντεμ μονο του κατευθειαν στον τοιχο. Επισης βαζω μονταμ μονο του στην μπριζα και οχι σε πολυμπριζο.

2) Βαζω το τηλεφωνο με φιλτρο, μονο του, σε αλλη τηλεφωνικη μπριζα

Μπορει η αποσυνδεσεις που εβλεπαν αυτοι να μην ειχαν σχεση (και να ηταν απ αυτες που κανω εγω με το χερι) με αυτες τις 3 που ειχα εγω προχθες και τους πηρα τηλ.

Κανω καμια φορα πριν παιξω παιχνιδι κανα restart (με το χερι, οχι απο τη σελιδα του ρουτερ) στο modem, γιατι εχω παρατηρησει οτι στο φιφα τουλαχιστον, παει καλυτερα. Σαν να ξεμπουκωνει. Μπορει ομως να ειναι και απλα η ιδεα μου.

Θα κανω και τις ρυθμισεις που μου ειπες στο thomson (αυτο εχω αφησει μεχρι ωρας πανω, να το δω λιγο καλυτερα) μπας και εχουμε καμια διαφορα.

Δημοσ.

Ναι, εγω το μονο που εκανα ηταν το εξης:

1) βγαζω splitter (που πανω του ειχε το modem και το τηλεφωνο) και βαζω το μοντεμ μονο του κατευθειαν στον τοιχο. Επισης βαζω μονταμ μονο του στην μπριζα και οχι σε πολυμπριζο.

2) Βαζω το τηλεφωνο με φιλτρο, μονο του, σε αλλη τηλεφωνικη μπριζα

Μπορει η αποσυνδεσεις που εβλεπαν αυτοι να μην ειχαν σχεση (και να ηταν απ αυτες που κανω εγω με το χερι) με αυτες τις 3 που ειχα εγω προχθες και τους πηρα τηλ.

Κανω καμια φορα πριν παιξω παιχνιδι κανα restart (με το χερι, οχι απο τη σελιδα του ρουτερ) στο modem, γιατι εχω παρατηρησει οτι στο φιφα τουλαχιστον, παει καλυτερα. Σαν να ξεμπουκωνει. Μπορει ομως να ειναι και απλα η ιδεα μου.

Θα κανω και τις ρυθμισεις που μου ειπες στο thomson (αυτο εχω αφησει μεχρι ωρας πανω, να το δω λιγο καλυτερα) μπας και εχουμε καμια διαφορα.

ή ειχε προβλημα το splitter η απλα ετυχε και οι αποσυνδεσεις που ειδαν ηταν μονο αυτες που εκανες εσυ.

αν ξανακανει αποσυνδεσεις εκει κανεις και δοκιμη παντα χωρις τηλεφωνο και χωρις φιλτρο.μονο το ρουτερ μηπως φταιει και το τηλεφωνο.βαλε fast path να εχεις καλυτερο ping να τελειωνεις και με αυτο.γενικα το thomson ειναι αρκετα stable.

Δημοσ.

Nαι αυτο θα κανω αμα δω αποσυνδεσεις.

Για το ping δεν ξερω, μια χαρα ειμαι και τωρα για interleaved με 60 στο bf3. Φοβαμαι να το ρισκαρω...χαχα

Δημοσ.

Nαι αυτο θα κανω αμα δω αποσυνδεσεις.

Για το ping δεν ξερω, μια χαρα ειμαι και τωρα για interleaved με 60. Φοβαμαι να το ρισκαρω...χαχα

παρατηρησε το .δενσε κυνηγαει κανεις.αν θες καλυτερο ping.αλλα οπως σου ειπα θα χασεις σε ταχυτητα.και αν δεν παιξει σωστα με fast path ξαναζητας interleave μετα εννοειται.

οπως και αμα καποιος θελει fast path για χ ψ λογο τοτε για να εισαι πιο stable παιζουν και Profiles.απλα την πληρωνει παντα η ταχυτητα σου

• Like 1
  • 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ερωτησουλα:

Εκανα εχθες στη forthnet το internet fastpath και το ping (μεσα απο το speedtest.net) επεσε στο 6 απο 14 και γενικα το ιντερνετ τρεχει καλα (πριν κλειδωνα 17500, τωρα ειμαι στα 15000), ισως φορτωνει και καλυτερα τα youtube videos (και πριν με το interleaved παλι ακολλητα τα επαιζε, απλα λεμε τωρα...) και το ping στο black ops 2 που ειδα μεχρι στιγμης μειωθηκε και εκεινο..απο 70-90 που επαιζα πριν (καλα ηταν και πριν, δεν λεω), τωρα παιζω με ακομα πιο χαμηλα αλλα μου συνεβει το εξης:

Σημερα το πρωι που μπηκα σπιτι, ειδα το μοντεμ να ξανα συγχρονιζει (με interleaved δεν ειχα ποτε ουτε ενα dc). Αμεσως συγχρονισε, εκατσα λιγο στον υπολογιστη και εκανε αλλη μια αποσυνδεση. Απο τοτε και για μια ωρα που εκατσα δεν εκανε κατι αλλο και επαιζε καλα. Πηρα πριν λιγο την forthnet να τους ρωτησω αν εχουν δει αποσυνδεσεις σημερα και αν ναι ποσες, μπας και κανουμε κατι στην γραμμη (τους φαινονται 2 αποσυνδεσεις, μια στις 09:00 και μια στις 12:00 που ειναι αυτη που ειδα εγω), αν δω και τις επομενες μερες οτι με πεταει καμια φορα και μου ειπαν οτι, μπορουμε να παμε το margin στο 8 (απο 6 που ειναι) και να παιζουμε με fastpath και noise 3 (κατι τετοιο). Να το κανω αν χρειαστει ή καλυτερα να ριξω και αλλο τη γραμμη (δεν με νοιαζει γενικα το download) για να ειμαι οκ? Παλια θυμαμαι με Οn, οταν το εκανα fastpath (σε interleaved κλειδωνα στα 16381 παντα) επεφτε η γραμμη στα 15000 περιπου αλλα ειχα αποσυνδεσεις. Ετσι επελεγα ενα προφιλ fastpath αλλα για συγχρονισμο εως και 12mb και κλειδωνα παντα στα 11996 και καμια αποσυνδεση.

Δημοσ.

α.ναι μπορεις να σου βαλουν 8 margin (free noise) και να εχεις fast path για καλυτερη σταθεροτητα.αμα δεν σε νοιαζει το down ναι μπορεις να το κανεις.επισης ναι με το fast path ειναι πιο ευκολο να γινει αποσυνδεση.αν εχεις βεβαια το zte ναι πεταξε το και παρε κανα σοβαρο ρουτερ.εφοσον και παλια ειχες το ιδιο θεμα λογικα ο χαλκος δεν μπορει να παιξει στα ορια του 6 Margin και fast path.αν εχεις κανα zte παντως αλλαξε το και δες για κανα thomson 585 v8 που ειναι πολυ πιο stable.αν το κανεις 8 το profil λογικα θα χασεις ενα Mbit ακομα.

Δημοσ.

Ναι, δεν με νοιαζει το down, οποτε λες οτι δεν εχει καμια αλλη διαφορα στην επιδοση (χειροτερο ping απο αυτο που πιανω τωρα κλπ), μονο οτι πεφτει 1-2mb ακομα, σωστα? Δηλαδη, αυτο το 6 margin με το 8 margin δεν εχει να επηρεασει αρνητικα κατι αλλο περαν του download, ετσι?

Ακομα, να πω οτι στην On το ιδιο συνεβαινε (δηλαδη ειχα που και που καμια αποσυνδεση με fastpath οταν κλειδωνα στα 15000) και με το ασπρο pirelli και με το μαυρο και με ενα 585v7. Οταν πηγα 12000 και fastpath παλι, η γραμμη δεν εκανε κιχ και γενικα επαιζε πολυ καλα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...