bokoss Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Παιδια καλησπέρα.. Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις με το προγραμμα visual studio 2013 τι κανουμε ώστε να μπορούμε να δημιουργησουμε προγραμματα σε γλωσσα C. Εχω φαει το κεφαλι μου, τα εχουν κανει πολύ περίπλοκα δεν μπορω να βρω ακρη.... ΧΕΛΠΠΠΠ
arc Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Ποιο είναι το επιπεδο εμπειρίας σου στον προγραμματισμό ;
migf1 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Αν το VS δεν είναι προϋπόθεση κι ενδιαφέρεσαι μόνο για C, δες την Pelles C να ξεμπερδεύεις στο άψε-σβήσε..
bokoss Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Ποιο είναι το επιπεδο εμπειρίας σου στον προγραμματισμό ; φιλε σε τει πληροφορικης ειμαι... α εξαμηνο ενταξει δν εχω κ μεγαλη εξηκιωση με την c αλλα τα καταφερνω Αν το VS δεν είναι προϋπόθεση κι ενδιαφέρεσαι μόνο για C, δες την Pelles C να ξεμπερδεύεις στο άψε-σβήσε.. αληθεια ειναι καλυτεροοο ? για πες μου την γνωμη σου
migf1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Το "καλύτερο" βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση με το τι απαιτήσεις έχεις. Αν το θέλεις μονάχα για C για εισαγωγή στη γλώσσα, τότε κατά τη γνώμη μου η Pelles C είναι ιδανική. Στα βασικά της + το ότι είναι πανάλαφρη και παρέχει ένα σούπερ απλή στη χρήση αλλά ολοκληρωμένο περιβάλλον (IDE)... και με πολύ καλο debugger. Παράγει επίσης πάαααααααααααααρα πολύ γρήγορα & συμπαγή εκτελέσιμα. ΥΓ. Αν και θα σου συνιστούσα με όποιο IDE κι αν ασχοληθείς να το κάνεις στα αγγλικά για να εξοικειωθείς με τους όρους (αν τους ξέρεις μόνο στα ελληνικά, τη μισή από τη βοήθεια που θα βρίσκεις στο Ίντερνετ δεν θα την καταλαβαίνεις, ή θα τρως τσάμπα χρόνο σε μετάφραση) έχω μεταφράσει στα ελληνικά όλο το πακέτο της Pelles C (όχι τη βοήθειά της φυσικά)... η ελληνική μετάφραση διατίθεται στο πακέτο εγκατάστασης της τελευταίας έκδοσης (δηλαδή της 7).
bokoss Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΑΚΡΗ.. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ VISUAL 2013 ΑΜΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ
sonyxp Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2014 Το είχα βάλει μια φορά να δω τι παίζει αλλά με χάλασε πάρα πολύ το γραφικό περιβάλλον του, ούτε 1 μέρα δεν άντεξα και γύρισα στο 2010 ... αν και από τι λένε το 2013 έχει κάποιες νέες δυνατότητες. 1
sonyxp Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Για νέους στον χώρο του προγραμματισμού δεν συστήνω Pelles γιατί δεν μπορώ να πω ότι έχει πολύ φιλικό editor. Ένα πρόβλημα είναι η στοίχιση, άλλο ένα είναι ότι ενώ έχεις κάνει space με TAB σου πηγαίνει την γραμμή στην αρχή όσο μέσα και να το έχεις πάει (δεν θυμάμαι που γινόταν αυτό). Με απλά λόγια θα σου σπάσει τα @, θα σε παιδέψει... είναι ένα πολύ ελαφρύ εργαλείο που είναι πολύ καλό για κάποιον που γνωρίζει μερικά ελάχιστα πράγματα. Είναι και "Portable" με την έννοια ότι αν πας πχ σε ένα ΝΕΤ, ε! που να κατεβάσεις τα βαριά IDE... PS: πάντως σε σχέση με το DevC++ (άλλο ένα πολύ ελαφρύ IDE) έχει feautres που δεν τα έχει το DevC++ όπως Autocompletion και ΧΡΩΜΑΤΑ!
gon1332 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Για νέους στον χώρο του προγραμματισμού δεν συστήνω Pelles γιατί δεν μπορώ να πω ότι έχει πολύ φιλικό editor. Ένα πρόβλημα είναι η στοίχιση, άλλο ένα είναι ότι ενώ έχεις κάνει space με TAB σου πηγαίνει την γραμμή στην αρχή όσο μέσα και να το έχεις πάει (δεν θυμάμαι που γινόταν αυτό). Με απλά λόγια θα σου σπάσει τα @, θα σε παιδέψει... είναι ένα πολύ ελαφρύ εργαλείο που είναι πολύ καλό για κάποιον που γνωρίζει μερικά ελάχιστα πράγματα. Είναι και "Portable" με την έννοια ότι αν πας πχ σε ένα ΝΕΤ, ε! που να κατεβάσεις τα βαριά IDE... PS: πάντως σε σχέση με το DevC++ (άλλο ένα πολύ ελαφρύ IDE) έχει feautres που δεν τα έχει το DevC++ όπως Autocompletion και ΧΡΩΜΑΤΑ! Μη μιλάς για DevC++. Σε προγράμματα με pointers, πχ λίστες τα κάνει όλα μπάχαλο. Πρόγραμμα με λίστες που δούλευε απροβλημάτιστα στον gcc, στο DevC++ γινόταν μία μακαρονάδα. Για αρχή θα πρότεινα το CodeBlocks. Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με PellesC για τους λόγους που ανέφερε ο sonyxp. Βέβαια το CodeBlocks έχει κάποια θεματάκια (τουλάχιστον είχε) με τον προεπεξεργαστή. Κατά τ' άλλα είναι φιλικότατο και λειτουργικότατο.
migf1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω πως όλα όσα αναφέρεις ως προβλήματα φίλε sonyxp ρυθμίζονται μέσα από το IDE της Pelles-C. Φίλε gon1332, λίγο κουφό μου ακούγεται αυτό, αφού οι λίστες δεν έχουν να κάνουν με το IDE αλλά με τον compiler (πάντως εδώ και πολύ καιρό κυκλοφορεί σύγχρονο fork του Dev-C++, το Orwell Dev-C++). Εμένα πάντως θα μου επιτρέψετε να επιμείνω πως η Pelles-C είναι ιδανικό πακέτο για εισαγωγή αρχαρίων στη C.
gon1332 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Φίλε gon1332, λίγο κουφό μου ακούγεται αυτό, αφού οι λίστες δεν έχουν να κάνουν με το IDE αλλά με τον compiler (πάντως εδώ και πολύ καιρό κυκλοφορεί σύγχρονο fork του Dev-C++, το Orwell Dev-C++). Ουπς...ναι τον compiler του DevC++ εννοούσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα