Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατοικω στην Αρτεμιδα απο το 2004 & για μια 10ετια εχω την ονομαστικη ταχυτητα των 2Mbps του ΟΤΕ.Τον Σεμπτεμβριο (του 13) που αλλαξε τα τιμολογια (στην τηλεφωνια) και τις ονομαστικες ταχυτητες ο ΟΤΕ (με αποτελεσμα να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ 2Mbps) και να την εξαφανισει απο τον καταλογο τους,αλλαξα και μπηκα στο νεο τους προγραμμα ΟΤΕ Double Play 4 Απεριόριστα Plus.Απο το Σεμπτεμβριο μεχρι και τον Νοεμβριο με την ονομαστικη ταχυτητα των 4Mbps,ΟΛΑ επαιζαν καλως απροβληματιστα χωρις να δωσω ΠΟΤΕ βλαβη στον ΟΤΕ...μεχρι που μπηκε ο Δεκεμβριος και αλλαξαν ΟΛΑ !!!Απο τοτε αρχισε το κινεζικο router που δινει ο ΟΤΕ να πιανει 256Kbps-340Kbps-400Kbps & το κορυφαιο 192Kbps !!!Δεινωντας βλαβη στο 13888 (πρεπει να με εχουν μαθει ΟΛΟΙ εκει & τεχνικοι),και ερχομενοι οι ανθρωποι του ΟΤΕ στο σπιτι ΔΕΝ διαπιστωσανε καποιο προβλημα με τους ελεγχους που εκαναν και με την συνδεσμολογια που εχω.Το αποτελεσμα ειναι να με υποβαθμισουν ΞΑΝΑ στα 2Mbps για να εχω (υποτιθεται) σταθερη συνδεση,και να αρχιζει ΠΑΛΙ να πιανει 256Kbps-340Kbps-400Kbps !!!Το εχω ξαναδωσει,ΠΑΛΙ βλαβη να το δουνε...

Θα δεινω τα στοιχεια που λεει το router...Περιοχη:Αρτεμιδα(Αγ.Κυριακη)-Κεντρο:ΑΡΤΕΜΙΔΑ Α
 ADSL State:Up
 Bandwide Down/Up(kbps):2048 kbps / 509 kbps
 SNR Margin Down/Up(db):9.9 dB / 18.5 dB
 FEC Down/Up:50228 / 41
 CRC Down/Up:11722 / 0
 HEC Down/Up:40801 / 0

ADSL Firmware Ver:FwVer:3.16.28.0_A_TC3086 HwVer:T14.F7_7.0
 Line State:up
 Modulation:ITU G.992.5(ADSL2PLUS)
 Annex Mode:ANNEX_A

Downstream                 Upstream    
SNR Margin:        10.0 dB                        18.4 dB     
Line Attenuation:  63.9 dB                        34.5 dB     
Data Rate:          2048 kbps                    509 kbps   

Δημοσ.

Άστα,Αρτέμιδα είναι πονεμένη ιστορία.Το κέντρο του ΟΤΕ είναι στη λεωφόρο κοντά στα φανάρια οπότε είσαι πολύ μακρυά.Να ξέρεις πάντως ότι δεν έχουν επενδύσει σε υποδομές εδώ και έχουν πιτάρει τα πάντα.Μια από τα ίδια τραβάω και γω,δε το βάζω όμως κάτω το δίνω συνέχεια βλάβη.Δίνε το συνέχεια μπας και είσαι τυχερός και σου αλλάξουν κανά ζευγάρι και ανέβεις λίγο και να είναι σταθερή η γραμμή.Μην σκεφτείς να πας σε άλλο πάροχο γιατί 2 γείτονες και δεν έχουν internet και δε βλέπουν τεχνικό.

Δημοσ.

αν πραγματι ειναι πραγματικο το 63 attenuation τοτε να σου δωσω συγχαρητηρια που εχεις εστω και ιντερνετ.εχω δει ατομα με λιγοτερο να μην παιζουν καν.επισης δεν θυμαμαι να εχω δει σε απειρα ραντεβου ατομο με τοσο attenuation και να επαιζε σε 4 mbit.δεν σε βλεπω για να παιζεις σωστα στα 4mbit.θα εισαι πολυ οριακα.εκτος αν το attenuation ειναι μικροτερο και απλα το βγαζει λαθος το ρουτερ.γιατι τετοιο attenuation ειναι 5 Km.αν ησουν αθηνα παιζει να μην επαιζες με τετοιο attenuation απο το πολυ crosstalk.Οποτε καλυτερα κατσε στα 2 μεχρι καποια στιγμη στο μακρυνο μελλον να μπει vdsl απο kv  και να πας εκει.

επισης αγια κυριακη επειδη εχω ενα ατομο που μενει με το που περασεις την σιδερενια γεφυρα και μετα κανει την ανηφορα.με το που τελειωσει η ανηφορα μενει εκει.ειχε 52 attenuation και καταφερε να παιξει σωστα μονο με thomson.ο οτε του ειχε πει οταν ειχε αποσυνδεσεις οτι δεν μπορει να κανει κατι περισσοτερο επειδη ειναι μακρυα και οτι αμα θελει να διακοψει.το κακο ειναι οτι αυτος ειχε και adsl over isdn που παιζει χειροτερα απο adsl over pots.

Δημοσ.

Το θεμα ξερεις ποιο ειναι...οτι ΚΑΝΕΙΣ τους απο τον ΟΤΕ δεν μου εχει δωσει μια σαφη-κατανοητη και τεκμηριωμενη απαντηση,το πως 3 μηνες επαιξα Απροβληματιστα στα 4Mbps.

Δημοσ.

Το θεμα ξερεις ποιο ειναι...οτι ΚΑΝΕΙΣ τους απο τον ΟΤΕ δεν μου εχει δωσει μια σαφη-κατανοητη και τεκμηριωμενη απαντηση,το πως 3 μηνες επαιξα Απροβληματιστα στα 4Mbps.

α.πιθανοτατα το ζευγαρι που σε εχουν ριξει επαιζε καλυτερα και μπορει απλα τωρα να εχει καποιο θεμα.

β.μπορει να ειναι λογω καποιας οξειδωσης σε σημειο που ενωνονται πχ τα καλωδια τα δικα σου με του οτε.ειδικα τωρα χειμωνα με υγρασια κτλ.

γ.μπορει το ρουτερ να κανει τα δικα του.

δ.μπορει να ενεργοποιηθηκαν και αλλες γραμμες οποτε η δικια σου να τρωει crosstalk απο αλλες(ειδικα απο isdn).

ε.προβλημα στην καλωδιωση του σπιτιου.πχ προβληματικο φιλτρο που χαλασε κτλ.

ελπιζω να σε καλυψα

Δημοσ.

Αγαπητε φιλε,εχω αλλαξει το φιλτρο του τηλεφωνου...οταν λες ο router κανει τα δικα του,ΔΕΝ καταλαβαινω τι εννοεις,δηλαδη μου λες οτι επαιξε κανονικα και απροβληματιστα για 3 ΜΗΝΕΣ στα 4Mbps και τωρα που χειμωνιασε αρχισανε ΟΛΑ τα προβληματα !!! Αν διαβασες παραπανω αναφερω οτι εχουν ερθει ουκ ολιγες φορες οι τεχνικοι του ΟΤΕ στο σπιτι και ΔΕΝ βρηκαν κατι μεμπτο.Εχω δωσει κατ'επαναληψη βλαβη για καθαρισμο της τηλεφωνικης μου γραμμης και να δουνε που κλειδωνει ο router στα συστηματα τους,αλλα μαλλον...γιοκ !!!

Και κατι αλλο...καποιος απο τους τεχνικους του ΟΤΕ (μαλλον του ξεφυγε) που ανεφερε οτι απο την Αρτεμιδα εχουν ΟΥΚ ολικα παραπονα για τις συνδεσεις στο διαδικτυο.

Η συνδεση μου ειναι PSTN.

Δημοσ.

Αγαπητε φιλε,εχω αλλαξει το φιλτρο του τηλεφωνου...οταν λες ο router κανει τα δικα του,ΔΕΝ καταλαβαινω τι εννοεις,δηλαδη μου λες οτι επαιξε κανονικα και απροβληματιστα για 3 ΜΗΝΕΣ στα 4Mbps και τωρα που χειμωνιασε αρχισανε ΟΛΑ τα προβληματα !!! Αν διαβασες παραπανω αναφερω οτι εχουν ερθει ουκ ολιγες φορες οι τεχνικοι του ΟΤΕ στο σπιτι και ΔΕΝ βρηκαν κατι μεμπτο.Εχω δωσει κατ'επαναληψη βλαβη για καθαρισμο της τηλεφωνικης μου γραμμης και να δουνε που κλειδωνει ο router στα συστηματα τους,αλλα μαλλον...γιοκ !!!

Και κατι αλλο...καποιος απο τους τεχνικους του ΟΤΕ (μαλλον του ξεφυγε) που ανεφερε οτι απο την Αρτεμιδα εχουν ΟΥΚ ολικα παραπονα για τις συνδεσεις στο διαδικτυο.

Η συνδεση μου ειναι PSTN.

ας τα πουμε ενα ενα.

α.μπορει ο ρουτερ να εχει παθει κατι.μικρο το ποσοστο αλλα μπορει.αυτο εννοοω να κανει  τα δικα του.

β.ναι πολλα ατομα εχουν προβληματα οταν βρεχει/υγρασια λογω κακων συνδεσεων και οξειδομενων καλωδιων στην χωνευτη.και επειδη οπως καταλαβα δεν εισαι πολυκατοικια για να εχες κατανεμητη καλο θα ηταν αν πιανουν τα χερια σου να τσεκαρεις την συνδεση των καλωδιων γιατι δεν ξερω αν ο οτε το εκανε.

επισης εσυ μπορει να δινεις βλαβη αλλα αν ο οτε δεν θελει για χ ψ λογο να σου αλλαξει απερχομενο η κεντρικο καλωδιο απλα οκ ερχετε τσεκαρει φευγει.η μονη δοκιμη ειναι αλλαγη κεντρικου και απερχομενου εκτος αν δεν εχουν αλλα.

ναι ειδα οτι ειναι Pstn απο το annex a.

επισης δεν το βρισκω παραξενο που υπαρχουν πολλα παραπονα γιατι εισαστε τα τελευταια σπιτια και εισαστε πολυ μακρυα οποτε σωστα δεν θαπαιξετε ποτε παρα μονο αν μπει vdsl απο kv.τα 50 attenuation και τα 60 ειναι παρα πολυ ηδη και το κακο ειναι οτι δεν μπορει να γινει κατι για να μειωθει.μονο ζευγαρια μπορουν να σας αλλαξουν και αυτο μεχρι καποιο οριο.μην περιμενεις δηλαδη κατα καποιο τροπο μονιμη λυση η οτι θα παιξεις πολυ καλυτερα.θαπρεπει να σε αλλαξουν ζευγαρι και απλα να ευχεσε εκεινο το ζευγαρι να παιζει καλυτερα.και οσο περισσοτερα ατομα βαζετε τηλεφωνο/adsl τοσο θα χειροτερευει η κατασταση.επισης  οσο περναει ο καιρος παλι συνηθως η κατασταση χειροτερευει πολλες φορες λογω καλωδιακων κτλ.

ειχα παει ραντεβου και σε νεο βουτζα.επαιζε ο πελατης με εναλλακτικο παροχο για αρκετο καιρο.σε καποιο σημειο αποσυνδεσεις.ο οτε ειπε πειτε του πελατη να διακοψει.δενμπορει να γινει τιποτα καλυτερο.τελευταιο σπιτι στο βουνο

Δημοσ.

Και κατι αλλο....Το σημαντικο στην ΟΛΗ ιστορια ειναι και θεμα τιμης !!! Δηλαδη,οι "μαγκες" στον ΟΤΕ ναι μεν αλλαξανε τα τιμολογια τους και τις ταχυτητες τους (και εξαφανισανε την 2αρα σε κοστος),και το καλυτεροτερο της υποθεσης ειναι οτι,οταν σε υποβαθμιζουν σε ονομαστικη ταχυτητα απο 4 σε 2Mbps,το τιμολογιο που πληρωνεις ειναι για 4 !!! καλο εεεεεεεεεεεε ;;;

ΔΕΝ εχουν προβλεψει εκει στο ΟΤΕ γι'αυτους που αναγκαστικα,πλεον,πρεπει ντε και καλα να παιξουν με 2Mbps και να πληρωνουν αναλογα.

Δημοσ.

Και κατι αλλο....Το σημαντικο στην ΟΛΗ ιστορια ειναι και θεμα τιμης !!! Δηλαδη,οι "μαγκες" στον ΟΤΕ ναι μεν αλλαξανε τα τιμολογια τους και τις ταχυτητες τους (και εξαφανισανε την 2αρα σε κοστος),και το καλυτεροτερο της υποθεσης ειναι οτι,οταν σε υποβαθμιζουν σε ονομαστικη ταχυτητα απο 4 σε 2Mbps,το τιμολογιο που πληρωνεις ειναι για 4 !!! καλο εεεεεεεεεεεε ;;;

ΔΕΝ εχουν προβλεψει εκει στο ΟΤΕ γι'αυτους που αναγκαστικα,πλεον,πρεπει ντε και καλα να παιξουν με 2Mbps και να πληρωνουν αναλογα.

συμφωνω μαζι σου γιατι ο οτε ειναι ηδη ακριβος αλλα πολλοι παροχοι δεν εχουν 2 mbps ενω καποιοι εχουν μεχρι 24 απευθειας.βεβαια και παλι ειναι πιο φτηνοι απο το 2αρι του οτε.απλα ο οτε σου λεει οτι με τα ιδια λεφτα που ειχες δυο εγω σου δινω πλεον 4 αν μπορεις να πας οποτε ...

Δημοσ.

με τον οτε είναι πρόβλημα αυτό . δεν μπορείς πουθενά να βγάλεις άκρη . ούτε με mail ακόμα δεν σε σου δίνουν σαφή απάντηση

Δημοσ.

με τον οτε είναι πρόβλημα αυτό . δεν μπορείς πουθενά να βγάλεις άκρη . ούτε με mail ακόμα δεν σε σου δίνουν σαφή απάντηση

ο οτε δεν σου απαντησε.εγω παντως σου εδωσα μερικες πιθανες απαντησεις.μην περιμενεις κατι παραπανω απο τον οτε παντως.

αλλωστε δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος με προβλημα που θα παραμεινει με προβλημα.δεν θα σκασει ο οτε.αν δεν σου κανει θα σου πει διεκοψε.αφου ξερει οτι και αλλου να πας σε αλλο παροχο same thing.

Δημοσ.

Οποτε,φιλε poulinos...ποια ειναι η λυση που μου προτινεις;Επισης,θα ηθελα να πω,πως μετα απο ΤΟΣΑ χρονια που ειμαι στον ΟΤΕ (και παρα πολυ κοσμος) και μπαινοντας στο 2014 να ΜΗΝ εχει κανει τα αυτονοητα σε επιδεδο αναβαθμισεων....ειναι λιαν επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!

Οσο αφορα το ZTE ZXHN H108NS(Α) v1.0.7i Firmware,που εχω βρει και εχω κατεβασει (αλλα ΔΕΝ το εχω βαλει),υπαρχει περιπτωση να διορθωνει κατι στο προβλημα που εχω ή θα μου δημιουργησει αλλα;

Δημοσ.

Οποτε,φιλε poulinos...ποια ειναι η λυση που μου προτινεις;Επισης,θα ηθελα να πω,πως μετα απο ΤΟΣΑ χρονια που ειμαι στον ΟΤΕ (και παρα πολυ κοσμος) και μπαινοντας στο 2014 να ΜΗΝ εχει κανει τα αυτονοητα σε επιδεδο αναβαθμισεων....ειναι λιαν επιεικως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!

Οσο αφορα το ZTE ZXHN H108NS(Α) v1.0.7i Firmware,που εχω βρει και εχω κατεβασει (αλλα ΔΕΝ το εχω βαλει),υπαρχει περιπτωση να διορθωνει κατι στο προβλημα που εχω ή θα μου δημιουργησει αλλα;

δεν θα πεσει αναβαθμιση.αναβαθμιση μονο οταν σας αλλαξουν τα καφαο με τα νεα τα kv και πας για vdsl.οοοοοοταν γινει.το να περαστει νεο απερχομενο η νεο κεντρικο μπορει να μην γινει και ποτε μπορει να γιναι και σε ενα μηνα.αν υπαρχουν προβληματικα ζευγαρια συνηθως παει για καλωδιακη.(εκει ισως φτιαξει και το δικο σου).αν τωρα υπαρχει μεγαλη ελλειψη ζευγαριων εκει ναι θα μπορουσε να περαστει νεο κεντρικο αλλα μην ελπιζεις και πολυ.ο οτε θα προτιμαει να ριχνει Reject οτι δεν υπαρχουν ζευγαρια και να δινει καλωδιακη παρα να ριξει νεο καλωδιο.

κατα τα αλλα τωρα μονο σε εεττ μπορεις να στειλεις μηπως και γινει κατι .η θα πιεστει ο οτε η πολυ απλα θα πει κανα παραμυθι οτι δεν υπαρχει αλλο διαθεσιμο κτλ και εχει δωθει για καλωδιακη και πρασινα αλογα.δοκιμασε το το firmware αλλα δεν περιμενω να γινει κατι.δεν τα θεωρω σοβαρα τα zte.αν μπορεις να βρεις για δοκιμη κανα thomson θα ηταν μια καλη λυση.τα θεωρω απο τα πιο σταθερα σε χαλια γραμμες και δοκιμασμενα κιολας σε χαλια γραμμες επαιζαν μια χαρα εκει που αλλα εκαναν dc's

Δημοσ.

Φίλε johnpas να σου απαντήσω και εγώ μέσα από την εμπειρία μου από τα 2 χρόνια που πέρασα στον ΟΤΕ σε εμπορικο και τεχνικό επίπεδο.

Στην περιοχή που βρίσκεσαι είσαι πάνω στο όριο του dslam. Δεν γίνεται με τις παρούσες συνθήκες να πιάσεις 4 και να έχεις σταθερή σύνδεση. Θα είσαι συνέχεια με αποσυνδέσεις.

Καλά έκανες και δήλωσες βλάβη, κάντο ξανά και ζήτησε να ελέγξουν τα καλώδια της σύνδεσης σου στο ΚΑΦΑΟ της περιοχής.

Η αλήθεια είναι ότι οι καλωδιώσεις στις περιοχές στις οποίες ο ΟΤΕ δεν έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση δικτύου είναι πάρα πολύ παλιές και ο χαλκός που χρησιμοποιείται στις adsl συνδέσεις μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμφανίσει πρόβλημα προτού αλλαχθεί. Πέρα από τις τρομερές απώλεις που έχει και δη σε απόσταση 4+ χλμ.Οπότε μην αναρωτιέσαι πως έπιανες για 2-3 μήνες.

Από 'κει κ πέρα αν στο τεχνικό τμήμα σε κλειδώσουν σε 2αρα νομίζω θα είσαι καλα. Σταθερός χωρίς αποσυνδέσεις. Όσο για το ότι πληρώνεις 4αρα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Γενικά το πλάνο του ΟΤΕ είναι να καταργηθούν οι χαμηλές συνδέσεις. Όπως συμβαίνει και στους άλλους παρόχους. Και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που δεν προχωρούν σε αλλαγές των γραμμών. Θα το κάνουν -όταν το κάνουν- κατευθείαν με οπτικές ίνες για VDSL.

Μέχρι τότε υπομονή και μην πας σε άλλη εταιρία. Δυστυχώς ούτε κάποιος άλλος πάροχος έχει επενδύσει στην περιοχή σε ιδιόκτητο δίκτυο. Στο αναφέρω αυτό διότι σε αρκετές περιπτώσεις, σε επαρχία κυρίως, εκεί που δεν έπιανε ο ΟΤΕ πήγαινε η FORTHNET και έσκαβε δικές τις γραμμές. Έτσι έμενε και ο χρήστης ικανοποιημένος και η εταιρία μεγάλωνε το πελατολόγιο και μοιραζόταν δικαιότερα το μερίδιο της αγοράς ώστε να αποφύγει προβλήματα ο ΟΤΕ με την ΕΕΤΤ.

Υ.Γ.: Δεν πρόλαβα να δω από πρώτο χέρι τα ZTE όταν άρχισε να τα χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ. Τουλάχιστον προοριζόταν για βελτίωση η αλλαγή σε ZTE. Θα συμφωνήσω πάντως με τη δοκιμή ενός παλιού καλού και αξιόπιστου THOMSON TG585 v7.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...