Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι να πω ?

Στη παλιά 4850 που πήρα το 2008 και είχα για ένα διάστημα όσο η 6850 ήταν στο κουτί της, (την είχα για πέταμα,απλά μετά από μήνες είπα να προσπαθήσω πάλι να δω αν φτιάχνεται) δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένα πρόβλημα.

Οι drivers της 4850 μια χαρά λειτουργούσαν από μόνοι τους.

Στην 6850 όμως...

Η πρώτη που αγόρασα λειτουργούσε καλά για ένα χρόνο και μετά άρχισε τα προβλήματα,την έστειλα RMA και μου στείλαν άλλη,που και πάλι από τη πρώτη μέρα συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο,και συνεχιζόταν η ιστορία με το RMA μέχρι που βγήκα εκτός εγγύησης και μου έμεινε η κάρτα στα χέρια.

Οι υπάλληλοι του καταστήματος που την αγόρασα με είχαν μάθει απ' έξω και νόμιζαν ότι τις χαλάω επίτηδες για να πάρω τα λεφτά μου πίσω να αγοράσω νέο μοντέλο επειδή στην ίδια τιμή μετά από ένα χρόνο υπήρχαν πιο γρήγορες κάρτες...

Εν το μεταξύ πηγαίνοντας να γράψω στο google το όνομα της κάρτας το auto complete βγάζει αμέσως προτεινόμενα αποτελέσματα για κρασαρίσματα,και τα φόρουμς απ' ότι φαίνεται είναι γεμμάτα με κατόχους 6850 με πρόβλημα.

Σε ένα φόρουμ διάβασα πως είναι 50-50 από όσους έχουν πάρει 6850,στους μισούς χάλασαν,με τη συντριπτική πλειοψηφία να αναφέρει τα ίδια συμπτώματα...

Ή λοιπόν την AMD δεν την νοιάζει να προσφέρει σωστό costumer support και να φτιάξει το ρημάδι πρόβλημα στους drivers μόνη της, ή προσπαθεί να μας αναγκάσει με το ζόρι να πάρουμε νέα κάρτα. Πραγματικά δε ξέρω τι μπορεί να παίζει.

Αλλά να είναι κάτι που φτιάχνεται αλλάζοντας 6 γραμμές κώδικα ?

Και δεν το 'χουν κάνει ακόμα από μόνοι τους ?

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο η 6850, το κάνουν πολλές AMD. Και 5770 και 4850, είναι αν σου κάτσει που λένε!

Δημοσ.

Εγώ με δύο 4850,6850 που είχα δεν αντιμετώπισα το παραμικρό.

μήπως θυμάσαι αν όταν είχες την 6850 τα ρολόγια της ανεβοκατέβαιναν συνέχεια ανάλογα με το load ή ήταν πάντα τα ίδια ?

Επίσης,πριν από πόσο καιρό σταμάτησες να έχεις την 6850 ?

Δημοσ.

Ανεβοκατέβαιναν οι συχνότητες της ανάλογα με το load.Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τους browser ή το flash.Την έχω ακόμα απλά την έχω δανείσει.Την είχα μέχρι πριν κάποιους μήνες.

Δημοσ.

Το θέμα ειναι ότι με αυτο που έκανες και την κάρτα ζορίζεις και την κατανάλωση έχεις ανεβάσει στο θεό.

Αν και εφόσον έχει περάσεις drivers με τον ενδεδειγμένο τρόπο .. Δλδ πλήρη αφαίρεση των παλιών με κάποιο driver removal πρόγραμμα και μετά εγκατάσταση των νέων .. Και πάλι συνεχίζει να στο κάνει ... Τότε το πρόβλημα παίζει να ειναι και της ίδιας της κάρτας .. Οι drivers αυτοι κάθε αυτοι δεν φταίνε.

Τώρα το skyrim με τα flash τι σχέση έχει μόνο εσύ το ξέρεις. Αρχικα μας λες ότι είχες πρόβλημα μόνο με flash και τώρα ξαφνικά προέκυψε και πρόβλημα με τα παιχνίδια.

Δημοσ.

Κλασικά συμπτώματα κάρτας που άρχισε να τα φτύνει. Δε νομίζω να βρεις λύση. Μακάρι πάντως!

Δημοσ.

Το θέμα ειναι ότι με αυτο που έκανες και την κάρτα ζορίζεις και την κατανάλωση έχεις ανεβάσει στο θεό.

Αν και εφόσον έχει περάσεις drivers με τον ενδεδειγμένο τρόπο .. Δλδ πλήρη αφαίρεση των παλιών με κάποιο driver removal πρόγραμμα και μετά εγκατάσταση των νέων .. Και πάλι συνεχίζει να στο κάνει ... Τότε το πρόβλημα παίζει να ειναι και της ίδιας της κάρτας .. Οι drivers αυτοι κάθε αυτοι δεν φταίνε.

Τώρα το skyrim με τα flash τι σχέση έχει μόνο εσύ το ξέρεις. Αρχικα μας λες ότι είχες πρόβλημα μόνο με flash και τώρα ξαφνικά προέκυψε και πρόβλημα με τα παιχνίδια.

είπα με ότι έχει flash.

το Skyrim χρησιμοποιεί flash. Τα στοιχεία του GUI του όπως τα μενού,οι γραμματοσειρές κτλπ όλα φορτώνουν και τρέχουν σε περιβάλλον flash,που έχει ενσωματωθεί στη μηχανή του παιχνιδιού. Το Skyrim είναι μια μεγάλη εφαρμογή flash. Με μη-flash παιχνίδια (π.χ. Rise of the Triad - Unreal Engine) δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα.

Αν με ρωτάς πως το ξέρω ότι το Skyrim τρέχει flash,είναι επειδή είχα ξεκινήσει να φτιάχνω ένα mod μετάφρασης για αυτό...

2m68ked.jpg

http://www.insomnia.gr/topic/390229-the-elder-scrolls-v-skyrim/?p=52436119

τώρα όσων αφορά τη κάρτα,από τη στιγμή που η εγγύηση έχει λήξει η μόνη άλλη λύση θα ήταν να τη πέταγα στα σκουπίδια.

αλλά η διαφορά με την ρεζέρβα 4850 που δίνει 40fps στα low settings με την 6850 που δίνει 80 fps στα high settings δε μου κάνει να τη πετάξω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...