moustos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα σας! Κατ' αρχήν να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και καλές γιορτές με υγεία!!! Έκανα μεταφορά από ΟΤΕ VDSL 50 σε Forthnet VDSL 50 αλλά παρατηρώ ότι εκεί που με τον ΟΤΕ κλείδωνα στα 46-48 Mbp/s (κάποιες φορές πήγαινε 42 αλλά με ενα restart του router επανερχόταν), τώρα με την Forthnet κλειδώνω στα 32. Η απόσταση από το κέντρο είναι περίπου 800-820 μέτρα. Πήρα τηλέφωνο στην Forthnet και μου είπε ο τεχνικός τους ότι σε τέτοια απόσταση τους φαίνεται φυσιολογική η ταχύτητα. Κάτι άλλο που είδα επίσης είναι ότι το db attenuation είναι στο 23 ενώ με τον ΟΤΕ ήταν πολύ λιγότερο. Μπορώ να κάνω κάτι να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα ή το ξαναγυρίζω σε ΟΤΕ? Αν βάλω το ρουτερ του ΟΤΕ μήπως γίνει καλύτερη δουλειά? Τώρα έχω το Technicolor TG589vn v3 και πριν είχα το ZTE ZXDSL 931VII Να συμπληρώσω ότι έχω αφήσει το VDSL splitter που μου είχε δώσει ο ΟΤΕ γιατί η forthnet δεν είχε (αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα) Ευχαριστώ και συγνώμη για όλο αυτό το κατεβατό.
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 το adslsplitter ειναι ιδιο με το vdsl.ασχετα με το προβλημα να ρωτησω κατι.ποσα τηλεφωνα και πριζακια παιζουν μεσα στο σπιτι?ρωταω για να δω πως εχεις κανει την καλωδιωση.αν μου πεις οτι εχεις σε καποιο πριζακι τηλεφωνο με φιλτρο μαλλον εχουμε ξεκινησει λαθος.
moustos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Ωχ με άγχωσες γιατί έτσι το έχω μάλλον χαχα Αρχικά να πω ότι την ίδια ακριβώς συνδεσμολογία είχα και πριν και έχει ως εξής: Στο σπίτι υπάρχουν 2 πριζάκια τηλεφώνου Στο ένα πριζάκι έχει ένα VDSL Splitter όπου είναι κουμπωμένο πάνω το router και η μία συσκευή τηλεφώνου Στο άλλο έχει ένα ADSL Splitter όπου πάνω έχει κουμπωμένη απλά μία συσκευή τηλεφώνου. Οι συνδέσεις στα splitter είναι σωστές (εννοώ ότι δεν έχω βάλει το τηλέφωνο στην θέση του modem router κτλ)
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Ωχ με άγχωσες γιατί έτσι το έχω μάλλον χαχα Αρχικά να πω ότι την ίδια ακριβώς συνδεσμολογία είχα και πριν και έχει ως εξής: Στο σπίτι υπάρχουν 2 πριζάκια τηλεφώνου Στο ένα πριζάκι έχει ένα VDSL Splitter όπου είναι κουμπωμένο πάνω το router και η μία συσκευή τηλεφώνου Στο άλλο έχει ένα ADSL Splitter όπου πάνω έχει κουμπωμένη απλά μία συσκευή τηλεφώνου. Οι συνδέσεις στα splitter είναι σωστές (εννοώ ότι δεν έχω βάλει το τηλέφωνο στην θέση του modem router κτλ) αυτο ηταν για adsl.σε vdsl σου κοβει ταχυτητα.απαγορευονται δια ροπαλου τα παραλληλα πριζακια στο vdsl.θα πρεπει ολα τα τηλεφωνα να ξεκινανε πανω απο το ενα και μοναδικο splitter που θα υπαρχει. κοινως αν εχεις μια πριζα σαλονι και μια δωματιο θα πρεπει στο σαλονι να μπει το ρουτερ με splitter και απο το Phone του splitter να μπει ενα διπλο.στην μια πλευρα θα βαλεις το τηλεφωνο που θα ειναι εκει διπλα και στην δευτερη θεση θα ενωθει το καλωδιο που περναει απο το σαλονι μεχρι το δωματιο πισω απο τον τοιχο.αντι να ενωνεται παραλληλα πισω απο τον τοιχο να ενωνεται πανω στο splitter.οποτε στο δωματιο θα εχεις τηλ χωρις φιλτρο /σπλιττερ διοτι θα παιρνει απο το αρχικο splitter. δυστυχως το vdsl δενειναι adsl και το καθε παραλληλο που βαζεις απλα σου κοβει ταχυτητα σου αυξανει τα errors(retransmitted πακετα κτλ) ελπιζω να μην βγει οτι εχεις και κανα συναγερμο παραλληλα.αλλιως η λυση ειναι να αφησεις μονο ενα τηλεφωνο και το ιντερνετ στο πριζακι που ειναι στο δωματιο πχ και στο προηγουμενο πριζακι να μην μπει τιποτα. η γραμμη του οτε πρεπει να βλεπει απευθειας το σπλιττερ πριν φτασει σε διακλαδωση. επιτρεπετε αυτο απο το α στο β στο γ και βαζω μονο ρουτερ τηλεφωνο στο γ γιατι εισαι σε μια ευθεια αλλα δεν επιτρεπετε απο το α στο β απο το Α στο γ απο το α στο δ και εγω βαζω το ρουτερ στο πχ δ.
moustos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Κατάλαβα απολύτως τι λες και πως το εννοείς Μόλις πάω σπίτι θα βγάλω αμέσως το δεύτερο splitter και θα βάλω την δεύτερη συσκευή τηλεφώνου στο ένα splitter με έναν διακλαδωτή στην θέση Phone (για να έχω και τα δύο τηλέφωνα επειδή το ένα είναι ασύρματο οπότε σε μια διακοπή ρεύματος να έχω ένα που να δουλεύει) και θα σου πω τα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει συναγερμός. Μόνο οι συσκευές που είπα στο παραπάνω post. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την βοήθεια!!!
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 αν το αρχικο σπλιττερ ειναι στην αρχικη πριζα τοτε θα πρεπει να ανοιξεις το πριζακι και να αποσυνδεσεις το καλωδιο που παει στην δευτερη πριζα.αν τωρα τα βαλεις ολα στην δευτερη πριζα τοτε εισαι οκ.γιατι αμα τα αφησεις στην πρωτη εχεις ενα παραλληλο καλωδιο απο το α στο β εφοσον το καλωδιο δεν τελειωνει στο α αλλα παει και στο β ενω εσυ εχεις τα πραγματα στο α.
moustos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα! Τα έκανα όλα όπως είπες. Τώρα παίζει μόνο ένα πριζάκι. Έβγαλα τελείως το καλώδιο από μέσα που πήγαινε στο δεύτερο και τώρα απλά είναι ένα με το splitter του. Δυστυχώς η διαφορά με πριν είναι απειροελάχιστη έως καμία. Θα δοκιμάσω να βάλω και το router του οτε μπας και γίνει δουλειά.
poulinos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα! Τα έκανα όλα όπως είπες. Τώρα παίζει μόνο ένα πριζάκι. Έβγαλα τελείως το καλώδιο από μέσα που πήγαινε στο δεύτερο και τώρα απλά είναι ένα με το splitter του. Δυστυχώς η διαφορά με πριν είναι απειροελάχιστη έως καμία. Θα δοκιμάσω να βάλω και το router του οτε μπας και γίνει δουλειά. σιγουρα θα εχεις λιγοτερα errors σε fec κτλ.οποτε στο πρωτο πριζακι θα πρεπει να εχεις μονο ενα ζευγαρι καλωδια πλεον που απλα πανε στο πριζακι.αν σε βολευει ετσι αστο ετσι που ειναι το σωστο.τωρα δεν ξερω και αν απο forthnet Μπορει να μπει καποιο αλλο profile για μεγαλυτερη ταχυτητα.
stratigos24 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Απο On Telecoms (6 χρονια) πηγα σε Forthnet και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος (στην περιοχη στον Βυρωνα μου εχουμε 4 φιλοι και ολοι μας συγχρονιζουμε ανω των 17000, συνηθως ειμαστε στα 17500). Με on ημουν 16381 και με fastpath 11996 (επεφτε τοσο σε fastpath γιατι επελεγα χωρις προστασια λαθων με συγχρονισμο κατω των 12 mb, γιατι παραπανω ειχα αποσυνδεσεις). Οπως ειπα λοιπον με forthnet ολα οκ, και το youtube φορτωνει 720, 1080 χωρις να κολλαει καθολου. Και στα παιχνιδια μια χαρα ειναι. Το προβλημα ειναι μονο στο Facebook που αργει και πραγματικα σερνεται να ανοιξει εικονες. Μπορει να γινει κατι γιαυτο?
moustos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία! Φίλε poulinos θέλω να αλλάξω ρουτερ και να βάλω του ΟΤΕ που είχα πριν. Αργότερα έχω σκοπό να πάρω ένα άλλο (Draytek) αλλά προς το παρόν όχι. Έβαλα τους κωδικούς της forthnet στο ρουτερ του ΟΤΕ αλλά δεν έχει internet. Κοίταξα μέσα στις ρυθμίσεις του ρουτερ και έλεγε κάτι ACS Otenet κτλ. Μήπως θέλει να αλλάξω και κάτι άλλο πέραν του username και το password?
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Απο On Telecoms (6 χρονια) πηγα σε Forthnet και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος (στην περιοχη στον Βυρωνα μου εχουμε 4 φιλοι και ολοι μας συγχρονιζουμε ανω των 17000, συνηθως ειμαστε στα 17500). Με on ημουν 16381 και με fastpath 11996 (επεφτε τοσο σε fastpath γιατι επελεγα χωρις προστασια λαθων με συγχρονισμο κατω των 12 mb, γιατι παραπανω ειχα αποσυνδεσεις). Οπως ειπα λοιπον με forthnet ολα οκ, και το youtube φορτωνει 720, 1080 χωρις να κολλαει καθολου. Και στα παιχνιδια μια χαρα ειναι. Το προβλημα ειναι μονο στο Facebook που αργει και πραγματικα σερνεται να ανοιξει εικονες. Μπορει να γινει κατι γιαυτο? για το facebook δεν ξερω να σου πω αν και μου φαινετε παραξενο.και με αλλο browser στο κανει?δοκιμασε αλλους dns αν και μου φαινεται πολυ παραξενο. κατα τα αλλα απλα εενημερωτικα μπορεις και στην forthnet Να ζητησεις fast path αμα θελεις.επισης αν εισαι σε alcatel dslam(broadcom chipset ισως να μπορεις να συγχρονισεις ακομα περισσοτερο).επισης αν εχεις το 5130 technicolor καντου το firmware update Που υπαρχει στο site Της forthnet. http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954 Ισως ετσι λυθει και το θεμα με το fb?? Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία! Φίλε poulinos θέλω να αλλάξω ρουτερ και να βάλω του ΟΤΕ που είχα πριν. Αργότερα έχω σκοπό να πάρω ένα άλλο (Draytek) αλλά προς το παρόν όχι. Έβαλα τους κωδικούς της forthnet στο ρουτερ του ΟΤΕ αλλά δεν έχει internet. Κοίταξα μέσα στις ρυθμίσεις του ρουτερ και έλεγε κάτι ACS Otenet κτλ. Μήπως θέλει να αλλάξω και κάτι άλλο πέραν του username και το password? κανονικα το μονο που αλλαζεις ειναι username/password. τα υπολοιπα πρεπει να ειναι ετοιμα σε Pppoe/llc και vpi 8/35.αν εχει εξτρα pvc σβηστααν και δεν κανουν θεμα.το acs δεν θα σε πειραξει .ειναι απλα σε οτενετ να παρει τα στοιχεια λογικα μονο του.αν δνε παιξει δες στο log file τι error σου βγαζει.επισης συγχρονιζει το ρουτερ? το username το γραφεις σωστα πχ [email protected] το password προσοχη στα κεφαλαια και στα μικρα.αυτα για αρχη.θα σου ελεγα να δεις και για αλλο firmware αλλα αστο στην παρουσα φαση
moustos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Έχω αποθηκεύσει τους κωδικούς σε αρχείο και απλά έκανα αντιγραφη-επικολληση όπως έκανα και στο ρουτερ της forthnet οπότε σίγουρα δεν είναι γραμμένο λάθος. Για firmware η αλήθεια είναι ότι έψαξα για να βάλω το δικό του "καθαρό" που να μου δουλεύει και η τέταρτη θύρα ethernet αλλά δεν βρήκα κάτι με μια γρήγορη ματιά που έριξα. Επίσης συγχρονίζει κανονικά απλά δεν συνδέεται στο internet. (το "dsl" led πάνω στο ρούτερ ανάβει κανονικά και το "internet είναι κόκκινο") Θα κοιτάξω αν έχει κάτι άλλο γιατί νομίζω ότι είχε ρυθμίσεις για voip τώρα που το λες. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το pvc που είπες. Ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Έχω αποθηκεύσει τους κωδικούς σε αρχείο και απλά έκανα αντιγραφη-επικολληση όπως έκανα και στο ρουτερ της forthnet οπότε σίγουρα δεν είναι γραμμένο λάθος. Για firmware η αλήθεια είναι ότι έψαξα για να βάλω το δικό του "καθαρό" που να μου δουλεύει και η τέταρτη θύρα ethernet αλλά δεν βρήκα κάτι με μια γρήγορη ματιά που έριξα. Επίσης συγχρονίζει κανονικά απλά δεν συνδέεται στο internet. (το "dsl" led πάνω στο ρούτερ ανάβει κανονικά και το "internet είναι κόκκινο") Θα κοιτάξω αν έχει κάτι άλλο γιατί νομίζω ότι είχε ρυθμίσεις για voip τώρα που το λες. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το pvc που είπες. Ευχαριστώ! τωρα να υπoθεσω μπαινειςμε το ρουτερ της forthnet.αν θελησεις να μπεις με το ρουτερ του οτe περιμενε 5-6 λεπτακια πριν το βαλεις πανω ωστε να πεσει το username.δυο λεπτα θελει συνηθως αλλα οκ.επισης δες στο Log του ρουτερ τι σου βγαζει.για δοκιμη μηπως υπαρχει ασυμβατοτητα δοκιμασε και Pppoa/vcmux>κανονικα δεν πρεπει να σε πειραζουν τα αλλα pvc.επισης σβηστο το Pvc και φτιαξτο απο την αρχη αμα ειναι. δεν ξερω αν εχεις δικαιωμα εσυ σαν User να αλλαξεις την τεταρτη θυρα και να την κανεις κανονικη απο stb. Επισης ο κωδικος σου δεν εχει κανα παραξενο συμβολο μεσα ε?(περα απο παπακι και τελεια). επισης οπως σου ειπα αν εχεις το 5130 δοκιμασε το firmware update.για voip δεν θα εχει αλλα θα εχει για iptv το ρουτερ του οτε.ο οτε δεν εχει voip.λογικα πρεπει να εχει ενα 8/36 η 8/37 για Iptv.Νομιζω 8/36.αλλα δεν σε επηρεαζει αυτο.αυτο συνηθως σου κανει αλλα θεματα.
stratigos24 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 για το facebook δεν ξερω να σου πω αν και μου φαινετε παραξενο.και με αλλο browser στο κανει?δοκιμασε αλλους dns αν και μου φαινεται πολυ παραξενο. κατα τα αλλα απλα εενημερωτικα μπορεις και στην forthnet Να ζητησεις fast path αμα θελεις.επισης αν εισαι σε alcatel dslam(broadcom chipset ισως να μπορεις να συγχρονισεις ακομα περισσοτερο).επισης αν εχεις το 5130 technicolor καντου το firmware update Που υπαρχει στο site Της forthnet. http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3954 Ισως ετσι λυθει και το θεμα με το fb?? Ναι, ειναι σιγουρο οτι στο fb εχει θεμα. Και απο το κινητο τα ιδια (ειτε με browser στο κινητο, ειτε με την εφαρμογη facebook. Και με τα 2 αργει) και μπηκε φιλος με ipad mini (safari και εφαρμογη) και αλλος με iphone και εκει τα ιδια. Ολα ανοιγαν γρηγορα μονο το fb αργουσε και φορτωνε βασανιστηκα αργα τις φωτογραφιες. Βασικα το προβλημα ειναι στις φωτογραφιες, ειτε απο κινητο-tablet, ειτε απο υπολογιστη. Το ξερω πως μπορω να επιλεξω fastpath και με την forthnet, ισως το κανω αργοτερα, απλα προς το παρον αφου ειμαι οκ και κλειδωνω καλα, δεν το εχω κανει. Δεν ειμαι σπιτι τωρα να δω το μοντεμ, αλλα δεν ειναι αυτο το 5130 technicolor. Eνα μικρο zte ειναι.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Ναι, ειναι σιγουρο οτι στο fb εχει θεμα. Και απο το κινητο τα ιδια (ειτε με browser στο κινητο, ειτε με την εφαρμογη facebook. Και με τα 2 αργει) και μπηκε φιλος με ipad mini (safari και εφαρμογη) και αλλος με iphone και εκει τα ιδια. Ολα ανοιγαν γρηγορα μονο το fb αργουσε και φορτωνε βασανιστηκα αργα τις φωτογραφιες. Βασικα το προβλημα ειναι στις φωτογραφιες, ειτε απο κινητο-tablet, ειτε απο υπολογιστη. Το ξερω πως μπορω να επιλεξω fastpath και με την forthnet, ισως το κανω αργοτερα, απλα προς το παρον αφου ειμαι οκ και κλειδωνω καλα, δεν το εχω κανει. Δεν ειμαι σπιτι τωρα να δω το μοντεμ, αλλα δεν ειναι αυτο το 5130 technicolor. Eνα μικρο zte ειναι. αρα δεν ειναι θεμα Pc Οποτε οκ.fastpath ζητας απο την forthnet να στο βαλει αλλα δεν θα λυσει το προβλημα σου.αν ειναι το zte δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να εχει να κανει με αυτο.κλειστου firewall ριξτου κανα hard reset κτλ.αν εχεις κανα αλλο ρουτερ απο παλια συνδεση δοκιμασε το.πχ βαλε το ρουτερ της on περασε του Username/password και δες αν θα το κανει.(λογικα θα σε αφησει δεν νομιζω να ειναι τοσο κλειδωμενο που να μην σε αφησει.τα στοιχεια στα εχουν στειλει με sms)τα zte αν και δεν το εχω δοκιμασει προσωπικα ,εν τουτοις πολλα παραπονα βλεπω και εδω στο forum για τα zte ανεξαρτητος παροχου.δεν μου γεμιζουν το ματι με αυτα που ακουω.κινεζια βεβαια ειναι τι να περιμενει κανεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα