kordas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Προχθές άνοιξα τον η/υ μου και στην αρχή του bios μου εμφάνισε να πατήσω F1 ή F2 (load default values and continue) πάτησα το F2 καταλάθος και από τότε δεν βρίσκει κανέναν σκληρό δίσκο για να κάνει boot, μου λέει να κάνω reboot και να επιλέξω κάποια συσκευή για boot. Μπαίνω στο bios και δεν μου βλέπει κανέναν σκληρό δίσκο. Πώς μπορώ να επανορθώσω το λάθος μου; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
SPANK Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Καπου μεσα στο bios υπάρχει η επιλογή να βάλεις τον δίσκο που θέλεις σαν πρώτο για να κανει boot , τους δίσκω φυσιολογικά θα τους βλέπει απλα πρέπει να πας στον boot και να του πεις τι θέλεις , ψάξε θα το βρεις
kordas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Καπου μεσα στο bios υπάρχει η επιλογή να βάλεις τον δίσκο που θέλεις σαν πρώτο για να κανει boot , τους δίσκω φυσιολογικά θα τους βλέπει απλα πρέπει να πας στον boot και να του πεις τι θέλεις , ψάξε θα το βρεις το έχω κάνει αυτό αλλά βρίσκει μόνο το floppy όλα τα άλλα μου λέει not detected... δεν τα βλέπει καθόλου.
NikosKallithea Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Για αυτο αρχικά σου ειχε βγαλει την οθόνη του βιος, γιατι δεν έβρισκε τους δισκους σου. Ξεκίνα λοιπόν το λύσιμο, εξω δισκοι, καλώδια έλεγχος στις φισες, στις τάσεις, στο τροφοδοτικο κλπ και βλέπουμε.
kordas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Για αυτο αρχικά σου ειχε βγαλει την οθόνη του βιος, γιατι δεν έβρισκε τους δισκους σου. Ξεκίνα λοιπόν το λύσιμο, εξω δισκοι, καλώδια έλεγχος στις φισες, στις τάσεις, στο τροφοδοτικο κλπ και βλέπουμε. οκ
poulinos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 επισης δες μηπως ειναι κλειστα τα sata.επισης αλλο δεν βλεπει τον δισκο αλλο δεν bootarei. Η δες μηπως οι δισκοι σου ειναι σε δευτερο controller ο οποιος δεν ειναι enable μεσα στο bios.μπορει να παιζουν 2 controllers.
silverado Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Αν εχεις κανενα USB στικακι συνδεμενο στον υπολογιστη ή κανεναν εξωτερικο σκληρο δισκο αποσυνδεσετα απο τον υπολογιστη μηπως και αυτα ευθυνονται για την αδυναμια εκκινησης του σκληρου με το λειτουργικο.
Jannis64 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Σε παρόμοιο πρόβλημα που είχα παλιότερα, έφταιγε ακριβώς αυτό που αναφέρει παραπάνω ο poulinos. Ή δεν είχα ενεργοποιημένο τον Sata Controller ή τον IDE Controller με αποτέλεσμα ο δίσκος που εξαρτόταν από τον απενεργοποιημένο controller να μη φαίνεται στο Bios.Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να μην τροφοδοτείται σωστά ο δίσκος από το τροφοδοτικό οπότε δεν εμφανίζεται στο Bios.
MoviemakerGr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Η το πιο απλό κανε πάλι clear cmos και αυτή την φορά πάτα το σωστό κουμπί..
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 απλα το βρισκω παραξενο να βγηκε κανα βυσμα η να επαθε κατι το τροφοδοτικο η να αποσυνδεθηκε κατι εφοσον δν εβαλε χερι μεσα.τωρα να χαλασε παραλληλα το τροφοδοτικο η να εδωσε κανα λαθος ρευμα και για αυτο να βγηκε και το μυνημα για το bios δεν ξερω.εκτος αν εχει τελειωσει η μπαταρια του mobo οποτε του το εβγαλε αυτο.μπορεει να κανει και Load optimizes defaults μεσα απο το bios.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα