Προς το περιεχόμενο

DSLR εώς 500 ευρώ

aekoriginal21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είναι παρόμοιες γενικά. Πάντως για πρώτη μηχανή χωρίς να έχεις ασχοληθεί καν με compact και να πηγαίνεις κατευθείαν σε DSLR μου φαίνεται κάπως. Εγώ σε κάτι πιο φθηνό mirrorless θα κοίταζα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολες είναι καλές επιλογές. Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι ψάχνεις από ογκο-βαρος γιατί τα 2 συστήματα έχουν μεγάλες διαφορές. Επίσης δες αν σε ενδιαφέρουν μτχ θα βρεις τρομερές προσφορές

Ολες είναι καλές επιλογές. Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι ψάχνεις από ογκο-βαρος γιατί τα 2 συστήματα έχουν μεγάλες διαφορές. Επίσης δες αν σε ενδιαφέρουν μτχ θα βρεις τρομερές προσφορές

Δεν εχω θεμα με τον ογκο-βαρος..εχω ενα φιλο που εχει τη 3200 και δεχτηκε να τη δοκιμασω οποτε θα εχω μια καλη ευκαιρια να δω πως θα μου παει.Δε θελω κατι μτχ αφου θα δωσω αυτο το ποσο λεω να παρω κατι καινουργιο και μετα να συνεχισω..

Δοκίμασε να την κουβαλήσεις κανένα 2ωρο στην πλάτη γιατί αυτό σημαίνει δεν έχω πρόβλημα με το βάρος, να κινηθείς με αυτή όχι απαραίτητα να βγάλεις φωτογραφίες. Από εκεί και πέρα οι αρχικές των Canikon εμένα μου φαίνονται φθηνές κατασκευές αλλά μια και το budget είναι συγκεκριμένο δεν έχεις άλλη επιλογή να ξέρεις ότι ειδικά οι φωτογραφικές μηχανές σε κανονικές συνθήκες έχουν διαρκεια ζωής κάποιες εκατονταδες χιλιάδες κλικ οπότε ξανασκέψου το μτχ. Οι pentax που σαν σώματα σε αυτά τα λεφτά δεν έχουν καμμία σχέση είναι πολύ καλύτερες σε όλα έχουν σαφώς μικρότερη ποικιλία σε μτχ στην Ελλάδα (μιλάω για αργότερα αν θελήσεις να αγοράσεις φακό-φλας κλπ) ενώ οι Sony (Slt όχι slr αλλά δεν θα πρέπει να σε απασχολεί) είναι μάλλον καλύτερες σε video αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα παρατήσει τελείως τις συγκεκριμένες η εταιρεία τώρα που έκανε την αρχή με τις mirrorless FF

Από εκεί και πέρα έχει σημασία τι κυρίως σε ενδιαφέρει στη φωτογραφία. Ας πούμε τον μακρο της Canon δεν τον έχει καμμία άλλη εταιρεία, το συστημα φλας της Νικον θεωρείται το καλύτερο, οι μανιουαλ πενταξ είναι απίστευτοι και κάποιοι φθηνοί και άλλες τέτοιες ιδιαιτερότητες, οπότε έχει σημασία τι θέλεις να φωτογραφίζεις κυρίως

Εγώ έχω την 3200 πάνω από μισό χρόνο. Το βάρος της είναι πολύ καλό, σε σημείο που θα μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες με το ένα χέρι. Έχει τα περίπου 24MP που σε βοηθάνε αν θέλεις να κάνεις crop χωρίς να χάσεις ποιότητα. Αν έχεις paypal θα σου πρότεινα να ψάξεις στο ebay. Οποιαδήποτε μηχανή μπορείς να την βρεις και 70 ευρώ κάτω από ότι εδώ. H 5100 έχει την περιστρεφόμενη οθονούλα και λιγότερο θόρυβο σε πολύ υψηλό ISO. Δική μου άποψη: 3200

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω την 3200 πάνω από μισό χρόνο. Το βάρος της είναι πολύ καλό, σε

σημείο που θα μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες με το ένα χέρι. Έχει τα

περίπου 24MP που σε βοηθάνε αν θέλεις να κάνεις crop χωρίς να χάσεις

ποιότητα. Αν έχεις paypal θα σου πρότεινα να ψάξεις στο ebay.

Οποιαδήποτε μηχανή μπορείς να την βρεις και 70 ευρώ κάτω από ότι εδώ. H

5100 έχει την περιστρεφόμενη οθονούλα και λιγότερο θόρυβο σε πολύ υψηλό

ISO. Δική μου άποψη: 3200

Απο αυτα που λες δεν αξιζει η 3200! ψηφιζω υψηλο iso και αποσπομενη οθονη. Για ριξε μια ματια και στην Canon 660.

Επεξ/σία από gon1332

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα.Διαβασα οτι το φεβρουαριο η Nikon θα βγαλει τη D3300 λετε να περιμενω να δουμε τη θα πει μπας και πεσει λιγο η τιμη της 3200.

Link.png Site: Πρώτες εικόνες της Nikon D3300

Επεξ/σία από devill0

• 3 εβδομάδες αργότερα...

http://snapsort.com/compare/Canon-600d-vs-Nikon-D3200 Αυτές είναι δύο καλές DSLR. Δες τις διαφορές. Γι αυτό προτίμησα τη Nikon.

Καλα το συγκεκριμένο site δεν ξερω κατα ποσο το εμπιστευεστε παντως εβγαζε πρώτη την pentax k500 είναι όντως τοσο καλη σε σχεση με τις υπολοιπες? Εγω ετσι απο τα φορουμ που διαβαζω ειμαι ψημενος για την D3200 ωστοσο πηγα κ την είδα απο κοντά εχει πολλες ρυθμισεις κτλπ..αλλα σε καποια φάση πιάστηκε το χέρι μου απο το βαρός..:P και η αναλυση κ τα χρώματα της οθονης δεν μπορω να πω οτι με εντυπωσιασαν κ ιδιαιτερα! ειδα κ την nx1000 η οποια καθως την δοκίμαζα κόλλησε το μενου..κ επρεπε να βγαλουμε μπαταριες για να επανελθει..(συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες..) ειδα κ την nx300 η οποια ήταν σαφως ελαφρυτερη απο 3200 αλλα με εντυπωσιασε η ταχυτητα της και το πως επαιζε μπαλα με την εστιαση δηλαδη εστιαζε αμεσα σε αντικειμενα και θόλωνε το πίσω μερος η αναστροφο αυτοματα...σχεδον χωρις να κανω τιποτα.. περιμενω να ερθει κ η 3300 να δουμε τιμη και πως θα παιξει κ η 3200..

γενικα απ οσο εχω δει στις crop ψηφιακες η κανον πασχει πολυ στο θεμα φωτογραφια.

η καλυτερη λυση για μενα ειναι η 5100

γιατι παρακατω αμα πας ειναι σαπιλα και γλιτωνεις λιγα λεφτα

και για να πας παραπανω? (5200/7000) θα πληρωσεις σχεδον διπλα λεφτα χωρις καποια ουσιωδη βελτιωση

οποτε ειτε βρισκεις μεταχειρισμενο σωμα+κιτ φακο καπου στα 400

η πας σε καινουρια με σωμα+105 στα 500...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...